12 cilinder Volkswagen Lupo: kan het nog gekker?

Auteur: , 66 Reacties

Met twaalf cilinders in een Golf heb ik totaal geen moeite. Maar 12 cilinders door een hobbyist in een Lupo geknutseld, is een absurd idee. En toch is dit precies wat er met deze Lupo is gebeurd. Op de afbeelding hierboven is het lieve Lupootje nog ongeschonden, maar dat duurt niet lang meer.

Hieronder het resultaat na de ingreep. De eigenaar van de Lupo had behoefte aan meer vermogen, hetgeen je je best kunt voorstellen bij een Volkswagen Lupo.

Om te beginnen lepelde hij een V6 uit de Golf onder de kap van de Lupo, monteerde 18 inch velgen en Porsche remmen. Al een heel verschil, maar toch was de beste man nog niet tevreden. Dan kun je verschillende dingen doen. Met dure turbo installaties aan de slag, of je lepelt er nog zo’n V6 bij. Hij koos voor het laatste.

Gewoon een kwestie van achterin een beetje ruimte maken en voor je het weet heb je een 12 cilinder Lupo. En nog een Lupo Quattro ook, want de eerste V6 drijft de voorwielen aan en de tweede V6 de achterwielen. De kooiconstructie is dan zeker geen overbodige luxe. Bizar, maar toch weer een grappig projectje.

Volkswagen Lupo 12 cilinder

Volkswagen Lupo 12 cilinder

Volkswagen Lupo 12 cilinder

Volkswagen Lupo 12 cilinder

Volkswagen Lupo 12 cilinder

Volkswagen Lupo 12 cilinder

Volkswagen Lupo 12 cilinder

Volkswagen Lupo 12 cilinder

Volkswagen Lupo 12 cilinder

Volkswagen Lupo 12 cilinder

Volkswagen Lupo 12 cilinder66 reacties

De Opel Ampera-e is duizenden euro's goedkoper geworden. Kijk hier voor meer info!
hoe hard gaat dat ding? en hoeveel pk
De motorkap was blijkbaar beetje te laag?
Ziek hoor, ben hem al op andere forums tegen gekomen maar het blijft leuk
vØlvØ frǽk
en deze is ook goedgekeurd voor op de weg?

als ik hem was zou ik toch nog op beide motoren een turbo plaatsen :-P dan heeft tie een echte veyron-killer
Hij zal in ieder geval een stuk betrouwbaarder zijn dan alle andere hobbykitcar-achtigen. Bij motorpech heb je altijd nog een reserve ;)
Vooral het dashboard van deze lupo is erg fraai :)
DeAutogids.nl
Doet me wat denken aan die 650pk Golf
Steven met de toogzweer
Hobbyist, knutselaar, kennis van zaken (geloof me, je lepelt niet zomaar 2 (6cil.) in een auto en laat hem nog rijden ook (vraag me ook wel af hoe ‘ie rijdt…)), electronicus enz… Je gaat me niet horen zeggen dat dit het werk is van een tuner als Abt of Chip Foose maar gewoon: Origineel! Respect dude!
zo rijd er ook een Corsa A rond met 2 Calibra motoren [één voor en één achter] 700PK.. 0-100 in 2.9 sec, en een top over de 300km/h [in een CORSA :P]

Is ook in engeland gekeurd om hem op de weg te kunnen krijgen.

beter bekend als *Boost Beast*

http://www.eds-motorsport.de/Boost-Beast/boost-beast-DE/index.htm

er staan ook filmpjes van op internet
@DeAutogids.nl:
Wow, heb je dit zelf bedacht?
vØlvØ frǽk
@ autoblog
waarom staat de foto niet erbij, met 2 toerentellers?

echt vet! :-D

-edit: stond er wel, maar er waren een paar foto’s weggevallen-
w a t e e n o n z i n

Snap niet dat iemand hieraan
– de tijd
– het geld
– de moeite
spendeert.

