Opel Vectra/Insignia spyshots

Auteur: , 59 Reacties

Onze Nederlandse vrienden hebben een leuke primeur: ze hebben de komende Opel Vectra/Insignia met strak latex pakje aan gespot. Eerlijkheid gebiedt me te zeggen dat je dit gecamoufleerde model ook niet echt kan missen als je 'm ziet (what's the deal met de super-opvallende zebra-look de laatste tijd?), maar dat maakt de plaatjes er niet minder interessant op. Onder de camouflage kijken kan helaas niet, maar zoals de auto er bij staat lijkt het erop dat de impressies al een aardig beeld gaven van Opels luxe middenklasser die in 2009 op de markt moet komen.

Het is te verwachten dat de nieuwe Vectra in grote lijnen een afgezwakte versie gaat worden van het GTC Concept. Het gefotografeerde model heeft een kleine overhang aan de achterkant, een coupe-achtige stroomlijn en koplampen die, ‘cls-style’, vrij ver doorgetrokken lijken te zijn. Uit de interieurshots wordt duidelijk dat het hier afgebeelde exemplaar een diesel is, vanwege de redline bij 5000 toeren. Qua formaat komt de auto redelijk overeen met de VW Passat, en dat zal ook juist het segment zijn waar de nieuwe wagen voor succes moet zorgen voor de fabrikant uit Rüsselsheim.

Qua motorenaanbod valt al vrij veel te voorspellen, als je kijkt naar Opels huidige motoren-lineup. Waar wij uiteraard het meest in geïnteresseerd zijn is de OPC-versie. Volgens eerdere aangave zou dit een 2,8 liter V6 zijn die zo’n 300 pk gaat leveren. Maar zal dit genoeg zijn om een beetje indruk te maken tussen het huidige pk-geweld? Ik denk van wel, maar wie weet wordt er binnenkort wel een gerucht de wereld in geholpen over een supermotorisering met 400 pk. Opel is per slot van rekening van GM, en die doen wel vaker boute uitspraken als het om pk’s gaat.

Met dank aan Ard-Jan voor de tip!

Opel Vectra/Insigna

Opel Vectra/Insignia

Opel Vectra/Insignia

Opel Vectra/Insignia

Opel Vectra/Insignia59 reacties

wordt vast een net-ietje minder laffe wagen dan de nieuwe mondeo… Blijf het er knap suf uit vinden zien.
achterkant doet me denken aan een Ford Puma
Niet alleen komt t formaat overeen met de Passat …
die ontwerper bij Opel mogen ze ook wel eens een keer stiekem een paar pepers tussen zijn boterammen doen

dashboard ziet er wel belovend uit
Zelfs in latex kan het me niet opwinden
Wat zullen ze lachen als ze dit zien bij Ford. Wat een flop
je ziet gewoon dat het interieur van slecht materiaal gemaakt is, je voelt nu al dat holle geluid van die amerikaanse harde plastic!
ziet er wel mooi uit, vooral die lampen hea!
Vind hem er met camouflage geloof ik beter uitzien dan foto’s zonder

Doe mij de nieuwe Mondeo maar, hoogstwaarschijnlijk weer de beste rij-eigenschappen in z’n klasse en nice kinetic design dit keer.
je ziet nu niet zoveel door dat stomme plastic erop dus
Kristof, dit kan kloppen, want ze zetten altijd stukken plastic op de auto om de ware vorm niet te verklappen. In werkelijkheid ziet hij er zo niet uit.
Vette striping hoor, gave achterlichten en inclusief laptop op je dash!
@ Bertjan, als ik de foto’s uit je linkje zo zie zijn het fotoshops, kijk bijv maar eens goed naar de grille en t logo..

Ontopic: Pff…
Lijkt meer op een slecht getunede auto…
van voor lijkt die net een kruising tussen een mg en een passat en de kont van een hyundai excel :(
Mooi stuurtje…
@ Joost
Klopt, in het berichtje staat dat op die twee foto’s plakband is verwijderd, om hem te laten zien in showroom trim. Maar het zijn mijn inziens geen impressies zoals die hier vaak langskomen om alleen maar een ideetje te geven van wat er ooit misschien eens in de showroom staat.

