Videotime: The Glick en zijn Ferrari P4/5

Auteur: , 55 Reacties

Een aardige documentaire over James Glickenhaus en de coachbuild Ferrari P4/5 van Pininfarina. De P4/5 is in diverse opzichten beter dan de Enzo, vooral qua vormgeving.

De auto werd vorig jaar onthuld op Pebble Beach en stond in het najaar op de autoshow van Parijs. Check de onderstaande video voor wat meer info (via).55 reacties

mooi werk!
ik wou dat ik zijn erfgenaam was.
toch is het raar eigelijk, deze mooiere ferrari is sneller en lichter dan de enzo waar ferrari jaren aan ontwikkeld heeft. schijnbaar is dat dus vrij eenvoudig.
De auto is dan ook op BASIS van de enzo he.
Bij voorbeeld:de seat leon is mooier en rijdt even goed als de golf, waar VW jaren aan ontwikkeld heeft. Blijkbaar is het niet moeilijk een goeie middenklasser te maken..
song: Walk Away – Franz Ferdinand

– Apache
De auto heeft wel echt iets, alleen aan het begin van het filmpje zie je de auto recht van voren en dat ziet er niet helemaal lekker uit…. (lees de column van Michiel over Stance…… deze p4/5 is van voren gezien op dat vlak niet top, verder een erg spectaculaire auto. Gaaf ook dat hij de auto gewoon rijdt…. gooed one! Kenteken is ook leuk 612 p4 – 5
Update: als extraatje nog een video met onder andere wat cruisen op het circuit (alleen mag de rijder niet boven de 170 komen….) http://www.youtube.com/watch?v=JFdcxc23oPk
interview en nog meer beelden van de P4/5 (filmpje van Winding road)
http://www.youtube.com/watch?v=wT_yKo5VuQU
ik vind die ferrari niets maar wel een enorm sympathieke gast vind ik
Wat een machine, echt veel mooier dan de Enzo..
maar waarom zitten er recht op staande telescoop uitlaten boven op….(aerodynamisch lijkt mij dat niet gunstig) , ze doen helemaal niks volgens mij aan het einde van het filmpje wordt de ferrari gestart en komt er alleen rook uit uitlaaten bij de diffuser,
design? Net zoals bij de bugatti veyron zeker…
En rijdt ie nu beter?? De man heeft deze auto gepersonaliseerd. Dus: is zijn techniek beter dan die van de Ferrari techneuten?
“It´s not that, what the Enzo was, was better or worse than what I did. It was just different.”

Kijk, en met zo´n uitspraak scoor je al punten bij mij. Het gaat hem er blijkbaar niet om dat hij even Ferrari zal laten zien dat het beter kan, het is gewoon iets wat hij wilde. Dit staat toch in schril contrast van wat de auto media ons wilt doen geloven.

De beste man komt bij mij over als een down to earth guy en dat vind ik altijd prachtig. Mensen die zoveel bereikt hebben, maar toch geen arrogantie hebben. Top!

Dit gezegd hebbende zou ik toch liever de Enzo zien dan deze creatie. Alhoewel ik ook niet te spreken ben over de Enzo.

En wat vriendelijke advies van mij aan Glick: Haal die P3/4 ajb van de plateau af, want dat is gewoon an accident waiting to happen….
@Rick dos: klopt ja, volgens mij was dat gewoon een bijkomstigheid maar in beginsel geen doel op zich.
@ Rick Dos, zo word ik later ook ;).
Gaan we dan Michel Van Den Brink op youtube zien met een vet Hollands accent. :)

Tja. Nogmaals het bewijs hoe fout de advocaten en CEOs en gatlekkers in grote bedrijven wel kunnen zijn. Minder weerstand, meer downforce, en veel beter ontvangen. Maar Ferrari heeft zijn geld, dus fuck it zeker.

De Enzo was trouwens een rip off van het Zagato Espada concept op basis van de Testarossa. Terwijl de P4/5 een evolutie is van een racewagen. Dus dat verklaart misschien de superieur aerodynamische eigenschappen.