Als het menneke er zelf blij mee is, is het natuurlijk goed :)
t verbaast me dat ik de enige ben die het opvalt dat er geen 2 motoren in V vorm in lijken te liggen, maar in lijn… het kan gerust aan mioj liggen hoor, maar kan iemand beredeneren waarom dit een V motor zou zijn?
wel een beetje zwakjes, als je na 2 van deze motoren geen luchtinlaat op je motorkap kan betalen, om dat gat een beetje mooier af te werken…
die 2 toerentellers zijn wel gaaf, ik vraag me af hoe hij dit ooit naar een versnellingsbak geschakeld heeft…
maar het blijft zo, orginaliteit ten top!
leuk bedacht.
Goede gewichtsverdeling, beide blokken aan de rechter kant. Dan mag die gast zelf wel net zoveel wegen als twee blokken samen om de balans een beetje terug te krijgen. Verder zinloze aktie.
sorry, ik zie nu op de foto’s een kap met V6 erop staan…
had ff betermoeten kijken, maar vind etnmog steeds lijken op een lijn 6…
1 V6 twinturbo achterin was ook genoeg geweest. Nu zit je met onnodig gewicht.
iemand specs?????
beetje over the top hoor en slecht afgewerkt;-)
Photoshop?? Er kloppen toch een aantal dingen niet voor mijn gevoel zitten op alle foto’s de wielen er onder geplakt, kijk naar schittering en passing van de velgen, ding kan niet rijden zonder aan te lopen. Ben ook benieuw welke achteras meneer wil gebruiken, Golf synchro past niet namelijk. Motorbalk van de achterste motor, bij de voorste motorsteun ziet er ook nogal zwak uit en tevens mis ik daar een motorsteun of ligt dat blok koud op het staal geschroefd? Bij de voorste motor waar heeft meneer de radiateur gelaten de motor ligt ongeveer voorbij de koplampen, tevens zie ik geen nieuwe bevestiging voor de motorkap vergrendeling terwijl die weg geslepen zou moeten zijn volgens de foto. Als je het mij vraagt dus dikke kul. Deze foto’s
LOL @ Oscar!

En die 2 toerentellers… GE-NIE-AAL!
Ik wil toch specs lezen hoor autoblog.
@ tom3500

VW gebruikt nog steeds VR6 motoren maar noemt ze gewoon V6, uiteindelijk is het gewoon een 6 in lijn blok waarbij de cilinders niet perfect in een lijn staan maar waardoor ze het blok wel smaller kunnen maken
VR6 is onder een hoek van 15 graden, dus eigenlijk een v motor alleen met relatief kleine hoek. Normaal is 60 graden of 80 of 90.
Crazy shit zeg :O
Ik zou het al stoer vinden om zo’n VR6 motor gewoon al in een Lupo te lepelen.. Maar 2 :| …

Ik vraag mij ook af net als vele anderen.. Hoe heeft hij het geregeld met de versnellingsbak e.d.?
Voor de rest.. humor en petje af
ik wil heeeeeeeel snel specs:P
@karel:
Het is geen photoshop hoor, dit project staat hier http://forums.vwvortex.com/zerothread?id=2970226

De auto is trouwens nog niet af, dus die details worden wss nog aangepast. Eveneens dacht hij er aan om er turbo’s op te plaatsen.
hahahaha
2 motoren, 2 kilometer teller/toeren
heb je danoook 2 versnellingsbakken nodig?:D
Goed gezien ja, 2 versnellingsbakken en moeten ook nog eens exact dezelfde zijn.
rare jongens, die Kroaten…
Maar ja, de wegen zijn daar zo link dat er nog wel eens een VW V6’je wil sneuvelen. Hij kan vast goedkoop aan onderdelen komen ;)
Stoere Sjoerd
poepiewoep dat wil ik ook wel! ik ga denk ik een aygo kopen en dan een veyron, en dan van motor wisselen. Jaaah!!!! Dan moet ik denk ik op het dak gaan zitten, of een andere aygo erbij kopen.
Hihi wat een rare kerel.
Wel echt heel sick dit. Maar goed vraag me af of de engineers van de lupo het dingetje ook stevig genoeg gebouwd hebben om 12 cilinders te kunnen handelen. En hoe dat dan met de versnellingsbak en alles!!. in ieder geval respect als het ding rijdt, voorzover je ermee gaat rijden, ik zou het eerder als een soort mobiele zelfmoordcabine omschrijven!
@ ingvar:

Je haalt me de woorden uit de mond!

