BMW bemoeit zich ook al met bootjes

Auteur: , 61 Reacties

Bij het zien van een speedboot ontworpen door Porsche, vroeg Robbie zich af wat autodesigners toch met boten hebben. Ik weet het niet, maar het resultaat vind ik steeds weer erg geslaagd, dus mijn zegen hebben ze. Ook de Silvertris speedboot van ex-Spykerdesigner Maarten de Bruin is hierop geen uitzondering. BMW kan dan natuurlijk niet achterblijven en heeft zich bemoeid met het ontwerp van de Zeydon Z60 jacht.

De ontwerpers van BMW Group Designworks USA en de Belgische botenmaker Zeydon hebben de krachten gebundeld om te komen tot de Zeydon Z60 jacht. Een “Luxury Sports Cruiser” noemen de makers de Z60. Anders dan bij speedboten waar het accent net als bij sportauto’s met name op snelle en gestroomlijnde ontwerpen ligt, is de Z60 vooral een luxe jacht waar je rustig een paar weken in kunt vertoeven aan een steigertje in de haven van Cannes. Vanaf de tweede helft van dit jaar zullen er ongeveer 5 tot 10 per jaar worden gebouwd. Kopen? Kijk dan even naar de digitale brochure op zeydon.be.

Zeydon Z6061 reacties

scheepvaartblog ? :P
ai erg vet, vooral met het lekkere weer! mag wel wat kosten denk ik, daar kan je een leuke 7-serie voor kopen
ben geen fan van boten maar deze ziet er heel goed uit. voor BMW is dit pure reclame onder de rijke boot bezitters.
Gesponsord door Oracle?
Mja, ik moet t zeggen… Wanneer komt de M versie?


Genoeg flauwe voorspelbare grappen, het ziet er mooi uit. Ziet er toch wel sportief uit, tegelijkertijd stijlvol en hij lijkt me ook zeer luxueus.
De internetsite is in ieder geval al een stuk mooier dan die van Volvo Penta dus daar scoren ze al een punt. Als ik die twee met elkaar mag vergelijken dan ik ben nog niet zo van de scheepvaart.
Een heel mooi stukje design. En dat zeg ik nu niet omdat ik een BMW fan ben.

@ Jos ik denk dat je daar meer dan 1 zeven reeks van mag maken. Veel meer ;)
nu, ja, ik moet zeggen dat er wat van BMW’s ruige en gemene looks in de boot zitten voor een jacht… Nu ja, leuke uitbreiding voor de Z-serie. Ik wacht ook vol ongeduld op de BMW Z60 M. BMW heeft hier eindelijk dé oplossing voor het debat van hybride-aandrijving gevonden: Windenergie. Aleen jammer dat dit model niet op zichzelf op de openbare weg mag :(

@ RScosworth

Volvo Penta maakt geen schepen, maar wel de beste scheepvaartmotoren ter wereld, dus schuine vergelijking…

– Apache
een Z60 m coupe :P
Idd, voor 1 zo’n bootje kan je een aardige parkeergarage vullen met BMW’s :P
ter land, ter zee (en vroeger ook in de lucht!)
hoewel ik niets aan boten vind, zou ik zeggen: waarom net? als het winstgevend is voor BMW?
bmw moet zich richten op motoren op andere vlakken zijn ze al niet goed
Leuke boot, benieuwd hoe de zeileigenschappen zijn. Voor designbootjes doe mij dan maar een Wally: http://www.wally.com
Wanneer komt er een M versie uit met spoilers ?
Dan zie je dadelijk ook heel veel marokkanen op het water dus :)
Misschien relevant in dit topic
http://www.youtube.com/watch?v=gtrDkMlzws4
@Jos: ik weet niet of je veel kent van boten maar de duurste bmw, de 760Li kost nog geen 200.000€ , dat zeiljacht waarschijnlijk een paar miljoen.
Ze maken mooiere boten dan autos:p

Ik WAS een bmw fan. een die hard. nu nog steeds wel beetje natuurlijk maar minder, vorige generatie was de gouden generatie. de nu nog lopende generatie is de koperen.

maargoed, zeer mooie boot die echt wel gespot word onder de bmw fans. dit is puur een soort , tja echt rijke uh ( weet niet precies hoe je het moet omschrijven. iets dat ongelofelijk duur is en er duur uitziet. wat ik bij 99.5% van alle ”autos” niet vindt. ) ”it’s a deuzy”..
misschien kennen jullie de uitspraak:

”its a deuzy” ( weet niet exact hoe je het moet schrijven maargoed )
Dat was vroeger ( 1920 ) een auto, Deuzenberg die toendertijd een ongelofelijke 120km/ph haalde. IN 1920!?!.. €20.000 toen. Vergelijk het met een bugatti Veyron NU.
dus:
-onbetaalbaar
-exclusief
-extravagant

Slim gedaan BMW!
@db
paar millioen is overdreven, een zestig voeter komt iets meer dan 1 dichter in de buurt;)
ziet er erg mooi uit, alhoewel het zeiljacht van wally inderdaad nog een stukje mooier is.
maar wat kost het? ik kan het niet in de brochure vinden
@johan, een paar milioen is overdreven maar het zal toch tegen het millioen aanleunen, een zeilboot kost superveel en ‘gadgets’ van automerken kosten veel meer dan die dingen zonder de merknaam erbij
http://www.zeydon.com/newsdesk/latestnews.aspx?ID=2
hier een artikel over, hij is dus made in Belgium
@ Autoblogger: Ik dacht ook als eerst aan Oracle… :D
http://www.bmworacleracing.com

T is wel een pracht van een boot.. :lol:
Welk merk deed welk merk nou ook alweer na? :P
gelukkig geen Bangle lijnen
ach, een 60 ft bootje kan makkelijk een paar miljoen doen
zoek maar s een Nautor Swan van een voet of 60 …
hier een 51 ft sloop: http://www.yachtworld.com/boats/1548960/0 a 375.000 euri
@Rob USA: ga je Marokka binnenvallen misschien? Er is daar geen olie hoor. Of ach neen, het was gewoon een ietwat lage opmerking van zo een hardwerkende dopper die het niet kan verkroppen dat er buitenlanders soms wel werken. Ik vind je opmerking dan ook een tikkeltje racistisch en niet gepast op deze blog. Go home Redneck.
Prachtige boot overigens, maar wat verwacht je ook anders met BMW.
Ik vraag me al af wanneer Audi boten zal beginnen maken.
WOW ik heb hier mij ogen al uitgekeken op die zeilboten.
Wally, Swan…
Kennen jullie nog zo van die top design merken?(moet niet perso zeilboten zijn)
Nu moet ik zeker de lotto eens winnen!!

ps: BMW sponserde al een zeilteam dus dit bericht komt niet geheel onverwacht.
@ 666 niks met racisme te maken er rijden nou eenmaal veel marokkanen bmw !!!
Misschien discrimineer ik wel bmw en mb maar dat komt omdat ik ze allemaal massa auto’s vind. En de meeste heeeel lelijk.
edit: dat is nu wel duidelijk, probeer eens wat nuance
@ 666
Niet zo in de slachtofferrol gaan zitten met je opmerkingen over racisme.
Probeer eerst de betekenis van het woord te achterhalen zeg. Zucht.

In het algemeen:
Vind het design van deze dingen altijd erg mooi. Ze zijn met liefde ontworpen, da’s duidelijk te zien.

Is het trouwens niet Silvestris ipv Silvertris? Ach, detail.
DeAutogids.nl
Racisme is het uiten van minachting, vijandigheid of haat van het ene ras jegens een ander, voortkomend uit een gevoel van meerwaarde. Men kan dus die opmerking wel degelijk zien als racisme.

Maar goed, terug naar het onderwerp: Leuke boot, maar ik denk een tikje te duur voor mij.
@ autogids

Volkomen onzin. Mensen moeten zich eens minder als slachtoffer gedragen.

Waarom? Omdat een opmerking ‘dan zien we straks veel marokkanen op het water’ op geen enkele, maar dan ook geen enkele manier kan worden uitgelegd als racistisch. En als je denkt dat ie racistisch is bedoeld, maak je een denkfout door voor iemand anders te denken. Moe word ik er van.

Meer marokkanen op het water? So what?! Straks is het woord marokkaan verboden omdat mensen als jij zo hysterisch doen en zonder aanleiding anderen beschuldigen van racisme. Bedenk even hoe moeilijk je het jezelf en anderen hiermee maakt. Wees trots op je afkomst, ook als je marokkaan bent.