Recht op de neus ziet het er inderdaad een beetje dof uit. Maar het zijaanzicht van diezelfde neus maakt dat weer goed. De Enzo ziet er langs alle kanten maar vreemd uit.
CLK 63 AMG Black Series
@autoblog

wanneer komt Cars & Coffee?
@VJP

Dat is omdat als ze de bovenste uitlaten gebruiken op de openbare weg dan worden andere auto’s geroosterd. Die bovenste gebruiken ze alleen op het circuit, de onderste zijn voor het dagelijks gebruik op de weg.
@CLK63: die komt niet elke week op autoblog, dit is het laatste overzicht:
http://www.autoblog.nl/archive/2007/06/13/elke-week-een-supercar-show
@Jellert

Mooi zo! ;)
Omg, zo’n hendel wil ik ook. Dat er ineens een Ferrari uit het plafond komt :D

Ik heb trouwens nooit frontview schetsen kunnen vinden, iemand wel?
De originele Enzo is hoonderd keer mooier. Dit is een typische Amerikaanse styling. Gevoelloos, geen smaak, niet de naam Ferrari waardig.
Excuseer HONDERD
Wat zijn de spec. eigelijk van dat ding?
PARDON!? Je zou een Enzo voor de styling willen hebben? Mwhahahaha, lelijk hok is het met aardige rijeigenschappen. Porsche Carrera GT/ Koenigsegg FTW.
Porsche GT, ahahahaha dat meen je toch niet. Jongens toch hoe is het mogelijk, geen smaak hebben is zeker “in” deze dagen.
prachtig ontwerp etc., maar ik vind die kleur echt niet passen.
welke CO2 zou daar niet uitkomen? :p
@JPM, schieten er daar dan vlammen uit misschien? Waarom zouden uitlaten opeens wagens beginnen roosteren?

Dat soort gesplitste uitlaten zie je vooral op racewagens. Het is een techniek om de uitlaatgassen te gebruiken om turbulentie achteraan de wagen te verminderen. Een deel voor de defusser die ervoor moet zorgen dat turbulentie de onderdruk van de bodemplaat niet verstoort. En een deel voor de turbulentie achteraan de cockpit/wagen die lift/drag veroorzaakt. In dit geval vullen de bovenste uitlaten het gat in de lucht die de cockpit heeft achtergelaten, zodat die staartspoiler beter zijn werk kan doen.

Dat de rook enkel goed zichtbaar is uit de onderste uitlaten is volgens mij gewoon een kwestie van zwaartekracht. Witte rook bij de eerste revoluties van de motor is waterdamp van condensaat in de uitlaat. (als het aanhoud, dan wil dat zeggen dat er koelvloeistof in de verbrandingskamer lekt) Condensaat is net als alles anders onderworpen aan zwaartekracht. Dus gezien de uitlaten verbonden zijn, dan zal er in de onderste uitlaat meer condensaat verzamelen.
Het kan ook gewoon zijn dat je door contrast de waterdamp niet ziet komen uit de bovenste uitlaten.

http://www.fourtitude.com/gallery/generated//Specialty%20Cars%20and%20Conversions/Gumpert%20Apollo/Photos/020__scaled_600.jpg
Schitterende wagen. Qua ‘schoonheid’ vind ik het best te vergelijken met de enzo. Maar het is gewoon een fantastisch concept, gebaseerd op state-of-the-art technology; vooral gigantisch exclusief is het wel… Gelukkig dat we de beste man z’n droom in vervulling laten gaan met plezier gunnen.
goeie vent is dat volgens mij :))

gave velgen heeft die P4/5!! maar k vind de enzo nog steeds (als k naar de auto zelf kijk) veel mooier…
@1vo’

komt door de kleur ;) , donkerder rood zou veel beter passen.
Muziek is van Death cab for cutie – title registration bij 5 minuten tot het einde
Aanrader, zeer goede band
Bah als Ferrari fan vind ik dit kwa design geen Ferrari badge verdienen.
@JPM aha,
zou er dan een schakelaar zijn waarmee ze de onderste uitlaten afsluiten ofzo.
had ik nog niet aan gedacht.
DeAutogids.nl
Dit is een auto van een man die van auto’s houdt. Het kan hem niks schelen wat de rest vindt: Hij vindt de auto mooi. Overigens, de mensen die dit niet de naam Ferrari waardig vinden (zucht), design is gedaan door Pininfarina, gebasseerd op auto’s als de Ferrari P3. Is dat ook geen echte Ferrari?
Ik vind die Ferrari er niet uitzien. Hij lijkt op een sportwagen uit een licentieloos computerspel.
Het mag getekend zijn door wie dan ook als je goed geluisterd had dan hoor je hem zegge ndat ze de auto gemaakt hebben zoals HIJ zelf wou dat het eruit ging zien. Dus het maakt eigenlijk geen bal uit wie de auto getekend heeft.
Gave wagen, sympathieke gast
@500 Deze auto is ontworpen door pininfarina en is qua design gebaseerd op de ferrari 330 p4 die algemeen beschouwd wordt als één van de mooiste auto’s ooit. Ik weet dus niet hoe je erbij komt dat dit typische amerikaanse styling is.

