We have a winner! China grootste CO2 uitstoot ter wereld

Auteur: , 35 Reacties

Dat CO2 uitstoot is een hot issue is, hoef ik je niet meer te vertellen. Het onderwerp komt hier op Autoblog ook geregeld voorbij. Wereldwijd kan men het steeds maar lastig eens worden over hoe de uitstoot moet worden beteugeld. Ondertussen heeft China de VS officieel van de eerste plaats verdreven als het gaat om de CO2 uitstoot, aldus Nederlands Milieu- en Natuurplanbureau.

Daar zullen de Amerikanen niet om rouwen, want zij zullen nu maar wat graag roepen dat ze niet langer het meest vervuilende land ter wereld zijn. Toch ligt het allemaal een stukje genuanceerder. De Verenigde Staten zijn per hoofd van de bevolking nog altijd vele malen vervuilender dan China. De uitstoot van China steeg vorig jaar met 9% als gevolg van de enorme economische groei die het land doormaakt. Deze groei komt onder meer doordat het westen vooraan in de rij staan voor producten die in China zo lekker goedkoop worden geproduceerd. De Chinezen vinden het daarom onterecht dat het westen nu met een beschuldigende vinger naar China wijst en als je het mij vraagt hebben ze daar zeker een punt (via: rtl.nl).35 reacties

lijk me verhoudings gewijs meer dan logisch
Alfa Lima Foxtrot Alfa
Global warming is de bom!!!

1. Hilversum aan zee!!
2. Rosé uit eigen land
3. Niet meer hoeven te krabben ’s winters
4. 6 maanden lang zwembroekje en slippertjes aan
5. Carnaval in de lente…

Misschien klote voor Bangladesh maar ik zie alleen maar voordelen!! Keep on going Mr Wang Chong Poi en kornuiten!!

PS: Iedereen die nu wilt gaan zeggen dat ik enorm kortzichtig ben en niet weet waar ik het over heb, bespaar je de moeite want ik ben me er terdege van bewust…
Ik ben het wel met China eens als het is zoals hier wordt verteld. Maar het betekent toch niet dat het aan ons de taak is om schone industrie in China te plaatsen? Dat is nou juist hun taak
en dan een beetje geld inversteren in nieuwe politie autos
Bijna al het geld om fabrieken in china neer te kunnen zetten komt uit het westen.

En denk je dat die dikkoppen belang bij het mileu hebben als het ten koste gaat van hun eigen winst? ik dacht het niet ;)
weg met china dus?! (je moet toegeven, het enigste wat die de wereld te bieden hebben is Co2, slechte auto’s en troep, troep en nog meer troep) :P
Westerse bedrijven gaan graag naar China, niet alleen zijn alle kosten laag, maar ook de regels zijn natuurlijk veel ruimer! Ongetwijfeld ook op het gebied van milieu en vervuiling.
lol nou ja is nog steeds klote die co2 gevallen , maarja wie doet er iets aan ? ze praten veel maar doen niets hier in belgie als het alarmbelletje gaat mag je maar 90 rijden vanaf een tijdstip tot een ander tijdstip dan ben je best slim neem je de auto wat vroeger kan je gewoon rijden aan 120 en als je heel vroeg vertrekt naar je werk kan je voordelen uithalen en je auto testen want er is nog geen kat op de baan. maar ja wij westerlingen zijn idd somse en kleine fout ookal blijft china het grootste land in co2
logisch dat per hoofd van de bevolking de amerikanen meer vervuilen, of je daar nu arm of rijk bent je hebt toch minimaal 2 auto’s per huishouden (gebruikelijk V8) en in china heb je in de grote steden niet zoveel aan je auto omdat je dan toch alleen maar stilstaat, je bent daar beter af met een scooter! en buiten de steden zijn mensen te arm om een auto te kunnen betalen
De intelligentie van een volk kan je meten aan hoe ze omgaan met dieren.

