X5 designer wordt verantwoordelijk voor Alfa Romeo

Auteur: , 61 Reacties

Frank Stephenson is de nieuwe designchef van het immer zo geliefde Alfa Romeo. Hij was in het verleden onder andere verantwoordelijk voor de lijnen de Ferrari F430 en de Maserati MC12. Ook stond hij bij BMW aan de wieg van de X5 en de MINI. Stephenson zal Wolfgang Egger opvolgen als designchef, deze ex Alfa-designer is inmiddels aan de slag gegaan bij Audi.

De stoelendans gaat dus vrolijk door, zoals we gewend zijn. Frankie zal zich waarschijnlijk als eerste gaan bezighouden met het design van de Alfa 149 en de 169. Met de X5 in het achterhoofd verwacht ik vervolgens toch echt een Alfa SUV/Crossover, op diesel aub!61 reacties

De Opel Ampera-e is duizenden euro's goedkoper geworden. Kijk hier voor meer info!
Oh god nee.
oh nee…… de designer van de X5 die Alfa’s toonaangevende positie op het gebied van design moet gaan bewaken? Dat kan niet goed gaan…. nu maar hopen dat andere tekenen en dat hij zelf meer de manager wordt… want van zijn creatieve uitspattingen wordt ik niet echt heel vrolijk. Al zijnde MC12 en de F430 niet lelijk… echt brilliante ontwerpen vind ik het ook niet.
oh oh, een alfa romeo X5 is coming…..
Geen paniek! Michiel heeft ook de Spyker SSUF vormgegeven en we weten allemaal waar hij toe in staat is. Komt allemaal goed.

*doet schiedgebedje*
*proest* Sjoerd ziet een een alfa 1-serie voor zich.
NEEEEEE!!!! een bmw loser/overloper die bij het heilige ras komt, dat kan nooit goed komen.
en hiermee zetten we weer een eindeloze discutie op gang…. ;)
Frank Stephenson is erg goed bezig. Hoewel ik de Maserati Quattroporte en de Ferrari 612 Scaglietti niet echt geslaagd vond, vind ik de Maserati MC12 en de Ferrari F430 prachtige auto’s. Met de X5 en Mini ging het ook perfect.
Ik vind terecht dat Wolfgang Egger vervangen is. Er moet snel iets gebeuren aan die saaie Alfa’s.
*proest*….hihihihihihihihihihihi…..

Ahum…zie je nou wel. Iedereen wilt krijgen wat BMW al heeft….

:lol:
@Sacha: good point, wie weet kan hij wel iets, maar ik ga toch maar snel een setje kniebeschermers kopen voor alle schietgebedjes van de komende maanden….
@Rick dos: lelijke auto’s? Waarom zou Alfa dat willen? :-p Laat staan haar fans.
Dus Alfa’s worden lelijker in de nabije toekomst en Audi’s mooier?
Wat een onzin en negatieve berichten hier! Ten eerste, hij zette de lijnen van de BMW voort, het is niet helemaal zn eigenlijk design. Ten tweede de F430 en de MC12 zijn prachtig dus daar heb ik alle vertrouwen in. En let maar op de Alfa zal ook prachtig worden…
@ dos
Het enige wat we van BMW willen is achterwiel aandrijving. Sorry hoor maar het uiterlijk van die dingen morgen ze echt houden!
@wOoOdy

Jij bent toch degene die het altijd over Italiaanse schoonheden heeft? Italiaanse schoonheden die door een Duitser zijn ontworpen…..hmmmmm ;)
Als designer moet je je kunnen inleven voor het merk waarvoor je werkt, en dan maakt het niet uit welk merk dat is; belangrijk is dat je de waarden van het merk met het design overbrengt en een goede designer zoals Stephenson kan dat.
@Sjoerd

Dat kan jij wel vinden, maar de directie van Alfa blijkbaar niet……..oh! komt weer zo´n hmmmmm momentje! Met z´n allen Hmmmmmm ;) :P
@ dos
Ik voel het ook… denk dat het nog een lange nacht wordt ;)

Maar dos jij gaat me toch zeggen dat je een Z4 mooier vind dan een Alfa Spider (nieuwste)? (anders moet je echt hulp gaan zoeken:P)
hmm… gemengde gevoelens… zo veel heb ik eigenlijk niet met alfa ( :o ) :P Na de 75 is het wat mij betreft misgegaan. Alleen de 159 is wel leuk… en vooruit… de 155 en 156 waren redelijk. Het had de auto’s echter compleet gemaakt als er RWD in had gezeten.
Styling e.d. is wel altijd dik in orde geweest. Maar dat vond ik bij de MC12 eigenlijk ook wel. Dus hij kan het ook goed doen :| :P
Wat zitten jullie nou te geilen op RWD. Het is niet beter.

