Porsche 928 revival op basis van Panamera?

Auteur: , 57 Reacties

There you go! Er gaan weer verhalen rond over een terugkeer van de Porsche 928, wellicht de mooiste Posje ooit. Bij de laatste spyshots van de Panamera schreven we al over een “four-door version of the 928“, dat is natuurlijk voer voor speculaties. De Panamera-coupe zou namelijk een opvolger kunnen zijn van de tijdloze 928.

Dit lijkt recycling van eerdere geruchten, maar de impressie van het Duitse Autozeitung is zeker de moeite waard (eerdere impressies hier).

Als uitleg schrijven de Duitsers dat het platform van de Panamera gebruikt kan worden voor een high-performance sportcoupe. Denk daarbij aan de Bentley Continental GT, welke ook gebaseerd is op een sedan (de Phaeton). Alhoewel de Porsche geen GT zoals de Bentley hoeft te worden (geen V12 en veel lichter qua gewicht) zou het management van VW toch bang zijn voor de eventuele concurrentie tussen beide modellen. We wachten dus nog even af (via motorauthority.com).57 reacties

Ziet er goed uit!
Baffer Galama
pardon? een 928 een mooie Porsche? Een 928 was als een lelijk wijf met een vastige reet. Die dingen heb je niet voor niets nu voor 11,50 euro op marktplaats
Baffer Galama
ok vatsige reet was iets overtuigender geweest
ziet er zeker goed uit:p
Goed idee. Om Porsche niet in de Spyker val te laten trappen (voor elke klant een eigen modellijn) stel ik voor dat we stoppen met de Cayman (die is niet mooi, duurder dan een boxter en het dak kan niet eens open) en de productie capaciteit inzetten voor de nieuwe 928. Ik begin vast met sparen.
hmm Porsche laat zien dat ze zich kunnen meten met de besten…. dit komt dichtbij de rampzalige proporties van die 1 serie coupé…..

Tis wel een slechte dag voor mensen met enig oog voor styling of voor mensen met smaak.
JAAAAH :D kom maar op met n nieuwe 928 :D I love real porsches!
Ziet er zeker goed uit, hoewel die velgen mij wat ouderwets lijken…
Vind em maar nx , porsche heeft bij maar 1 model , de GT3 RS baby
@ w0o0dy; Moet ik me nu schamen dat ik dit wél mooi vind? En trouwens, van welke Porsche kloppen de verhoudingen nu wel?! :P
niet slecht, wie zij hier dat vag geen mooie modellen meer maakte nou grootaandeelhuder doet dat wel dus ik denk dat die wel wat heeft te zeggen niet…..
Vriend van me had een 928s. Mooi van lelijkheid. Dankzij de V8 toch een stoere bak. Zeker niet te verwarren met de 944 of nog erger de 924!
@ Baffer Galama……….tnx voor de uitleg onder het kopje “TFSI motoren”
Als m’n 1.2 3 cilindertje maar voorlopig goed doordraait :)

FF ontopic……….zou vet zijn als ie terug zou komen. idd gave bak om te zien.
@Baffer: smaken verschillen, zo is niet iedereen dolgek op Galama ;)

@w0o0dy: “Tis wel een slechte dag voor mensen met enig oog voor styling of voor mensen met smaak.” Chillllll, neem een biertje;)
Zie je nou wel, dat verklaard gelijk deze mule:

http://www.autoblog.nl/archive/2007/05/31/wat-voor-cayenne-reed-er-op-de-ring

De styling kan wel wat beter.
@ Rick dos; Een SUV-mule voor een coupé?! Ach, alles lijkt te kunnen tegenwoordig…
laat maar komen, m´n vader heeft alle 928´s gehad, geweldige auto´s, de 928 GTS is nog steeds een mooie auto..
Nice. Kijken wat de concurrentie doet.
@Citrofiel

Een M5 mule voor een Porsche….idd alles lijkt te kunnen tegenwoordig.

