Porsche blijft gewoon puur Porsche

Auteur: , 13 Reacties

Porsche heeft zoals we weten een behoorlijk aandeel in Volkswagen en maakt daar dankbaar gebruik van, door zich geregeld lekker tegen het beleid van Volkswagen aan te bemoeien. Critici zijn echter bang dat door de bemoeienissen van Porsche, de grenzen tussen de twee bedrijven op enig moment zouden kunnen vervagen. Daar zal volgens Porsche's productiechef Michael Macht nooit sprake van zijn. Porsche blijft gewoon puur Porsche, verzekerde Macht tijdens de lancering van de 911 Turbo Cabriolet.

Volgende week dinsdag zal in Stuttgart tijdens een overleg op hoog niveau de nieuwe holdingstructuur formeel van kracht worden. Porsche Automobil Holding SE is de overkoepelende holding voor verschillende bedrijfsonderdelen, waaronder de Porsche automobieltak. Voor de automobielen zal de focus hetzelfde blijven en de succesvolle koers blijft volledig ongewijzigd.

Aan het eind van het boekjaar, dat bij Porsche eindigt op 31 juli, zal de autobouwer meer dan 36.000 911 modellen wereldwijd hebben afgeleverd, het beste jaar ooit voor het core model. Porsche verwacht het boekjaar 2006-2007 af te sluiten met in totaal meer dan 96.000 verkochte auto’s en daarmee wordt het vorige boekjaar minimaal geëvenaard.

De orderboeken voor de nieuwe Cayenne zitten ook lekker vol. Met name in de voor Porsche relatief jonge afzetmarkten als China, Rusland en het Midden Oosten, wordt de Cayenne warm ontvangen en Porsche verwacht dan ook dat de verkoopcijfers zouden kunnen verdubbelen of zelfs verdrievoudigen.

Ondertussen wordt er hard doorgewerkt aan de Panamera, waarvan Porsche uiteraard ook hoge verwacht heeft. Critici hoeven zich volgens Michael Macht geen enkele zorgen te maken over de identiteit van Porsche, want het gaat de autobouwer momenteel voor de wind (via: channel4).13 reacties

Is dat grote aandeel toch verkocht nee toch ?
Nooit geweten dat de Buddy Christ ook Porsche rijdt.
Tuurlijk is het goeie sportauto maar maak nou eens iets anders het word zooo saaaiiii.
Ik denk dat ik toch de 928 S4 het leukst blijf vinden omdat hij gewoon anders is en met V8.
Quote: “Critici hoeven zich volgens Michael Macht geen enkele zorgen te maken over de identiteit van Porsche, want het gaat de autobouwer momenteel voor de wind”

Geen zorgen over de identiteit, want het gaat voor de wind? Zeg iets of zeg niets. Slaat werkelijk nergens op.
Heeft iemand ergens op internet een organisatieschema gevonden van de nieuwe bedrijfsstructuur van Porsche Automobil Holding SE? Ben wel benieuwd hoe het nu allemaal in elkaar zit.
@ Chrizzzie

Ik weet niet of je dat echt wilt, want die is nogal groot, maar anders vind je hier de Porsche jaarverslagen. In die van 2005/2006 vind op de eerste pagina’s een organogram. :-)
@ Bertjan: Ik ben bekend met die organogram maar ik zoek juist de organogram van de nieuw opgezette holding, als die er al is
Okeej, nee, die heb ik nog niet gezien. Vraag me ook af of die er al is. In dat opzicht snap ik het bericht ook niet helemaal hoor, want heb geen idee wat er veranderd in de holding. Er wordt de suggestie gewekt dat de holding structuur verandert door de relatie met Volkswagen, maar voor zover ik weet heeft de holding uitsluitend een groter aandeel VW gekocht en daar verandert het organogram verder niet van.

Dus het zal best dat de structuur op een manier veranderd, maar het hoe en waarom heb ik geen idee van.
“Porsche blijft puur Porsche”…. ja alleen heeft een groot deel van alle “Pure Porsche’s een berg VW onderdelen (of zelfs de basis van het chassis) aan boord en neemt het percentage specifiek door/bij Porsche gefabriceerde/ontworpen onderdelen zienderogen af en worden de auto’s in VW fabrieken in elkaar geschroefd…… “maar verder is het 100% Porsche hoor”….. Wat een lulkoek!
@Rob USA: V8?

Meh, geef mij maar de V10 uit de Carrera GT.


Ik snap niet wat er zo Amerikaans aan de V8 is, het is immers een Europese uitvinding, behalve dat ze daar geobsedeert daarover schijnen te zijn.

In de USA geldt toch immers: “The more, the better” of niet?

@w0o0dy:
Alleen de Cayenne gebruikt toch een aangepast Volkswagen E-platform.
Voor de rest weet ik niks van gedeelde onderdelen.

Wellicht de PDK versnellingsbak uit de jaren ’70-’80 die met de Audi Sport quattro S1 gedeelt werd?
de Panamera zal ook veel VW/Audi onderdelen delen (o.a ook met de Cayenne) en zal in een VW fabriek worden gebouwd (is de verwachting). Verder worden ook draadbomen, schakelaars en nog veel meer onderdelen die je niet ziet gedeeld….
@w0o0dy:
Niet verwonderlijk aangezien Porsche een enorm aandeel in VW heeft.

Maar ja, over draadbomen en schakelaars hoeft men niet meer zo bang te zijn, de tijd dat VAG slechte elektronica (en daarmee noem ik in brand vliegende auto’s als gevolg) maakte is allang weer voorbij.
Tegenwoordig is het alweer Fiat Group en BMW die telkens meer elektronica problemen krijgen.


Als je het mij vraagt, mij een zorg.

Zolang we maar geen voorwielaangedreven (of nóg erger, hybride/diesel! D:) Porsches krijgen.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).