De 10 geboden voor de automobilist

Auteur: , 27 Reacties

Het Vaticaan heeft gisteren een variant van de tien geboden uit de Bijbel uitgegeven, hierin staan gedragsregels voor automobilisten en motorrijders. Het is een 36-pagina's tellend document met de titel "Guidelines for the Pastoral Care of the Road". De conservatieve Paus houdt overigens wel van auto's, hij neemt dan ook graag een Phaeton W12 of een XC90 in ontvangst. Handig voor erbij.

Het lijkt een slechte parodie maar het Vaticaan schijnt serieus te zijn. Vooral gebod No. 5 doet pijn: “Cars shall not be for you an expression of power and domination, and an occasion of sin.Ja maar… En…

De volledige lijst:

I. You shall not kill.

II. The road shall be for you a means of communion between people and not of mortal harm.

III. Courtesy, uprightness and prudence will help you deal with unforeseen events.

IV. Be charitable and help your neighbour in need, especially victims of accidents.

V. Cars shall not be for you an expression of power and domination, and an occasion of sin.

VI. Charitably convince the young and not so young not to drive when they are not in a fitting condition to do so.

VII. Support the families of accident victims.

VIII. Bring guilty motorists and their victims together, at the appropriate time, so that they can undergo the liberating experience of forgiveness.

IX. On the road, protect the more vulnerable party.

X. Feel responsible towards others.

Voor de liefhebbers staat hier het volledige document. Lekkers leesvoer om de ochtend door te komen. Mooie quotes kunnen uiteraard in de comments.

Vaticaanstad heeft trouwens weinig verkeersproblemen. Ze hebben slechts rond de 1000 auto’s en de maximumsnelheid is 30 km/u. Het laatste ongeval was dan ook zo’n 1,5 jaar geleden, toen een koorknaapje tijdens een rit de royal penis aan het schoonmaken was.27 reacties

weer een bewijs dat de paus alleen maar onzin uitkraamt
You’re kidding right?

Wat een grap. Dat er meer aandacht moet komen voor weggedrag ok.. Maar dat het Vaticaan hier zich over moet buigen.. Laat die fossielen zich ergens anders mee bezig houden aub.
Jajajaja…. nee ik wil dit wel uit de mond van de heer horen, iedereen kan zo’n lijstje wel bedenken. Zo makkelijk komen ze er niet van af.

Daarnaast ook veel te algemeen. Zelfs de eerste is al niet aan te voldoen als ik die tientallen dode insecten op me bumper zie.

Over god en auto’s gesproken, stem ik mij eerder gelijk met de ons welbekende topgear presentator.

“I’d like to consider Ferrari as a scaled down version of God.”
Toch jammer dan er geen nummer XI is.. ”Thy shalt put the form of a fish upon the rear of your car, to show that thy follows this rules”

Echt onzin dit. Ik ben het ermee eens dat er wat met het weggedrag van velen mag gebeuren, maar denk niet dat dit de juiste manier is.. Nog even en de CU neemt dit soort onzin over en we krijgen hier in Nederland (nog) meer regels…
Mr. Reddingius
”Thy shalt put the form of a fish upon the rear of your car, to show that thy follows this rules”


Hahahaha you just made my day! XD
Ik heb nog wel een suggestie voor het elfde gebod:
Gij zult niet betrapt worden bij snelheidsovertredingen
Heb het altijd al rare lui gevonden daaro int Vaticaan.

Wacht nog steeds op het wetenschappelijk bewijs dat onze Heer bestaat.
Ik denk dat na een lintje nu een heiligverklaring van Koos Spee wel aan de orde is – Praise
Kan er wel om lachen, met name om het feit dat er mensen op deze wereld zullen zijn die dit halsoverkop door gaan spitten en zich volledig aan de regeltjes gaan houden.

Is dit trouwens officieel door het vaticaan uitgegeven? Kan maar zo nog een naam bedenken die het met de meeste regels eens zal zijn Koos Spee :P

@ Rokerd: Kun je lang wachten ;)
Het klopt niet, ik zie “drive very fast” niet staan ;)
Ja hoor, moet ik dit, zoals de rest schijnt te doen, dit serieus nemen? Dacht het niet.
Best goed eigenlijk, alleen gebod 5 is voor mij moeilijk.
Een mooie auto is gewoon P*rn*
“Gij zult niet te snel rijden” staat er ook niet bij, nee ik ben het hier wel mee eens.
Het Vaticaan maakt zich weer eens heerlijk belachelijk. Ach, de enige reden dat ze nog bestaansrecht hebben is om hun entertainmentwaarde…

Ik moest bij het lezen van deze lijst op een of andere manier meteen denken aan wat George Carlin te vertellen had over de Ten Commandments.. ;)
@Rokerd: oei, wat een grote vis die jij daar uithangt! Zal ik maar bijten dan? Je zal nog lang kunnen wachten, want wetenschap is per definitie agnostisch, ze spreekt zich niet uit over het overnatuurlijke. Wat wel intressant kan zijn is de discussie om ‘intelligent design’, moet je wel minstens 2 boeken lezen, één voor en één tegen. Dat kan lastig zijn (sorry, grapje, maar het niveau hier is niet altijd… euh ik zwijg).