Als ik naar bovenstaande spyshots kijk denk ik dat het er erg realistisch uitziet, maar ik wordt er niet echt enthousiast van :-)
Sjonge jonge spY spyshots staan er nog MAAR net op en de eerste reactie is ALWEER negatief . Ik vindt nu al vet uitzien en nee opel gaat echt geen plastic gebruiken in hun auto”s dat doen ze alleen maar bij chevrolet budged merk
hmm, ik vind ‘em wel wat hebben :)

Kofferbak doet me denken aan de BMW 6/7 serie, ligt er als het ware een beetje op.
Ziet er een beetje Holden styled uit met die ronde vormen.
Ziet ik nu een mini display in dat stuur? En het lijkt wel of het dashboard links naast het stuur loskomt?
Een handsfree laptop is wel weer vet, dat gaat een zomerhit worden!
Jammer dat ze de uiteindelijke versies altijd zo beschaafd houden als je kijkt naar sommige prachtige studiemodellen die door opel worden gemaakt. Ik vind dat de opels er best wel wat meer opc-achtig uit mogen zien mits ze niet te langzaam zijn. Ik ben benieuwd hoe dit model er uiteindelijk uit komt te zien.
Buitenkant = Saai
Maarreeehhhhhh. Display op het stuur !?!?!?!?!?!………Laat maar komen !!!
En hier ook weer een Hofmeister-knik hoor…’t schijnt wel mode te zijn. Verder natuurlijk geen spannend ontwerp, tsja…moeilijk segment om een keuze te maken
ziet er goed uit, die lampen worden volgens mij nog wel anders

owja, dat negatief gedoe komt alleen omdat het een opel is, wat al helemaal nergens op slaat; waarom moet opel meteen bevooroordeeld worden

iemand had het over een goedkoop interieur, heb je die wagen dan al gezien en weet je de producten?
64-JV-DS (nee, géén autokenteken)
@janus:

lekker handig dat meedraaiend display op je stuur. Laten ze dan in navolging van Citroën (Citrofiel, ben je wakker? ;-) ) het middengedeelte fixeren.

Verder deze wagen heeft niets origineels. Niets spannends. Och wacht even het is een Opel…. natuuuurlijk, dat was te verwachten.

Burgermansbak. Zal alleen daarom wel weer hoog scoren onder het plebs.
de auto ziet er veelbelovend uit!
je ziet zo hoe hij eruit gaat zien. die foto klopt wel hoor. ik vind het een saaie auto! De mondeo is vele malen mooier.
huub Vanderlubbe
We kunnen met z’n allen zien dat dit een gave Car wordt. Opel toont de laatste tijd wat lef, kijk bijvoorbeeld maar naar de Corsa. Dit is een goede zaak want Lef word beloond!
@ daan; hoe kan je dat zeggen als je er nog niet echt kennis meegemaakt heb, of is he tweer een nutteloos vooroordeel?

@64-JV-DS; Hoezo niet origineels, niets spanneds? Hoezo burgerbak, hoezo te verwachten van opel. Kun je me die dingen eens uitleggen ipv die nutteloze vooroordelen
Is er dan niemand die ziet dat er een geel stickertje op het stuur zit i.p.v. een display
Ik begrijp helemaal niets van de reacties hier. Dit ziet er toch minstens net zo flitsend uit als de nieuwe Mondeo?! Alleen al vanwege het interieur zou ik voor de Vectra gaan: dat interieur van de Mondeo is zóóó ongelofelijk lelijk en kitscherig met al dat plastic, het doet me denken aan goedkope stereo-installaties van de Aldi. Opel doet dat veel beter! En de lijnen zijn best spannend, de Passat zal hier onder lijden, maar ook nieuwe Laguna gaat het nog zeker lastig krijgen!

@Janus: volgens mij is het gewoon een stickertje op het stuur.
@ Mr. R
Ik weet het haast zeker dat het geen display is op het stuur maar meer iets van een sticker of iets in die richting inderdaad. Wil niet weten wat er gebeurd als bij een ongeval de airbag eruit komt. Dan krijg je een printplaat met bedrading erachteraan naar je hoofd geslingerd.
Als ik zo naar de lijnen en naar het interieur kijk wordt deze Vectra/Insignia weer een stuk mooier dan zijn voorganger, het gaat de goede kant op met Opel, vooral qua design!

