Lesinstructeur rijdt 171 km/u

Auteur: , 35 Reacties

Van een lesinstructeur wordt natuurlijk verwacht dat hij het goede voorbeeld geeft, maar uiteindelijk is ook een lesinstructeur gewoon een mens met hele primaire levensbehoeften zoals jij en ik. Eén van die levensbehoeften is om af toe het gaspedaal even lekker diep in te trappen. Iets minder handig is het wanneer je je lesauto doortrekt tot 171 km/u op een weg waar slechts 100 km/u is toegestaan. Dat vond de politie ook niet handig.

De man uit Limmen werd met een lasergun geklokt op de provinciale weg tussen West-Graftdijk en Westzaan. Bij de aanhouding werd uiteraard het rijbewijs in beslag genomen, maar ik verwacht dat hij deze via een versnelde procedure terug kan vragen aangezien hij het rijbewijs nodig heeft voor de uitoefening van zijn beroep. Ik vraag mij alleen af wat hij zijn leerlingen vertelt wanneer hij zijn lesafspraken afbelt (via: nu.nl).35 reacties

Waarom je de nieuwe Astra nu wilt configureren bekijk het hier!.
Zelfde bij mij toen ik men rijbewijs haalde. Reden weg bij het CBR om rijbewijs aantevragen op gemeentehuis, zei de instructeur dat hij me nu ff echt liet zien hoe je moest rijden. Overal echt tyfus hard rijden haha, waarschijnlijk alle langzame leerlingen frustraties weg scheuren :P
Dit bericht verbaast mij nauwelijks, mijn rijinstructeur reed zelf ook als een idioot…
Ik ken dit. Maar deze instructeurs zeggen dat ze dat kunnen omdat ze vaak op de weg zijn en meer training krijgen…
Mijn instructeur vroeg zich af waarom ik altijd gas geef in de bochten :S
Volgens mij rijden bijna alle instructeurs waar geen leerling bijzit net zo erg als agenten die geen signalen voeren.
Toen ik m’n rijbewijs haalde mocht je nog 60 in bebouwde kommen. Ik voorzichtig overal 55 om toch maar niet te hard te gaan. Zei die examinator dat ik het goed deed, alleen moest ik een ietsje harder rijden. Ik heb zijn raad tot vandaag ijverig opgevolgd… :-)
Verbaasd mij niks, mijn instructeur had destijds een 130 pk golfje tdi. Hij had de uto nog ff gechipt tot 160pk volgens hem. Ik mmocht gedurende mijn les hard optrekken (volgens hem kon het allemaal nog harder). Ook op de snelweg hadden we een paar keer 180+ gereden. Een echte freak was hij.
@Zoef is u Belg?
Mijn instructeur reed ook als een idioot (net als ik bij speciale gelegenheden overigens).

Doortrekken naar de 80 in de 2 was eerder regel dan uitzondering voor hem.
lasergun is dat nog wel toegestaan?????


pff tjah wat wil je


die man helemaal gefrustreerd door die rookies achter t stuur..

lekker ff t gas erop
@dennis
Geniale foto bij dit bericht!

-edit: dank u!-
@ Rossi

ik herken het volledig bij ik.. instructeur reed me na het examen ook terug naar de plaats waar m’n fiets stond… tkon weer ni traag genoeg gaan.. wel met een examen autootje van weinig pk’s.. maarja.. tging :-)
Volgens mijn instructeur had ik een ietwat voortvarende rijstijl… ik beken.:)
Post het hier maar ff…
holy sweet bimmer
@fastback, wat een geluid :o
@nichos
Ja nu je het zegt ;)

Kon dit de bloggers niet onthouden.
Tja een beetje gassen dat kon mijn Rijinstructeur ook, alleen dan met de vrachtwagen (Vond hij leuk).
Toen ik 2/3 maanden na mijn examen bij hem terug was voor het E rijbewijs en (dacht dat) ik ook kon gassen vond hij dat minder leuk.
Mijn instructeur was al dood toen mijn moeder les van hem kreeg. Toen ik aan de beurt was was het niet veel beter met hem gesteld. Wat een suflul was dat. Ik durf te wedden dat hij nog nooit en te nimmer meer dan 120 heeft gereden.

Eerlijk is eerlijk, ik heb wel goed leren rijden van hem. Als ik tegenwoordig soms leswagens zie rijden……….