Verder vind ik het ook nogal triest dat je van iemand die een porsche CARRERA gt een mooie auto vind zegt dat hij geen smaak heeft. In tegenstelling tot de enzo die de meeste mensen lelijk vinden vind eigenlijk vrijwel elke autokenner dit een mooie auto. Dus wie heeft hier nou geen smaak?
Nog één die geen oren aan zijn kop heeft. Pininfarina heeft enkel getekend en ontworpen wat hem gezegd werd en heeft niet zijn eigen ding gedaan. En dit moet dan één van de mooiste auto’s ooit zijn? Je weet niet wat je zegt man. Ik ben zot van ferrari maar dit? Dit is geen ferrari de mensen die dit de mooiste auto ooit vinden zijn zogezegd autokenners? Laat mij niet lachen, laat dit ding aan eendere welke echte ferrari liefhebber zien en hij/zij lacht je vierkant uit. Dit is een project van iemand zonder smaak en een beetje teveel geld.
Dat wijf is volges mij 20 jaar jonger dan die man
DeAutogids.nl
@500: Je luistert zelf niet. Gebaseerd op de P3 laat je steeds uit je commentaar. Taste is in the eye of the beholder. In andere woorden: Jij vindt hem lelijk, maar zeker niet elke Ferrari liefhebber!!
DeAutogids.nl
Daarbij hebben je oren niks te maken met het lezen van autoblog.nl. Gaarne uw commentaar dientengevolge aanpassen.
Er is toch een filmpje bij dacht ik of niet? Gaarne uw commentaar aanpassen
CLK 63 AMG Black Series
@500

ieder heeft toch zijn eigen mening dus lig niet te zeiken.
@500 Jij begrijpt er blijkbaar ook helemaal niks van. Jij bent zogenaamd ”zot” van ferrari maar je weet blijkbaar niks van de geschiedenis van ferrari. Deze auto is gebaseerd op de ferrari 330 p4 uit 1967. http://www.super-fond.fr/images/ferrari%20330%20p4/ferrari%20330%20p4%201967-1.jpg de ferrari 330 p4 word algemeen beschouwd als 1 van de mooiste auto’s ooit.

Pininfarina heeft dus helemaal niet precies getekend wat hij zelf wilde. Hij heeft een moderne interpretatie gemaakt van de 1967 ferrari 330 p4. Om te zeggen dat dit ook maar iets met amerikaanse styling te maken heeft slaat dus helemaal nergens op.
“If you don’t drive the car, it doesn’t really excist”
Wat een uitspraak. Deze gedachten zouden meer mensen moeten hebben. Uiterst sympathiek persoon die James Glickenhaus om ook het publiek mee te laten genieten van zijn droomwagen. Klasse!
heeft pininfarina de p3/4 ook ontworpen?
Nee, de P3/4 was een eigen Ferrari ontwerp. Volgens mij bemoeide Pininfarina zich niet met racewagens.
Jj Ambassador
P4/5 is echt een super auto! Pininfarina heeft de p3/4 niet ontworpen, maar bemoeide zich zeker wel met raceauto’s !!!
Ik vind ‘m zeer goed gelukt. Vooral vanaf de zijkant … prachtig!
Hmmm… Paar mooie karretjes heeft ie daar staan. En eerlijk gezegd is de P4/5 niet de mooiste van de collectie. De specs daarentegen… Maar daar gaat het mij dan toch minder om. Oké het is leuk om 1500 pk te hebben en 420 per uur te kunnen rijden ofzo, maar het belangrijkste aan een auto is toch zijn uiterlijk?! Of ligt dat nu weer aan mij? (Ik zeg niet dat kwaliteit, comfort… en al die zulke dingen niet belangrijk zijn hé! Maar als je dan toch een top5 moet maken…)

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).