Magoed, laten we ook maar niet té snel oordelen, dat plastic geeft een behoorlijk vertekend beeld…
Dat stuur! in een woord: heel erg strak, lekker futuristisch!:D:D nu maar hopen dat ze ook echt zo’n stuur monteren in die bak!
@ Jerro:
>in een woord: heel erg strak, lekker futuristisch!

Dat zijn er een paar meer dan één… ;-) Maakt verder niet uit hoor :-P
Volgens mij is het geen stickertje dat op het stuur zit hoor. Is echt een display. Ik denk van de telefoon……..de draaischijf zit erboven ;-)
we mioeten gewoon afwachten of het een stikker is of een schermpje, hoe langer we wachten hoe leuker het wordt :D
Wat een dikke brede afgezakt kont heeft dit model zeg…getver niet mooi.

Het interieur en de voorkant van de auto zijn volgens mij wel ok.
Weten we wel zeker dat dit de nieuwe vectra is?
Wij hebben een 2006 model Vectra SW,
en als ik zowel de voor- als achterlichten,
en ook de kofferbak bekijk,
dan vind ik hem eerlijk gezegd meer op een koreaan lijken.
Ik vind hem er vergeleken met ‘onze’ vectra uit 2006
er serieus op achteruit gaan, ook al gingen
de computeranimaties en de GTC nog wel..
Ik vind de lijnen echt spuuglelijk hier.
op foto van Bertjan zie je duidelijk trekjes van de nieuwe 3 serie
zit een best aardige lijn in maar vind de niieuwe mondeo beter, als ze die GTC in priductie nemen dan verkoopt die echt niet meer, die vectra dus, hij lijkt niet echt op de GTC
what’s new.. weer inspiratieloze, emotieloze plastic rommel net als de huidige modellen.
Best jammer dat een groot deel van Nederland dat blijkbaar kopen wil.
@ binkie
inspiratieloos???? een mondeo is inspiratie loos (en nog sloom ook)(met een rete lelijke kont)( en een front dat stoned lijkt). Een passat is inspiratieloos. (uitgerekte jetta)(dodelijk saai). En het toppunt is de nieuwe laguna. En dan wil ik weleens weten wat je dan overhoud.

@ benny1
hoe bedoel je afgezakte kont alles beter dan die gekke gedrochten van ford en renault.

Dit is gewoon de mooiste sedan in zijn (prijs) klasse. met chevrolet is er ruimte om de kwaliteit van opel een duw omhoog te geven. dus hoeven we die discussie ook niet meer te voeren.
64-JV-DS (nee, géén autokenteken)
@luc
Jij bent Opel fan, neem ik aan?
@melvin:
En wat rijdt meneer dan wel niet???
Toch geen Avensis mag ik hopen?
Want meer ruime degelijke auto’s
zijn er in deze prijsklasse inderdaad gewoon NIET.
En dat jij een Ford Mondeo inspiratieloos
en sloom vindt moet jij weten..
Maar een 2.0 TDcI met 140pk/320Nm en 6-bak
noem ik niet sloom.. En dan komt er ook
nog een 170pk op de markt.
Nou komt de nieuwe Laguna wel heel
leuk met een ±200pk diesel op de markt,
maar die hoeven we schijnbaar allemaal niet.
Maargoed, ik vind je reactie nergens
op gebaseerd, heb liever dat je een
beetje realistisch bent ipv dat je termen
gebruikt die nergens op slaan.
Rij opel astra! en rij jij lekker in een mondeo 170 pk diesel pak ik wel de 250 pk sterke v6 diesel of de 300 pk sterke opc. En ik vin de mondeo gewoon niet mooi en et feit dat bij iedere grote middenklasser die uitkomt gezegd wordt dat ie op de mondeo lijkt helpt daar ook niet bij. werd bij deze vectra ook gezegd en ik zie geen enkele gelijkenis. men heeft et er altijd over dat opel low-budget en voor de gewone arbeider is. De mondeo is goed koper en dat komt doordat ze bezuinigd hebben op het interieur en de velgen. kan et weten werk in een garage. en hij is dus nog sneller ook. En de laguna die is frans en wanneer komt nederland er nu eens achter dat franse autos zwaar zuigen?
Ja, dat vraag ik me ook af.
En wat is die onzin over Opel?… Dat merk staat toch in de etalage?
@64-jv-ds; ja dat ben ik, maar daarom doe ik het niet verdedigen, ik verdedig het omdat die vooroordelen totaal nutteloos zijn, die personen hebben er nooit argumenten of rednene bij staan voor hun standpunt.