Oke, on topic:

Zou graag naast m’n Porsche zo’n boot hebben. Of naast m’n Spyker. Boten hebben al snel een bepaalde aantrekkingskracht.
DeAutogids.nl
SugarFree: Rustig maar, ik zeg enkel dat je het zo kan uitleggen. Ik zeg niet wat ik er van denk. Juist wat jij doet is hysterisch ;-) (Lees maar na: Het is beschouwend)
@ De autogids

Komt een beetje lafjes over van je. Eerst zeggen dat “Men die opmerking wel degelijk kan zien als racisme” en vervolgens zeggen dat je dat helemaal niet denkt :) lol

Maar goed, positief dat jij er niet zo over denkt. Mijn opmerkingen waren dan niet voor jou bedoeld (sorry), maar voor de mensen die er wel zo over denken.
DeAutogids.nl
@SugarFree: Ik heb er geen problemen mee. Ik ben kalm eronder :-) Ook mag je me rustig als lafjes zien. Ik heb beschouwend gezegd dat men een bepaalde opmerking als racisme kan zien. Of IK dat zie is van minder belang. Maar goed, genoeg politiek. Ik denk dat Rob USA die opmerking niet had moeten plaatsen. Hadden wij deze discussie niet.
In het kader van de samenwerking tussen automobiel industrie en botenbouwers….tadaaaa…..http://www.yachtworld.com/boats/1250687/0

@Miura

ben meer liefhebber van de oude Riva’s….Ariston,Aquarama,Triton etc
Brrrrr….daar krijg ik nou kippenvel van….zo elegant….
@ autogids
“Ik denk dat Rob USA die opmerking niet had moeten plaatsen. Hadden wij deze discussie niet.”

Neenee, da’s te makkelijk, en je verschuilt je achter de opmerking van Rob.
Maar goed, genoeg hierover. Ik voel me overigens prima, dankje :)
DeAutogids.nl
Als je dat makkelijk vind. Als iemand je een klap wil geven blijf je toch ook niet staan?

Enfin, mijn mening blijft hetzelfde. Rob USA’s opmerking was onverstandig en daar mag rustig wat van gezegd worden. Hoewel ik best begrijp dat de manier waarop mensen op de tenen trapt is het niet geheel onwaar.
@ cerbera

oud, nieuw maakt me niet uit ik vind ze allemaal mooi ;)
@miura

Ok, Ok das ook wel weer waar haha….
@ De Autogids

We hebben niks beters te doen he, vandaag :)

“Hoewel ik best begrijp dat de manier waarop mensen op de tenen trapt is het niet geheel onwaar.” En wat bedoel je precies? :)
Wow, schitterend! Knap dat je toch de lijnen van de huidige BMW’s in de boot terug ziet, knap staaltje werk! Doe mij er maar één ;)

@ MiuRa: Inderdaad, ook hele mooie boten, Riva’s :D
Der Deutscher
Zoooooo!!!! Dat is duidelijk! Laat die klote amerikanen stoppen met auto’s te ontwerpen, en laat ze zich full-time bezig houden met bootjes tekenen! Stukken beter!!! BMW: Bayerische Motoren Werke GmbH. Naam is snel (en goedkoop) te wijzigen.
Der Deutscher
ha ha, fuck, naam is in mn vorige bijdrage niet veranderd: “Bayerische Motorboot Werke GmbH” was de bedoeling. Excuses. Ha ha….
@Sugarfree: ik weet heus wel de verklaring van het woord racisme. Ik heb dan ook het volgende geschreven: “Ik vind je opmerking dan ook een tikkeltje racistisch en niet gepast op deze blog”.
Als jij het dan nodig vindt om hierover zoveel te lullen en zit te schreeuwen over een slachtofferrol, is dat jouw zaak, ik had het dan ook over een “tikkeltje”.

Deels jammer dat de helft van de conversaties tss jou en autogids.nl hierover gingen i.p.v. over de prachtige creatie van BMW.
DeAutogids.nl
@666: Goede verklaring. Ik denk dat dit hoofdstuk dan is afgesloten?
@ Autoblog

Zeg eens, wat is dat nu?? een reactie censureren, omdat ik zeg dat die reactie van Rob USA NIET racistisch was, wat het idd ook niet was. Man toch, 666′ reactie had juist wél weg van een racistische reactie! Alsof wij op ons lui gat zitten te niksen. Ik ben gééén racist ik herhaal: géén racist, maar ik wil niet hebben dat anderen racistisch doen naar mij op in mijn eigen land dan nog. Ik heb verschillende goede vrienden in de Afrikaanse gemeenschap. Ik heb vrienden in Kinshasa, Zuid-Afrika, Israel, wat zou ik racistisch zijn? Dus een beetje rechtvaardige soepelheid mag wel.

Onze allochtone medemens moet wat minder vlug op de tenen getrapt zijn. Het is geen racisme te zeggen dat marrokanen van BMW houden. Is het soms discriminatie te zeggen dat vrouwen van Cabrio’s houden? Of dat Kinderen van snoep houden? Is het discriminatie te zeggen dat Jumpers van Techno houden en metalheads van metal? Autobloggers van Auto’s en Amerikanen van voedsel houden?