Verder is mijn ervaring dat mensen zowiezo op filisofisch vlak al vast zitten, ze mogen nog zoveel wetenschap praten, het eindresultaat is hetzelfde. Wist je trouwens dat wetenschap heeft bewezen dat roken ongezond is?

En om af te sluiten: het vaticaan is zoals sovjet communisme vroeger: werelds grootste sekte, met een rijke sekteleider die alles in hun zak mogen steken en het gepeupel vind het fantastisch
Drive with godspeed
Huiswerk voor de katoliek:
Jesus en the pope: zoek de 10 verschillen
Je moet het ook een beetje in de context zien jongens: in Italie en Polen wordt best veel gereden met drank op, want och, wat de regering zegt is maar wat de regering zegt. Maar als de paus zegt dat het niet mag…
HET ONZE AUTO

Onze auto, die in de garage staat
Uw merk worde geheiligd,
Uw wegenplan kome,
Uw wil geschiede
gelijk op de viaducten
alzo ook in de tunnels.
Geef ons heden
ons dagelijks comfort
en vergeef ons onze brokken
gelijk ook wij vergeven
onze brokkenmakers.
En rijd ons niet in de vernieling
maar verlos ons van de roekelozen,
want van u is het wegennet
en de paardekracht
en de topsnelheid
tot in eeuwigheid.
Amen.


:)
whaha grappig lagonda
De laatste zin is echt een volstrekt zinloze en nodeloos grievende toevoeging. Ik ben benieuwd of die opmerking ook was gemaakt als een dergelijk bericht door een Islamitische bron was verspreid…… vast niet :-(
“Gij zult elke bekeuring binnen de wet Mulder, ongeacht hoe hoog de voorgestelde kosten, ten allen tijde aanvechten door middel van een bezwaarschrift.”
Zie hier, flitsservice.nl doet gods werk :)
Onze Aston Martin/Ferrari/Favoriet automerk, die in de pitbox zijt,
Uw Naam worde geheiligd,
Uw acceleratie kome,
Uw snelheid geschiede op snelweg zoals in de stad,
Geef ons heden ons dagelijkse benzine,
En vergeef ons onze snelheidsovertredingen
zoals ook wij aan langzameren hun schuld vergeven,
En leid ons niet in radarvallen,
maar verlos ons van de duitse/italiaanse/engelse concurrentie…
Want uw is het Koppel en Het vermogen
en de wegligging in der eeuwigheid.

Amen
@ lagonda en revhead

amen
Na de uitspraak van laatst over Amnesty inzake de abortuskwestie kun je het instituut toch niet serieus nemen? Even los van het feit dat ik niet gelovig ben, maar als je zulke ding hard probeert te maken dan spoor je toch niet? En dat er dan nog mensen zijn die het massaal volgen..
Witte Sprinter
Maar denk erom… NIET BIDDEN ACHTER HET STUUR!
fuck oof met die betutteling dit zijn wel al meer dan 50 jaar voorbij!
wete mense ik ben dus helemaal niet gelovig en toch zit ik op ene katholieke school maar ja wete nu gaan ze mij volgend jaar deze “10 geboden van een automobolist” in mijn schoene schuive en ik kan daar dus echt niet tege he.
en inderdaad ik snap dus niet waarom sommige mense die kunnen volgen. Ik snap zelfs niet meer dat et vaticaan nog bestaat.
ik heb geen problemen met iemand die zegt dat hij/zij zoiets gelooft, maar mijn vraag is dan: is al de rest dan ook niet verzonnen door een paus om veiliger te leven? Zo’n vragen komen dan in mij naar boven. Maar ik snap niet dat het vaticaan zich nu nog ongeloviger gaat maken door zoiets te doen. er zijn tegenwoordig al zoveel mensen die da allemaal zever vinde en der niets van wille wete. maar ja zoals we weten is volgens mij deze paus niet zo’n fantastische :) maar wete t kan mij allemaal niets schele zolang dat ik het niet moet leren !!! :d

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).