Fiat Punto Brutale op basis van Super2000 rallycar

Auteur: , 25 Reacties

Fiat is bezig om te kijken naar de mogelijkheden voor een straatversie van de Fiat Punto Super 2000 Rally Abarth. En zoals we weten; alles van Abarth is goed!

Naast de Fiat Grande Punto Abarth met 150-180pk zijn er dus plannen voor een 200 – 240 pk sterke superpunto. De snelle Abarth zou de naam “Grande Punto Brutale” krijgen, in navolging van de oude Lancia Delta Integrale. De vierwielaangedreven Punto krijgt het vermogen wellicht uit een nieuwe versie van de 2,4-liter unit die we ooit in de Stilo Abarth zagen, zo schrijft channel4.

Het interieur wordt flink gestript, eventueel met de optie voor een rolkooi en een verwijderde achterbank. Fiat zou in totaal zo’n 250 auto’s willen produceren, nu alleen nog wachten op de prijs + bevestiging.25 reacties

Waarom je de nieuwe Astra nu wilt configureren bekijk het hier!.
“in navolging van de oude Lancia Delta Integrale”: legendarisch!
Ze zijn goed bezig bij Fiat!
Aston Martin Rapide
Ja….laat maar komen, die brutaaltje….
dat ze der een straatversie van gaan maken vind ik toppie, alleen vind ik het op de 1 of andere manier niet tof dat ze em dan helemaal gaan strippen, en een rolkooi als optie. ik bedoel, het is tenminste een straatversie…waarom em dan zo ”wannabe” maken.
@ cl600 Door het strippen word de auto nog lichter wat weer gunstig is voor de prestaties. En als je geen rolkooi wilt..dan bestel je hem toch niet?
Is trouwens wel handig als je van plan bent het circuit er mee op te gaan.
1xaston, 1xmurci
circuit, geef mij maar de bossen rond spa
@ Rvh : joh je meent het, wauw wat tof ! der gaat nu als tunings expert een wereld voor me open, maandag meteen proberen :D

het is een straatversie, en dus vindt ik het een beetje nep om em ”zo licht mogelijk” te maken. vind ’t gewoon nep, weenie wat ik der mee heb.
@ CL600

Dan koop je der toch geen?
Punto. Made in FIAT.
Prachtige auto, zeker als abarth rally.
Brutale ? Geniaal, alleen in Italië.
@ tomrs6 : mag ik der dan ook geen mening over hebben ? ik koop zoveel niet, maar daar heb ik wel een mening over, en daar kom ik voor uit. anders zou de wereld een stukkie duurder worden vind je niet…
Dat wordt smullen, hoop dat ie snel mag komen!

@CL600, lichter is nep? Ik volg die logica niet. Een sportieve auto is een combinatie van meer power en een lager gewicht, toch? Alles om tot betere prestaties te komen.
Laat komen laat komen die punto! Eindelijk weer eens een echt kanon en waardige opvolger voor de intergrale. En eindelijk hebben ze weer eens een keer naar het gewicht gekeken. Dan maar geen overbodige luxe. Alleen 250 exemplaren zijn natuurlijk zo uitverkocht maar dan heb je ook wel iets exlusief.
@ Carabo

ik denk dat CL600 bedoelt dat hij het nut niet inziet van een gestripte auto voor gebruik op de openbare weg. Je kan hem toch niet helemaal extreem maken want dan mag hij niet op de baan. Wil je een beetje comfort, dan moet je je auto niet helemaal strippen. Deze auto weet dus eigenlijk niet goed wat hij is.

Maar het lijkt me zeer zeker een bommetje met zeer hoog fungehalte!
Ik steun cl600 en fej ook. Bommetjes zijn leuk, maar als je er alle comfort uitneemt is het ook geen plezier meer om mee te rijden.
Als ze er ook een paar zouden maken die het comfort wel meekrijgen is het hele probleem opgelost. Weet wel niet wat die aanpassingen extra gaan kosten voor het productieproces.
@ fej & robin : ja idd, en wat zou zoiets schelen ? hoogstens 0,1 of als je geluk hebt 0,2 sec. van 0 naar 100, want ze wegen al niet al te veel. de auto zelf vind ik zeker wel tof, dat zei ik in mijn eerste reactie al. maar niet gaan overdrijven vind ik, als ik een auto puur voor de circuit wil, dan koop ik wel wat anders, en wie weet ook iets wat niet straat legaal is met veel meer mogelijkheden, want ik ga em toch niet voor iets anders gebruiken.
Een super-Punto, YEAH! Dat ‘rules’! Great! Maar ik volg CL600, Fej en Robin ook, het moet niet overdreven worden. En wat jammer dat het er maar 250 worden…
vierwielaandrijving, lager gewicht, vette vijcilinder erin, super ! Zal wel prijzig worden vrees ik … wel lekker autootje :d
ozzy BMW freak
@ pilsjongen daar zijn er ook maar100 ofzo van in GB bijelkaar kortom een zeldzaam wagentje
@ ozzy BMW freak

ik denk dat pilsjongen bedoelt dat dit ook weer zon “legendarische” auto wordt, als deze auto wordt vergeleken met de Delta Integrale, dan heb je echt een goede auto tevoorschijn gehaald! :D
Deze auto weet niet goed wat ie is?

Maar natuurlijk wel! Deze auto weet dondersgoed wat het is. Een auto in gelimiteerde oplage namelijk. En om hem dan zo licht en zo bruut mogelijk te maken is het een goede selling-point. Immers als men dat niet zouden doen what´s the point of making it?

Er zijn genoeg voorbeelden van andere automerken die dit zelfde principe hanteren. Vinden we toch ook niet erg? Dus waarom hierbij wel dan?

Over de auto kan ik kort zijn. Gaaf! Maken! En voor alle luxe die uit de auto verdwijnt verwacht ik hoge kortingen! ;)
Ben het met Rick dos eens. Deze auto wordt zo ver mogelijk gestript, zodat hij zoveel mogelijk in de buurt zal komen van de auto waarop hij gebaseerd is. Eindelijk eens niet van dat halve werk, en daarmee zal deze auto ook gelijk uniek zijn in het hot hatchback-segment.
Als je comfort wilt, neem je toch de “gewone” Abarth, of één van de vele andere hot hatches? Je weet dat als je zo’n auto als dit (de Brutale) aanschaft, je geen comfort hoeft te verwachten.
Ik hoop eigenlijk dat deze auto als warme broodjes over de toonbank vliegt, en dat Fiat dan toch het inzicht krijgt dat ze deze auto in onbeperkte oplage moeten gaan bouwen :D
horen we ook nog eens wat van die brutale
Ze hebben het dus niet gedaan.
Erg jammer, een kans laten liggen.

Ondertussen deed Ford het wél met de Focus RS.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).