Ik werk zelf bij sam van lingen, en genoeg mederwerkes hebben vroeger geracet. Waarvan 1 professioneel, en won nog van Rob Slotemaker. Maar hij zegt zelf dat je met een FWD net zo hard gaat op het circuit. Alleen bij bepaalde omstandigheden moet je juist gas geven of juist niet, weet het ook niet, ben geen expert.

Het is echt zo overgewaardeerd, en ik denk dat jullie denken dat je zelf een beter bestuurder bent als je met een RWD auto rijdt. En 4WD is ook NIET beter, wanwege het extra gewicht.
Zie ik hier een BMW Z8 SUV???
Deze persoon is slechts verantwoordelijk…

Wolfgang Egger tekende de 8C ook niet, dat was Perini.
@ rick dos

bmw stuurt Frank Stephenson weg omdat de huidige bmw’s te lelijk worden…zie de huidige 3 serie en de X3 om nog maar te zwijgen over ’t hangbuikzwijntje wat “1” genoemd wordt.
Alfa’s zijn over ’t algemeen altijd al mooier geweest dan bmw.
Als frank de “alfa-style” aanhoudt dan kan er weinig mis gaan ;)
BMW is tenminste anders, heel veel automerken duven geen risico te nemen. Wellicht worden de huidige BMW’s in een aantal jaren als klassiekers van deze periode. Misschien ook niet…
@speedlimit
Na de 156 begon alfa een beetje de goede weg in te slaan qua design, daarvoor waren ze allemaal spuuglelijk.
@ Jan

precies.. misschien niet ;)
Oeioeioeioei, technisch mogen BMW’s dan wel aardig in elkaar zitten, een echt verstandige ontwerpafdeling hebben ze er ook weer niet zitten. Duitse patseringheid in de vorm van een SUV is bij Alfa niet nodig. En die X5 mag ook niet echt een goede afspiegeling vormen van Stephensons staat van dienst, die wagen is net wat minder lelijk dan de gemiddelde SsangYong.
CSL

Zet de 155 eens naast een Ford Sierra, dan zie je toch wel welk design de tijd heeft overleefd.
Laten we elkaar niet voor de gek houden… het gaat hier om een designer.. heeft niets met FWD of RWD discussie te maken. Feit is dat italiaans design geen overdreven opsmuk nodig heeft in de vorm van veel te veel (nep)chroom, overdreven concave (of convexe??) lijnen, onbenullige emblemen etc etc… zoals te zien is in met name het duitse design.
Het is niet voor niets dat een Egger en Da Silva door de Volkswagen groep zijn weggekocht.
Ik weet niet wat de invloed van een Stephenson zal zijn… ik hoop niet teveel als hij de MC12 zelf heeft ontworpen…
Alfa Lima Foxtrot Alfa
@ CSL

Alfa’s saai!!?? IK KOM JE OPZOEKEN!!!
IK WEET WAAR JOU BED SLAAP!!!:p
@ Roedi

Ik zag net diezelfde Z8, misschien met een tikkeltje Porsche Cayenne
Hij wordt design chef, ik weet niet precies hoe je dat moet opvatten. Ik hoop dat daarmee bedoelt wordt dat hij verantwoordelijk wordt voor de designers, niet voor de designs.

Volgens mij was het trouwens ook Chris Bangle die de X5 ontwierp, en niet Stephenson.

Ik ga er van uit dat meneer Stephenson zich met de vakantiedagen van de designers bezig gaat houden, en er voor zorgt dat ze goede bureaustoelen hebben, er voor waakt dat ze niet te vaak buiten staan te roken enz.. En dat hij het design pas te zien krijgt als het op de Salon van Geneve staat.
Overigens de Alfa van de foto, de SUV/Crossover is door een Japanner ontworpen…
Deze beste man is niet weggestuurd bij BMW, hij komt van Fiat waar hij verantwoordelijk was voor de Grande Punto en de Bravo.

Hij heeft dus al wat ervaring met italiaans modelletjes….Bij Fiat moest hij plaast maken voor Lorenzo Romaciotti, aan hem zal hij nu ook verantwoording moeten afleggen voor Alfa.
Jongens toch, je leest hier de gekste dingen hoe is het toch mogelijk. Alfa’s zijn saai?? Ik snap niet hoe iemand dat durft te beweren onbegrijpelijk gewoon. Kijk naar een BMW of een Mercedes van 20 jaar geleden en kijk nu. Veel verandering is er niet geweest in de ketels.
@Stephan
Wat zit je nou te jammeren over ‘beter zijn’?! Achterwielaandrijving is gewoon onwijs veel leuker!!!