Kijk naar de reactie van binkie:
——————————————————————————————
binkie schrijft,

20 June 2007 om 1:00
what’s new.. weer inspiratieloze, emotieloze plastic rommel net als de huidige modellen.
Best jammer dat een groot deel van Nederland dat blijkbaar kopen wil.
——————————————————————————————

Dat slaat toch totaal nergens op? Wat inspiratieloos? Plastic rommel, waar? Wat is er mis met de huidige modellen, waar zitten daar de inspiratieloze dingen in en de plastic rommel?

Gewoon dingen die hij niet kan verklaren en dat komt omdat het onzin is, het is nie twaar wat hij brazelt. Dit is gewoon een geval dat alleen op duurdere auto’s kan vallen maar zelf het geld niet hebben meestal
wtf moet je met een 250pk diesel..
en een 300pk opc klinkt leuk maar dat is helaas een benzine.
Als ik een benzine wil neem ik wel een 159GTA
met een Maserati V8 in het vooronder.
En je hebt mij niet horen zeggen dat ik de mondeo
en vectra op elkaar vind lijken, want die gelijkenis
zie ik idd ook niet. Alleen ze zijn beide beter
dan de Passat. Maar als je een 140pk mondeo
en een 150pk vectra neemt dan scheelt het €400,
en ze zijn even lang, breed, hoog en de wielbasis
is ook op 1 of 2cm na gelijk. Alleen de mondeo
trekt sneller op, hoppaaa hoezo sloom?
7 tienden verschil.
Mja ik kap met deze discussie, blijf maar lekker
in je low-budget astraatje rijden.
het blijft een vette auto maar wachte op deze OPC
@ marruk, wat bomt de prijs van een auto nou? als iemand een astra mooi vindt, laat hem die dan kopen
Hij heeft het toch zelf erover dat de astra een low-budget auto
is voor de normale arbeider??
Dan herhaal ik dat en dan ben ik de kwaadwillende zeker..
Lees dan ook wat de ander er aan vooraf zei.
Smaken verschillen en zijn bovenal een persoonlijke interpretatie. Maar om deze Vectra nu een flop te noemen, gaat mij wat ver.
Als Opelrijder (al 20 jaar) vind ik de nieuwe Vectra een mooie (toegegeven, niet originele) vorm hebben. Wat mij vooral aanspreekt is het interieur, Het stuur en dashboard zijn behoorlijk hedendaags maar die wijzerplaten geven de auto een heerlijk retro-tintje. For The Record, ik vind ook (als Opelfan) dat hij wat weg heeft van zowel de Mondeo als de Passat, dewelke ik overigens ook kan appreciëren maar What The Hell, tegenwoordig werken zoveel automerken samen dat niets nog origineel is. Overigens de Volkswagen Sharan, Ford Galaxy en Seat Alhambra zijn ook een en dezelfde auto.
Ik ben echt wel benieuwd naar de breakversie hiervan.
@Geert:
”Overigens de Volkswagen Sharan, Ford Galaxy en Seat Alhambra zijn ook een en dezelfde auto.”

Ahum, ja, die werden in 1996 voor het eerst op de mark
gebracht, dus daar is iedereen die hier komt
waarschijnlijk wel van op de hoogte ja..
Net als dat dat bij de 2e generatie van bovengenoemde auto’s
weer zo was, behalve de Galaxy, want die ontwikkelde
Ford bij de 2e generatie in z’n eentje..
Maar wat heeft dat met de nieuwe Vectra te maken?