Zeker als het heerlijk geregend willen de wegen daar nog wel eens spekglad zijn ja. Zal van de zomer eens kijken of ik deze über Lupo tegen kom, want aan het kenteken te zien komt hij uit de buurt van Pula, in ieder geval Istrië.
Italian Car Driver
De afwerking mag dan niet zo super zijn, maar r e s p e c t! Prachtig gewoon!
zijn er dan ook twee gaspedalen? hoe wordt ervoor gezorgd dat de voorwielen even rap rijden als de achterste? dat zal anders serieus wat banden verslijten.
Een ware beunklus als ik het zo bekijk, sorry maar ik vind het niks, waar laat die gast ooit zijn radiateurs? Ding zal nooit normaal rijden motor ligt zo ver naar voren toe. Achter wordt er gewerkt met de fusees van voren met draagarmen zal lekker rijden, twee voorwielophangingen waarvan er dan een gefixeeert zit (achter). Idd geen fotoshop zo te zien wel een groot project uitgevoerd door een creatieveling die volgens mij een horde te ver heeft genomen.
Hoe gek moet je zijn om dit te doen? Ohja, voor wat meer info over VR-Motoren: http://nl.wikipedia.org/wiki/Volkswagen_VR_en_W_motoren
Onzinnig, mag niet de weg op voor een totale keuring heeft plaats gehad. Zijn ook geen raceklasse voor, anders dan de “polloBimotto” vrijdagavond races in Staphorst. Timming is ook goed, gezien de co2 discussie en de huidige benzineprijzen, ga toch krassen man.
Stoer! Gewoon schijt aan het imago en uiterlijk, maar gewoon een leuk projectje starten.
Geweldig ook hoe praktisch het is gedaan- Wat nou netjes, wat nou geld of tijd aan afwerking- Gewoon de slijptol gepakt, het las apparaat, de voorhamer en een bussie witte spuitlak, waarschijnlijk een hoop bier of sterke drank voor de smering tijdens het noeste werk en Hatseklats- 12 cillinders verspreid door die auto- Wegligging? Stijfheid? Lawaai? Vergassen tijdens het …rijden…? Boeie!?! Moest je hier 1s proberen op de weg te krijgen met onze regeltjes…! :-D
Geweldig!! Gewoon lekker een gat in je motorkap zagen (H) hahahahaha
hee dat is grappig! Het stadje waar deze auto geregistreerd is ben ik onlangs op vakantie geweest. Pula Kroatie
ik begrijp nu dat je zegmaar moet rijden.. 2 koppelingen in moet trappen.. 2 keer in de 2 moet zetten en dan als je schakelt de versnelling voorin de auto en achterin de auto tegelijk moet gebruiken?

klinkt wel cool ja
@ Bart v K

Dat de auto PU op z’n kenteken heeft wil niet zeggen dat ie ook uit Pula komt… Heel Istrië rijdt namelijk met PU op het kenteken.
Nu nog effe een isolatieplaat achter de voorstoelen plaatsen, want met die VR6 zo net achter je rug geeft dat wel wat lawaai…
Het is wel een grappig idee :) , maar het eerste V6 blok hangt helemaal voor de vooras! :s dat kan niet veel goeds betekenen voor de wegligging ;)
Op zich een leuk idee, ik vraag me alleen af hoe die motoren op elkaar afgesteld zijn.

Een andere manier om meer pk’s uit je auto te halen:

http://www.zelan.be/files/Image/big/VW_Rear_Dr_Open1_PScopy.jpg
Mike, dat soort zaken kan je aan elkaar koppelen hoor. Ooit van een hydraulische koppeling gehoord? En schakelmechanisme kan ook wel worden aangepast dat hij 2 bakken schakelt.
de ultieme DSG bak ( 2 koppelingen, 2 motoren :D )
degene die dit geflikt heeft MOET gewoon een grappige kwibus zijn .. dit verzinnen kan elke aap …. maar voor de uitvoering moet je echt humor bezitten.
hij heeft wel radiatoren kijk hier maar: http://i104.photobucket.com/albums/m167/TASV6/P5260019.jpg
Het lijkt wel een scooter project ofzo een beetje opvoeren met eerst 1 vr6(je) daarna nog een 2e, dalijk komen dan de turbo’s :P het is trouwens wel een erg ziek project :)
Haha wel vet!