Geen verbazing dus bij het lezen van dit artikel…

Wel weer een domme Chinese opmerking op het einde;

“….De Chinezen vinden het daarom onterecht dat het westen nu met een beschuldigende vinger naar China wijst en als je het mij vraagt hebben ze daar zeker een punt.”
Het is allemaal heel logisch. Door die Co2 uitstoot gaan mensen meer co2 besparende auto´s kopen. Marktleider hierin is toch wel op dit moment Japan. Deze Jappen laten de meeste onderdelen maken in China. Accu´s komen bijvoorbeeld bijna helemaal uit China (Als je Taiwan mag meetellen), en hierdoor brijdt de industrie in China zich nog meer uit. Waardoor China rijker wordt en de visieuze circel weer voorafaan begint.

De drijvende kracht van de Chinese economie is dus de Co2 uitstoot.
@PieterA
wat voor kleding heb je nu aan, toevallig ‘Made in China’.
Vanwaar zoveel CO2 uitstoot, arbeiders stoten toch niet zo veel uit. Fabrieken met voornamelijk robots zetten ze liever in de EU,vs of japan neer en niet in China.
Vraag me af waarom ze niet gewoon direct alles milieuvriendelijk doen. De meeste industrie is volledig nieuw en de hele boel over een aantal jaren vervangen door iets milieuvriendelijks lijkt me niet erg goedkoop.
Waarom gaan wij in dit land dan zo enorm uitstoot proberen te verminderen? Het is onbegonnen en achterlijk! Wij als stipje op de kaart willen de uitstoot proberen te verminderen terwijl het land met de meeste inwoners (!) de meeste uitstoot ter wereld heeft! Dus, Femke Halsema, inpakken en wegwezen en neem de rest van die andere boomknuffelpartijen maar mee!!!!
wtf is het nu opeens met china??
vØlvØ frǽk
@ Alfa Lima Foxtrot Alfa
toch heb ik slecht nieuws voor jouw
want door global warming stijgt nu iddd in het begin de temperatuur
maar doordat daardoor het ijs smelt in groenland, valt de warme golfstroom weg en wordt het ipv warmer juist kouder hier… dus juist 6 maanden krabben…

maja men is het zich er nog niet helemaal over eens of die golfstroom weg valt en hoe eht allemaal zit..
en aangezien men het weer voor over 2 dagen nog niet eens fatsoendelijk kan voorspellen..

on toppic..
dit is toch geen verrassend nieuws? dat was wel te verwachten dat ze ooit de VS zouden inhalen..
Het is een land in volle ontwikkeling . Mede door het jarenlange communistische strkcte beleid wat nu meer kapitalisme toelaat .
Nou en dat China Co2 uitsoot?! Moeder natuur is de grootste Co2 uitstoter ,dat is een wetenschapelijk feit .
The global warming swindle is weer bezig om China klein te houden .
@westy B

westy B schrijft,

21 June 2007 om 13:19
De intelligentie van een volk kan je meten aan hoe ze omgaan met dieren.

==========================================

Wil daarmee wat zeggen over ons die de kalveren, kippen en varkens in een hok van 10 bij 10 cm vetmesten ( om niet over ganzelever te spreken )
64-JV-DS (géén auto kenteken)
Kort geleden heb ik een verhelderende bijeenkomst gehad met een scepticus en een aanhanger van de klimaatproblematiek. De waarheid zoals Al Gore de media ons willen doen geloven ligt een heel stuk genuanceerder. Het IPCC rapport is kommer en kwel, dat wel, maar minder heftig.