OT: Mijn vader rijdt ook nieuwste model Vectra,
maar de wijzerplaten retro?
Dat moet ik morgen nog maar even gaan bekijken dan…..
Het is Opel die altijd met hun eigen modellen komen en niet van iemand anders heeft na geaapt . Zoals vele auto’s
Fuck the Trends
Als dit de nieuwe Vectra moet worden, krijg ik neigingen naar een ander merk.
Ik rijd een Vectra van 2007, maar die heeft dezelfde uitstraling als een Vectra van 1990.
Een eerlijke kar, retesterk, geen fratsen, what you see is what you get.
Het stomste wat Opel kan doen, is om zich mee te laten slepen door achterlijke commentaren van bijgoochems en huppelkutjes, met argumenten als: Ik raak er niet opgewonden van.
Een Vectra is niet voor twintigers !
Een Vectra is voor een vent met een zoontje of dochtertje op de achterbank die niet wil dat bij de eerste de beste aanrijding van achter, het kleintje door de voorruit vliegt.
Een Vectra is voor iemand die s’morgens vroeg 4 collega’s naar een bouw (100km verderop) kan brengen.
Een Vectra is niet voor yuppies,hippies,popies,punkies,skunkies,talpaies..enz enz..
Een Vectra staat voor: “Geen Bullshit…handen uit de mouwen”
Kijk voor de aardigheid maar eens om je heen wie er in jou nabijheid een Vectra rijdt, en wat voor een type persoon dat is.
Het schrappen van de naam “Vectra” uit het Opel arsenaal is een op hande zijnde misser die (voor Opel) zijn weerga niet kent.
Even terzijde, maar leuk om te benoemen !
Youp van het Hek heeft eens ooit in 1 van zijn shows, de naam “Buckler” op een overtuigende manier om zeep geholpen, door te zeggen: “Als ik ergens een teringhekel aan heb dan zijn dat “Bucklerdrinkers”.
Het biertje werd acuut uit de markt genomen !
Een jaartje later probeerde hij dat opnieuw met de slogan: “Als ik ergens een hekel aan heb, dan is dat een “Vectra”rijder !!
De opel Vectra bleef echter KAARSRECHT overeind !!
Hoe zou dat nou komen ???
Beste mensen. wat ik altijd zo jammer vind is dat er altijd gelijk een negatief antwoord wordt gegeven op een nieuw model van opel….opel is met studie modellen bezig en hop iedereen heeft er een slecht woordt over…dan is de auto in de showroom en dan hoor je 80% positiefe reactie`s!!! om terug te komen op de opel vectra wordt insignia.ik vind het een mooi gelijnde wagen lekker vors en breed mooie stijlen en waar ik echt heel blij mee ben is dat ze eindelijk de midden console schuin neerzetten en niet strak naar beneden zoals alle oudere versie`s van vectra.ik ben al jaren een opel rijder en zal dat ook blijven doen want het is een merk zonder veel toeters en bellers strak en duidelijk hoe minder knoppen hoe beter(geen slijtage).als de insignia in de showroom komt zal ik zeker gaan kijken en als de prijzen net zo zijn of iets hoger dan de huidige vectra zal de verkoop van de insignia zeker goed gaan lopen.zeker op de zakelijke markt.ik zal er zelf ook een willen aanschaffen.net zoals de man boven me zegt kijk naar de rijder van de vectra.is geen jonge grut maar een man/vrouw met kinderen die veilig van a naar b willen.
Heb auto al in echt gezien in testclinic in Rüsselsheim… Hou jullie maar vast. Die 4/5 deurs wordt knap (denk aan GTC-concept met een iets langere daklijn, 2 extra deuren en doe de alu-luchtinlaten weg (die zijn voor de opc) en je hebt hem) maar de stationwagon, man man wat een beauty!!!!!! Denk een een A6 achteraan (breed, laag, sportief) met een fantastisch profiel. De modeo is nu al verouderd! Wat de kwaliteit betreft, denk aan audi-niveau (die Mondeo rammelt nu al en heeft 3 verschillende zilverkleurige plastics in interieur) Op het stuur staat géén scherm (is een stickertje) maar gewoon een vet opel logo (kan over gediscussieerd worden) maar tussen de tellers komt er wel één en een groot scherm in de middenconsole (die naar de bestuurder is gericht). Fantastische zetels (hoop enkel dat er mooie stofjes in komen want die kregen we niet te zien). Geloof me, het wordt warm in het segment…
Nog even wat verduidelijkingen: motoren worden 2l diesels met 110/130/160/190 pk en een 2.9 met 240pk, bezineversies worden 1.6Turbo (140 en 160pk), 2LTurbo (180 en 200pk), de OPC wordt een 2.8T met 300pk en 4wd. Er is inderdaad onderzocht om een nóg snellere versie te produceren maar weet niet wat daar beslist is. AWD wordt voorzien als optie op 160pk en standaard op zwaardere motoren.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).