Geruchten over de Alfa Romeo 169

Auteur: , 53 Reacties

Echt nieuws is het niet, immers Alfa Romeo had zelf al aangekondigd dat de 169 zijn platform met Maserati zal delen. Wel fijn om te weten dat de 169 dus achterwielaandrijving krijgt. Tot zover niets wat de trouwe Autoblog bezoeker nog niet wist. Wel nieuw is de impressie die door Road & Track is gemaakt.

Uiteraard is het moeilijk om te bepalen hoe waarheidsgetrouw de impressie is, maar de basisvorm lijkt in ieder geval op de spyshots van de 169 die we een tijd geleden hadden. (via autoblog.it)

Alfa Romeo 169 impressie53 reacties

De Opel Ampera-e is duizenden euro's goedkoper geworden. Kijk hier voor meer info!
lijkt op de opel insignia concept
Dat beloofd weer een bella te worden
ziet er waanzinnig goed uit!
wat een beauty ook he !
Mi amore italiano (hoe je het ook zegt)

Auto’s, pizza’s en vrouwen… italië is toch een mooi land zeg..
een echte alfa, Wouw!

van mij mag de echte verzie hier heel veel op gaan lijken
Alfa RWD!? It must be snowing in hell. Pluimpje voor ze.
Vind de impressie-auto wel iets te “platgetrapt”. Denk dat de achterpassagiers het zo behoorlijk krap gaan krijgen. Vooral met hoofdruimte.
Verder doet me dat over-the-top smoelwerk i.c.m. de motorkap nogal denken aan de voorkant van een mannenslip.
Geef mij maar de 164 dan weer.
Ziet er erg goed uit!!
@ Mikeee

Met zo’n slip heeft ie wel potentie :p
Ben ikblij bij de Italianen tewerkgesteld te zijn!
Kan Alfa eigenlijk wel lelijke auto’s maken vraag ik me af ?

Heerlijk.
nog een impressie gevonden. Ziet er nog beter uit.

http://media.autobild.de/bild/F/bdc84a098fe753e9c51bbab9b39219ff_1.jpg
Ik vind het een schitterende auto! Maar ik vind toch dat er een beetje Veyrond in zit, of ligt dat aan mij??
ferrari 355GTS
Eindelijk weer een echte alfa!!! een prachtig design en achterwielaandrijving. (lekker gummen)
@crosske: ik denk idd. dat jouw impressie dichter bij het origineel zal zitten.
heeeeeeeeeeel mooi ga zo door!
Deze impressie is wel leuk, maar niet erg waarschijnlijk, die van Crosske vind ik mooier en is waarschijnlijker. Prachtig hoor.
Rearwheeldrive, meer moet ik niet weten :D
Ziet er goed uit laat maar komen :)
@patrick:
Dat viel mij inderdaad ook op! ;)
molto bello
Alfa romeo Crossfire??
Slechte impressie. Dit wordt hem niet.
Of dit hem nou wordt of niet, de specificaties bevallen me wel.
Redelijk impressie… Dit wordt hem natuurlijk uiteraard niet.

Wel is bekend dat deze auto uitsluitend wordt aangedreven door nieuwe atmosferische 6- en 8-cilinders en 6-cilinder diesels.

Achterwielaandrijving, transaxle en quadrilateral wishbones.

Deze auto wordt overigens gemaakt met het nieuwe super lichte Thyssenkrupp SRT18 staal.
ey ik wou iets vragen aan jullie echte auto kenners ma dit heeft totaal nix te maken met dit topic maja ik wou graag jullie mening sow mijn vraag : ik heb een opel astra 2 liter diesel 16v zonder turbo di 16V staat erop ma het rare hij haalt op de autosnelweg 190 en als blijf rijden 200 terwijl andere amper 180 halen weten jullie mss wrm en ohja hij is origeneel nix aan veranderd??
Wauw, wat een knappe kar zeg!
Italian Car Driver
OHHHHH OHHHHH ik hou t niet meer, woorden schieten me tekort. Ik heb gewoon tranen…. Wat een uber geile auto weer zeg!
@ Assyrian : als de auto goed is ingereden, en goed is opgewarmt, niet al te veel is afgetrapt, en hij heb niet al te veel wind tegen, nou enz enz enz bladiebladiebla, dan zou het gewoon mogelijk kunnen zijn. heb verslagen gelezen van mensen die een golf 5 gti hadden, en der op de autobahn gewoon de 245 mee aantikte, terwel vw zegt dat de lol eindigt bij 230.
1 woord: WOW Supermooi
@ CL600, in hoeverre geeft de snelheidsmeter de juiste waarde aan? Bij m’n vaders C5 break ga de teller ook tot de 215/220, terwijl hij op de gps 205 meet

-ontopic- Mooie wagen, ben ook niet anders gewend van Alfa.
Dit is heerlijk jongens. Weetje, alfa romeo heb ik altijd al wat gevonden. Sinds kort heb ik zelfs gemerkt dat ik de hele ouwere modellen zelfs prachtig vind. Ik vind alfa’s prachtige auto’s.! Viva la Italia biatch! ;)
zien d’r altijd “vet” uit…maar in ’t echt zijn ze meestal niet iets tammer :)
heel fraai… kijkt ook minder agressief uit z’n ogen dan de 159
Zeer mooi concept.

Probleem van alfa is dat ze met hele mooie tekeningen en concepten komen, allen ze doen er nooit echt iets mee.

Dat verhaal van die achterwielaandrijving moet ik ook nog maar zien. Het zou wel super zijn, komt de echte alfa weer eens terug!