En daarbij als je ook de foto´s en de argumenten bekijkt op Worldcarfans dan kun je niet anders concluderen dan dat het hier niet een SUV betreft. Zoals WCF al aangeeft een SUV met achterwielaandrijving I don´t think so.
928 de mooiste ooit?!?! ga weg joh!! Dat ding was echt afschuwelijk, net asl de 914, 924 2n 944. De enige toffe porsches zijn de 911, carrera gt, gt1, 959 en de 356 serie.
ok er zijn nog een paar()550 spyder), maar die lelijkerds mogen van mij voor altijd weg blijven!
Sorry maar dit ziet eruit als een combinatie van Ferrari en Aston Martin. Ik zie helemaal niks terug van Porsche.
599 gtb concurent
hij lijkt er ook nogal op
De Porsche 928 staat bekend als een van de fijnste reiswagens ooit.

Kijk hoe succesvol de continental gt is ( alleen de stijging van de verkoopaantallen van de gt is al super ), als porsche in die markt een nieuwe 928 neerzet die kan concurreren met bijv. een gt gaan ze zeker succesvolle zaken doen.
Ik zie als 12-jarige nog een 928 de boch om rasen met 200+ op de autobahn.

928 nieuwe stijl: doe maar ;)
Deze impressie van een jaar eerder, mooier ook.
http://www.autoblog.nl/archive/2006/02/16/impressie_porsche_928
geloof hier echt niet in hoor porsche heeft nooit echt succes gehad met de 928 en ze zullen heel snel kannibalisme plegen als ze dit zouden doen volgens mij. de 911 turbo is al een hele goede gt en de meeste porsche klanten gebruiken die achterbank toch nooit
@Michael @Baffer
De 928 was misschien geen succes, maar het beest uit 1977 was wel revolutionair mooi.

http://www.porsche928.net/albums_images/images20/127-2752_IMG.jpg
Afgelopen weekend nog een 928 GTS gezien. Tijdloos mooi!
Een nieuwe ‘928’ in dezelfde geest zou ik wel mooi vinden.
* droomt weg bij het denken aan de 928 :) *

wát een geweldige wagen! alleen ik vind juist die kleine achterlichtjes wel heel leuk. Die latere types (GTS?) zijn niet lelijk maar in verhouding tot het origineel een beetje softe wagentjes.
die voorkant past er totaal niet meer bij

het lijkt nu meer een Porsche Martin
Ik ben het hier een met Michael, de 928 vind ik ook maar een gedrocht, net zoals die andere die er sterk op lijken,
http://img.alibaba.com/photo/11283470/Ferrari_360_Modena.jpg

Ferrari 360??!! Of ben ik niet goed wakker.

Vind het iig even lelijk als de 360. Blijf toch bij die mooie 911!!
lekkerlekkerlekker!! laat maar komen die bak, beetje afwisseling van de 911 kan geen kwaad
De 928 een mooie auto? Tuurlijk, en mijn GTi is ook een zuinigheids wonder…

Het lijkt mij, net zoals Floryn al zegt, niet waarschijnlijk dat ze weer een 928 GT zullen maken. Ze hebben al heel goede GT’s en met de aanstaande Panamera hebben ze zelfs een goede vierpersoons GT. Ze zullen de kapitale 928 fout echt niet nog eens maken. Duitsers vergeten zulke dingen niet snel.
“Ze zullen de kapitale 928 fout echt niet nog eens maken.”
Haha, van 77 tot wat is het, 1994 in productie dat is geen kapitale fout, dat is een mega knaller. De 928 is een heel sterk ontwerp, kijk alleen eens hoe de deuren zijn vormgegeven.
Raar dat sommigen de 928 niet mooi vinden. Het is een regelrechte classic.
Mr. Reddingius
“(geen V12 en veel lichter qua gewicht)”

Opereert Bentley niet met W12 motoren?
Aston Martin Rapide
Leuke impressie….maar we leven nou eenmaal in werkelijkheid. Het zijn speculaties, dus ik ga er niet veel van aantrekken.
mooie bak, maar weer typisch porsche :P
De Porsche 928 is zeker geen lelijke auto maar om hem nou de mooiste Porsche aller tijden te noemen, gaat wat ver. En in zekere zin is de 928 wel “geflopt”, omdat deze op termijn de 911 moest vervangen, wat, zoals bekend, niet bepaald gelukt is.
Wat betreft de panamera weet ik het niet precies. Op zich leuk dat ze zich richten op een extra model en het concept is prachtig, maar de enige echte Porsche blijft voor mij de 911. Dat blijft het toonbeeld van evolutie, een auto die steeds meer geperfectioneerd is, zonder dat er weinig aan het concept veranderd is.
Waarom zou Porsche een 928 naast de panamera zetten, puur als 2 zitters model? Ben benieuwd ofdat daar een markt voor zal zijn. De verhoudingen bij de auto kloppen niet, naar mijn mening is de motorkap te lang.