Terugdringen van CO2 uitstoot heeft alleen kans van slagen als daar mondiale afspraken over worden gemaakt.
Het economisch belang wint het altijd. China weigert overigens om milieuvriendelijker te produceren, zo houden zij de kosten lager dan dat hetzelfde product hier vandaan zou komen. De Chinese reactie is typisch voor hun cultuur: zij wensen geen buitenlandse inmenging. Zij beroepen zich dan op hun soevereiniteit of leggen de schuld bij een ander. Zwakker kan het niet.
ehm……….. wie china??? je kan hier geen 200 m ver zien door de vervuiling maar dat is de schuld van ons milieu beleid. alle rtzooi en goedkope industrie gaant naar china en china vind het geen probleem en gelijk hebben ze het is nog steeds een 2 e wereld land waar een 7 euro per dag een redlijk inkomen is.

zolang er geen unamien mondiaal bsluit ober co2 is , gaat china door en gelijk hebben ze. wet van vraag en aanbod
Na nu eindelijk An inconvenient truth gezien te hebben, ben ik toch aan het twijfelen. Het is wel erg duidelijk zoals die gast het schetst. Ik vind daarom dat er wat moet gebeuren aan de uitstoot, maar anderszijds, zoals ik een poosje geleden al zei, China heeft een achterstand en moet die inlopen. Dat vooral door nu veel extra industrie en zo. Je kunt het ook langzamer doen, maar dan is er minder uitstoot, maar doet China er langer over om op niveau te komen, dus netto hetzelfde. (wat een ongefundeerde bewering toch weer ;) ) Laat China maar gaan, maar die VS moet er wat aan doen!
Kan een mooi omslagpunt worden om te eisen van de G8 te betalen voor de technologie welke nodig is om China en India schoon te krijgen. Dit omdat de westerse wereld grootafnemer is van hun produktie en in-direct verantwoordelijk hiervoor. Zou dan zomaar kunnen dat blijkt de te produceren produkten gemakkelijker (lees lagere milieuinvesteringen) en tegen lagere emissies hier gemaakt kunnen worden, dus goedkoper. De globalistische golf is de aarde rond, nu maar hopen dat er nog mensen te vinden zijn die onder die omstandigheden willen werken in het westen.
@ Kabeljauw, nou en, als het maar lekker smaakt!
ja ja ik hoor het al .. lekker met het hollandse vingertje wijzen .. maar er is hier NIEMAND die china bewust boycot .. iets wat gewoon je democraties recht zou zijn .. want kapitaal gaat voor alles .. industrie voor de chinezen .. goedkope plastic gympies voor lelijke hollanders.
Kabeljauw smaakt ook erg goed, klontje boter, schijfje citroen, beetje peper, heerlijk! Die varkentjes waar hij het over heeft zijn trouwens wel lilliput-biggen als ze in een hok van 10×10 passen :).
Maar we hebben hier anders ook aardig wat biologisch vlees en maiskippen, gras-eieren en weetikveelwat. Keus is er dus wel.

Wat China’s kritiek op het Westen betreft kan ik me voorstellen dat ze het er niet mee eens zijn dat Europa en de VS zich decennialang onbekommerd hebben kunnen ontwikkelen (hoewel dit ook niet helemaal waar is -> zie het Brundtland-rapport van je jaren ’70) en dat er nu ineens wel voorwaarden gesteld worden aan China’s economische groei.
Aan de andere kant kan er maar een zijn die zich als eerste ontwikkelt. Dit was het westen en da’s dus mazzel voor het westen.
We leven nu in andere tijden, met veel meer technologische mogelijkheden om milieuvervuiling tegen te gaan, dus moeten landen die nu in ontwikkeling zijn ook hun verantwoordelijkheid nemen en er voor zorgen dat hun rivieren niet in stinkende poelen veranderen. Gebeurt dit wel, dan zullen meer diersoorten dan alleen de Chinese Vlagdolfijn uitsterven.
Ik heb het hier bewust over eigen verantwoordelijkheid, want van buitenaf kan het ze niet worden opgelegd. De ‘nieuwe landen’ zijn een veel te grote machtsfactor om de oren te hoeven laten hangen naar kritiek uit het Westen.

Het Westen is niet heilig, maar we hebben wel oog voor het milieu; illegale lozingen komen weinig meer voor, voor nieuwe apparatuur wordt netjes verwijderingsbijdrage betaald, auto’s zijn bijna volledig recyclebaar en de Rijn staat er ook een stukje beter bij dan 35 jaar geleden. Over de Yangtze of de Ganges kan ik dat niet zeggen….
64-JV-DS (géén auto kenteken)
@Citrofiel

“An Inconvenient Truth” is een zwaar opgeblazen verhaal, om domme Amerikaantjes bang te maken.