– Apache
ik hou niet van zeile ik blijf wel bij donzi
@Apache, ik ben nog steeds autochtoon, en zelfs volledig blank, met blauwe ogen en blond haar, een ariër als het ware. Maar als ik jou was, zou ik in het vervolg maar 1 lijntje nemen, dat 2e was er duidelijk teveel aan voor jou. Je weet wel waar ik het over heb hé.
Leven en laten leven zeg ik.
iig, je begrijpt mijn punt toch?

lijntje? ssst, niet te luid! :P ;)

– Apache
Jos gemiddeld kosten zulke scheepjes 1 milj. per meter……
Dus 1 zeven serie? Paar meer denk ik.
@ Apache

De discussie is nu toch gaande, dus draag ik er nog even m’n steentje aan bij.
Ben het volkomen eens met Apache, die zegt dat Rob USA’s reactie niets discriminerends in zich had. De redenen hiervoor worden door Apache heel duidelijk omschreven.

Vind de reactie van 666 nog steeds op z’n minst onverdraagzaam en ik ben bang dat ie niet doorheeft dat ie zélf redenen geeft tot discussie over dit onderwerp.

Maar goed: case closed.

Mooie boot, die BMW :)
By the way…

Het gaat hier nogal vaak over Amerika en haar inwoners.
Vaak erg negatief, generaliserend en denigrerend.

Maar wat zou er gebeuren als in die posts in plaats van ‘Amarikaan’ het woord ‘Marokkaan’ zou worden gebruikt…?

Dan is de wereld te klein en breekt direct de ple*ris uit.
Dan is het opeens wél discriminatie.

Vreemd is dat toch.
eh… ‘Amerikaan’
@sugarfree: Amerika en Europa, zijn zoals Belgen en Nederlanders, we lijken op elkaar, maar zijn toch zooo verschillend. Dus ja, daar zijn heel andere sicussies over, maar meestal om de andere op stang te jagen.
Overigens, volgens mij heb je vanmorgen toch suiker bij je koffie gedaan, want je dramt nogal door.

Ik ben geen discussie willen beginnen, maar er zijn reeds minder ‘beledigende’ (let op de haakjes!!!) van deze blog geweerd en ik vond dat deze daarbij hoorde.

P.S. als je zo van ‘Amerika’ houdt, ga er dan toch heen om te gaan wonen. Dan kan je met je mooie(proest) Dodge rondrijden en niet bekenen worden als een nep-cowboy. Ik stel wel voor dat je naar Texas gaat, want in bvb. New York en San Fransisco denken ze zoals de meesten hier.
Dit is dus zoiets om je op stang te jagen.
@ 666

Chapeau voor je mooi betoog. En dat je me zo feilloos weet te karakteriseren…
Overigens: zet alles maar tussen ‘ en ‘ :)

Ik hoop dat ik je dag niet teveel vergald heb. En zwarte koffie is toch het lekkerst :)
@ Sugarfree

Ik ben het 100% met je eens wat de algemene Europese houding t.o.v. Amerikanen betreft. Er zijn zo veel enorm lieve en open en gastvrije mensen bij. Vooral die zogeheten “cowboys” van 666.

@ 666

Ik ben 0% eens met je houding. Laten we dit mss een puur zakelijke discussie houden, i.p.v. persoonlijk te worden. Jij kent Amerika duidelijk niet, enkel van de kijkcijferdorstige media zo te lezen, dus zwijg er dan maar over.

– Apache
@Apache: dat heb je fout, mijn zus woont in Hillsborough, vlakbij San Fransisco en haar ex was van NY, dus ik zou zeggen dat ik de USA wel een beetje beter ken dan je denkt. En de meeste mensen in en rond San Fransisco denken zoals ik, en zijn echt niet zo trots op hun landje als jij wel denkt. Ik heb vorige zomer gedurende 2 maanden op rondreis geweest in Noord-Amerika, (met zo’n slechte Amerikaanse Dodge Charger.)
Ben je overigens zelf al eens naar Amerika geweest, of ben je er gewoon trots op dat degenen die nu in Amerika wonen, destijds je stam, de Apaches, gedood of verdreven hebben?
@ 666
“of ben je er gewoon trots op dat degenen die nu in Amerika wonen, destijds je stam, de Apaches, gedood of verdreven hebben?”

Je gedraagt je als een klein kind, hou eens op.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).