Wat snelheid betreft kan niemand eromheen dat awd altijd sneller is… Maar daar kan je ook moeilijk mee spelen. Of hou jij niet van leuke dingen?
Heyyyyy!!

Een muis op 4 wielen!!
Ik snap al dat geouwehoer over die Alfa’s niet zo. Die dingen zijn slecht in elkaar gezet..vroeger al en nu ook. Sommige modellen zijn zelfs uitegesteld omdat ze de productie niet op orde kregen.

Kijkend hoe de auto is ontworpen hebben ze ook gekke dingen..je ziet kabelbomen die los hangen, goedkoop voelend en ogend plastic etc. Na enkele jaren roest aan het onderstel, uitlaat etc.

Als de motor van een Alfa loopt dan is ie niet stuk te krijgen..eerlijk is eerlijk…maar wat een ellende als ie z’n dag niet heeft.

Anyway, los van het technische gelul….Design?

Ja dat doen ze leuk maar ik vind die nieuwe Brera maar niets..echt niet. De laatste tijd is het met hun sedan’s ook meer een evolutie ipv revolutie.

Mocht ik ooit de keus krijgen om een Golf X of een nieuwe Alfa sedan te nemen dan zou ik zeker voor de Alfa gaan.
En dat is mijn punt ook die ik wil maken: een Alfa kan je beter vergelijken met een Seat of een VW maar niet met een Mercedes of BMW. Daar is de prijsklasse ook naar en de uitrusting.
een alfa is helemaal niet goedkoop. zoek maar op wat ze kosten en hoe ze uitgerust zijn.
roest? Kom naar de 21ste eeuw. Vroeger hadden alle auto’s roestproblemen. Wat hier gezegd is slaat helemaal nergens op.
Nee. Niet alle auto’s hadden roestproblemen.

21st eeuw of niet, als zelfs de achterophaning gedeelte van auto’s kan roesten :-)..Een Alfa van 8 jaar oud ziet er ook niet uit…waarom weet ik niet…maar het ziet er verzakt uit.

Diegene die zegt dat een Alfa netzo strak is als een Toyota, BMW of Mercedes lult. Tis gewoon niet zo..een Renault is ook bagger, echt waar mensen laat je emotie los.:-)
Laat ik voorop stellen dat ik Alfa’s prachtige wagens vind: italiaans design, betaalbaar en gewoon goed gebouwde auto’s.
Toch krijg ik de indruk dat niet iedereen even blij is met z’n Alfa. Nu maar hopen dat Frank Stephenson daar wat aan kan doen.

http://www.dumpert.nl/mediabase/foto/f7

:D
Wie rijd hier dan met een Alfa als iedereen toch zo een expert is. Ik zeg dat hier bijna niemand een Alfa heeft of gehad. Hier worden gewoon clichés opgehaald. Alfa was indertijd niet voor niets auto van het jaar geworden met de 156. Het zijn zeker geen roestbakken en wie niet geloofd nodig ik graag uit om zelf te komen zien. Jullie zullen dan snel uw woorden inslikken.
@Silverarrow

Ja en nu?
Ik ken iemand met een BMW waar hetzelfde opstaat. Wat meekt dat uit?
Sterk argument!!!! Zeer volwassen
voorkant is net ne Z8
Ik durf grif toegeven dat bmw wel wat beter zal zijn, maar toch slaat mijn hartje sneller voor alfa – romeo. Het is zoals iemand hier op autoblog al eerder verwoorde:’Alfa-romeo’s zijn als een zeer mooie vrouw, hebben ze streken dan neem je die er voor lief bij’.

@500

Laat je niet zo vlug opjagen, dat is het niet waard. Die link is inderdaadd een beetje van het lage niveau. Dit zegt meer over silverarrow dan over Alfa – romeo.
@500

Ik heb verschillende Afla’s gehad (in een periode dat ik geen BMW ofzo kon betalen). Er zijn idd slechtere auto’s maar dat er niets mis is wil ik ook niet zeggen..ze zijn gewoon slechter.

Over design: Ja er zit echt meer passie in een Alfa, zijn zeker geen lelijke auto’s.

Uiteindelijk zal ik er niet zomaar eentje kopen en jij wel. Prima toch?
Denk ook dat Alfa indien ze echt binnen FIAT hun eigen lijn kunnen volgen met véél spannendere auto’s kunnen komen maar afhankelijk zijn van de beschikbare platforms en onderdelen.

Hierdoor denk ik dat Alfa te veel shit deelt met FIAT.
Euh, ik weet niet hoe jullie het opvatten, maar was bedoeld als humor. Dat sommige mensen de ironie niet kunnen inzien vind ik zeer jammer voor diegenen…

@ 500: Leer eens lezen jongen, of vraag je schoolgeld terug, want volgens mij staat er hierboven een bericht waarin ik duidelijk zeg dat ik Alfa een mooi merk vind, en is het volgens mij duidelijk genoeg dat dat plaatje ironisch is. Daarbij mag je me ook uitleggen in welk opzicht die foto als argument wordt gebruikt?