Ps. is de shop gebaseerd op een Aston Martin, die achter/zijkant lijkt er wel ernstig op.
doe mij maar een BMW CS, dat ziet er iig proportioneel uit..
Posje 928 de mooiste?! nee joh! maar het zal wel vet zijn als ‘ie terug komt :D
Ik heb nooit wat gevoeld voor die porsches 928 een aanverwanten. Deze ziet er daarentegen wel subliem uit. Ben benieuwd!
die inpressie is wel mooi
Sluit me aan bij Klassiekerrally en DAT.
Vind de 928 een tijdloos mooie auto!
huub Vanderlubbe
De voorkant zou iets “dikker” mogen, in verhouding tot de achterkant. Dit kan bijvoorbeeld door middel van een “soort”bumper.
928? Mooi!!! En dan dat geluid van die V8… :-D Als deze nieuwe dezelfde emoties weet op te roepen als de oude, mag ‘ie er komen van mij. Auto van het jaar 2009 ;-)
Als kleine jongen vond ik de 928 geweldig dankzij die vette achtervolgings-en-beuk-de-slechterik-van-de-weg game in de automatenhal!

http://upload.wikimedia.org/wikipedia/en/b/b6/Chase_HQ.png
Prachtige auto. Is iets dan alle andere modellen
de eerste porsche die niet lijkt op een porsche nou ik neem terug dat die ontwerpers lui zijn ;) (tenzij die niet uitkomt)
Beter komen ze met de GT1, om de Veyron voorgoed de nek om te draaien. Dit gedrocht mogen ze wat mij betreft houden.
Luister goed beste mensen!!
Ben zelf in het bezit van een 928 GTS uit ’94, het laatste 928 model, heb in de afgelopen jaren diverse 911’s, 944’s,924’s,968’s mogen proberen….ze halen het gewoon niet bij de 928! Ok.. en waarop dan wel niet: comfort, veiligheid, exclusiviteit (je ziet toch op iedere hoek een een of andere 911 staan!), bij Pon in Leusden staan ze altijd te glimmen als ik er voor een beurt kom….techniek, 5,4 ltr. V8 350 pk (1994 mensen!!) 4 remzuigers per cylinder, en jawel…prestaties, er zijn na ’94 weinig 911’s die de prestaties van de 928 kunnen benaderen..toen al 500nM en tussen 1000 en 6000 toeren altijd meer dan 400nM! 0-200 km in 13,5 sec., top 275 km/u (die van mij haalt 295 op de …hele nauwkeurige…teller.. en……….in 1994 sneller dan de toemalige 911 Turbo!…..ok laatst een testje gedaan met een BMW m6..in het begin liep hij uit, maar na ca.2 km bleef de afstan gelijk en bij 250 km/u zei ik bye bye zwaai zwaai..!! probeer het gewoon en je bent overtuigd!
@gerard .. mij hoef je meer te overtuigen .. ik weet wat voor een heerlijkheid het is.
Porsche 928… wat een wagen. Heb er zelf destijds ook een gehad (1988). Had ‘m nooit weg moeten doen ;)
11,50 op Marktplaats?!?! Doe mij er maar een stuk of tien!!! Ik heb zelf een 928s uit `81 met dik 4 TON op de teller…En rij er al 8 jaar mee, zonder problemen. En met dat ding wordt gewoon iedere dag goed gereden. Probeer dat maar eens met een ander merk uit deze klasse. Ik vind het gewoon nu nog steeds een aparte verschijning op de weg, en deze is toch al 28 jaar oud.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).