Klein, kleiner, kleinst: Opel Corsa SUV

Auteur: , 32 Reacties

Sorry ik kan er ook niks aan doen, maar blijkbaar vragen jullie er om! Want Opel ziet markt voor een baby SUV op basis van de Corsa. En dat is jullie schuld! Waarom? Nou Opel zal ongetwijfeld marktonderzoek gedaan hebben en de consument (jullie dus!) zal er ongetwijfeld positief op gereageerd hebben. Volgens het Britse AutoExpress kunnen we dit hummeltje in 2010 op de markt verwachten en heeft Opel de verwachting dat er jaarlijks 120.000 stuks verkocht zullen worden.

De techniek zal grotendeels gebaseerd zijn op die van de Chevrolet T2X concept uit 2005. Reken er dus maar op dat Chevrolet zijn eigen versie zal krijgen, net als nu het geval is met de Captiva/Antara. En als we alle geruchten mogen geloven dan zal de nieuwe 4×4 gebouwd gaan worden in de Opel fabriek in Antwerpen. Op motorengebied zal de Corsa SUV voort borduren op de huidige motoren van de Corsa, maar dan aangevuld met regenerative braking en is de kans groot dat er varianten gaan komen met GM’s Advanced Propulsion hybrid set-up.32 reacties

redelijk mooi
Van mij mag elk merk wel eens ophouden met die suv meuk? Wat voor nut heeft het, ze kunnen niks echt goed behalve benzine slurpen en kleinere auto’s tot pulp rijden in een ongeluk (deze opel is dan misschien een slecht voorbeeld). In ieder geval zie ik niet het nut van al die suv’s. Ik ben dus niet een van de vele enthousiastelingen.
Toen Volkswagen dacht dat Citroen Mehari-rijders graag iets meer luxe wilden en de Golf Cross Country werd uitgebracht werden ze snel met de neus op de verkoopcijfers gedrukt. Als jaarlijks 120.000 mensen een Opel Corsa-SUV aanschaffen kan ik voorlopig af met een veel korter Hyves-vriendenlijstje!
Tis Opel en autoblog moet er weer op liggen zagen ze, nja…
Ik zie niet in waarom een SUV in de B-klasse minder is dan een SUV op basis van auto;s in de C klasse…? Een SUV is toch gewoon een ruime auto, die minder braaf/burgelijk/truttig wordt gemaakt door hem een terreinauto-look te geven. Ik dacht trouwens dat Mini ook al plannen had met een SUV van de zelfde grote.
@krikke,

Eigenlijk terecht toch (A)
Als man zou ik er niet in rijden, want echt stoer is dat niet…voor vrouwen zal het wel een geinig karretje zijn. Dus zal ie wel als 2de auto op de oprit komen in veel Vinex-locaties…
Zucht. Schattig combineren met stoer.

Dit doet me denken aan een Rover… De Streetwise.
Kunnen we niet een prijsvraag opzetten voor: “hoe ziet de transformer van dit model er uit?”
SUV is toch synoniem met groot en lomp a la Hummer? Een Corsa is dat in elk geval niet. Noem het dan een Cross Corsa ofzo (zoals VW doet met zijn kleine 4×4 Polo).

De foto toont trouwens een Vauxhall, geen Opel :)
Ze hebben mij niets gevraagd hor met dat marktonderzoek. Anders hadden ze wel gehoord dat er van mij geen nieuwe (SL)OPELS meer gemaakt hoeven te worden.
SUV SUV…. het is meer de Corsa Cross uitvoering dan? Ja blijkbaar hebben wij dit nodig in Nederland drempelland ;)
huub Vanderlubbe
Het lijkt erop of het General Motors naar het hoofd is gestegen. Mijn steun heeft dit project ZEKER niet!
SUV? Als dit een SUV is dan is mijn oma net zo lekker als Angelina Jolie.
Een SUV moet groot zijn, benzine slurpen en kleine auto’s als een Opel Corsa verpletteren in een ongeluk.
Dit? Man dit rijdt nog niet eens een deuk in een pakje boter.
@ Markus:

De CrossPolo is 2WD, net als de Rover StreetWise, veel Toyota Rav4’s, Mitubishi Outlanders en andere “stoer uitziende” auto’s. Net zoiets als in een buurtcafe een daghap (hamburger met patat en een beetje oude sla) van 10 euro te serveren en die “Bloemlezing van exquise mals gegrild rundvlees en gebakken rozevalletjes, vergezeld door een frisse lentesalade met een balsamicovinaigrette” te noemen…
Wanneer komt er eens een auto met een werkelijk nieuw concept.

Nu krijgen we alleen maar deze übergestylde marketing-meuk.
Compleet inhoudsloos.
best mooi werk, voor een opel helemaal :P
jeemig, hoeveel kappers zijn er eigenlijk in Nederland?
dit slaat nergens op, mijn doodnormale comments komen nauwelijks meer door en al die spam en opel haat troep wat nergens op slaat wel?!?!?!?

Ik ga afwachten tot er meer shoots zijn, mijn eerste indruk is dat het wel wat kan worden
@Rossi

Toch wel straf da ge ze dan zoveel ziet rijden he…
niks nieuws onder de zon, met die Corsa, Zuid Afrika zit namelijk vol met deze versie van de Opel Corse (previous generation)
http://vne-resource.iol.co.za/30/picdb/article0/6/0/34258

– Apache
Aston Martin Rapide
Alweer SUV nieuws…laat maar zitten.
Hm, opmerkelijk! Als je met een marktonderzoek onderzoekt of een opgehoogde Corsa met ongespoten bumpers succesvol kan zijn, kan je snel positief zijn. Drie klanten die zo’n ding kopen en je hebt de investering op de zwarte bumpers en hogere veren er weer uit.

Voor een apart model met 4×4 aandrijving moet je als fabrikant wel wat meer moeite doen. Blijkbaar is er dus écht vraag naar een kleine SUV. Aan de andere kant is dat ook wel weer logisch als je kijkt naar het succes van de Nissan Qashjaqiqbala (ofzo).
Moet dit echt… Grote SUV zijn lomp en overbodig, kleine SUV zijn een klein beetje lomp en overbodig.
Is ie ook verkrijgbaar met noppenbanden?
Ziet er toch wel leuk uit? Ik vind de Antara zeker wel een mooie auto. het ziet er in ieder geval beter uit dan z´n Amerikaanse broertje. Alhoewel die er ook niet ècht slecht uitziet.
Je hebt er helmaal niets aan, alleen maar voor de looks
Als vw een cross polo bouwt is iedereen er blij mee en nu doet opel etzelfde en dat hoor je geen goed woord meer! lekker consequent. En begin nou niet over de looks want de antara is wel een stuk mooier dan een touareg natuurlijk. En de corsa mooier dan de polo.
120.000 Stuks per jaar ?!?!?!?!?!?!
WTF !!
Jokke den belg
Een SUV is alleen cool als je er zelf een hebt :-)
ziet er beter en leuker uit dan de polo cross

maar opel houd zich niet bezich met zo een pruts als ee corsa voor het terijn
ze zullen ons verassen zoals met de antara

je ma niet vergeten da
is mooier dn de polo maar zal ook floppen

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).