Gore zegt dat de zeespiegel tot wel 8 meter kan stijgen… een tijdschaal noemt hij niet. Die is namelijk 10.000 jaar. De huidige opwarming zorgt voor het uitzetten van het zeewater, de Noordpool kap draagt daar niet aan bij. De stijging zal eind deze eeuw tussen de 40-80 cm zijn. Dus onderhoud aan dijken en andere waterwerken is geboden!

Hij zegt dat er eerst CO2 was en daarna opwarming… fout, zeggen de klimaatdeskundigen, het is andersom.

De zachte winters hebben te maken met de windrichting, er is nog geen verband aangetoond tussen klimaatverandering en windrchting.

(Bronnen: dhr. Können, klimatoloog KNMI, dhr. Mijer, deelnemer IPCC klimaatonderzoek, lid NMP).

Dramatische beelden van vallend ijs. Verdwenen ijs op mnt. Kilimanjaro. Ijsberen in een van warmte trillende lucht. Mooie beelden maar het heeft geen *piep* met de verandering in het klimaat te maken.

Laat je niet gek maken!

Zie het als de dreiging van terrorisme: laat het je leven niet beïnvloeden, maar houd er wel rekening mee.
@ 64-JV-DS; “Mooie beelden maar het heeft geen *piep* met de verandering in het klimaat te maken.” Hmmm. Hoe zou je het dan kunnen verklaren? Dat van die Kilimanjaro is wel frappant…
Enne, wees niet bang hoor, ik laat het mijn leven niet bepalen. Mocht ik het geld hebben, zou ik nog steeds een C6 kopen, of een nog veel meer vervuilende klassieker! Je bent autoliefhebber of je bent het niet! ;)
@ Westy B

wat heeft het slecht omgaan met dieren er nou weer mee te maken, wat een vooroordeel is dat zeg, wij behandelen dieren eveneens zo slecht hoor.. ik denk dat het niet goed met jouw intelligentie is, ga morgen maar aan je juffrouw vragen ;)

waar slaat het nou op om de schuld naar china te verwijzen, dat je die dieren erbij haalt slaat echt nergens op en het is eigenlijk de schuld van het Westen, we laten daar alles maken(industrie), vind je het gek dan dat er meer vervuling is?? Produceer het zelf anders maar, dan stijgt het hier ook wel hoor!
China is duidelijk DE hot topic :)
Het is vandaag de anti-china dag!!! Krijg ik toch ineens zin in Chinees….
Probeert een land zich uit de armoe te werken…worden ze beschuldigd van CO2 uitstoot.
Tsja, per hoofd van bevolking kijken lijkt me dan nog iets zinniger. Onze spullen komen daar vandaan dus je doet je CO2 uitstoot van de hand en gaat daarna klagen. Van mijk mag Amerika liever achter de oren krabben. Als ze er nog bij kunnen.:-)
In Afrika hebben ze een heel modern en rigoreus milieu-pogramma.

Daar hebben ze de laagste CO2 emissies ter wereld !
“Probeert een land zich uit de armoe te werken…worden ze beschuldigd van CO2 uitstoot.”
Precies. Het verband tussen CO2 uitstoot en klimaat verandering is niet eenduidig aangetoond, er zijn veel meer niet te beinvloeden factoren (zon en cosmische straling) op het klimaat. Maar de CO2 uitstoot geeft ons, de westerse wereld, wel mooi een stok om China en India mee te slaan en hun opkomende economien af te remmen en zo de onze te beschermen. Want het draait niet om het milieu, het draait om het geld!
reacties
rekenen is moeilijk
China 5.5 ton PP
EU 8.5 ton PP
USA 18.5 ton PP
dus niet zeuren en zeker niet als je chinese producten koopt (pebo Beijing)

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).