Vrouwen en hun dodelijke hoge hakken

Auteur: , 30 Reacties

Laat ik beginnen met een cliché: "Vrouw achter het stuur, bloed aan de muur". Het gezegde is zwaar afgezaagd en alles behalve origineel, maar dan toch het volgende bericht... Uit een onderzoek in opdracht van Britse autoverzekeraar Sheilas' Wheels, is gebleken dat tachtig procent van de vrouwen verkeerde schoenen draagt tijdens het autorijden en hierdoor een serieus gevaar op de weg vormen.

Dat die hoge hakken dodelijk konden zijn wist ik al lang en ik verbaas mij er dan ook over dat er niet veel meer vrouwen vallen en hun nek breken als gevolg van het lopen op die stelten, maar daar gaat het hier dus niet over.

De dames rijden met naaldhakken, slippers of blote voeten. Tweederde van de vrouwen geeft toe met naaldhakken te rijden en éénderde draagt slippers in de auto. Dit is volgens Dianne Ferreira levensgevaarlijk, want verkeerd schoeisel kan het rijden serieus bemoeilijken en dit heeft soms fatale gevolgen. Een voorbeeld hiervan is de 42-jarige Julie Hunter. Zij draaide voor 8 maanden de cel in nadat zij een aanrijding had veroorzaakt met dodelijke afloop. Volgens de rechter hadden haar naaldhakken bijgedragen aan het ongeluk.

Dus dames, hier gratis een waardevolle Autoblogtip: Zorg dat je altijd een paar comfortabele gympen in de auto hebt liggen (via: thisislondon).
30 reacties

-edit: nutteloze bijdrage-
DonKilluminati
waaaaaaaaaaaaahahahahaha
ahahah, dat verhaal van die Julie Hunter
Alfa Lima Foxtrot Alfa
wat is er verkeerd aan op blote voeten rijden???
kan iemand mij dat vertellen???
dit meen je niet?
@ajacied

Vind je je zelf niet een beetje vreemd klinken? Of kan je niet lezen?
”Zij draaide voor 8 maanden de cel in nadat zij een aanrijding had veroorzaakt met dodelijke afloop.”
als je op blote voeten rijd doet auwa..
verder niks:D
Alfa Lima Foxtrot Alfa
Dank je wel z1p!!

Met deze informatie kan ik vannacht weer gerust slapen en hoef ik niet bang te zijn dat ik geen gevaar ben voor de samenleving wanneer ik mijn italiaanse paardje op blote voeten de sporen geef!!
Zelfs mijn auto 5m verzetten als ik hem ga wassen is al een serieuze karwei in mijn pantoffels.
Ik kan mij dan wel inbeelden dat onaangepast schoeisel nare gevolgen kan hebben op de weg.
@ Alfa Lima Foxtrot Alfa & z1p

Het doet idd behoorlijk pijn als je flink moet remmen! Toch is rijden met blote voeten niet zo veilig als je een noodstop moet maken, voor een goede noodstop schijn je namelijk ongeveer 200 kg aan druk te moeten kunnen uitoefenen op het pedaal! Nou, dan heb ik liever schoenen aan… :P
‘K heb één keer met slippers op de oprit gereden. Doe ik nooit meer…
Ik draag meestal gewoon gympen, en bij speciale gelegenheden raceschoentjes.

In lompe schoenen autorijden vind ik echt niets, ik wil een zo goed mogelijk contact met de pedalen houden zonder op blote voeten te rijden.

M’n moeder en m’n zus zijn over het algemeen een gevaar voor hun auto ipv voor het verkeer; wat heb ik een medelijden met de versnellingsbakken daarvan…
Als ik een stukje ga rijden met warm weer dan heb ik blote voeten,kap open en cruisen.
Alleen lekker met een automaat denk ik.
@ racer X: ik heb meer medelijden met de pedalen.
hm rij echt zelden met slippers rijdt gewoon kut. je bent meer bezig met je slippers aan houden dan aan het rijden. maar voor de rest ja logies he van naald hakken kon ik ook wel verzinnen zelfde als die super actie van 80 rijde op de A10 ook zoon slimbo die er opeens op komt en ook zoon giga slimbo die der na 3 jaar ook weer is achter komt dat het toch niet helemaal werkt.
Ik rijd de hele zomer op blote voeten. Niets mis mee.
In het begin een beetje wennen ivm je voetzolen maar verder alles cool!
is nog best een goede tip ook jongens. ( ja niet voor mij he ! :p niemand kruipt achter mij stuur voor langer dan 5min. hoogstens me monteurs ) gewoon als je instapt op weg naar een feestje ofzo ff wisselen naar sneakers, en als je aankomt weer het zelfde liedje overnieuw. beetje moeite ist maar dan snoep je wel van 2 walletjes.
Heb een aantal duizend kilometers in Australie op slippers gereden, no problem mate!
En maar niet snappen waarom de verzekeringspremie zo hoog is…

http://img231.imageshack.us/img231/2994/pleaserstipjar7022sexysrs5.jpg
UPDATE: heb er een (enigszins relevant) filmpie bijgezet ;)
nou laat ze dan maar lkkr naaldhakken aan doen want er is niks mooiers dan een vrouw op naaldhakken!!!

ze horen ook niet in de auto te rijden…ze horen naast ons te zitten!!
Sheila’s wheels is een verzekeraar die zich richt op vrouwen. Ze hebben een vrselijke reclame waarin een kerel die Bill heet een lied zingt dat mannen maar vrouw moeten worden om goedkope verzkering te krijgen. De zingende vrouwen in een roze Caddy even later maakt het er niet beter op, die vrouwen kijken in de reclame namelijk tijdens het rijden alleen naar de camera en niet naar de weg…

http://www.youtube.com/watch?v=Q8fp6DaJivc
ik zet de auto telkens binnen op mijn pantoffels, maar dat is dan nog beter dan in occasionele gevallen dat ik met mijn trekkingschoenen op baan ga, daar heb je helemaal geen voeling meer mee :p
Der Ghopmeister
ze verzuipt t wagentje gewoon…….
Peter (MercedesForum.nl/be)
Hahaha dit doet me denken aan een leuke vergelijking wie een Amerikaan maakte wie 20” wielen onder zijn SLK (R171) had.

Ik vroeg hem, rijdt dat nu nog een beetje ?
Zijn antwoord: Nee, superstug, loopt regelmatig aan en je krijgt pijn in de rug, maar oogt mooi.

Mijn reactie: Vind je dat niet hinderlijk ?
Zijn reactie weer: Je vrouw zal toch ook weleens op hoge hakken lopen ? Reken maar dat het niet echt lekker loopt en dat ze aan het eind van de dag pijn aan haar voeten heeft.

Moraal: Wie mooi wil zijn moet pijn lijden.
Er is niets mooiers dan een vrouw die hoge hakken draagt. Maar dat het niet niet altijd het meest praktische schoeisel is kun je op deze website zien: http://www.carstuckgirls.com
Wel grappig allemaal.
@Rob USA: zoals het een echte REDNECK betaamt dus.
beetje oud plaatje en filmpje…..
O ik moet dus mijn motto aanpassen?

Vrouwen hoeven hun schoenen (ik bedoel uiteraard naaldhakken) enkel uit te doen om in bad te gaan.
Moet dus aangevuld worden met: en om auto te rijden.
:-)
Cursusje Franse auto starten, haha. Ze is niet heel slim bezig, maar ach…

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).