@ Parisi: Het is idd jammer dat we niet allemaal jouw niveau hebben. Toch heb ik ook nog een tip voor jou: Probeer voordat je reageert toch even alle berichten te lezen, i.p.v. de laatste 3, zodat je zeker weet dat je geen onzin uitkraamt.
@ silverarrow

Ah dat was een ‘humor’istisch grapje, dus niet alleen het niveau van je reacties zuigt.
Omdat we jouw ‘ironie’ niet begrijpen maakt dat voor ons heel jammer ? Dat is wel van de omgekeerde wereld niet ?
Wel droog die kenteken:-)
@ Parisi: Ik quote: “Laat je niet zo vlug opjagen, dat is het niet waard.”
@ silverarrow

Maar wees maar gerust hoor, ik ben helemaal niet opgejaagd. Ik heb daarjuist veel plezier gehad.
de BMW brera is coming, of toch een alfa m5??
oftopic:
@Parisi en Silverarrow
Chill out mensen. Ik ben een groot Alfa fan maar kan best lachen om het plaatje van Silverarrow. Jullie vinden beiden alfa mooi dus ik zie het punt niet…
Alfa’s vind ik gedrochten, dus het kan er alleen maar beter op worden.
Pfff wie rijdt er hier nu werkelijk een Alfa???
De bijdrage van Us @ 12:45
…. waar heb je het over????? Ik snap jou niet en waarschijnlijk snap jij jezelf niet eens….. Het ging hier niet om de kwaliteit/betrouwbaarheid van de auto maar om meneer Stephenson die de nieuwe designchef van Alfa wordt.
@Eric: ik snap de toegevoegde waarde van jouw bijdrage niet. Ga elders letters op je toetsenbord indrukken bv bij automerken die je wel leuk vind.
@Hape

Goed he dat Stephenson naar Alfa gaat:-) Jij ook blij Hape snap je het nu weer allemaal een beetje jongen? ;-)
@ Autoblog

Jullie moeten mijn reactie toch nog goedkeuren ( geen idee waarom ) maar jullie zijn nogal fan van de alfa 8c competizione, er staat nu een foto op die nurburgring webcam met een zwaar ingedeukte voorbumper bij een 8c comp..
@ Jordey;

Ik ben zeker een fan van de 8C Competizione (wie niet?), maar vertel mij dan eens waar die foto staat?
Alfa slecht?

mijn vorige wagen was een 156 1.9jtd, en die heeft zonder verpinken en noemenswaardige problemen een dikke 360.000 km op de teller gelopen… en dan was er die muur… (nu ja, mijn eigen schuld)

Nu ben ik overgeschakeld op BMW (veel ruimer, 5-serie touring) en eerlijk gezegd ik mis die ‘fun’ van met een alfa te rijden. Een 105 pk van alfa is veeeeeeele malen leuker om mee te rijden dan de 136 pk van mijn huidige wagen. Veel snediger!

Maar dat het slechte wagens zijn? Ach, het heeft veel te maken met hun verleden waarschijnlijk, en mensen halen blijkbaar graag oude koeien uit de gracht!

Een Alfa is tegenwoordig even degelijk als pakweg een VW -en ja ik durf het te zeggen- een BMW of Mercedes.

en @ Us -nope, zelfs na 9 jaar was er nog niks doorgezakt aan die wagen en nog geen spatje roest…
Het zijn vaak de gasten die ooit eens in het verleden een Alfa als ‘miskoop’hebben gehad. En nu dus jaren lang via mond op mond reclame hun beklag doen, in de hoop een boel automobilisten voor hen te winnen om het merk niet te kopen. Dagelijks rijden ze, neuspeuterend in hun degelijke duitse leasewagens, en als er een mooie Alfa voorbij rijdt, dan wordt er toch wel stiekem gekwijld. Blijf lekker in je identiteitsloze auto zitten, en laat menig Alfist lekker genieten in een Bella waar ie voor gemaakt is. Plezier, en in een bolide met keer op keer een tijdloos design.
Stond ik laatst eens aandachtig naar zo´n SUV gevaarte van het merk Soebaroe te kijken, vielen me ineens een aantal dingen in het oog……..

http://www.subaru.com.au/files/jpg/subaru_tribeca06.jpg

Had dit dan ook een van de conceptstudies voor de 169 kunnen zijn ?
http://www.in.gr/auto/dokimes/pr_dokimes_ae/foto_big/ae_SubaruB11S_757_12.jpg

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).