(Ja ja, ik weet het, Ik ben een ouwe lul. Vroeger was alles beter ;-) )
Dat hard rijden niet mag wil niet zeggen dat hard rijden altijd gevaarlijk is! Je moet alleen weten WAAR en WANNEER je het doet.

p.s. ik ben dus rij-instructeur :)
@Meep-meep

En ze hebben je rijbewijs afgepakt? Ze moeten ook altijd jou hebben he… ;-)

Geintje, maar je hebt gelijk. Hoewel je natuurlijk wel een lompe kerel bent als je met een les auto (waar waarschijnlijk ook reclame opstaat van je baas of eigen bedrijf) ruim 70 km overschrijding hebt. Zelfs al rijdt je op een rustige afsluitdijk.
Haha wat een stunt, de beste man woont bij ons in het dorp. In iedergeval is hij nu wel de held van het dorp :D

Vraag me af of ze hem nog serieus nemen bij het CBR.
Gek op Wielen
Mijn rij-instructeur vertelde altijd heel trots hoe ‘hard’ hij wel niet door de Philip Morris bocht bij Bergen op Zoom kon(80km/u). Ik reed daar bijna eke les doorheen, dus na 10-15 lessen ging ik er ook met 80km/u doorheen :) Dat vond hij toch iets minder, want zijn ego was toen wel een beetje geschaad! :)
hehe, toen ik voor motor af ging rijden zei de examinator ‘ik wil een actieve, vlotte en niet bange motorrijder zien’. Nou, dat kon (en dus in 1x gehaald haha)
en zo moet dat ook ik word gek als er zo’n zemel voor me rijdt die net leert rijden dat ze maar flink gas geven ;)
Autospotting.nl
Geweldig die man had ik wel willen hebben als instructeur :D maar inderdaad leg het maar eens uit aan de leerlingen of de ouders er van :P
Dat deed ik zelf tijdens de rijles. Ohja, klein detail, ik heb mijn rijbewijs destijds gehaald toen ik in Duitsland woonde. :D
Volgens mij zijn alle rij instructeurs zo, tenminste de mijne was het wel…
Theo, mijn rij instructeur had als filosofie “Alles wat voor je zit, moet je inhalen. Dan heb je daar geen last meer van”

In dat licht klopt die 171/u wel.
He… het ligt dus niet aan mij dat ik vind dat rij-instructeurs als ze alleen zijn rijden als mafkezen. Ik, met mijn naïeve inslag, vond dat altijd zo gek… ;)
En ik vroeg me af: is het exemplarisch? Waarschijnlijk dus niet als ik het hier lees.
Heb zelf ook wel es een lolletje gehad, vlak na een grote rotonde plankgas naar de 100. Vooral leuk als zo’n Golfje je wilt inhalen omdat ie denkt dat elke lesser op eieren rijdt :). Minder leuk voor hem dat hij de bocht van de afrit erna niet goed inschatte en een pirouette maakte. Dat hoefde ik van mijn instructrice niet te doen, zei ze :-)
Heel herkenbaar inderdaad…
twee keer zat ik in lesauto toen mijn leraar reed.. hij reed beiden keren ook 170 waar je 100 mag (begin stuk zelfs 70).. :p
erg jammer dat mensen met een voorbeeld functie zo de mist in kunnen gaan.
het moet hem wel klauwen vol geld gaan kosten. misschiem moet ik ook maar
instrukteur worden want dan heb je geld genoeg geloof ik om dat soort grappen
te doen. anders laat je zo iets toch wel uit je hooft.
misschiem is een playstation met race motors de oplossing.
rij-instructeurs rijden alleen maar hard om het voorbeeld te geven dat je niet moet gaan rijden als een slak. wie rijdt er nu niet graag hard?
ik heb me jeep suzuki vitara getuned, die loopt nu 210 km/h ipv 140 km/h =)
ik heb les van de beste man… is een super goede instructeur kan rijden als geen ander… en zoals er al eerder is aangegeven iedereen is mens…
Willem vd Velde
Zoals al eerder gezegd is, rij-instructeurs vinden een beetje doortrappen prachtig.
Na het behalen van mijn rijbewijs ben ik verscheidene keren mijn instructeur tegen gekomen waarvan 1 keer bij het stoplicht, hij reed zelf niet op dat moment, maar het was wel duidelijk dat hij zijn leerling instructie gaf gas te geven :-)

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).