Maarja, we zien het allemaal wel.
Deze schetsen doen me vrij weinig, maar die spyshots……..oeh lala!
@ jeroen : dat vraag hij niet, hij vraagt in mijn inziens of het mogelijk is om met een standaard auto boven de fabrieks waarden uit te kunnen steken, of dat de auto onder handen is genomen. dat de teller misschien afwijkt kan ik ook niet ruiken, geef alleen antwoord op wat hij vraag.
de spyshots waren pas geil echt heerlijk!!! go alfa go alfa
maarja, ik mag hem dan op de insignia vinden lijken,

het enigste wat fout is aan deze auto is nog altijd de plaats van het nummerbord


trouwens, wie is die andere luc???
luc schrijft,

8 June 2007 om 21:31
nog een fraai plaatje
http://img475.imageshack.us/img475/4943/
@ cl600 : yep dat is waar cl600 thanks mate
@ luc 1 : is een gefotosoepte 159. Trekt naar mijn mening op nieks.
de andere 2 impressies zijn volgens mij toch stukken beter. Die van mij is gemaakt door meester impressionist Huckfeldt. En die man zit bijna nooit ver van. ’t eindresultaat hoor. Je moet maar eens goeglen.
Zou Rick dos dan toch nog een keer het ware geloof gaan vinden? ;)

De impressies zijn wel aardig maar ik ga er vanuit dat Alfa het beter kan. Verder denk ik dat deze ontwerpen niet vernieuwend genoeg zijn voor een Alfa. Zo is de 164 nooit een verouderd ontwerp geworden tijdens de levensduur en de 166 doet precies hetzelfde. Net na de introductie moesten we nog wat wennen aan het uiterlijk maar het ontwerp blijkt dan veel langer houdbaar…Ik verwacht nog meer/beter…. we wachten af.
Alfa maakt toch ook schitterende wagens he :)
Alfa Romeo is weer heerlijk bezig,

Wat is dit toch een prachtig merk zo’n geschiedenis zoveel emotie heerlijke auto’s.

Als je puur kijkt naar het Desing kan het weleens een auto worden die hier op gaat lijken, Nieuwe V6 motoren die uiteindelijk ook in de Brera en de 159 gaan komen en dan niks meer GM ik hoorde trouwens dat Alfa Romeo wacht om bij de facelift de auto’s echt aan te pakken dus lichter maken en nieuwe motoren en dan komen ook de GTA versies.

Dus milaan spreekt weer de juiste taal mijn taal als echte Alfa rijder, hier zaten we op te wachten auto’s die kwa desing heel mooi zijn en ook de juiste Alfa Romeo techniek hebben.

Ik heb zelf een punt gave 33 1.7 16V helemaal opnieuw opgebouwt en elke keer als ik met die auto rijd weet ik wat ik mis in de nieuwe Alfa’s de Sound het stuur gevoel de wegliging gewoon het pure auto rijden waar ik zo van hou.

En nog een tip voor iedereen hier als die gekke in Den Haag al die maffe regels gaan doorvoeren gaan we allemaal oudere leuke auto’s rijden.

Groeten

Niels
@w0o0dy

Hahaha! Find out next week on a new episode of: Goede tijden slechte tijden! ;)
JAAAAA dit is weer een topper van ALFA!!!
Vital statistics: Project: Alfa Romeo 941; Platform: Next Generation Quattoporte E/F; Wheelbase: 2.950 mm; External Dimensions (L x W x H): 4.950 mm x 1.900 mm x 1.400 mm

Debut range (Prices are indications only): 2.8 V6 (250 bhp) €47,500, or 3.2 V6 (285 bhp) €50,000; 3.6 V6 (320 bhp) €55,000 (May be cancelled); 4.3 V8 (400 bhp @ 6300 rpm, 500 Nm) €75,000; 3.0 V6 Diesel (275 bhp / 620 Nm) €50,000

Additional engine range: 4.0 V8 Diesel (380 bhp, 800 Nm) €75,000 (May be cancelled); GTA 5.0 V8 (515-530 bhp @ 7000 rpm, 600 Nm) €100,000


De keuze is reuze….
@ Smokin

Klopt niets van… Het zijn slechts zeer oude speculaties…

De keuze is ongeveer:

Benzine:

1.8 Turbo ~260 PK
3.0 ~300 PK
3.5 ~350 PK
4.2 ~405 PK
4.7 ~450 PK
5.0 ~530 PK Uniair (GTA)

Diesel

2.0 TT ~200 PK
2.5 ~235 PK
3.0 ~270 PK

Nog steeds speculaties:

5.0 V10/6.0 V12 (GTA)
4.0 V8 Diesel
Ik zag later inderdaad dat het uit oktober 2005 kwam…

Maar goed, jouw lijstje biedt ook keuze genoeg. Ik moet toch wat te kiezen hebben als ik straks mijn GT in ga ruilen.
mooi!! (vooral de ‘schouderlijn’) maar voor een italiaanse auto doen de koplampen mij veel te aziatisch aan…
Grappig…de ene impressie is een soort opel/peugeot-hybride, de ander een gefotochopte GT, en weer een andere een gefotochopte 159. :/
Ik denk dat het eindresultaat er ietsiepietsie anders uit zal zien (denk qua lijnen en vormgeving aan de gelekte studies voor de Junior en de 149)
Maar ja, wie ben ik :)
Wat ik mooi vindt aan de nieuwe 169 is dat steeds maar dat V vormige grilletje terug komt.

laat die 169 maar komen

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).