Twee VR6-motoren in een VW doet me denken aan onderstaand filmpje:

http://www.youtube.com/watch?v=Y5MbJ6sL-84
quattro met moet met kleine letters Autoblog! ;)
Wel een beetje stom dat die motorkap niet dicht kan he, dan had hij er gewone bandjes met wieldoppen op kunnen zetten en dan bij ieder licht naast een Porsche hem eraf rijden.
Wel grappig bedacht… als je geld over hebt
Alleen dat gat in de motorkap is een beetje jammer.

@Silverarrow: Dies ook wel apart :P Maar toch minder practisch voor dagelijks gebruik hè ;)
CLK 63 AMG Black Series
op dat gat in die motorkap moet je een luchthapper zetter, ziet er nog stoer uit ok nog.
volgens mij is ie nog niet klaar, gezien zijn forumtopic?
Voor hetzelfde geld, gooi je het in de afvalbak…
-edit: ip-ban-
Beetje jammer van de motorkap, maar verder een leuk project. Overigens rijdt er hier in NL ook een Lupo VR6 rond. Die heeft het wel netjes passend onder de kap liggen.
Dit is op zich niets nieuws. Een jaar of tien geleden las ik in Max Power magazine over een jongeman uit GB die in een lichtblauwe VW Golf Mk2 Rally carrosserie ook al twee VR6 blokken had gelepeld. Het versnellingsbakverhaal had deze heer opgelost door de blokkken plus bakken beide dwars in serie (eentje en eentje in de kofferbak) voor te plaatsen zodat twee versnellingsbakken met één tussenliggende stang bediend konden worden. Er werd ook op twee blokken evenveel gas gegeven en tegelijkertijd gekoppeld. Het fijne weet ik er niet van. Maar het reed wel. Het vermogen was 2 x 174 PK. En dat was 10 jaar geleden ongehoord voor een Golf van krap 1.100 kilo
-how2doit.com-
Hydrolische koppeling werkt via splitter, heel makkelijk.

Gashuis wordt gestuurt door zgn Fly-By-Wire, ook makkelijk om met splitter te koppelen.

Tja, geen motor heeft precies dezelfde power-curve, dat is het enige wat niet in de hand te houden is. De een zal soms tegen werken…

Wel mooi project. C U at VW Blazen
Tom3500 schrijft,

21 June 2007 om 13:58
t verbaast me dat ik de enige ben die het opvalt dat er geen 2 motoren in V vorm in lijken te liggen, maar in lijn… het kan gerust aan mioj liggen hoor, maar kan iemand beredeneren waarom dit een V motor zou zijn?
wel een beetje zwakjes, als je na 2 van deze motoren geen luchtinlaat op je motorkap kan betalen, om dat gat een beetje mooier af te werken…
die 2 toerentellers zijn wel gaaf, ik vraag me af hoe hij dit ooit naar een versnellingsbak geschakeld heeft…
maar het blijft zo, orginaliteit ten top!
leuk bedacht.
Zeikerd..
@jay.. t is een vr6 ligt onder een kleinere hoek dan een V motor.. Dus vandaar..

en 420 pk in een fucking lupo ! Als dat je dood niet word ;)
# Hilgert schrijft,
11 July 2007 om 12:52

Beetje jammer van de motorkap, maar verder een leuk project. Overigens rijdt er hier in NL ook een Lupo VR6 rond. Die heeft het wel netjes passend onder de kap liggen.


Dan mag jij me wel eens vertellen waar, en laat maar eens foto´s zien.
Er rijden in NL wel enkele Lupo´s met een 1.8T rond, maar een VR6…no way!

In Engeland reed er een aantal jaar geleden al wel iemand rond met een VR6 Lupo.
Huh, dus hij loopt op de W12, maar ook op de 4-cylinder? dat is raar. Hoe dan ook GESTOORD!
Nee Vinny,

Er zijn 2 6 cilinders geplaatst. Er zit dus geen 4 cilinder in, en het is ook geen W12.
Porsche Remmen zijn de Beste Remmen die je maar kunt vinden

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).