Daaaaag R63 AMG

Auteur: , 49 Reacties

De geruchten waren er al, nu is er dan ook bevestiging: de productie van de Mercedes R63 AMG is gestopt. Het model valt sowieso niet echt in de smaak, dus je kunt je iets voorstellen bij het topmodel uit die range. Potentiële kopers zouden namelijk meer oog hebben voor de ruimtelijke eigenschappen van de Grand tourer dan de performance...

De R63 AMG was ook een opvallendende afwezige in de rijtesten van Sacha. Volgens de importeur kiezen mensen met een honger naar peekaas eerder voor de ML63 AMG, deze verkoopt lekker en zou erg populair zijn.

Afgelopen weken is trouwens de gefacelifte R-klasse officieel onthuld, inclusief kleinere motoren. Dat laatste geeft alleen maar een bevestiging over de vraag naar het topmodel.49 reacties

Waarom de Opel Vivaro de ideale bus voor jou is, bekijk het hier!.
Ben benieuwd of het nu wel een succes wordt. NOT…..
der reed der geloof ik maar 1 van rond in nederland, AMG versie dan.
Doe mij maar 1 in het zwart. Maar dan liever de 400 CDI ofzo. Heerlijk cruisen lijkt me dat!
ik vind het een gruwlijke model maar ik snap dat anderen daar anders over denken en een andere model kopen dan de r63 amg,maar ik zou hem wel kopen als ik het geld er voor zou hebben
Duur missertje voor Mercedes als ze niet oppassen.
volvo for life
ik vind het wel een mooi model maar volvo is toch mooier en beter
-edit: nutteloze bijdrage-
Ik denk dat vooral de styling een reden van het debacle is.
Ik heb een hoop commentaar gehoord op de neus en de vorm van de achterste stijlen.
Op zich is het idee van een S-klasse combi zo gek nog niet. Wel veel ruimte maar niet zo ‘fout’ als een M SUV.
Heeeeeeeeeee, wat gék!
Ze stoppen met de R omdat het model kennelijk niet in de smaak valt…
Sommige mensen moeten inderdaad álles geprobeerd hebben om te geloven of iets flopt of niet.
Eigenlijk is het een ultiem decadente manier om 4 kinderen naar de hockey te rijden. Toen de R-Klasse gepresenteerd werd, was ik overtuigd van de gevonden niche. Aangezien er eigenlijk geen Premium MPV is.

Als ik € 60- 75.000,= te besteden had in dit segment dan krijg je mij niet in een Espace gepraat.

Overigens, volvo for life – heerlijk je reactie. ;)
en terecht!
@ SugarFree; Nee, niet met de R, maar met de R63 AMG, de R blijft nog gewoon te koop, er zijn zelfs nieuwe varianten. Dat is toch heel wat anders, hè? ;)

Ik vind het overigens best een relaxte auto, alleen de voorkant ziet er niet uit. De achterkant vind ik dan weer prachtig. Interieur zal wel top zijn, afwerking en prestaties ook. Niets mis mee, lijkt me zo.
Dit is duidelijk een segment waar MB weinig te zoeken heeft. Dat vind ik trouwens ook van de A klasse, maar die doet ’t beter.

MB heeft wel lef getoond door dit model op de markt te brengen, maar als je dan ook de ML uitbrengt, vraag je om moeilijkheden…
Ik vind het prachtige auto en iedereen met wie ik het er over heb vindt dat ook…snap niet waarom je ze niet meer ziet rijden
Wat is dit nu voor onzin om de R-Klasse met de ML te vergelijken?

Je vergelijkt een Avensis Verso toch ook niet met een Landcruiser?
Deze heb ik in Londen al eens gespot, voor het hotel Dorchester, op 30 December 2006. Een van de allereerste gespot geloof ik, was toen net uit, of nog niet eens in nederland. Brute, maar foute, wagen…
Tsja, het nut om met gehele raad van bestuur een rondje nurburgring te doen tegelijkertijd in 1 auto en vervolgens nog een keertje dwars door de bagger crossen is blijkbaar iets overschat.

Ik wacht even totdat mercedes komt met de opvulling van het -1 op 45, maardanwel met 400 PK en minder dan 750kilo, voor 11 personen– niche…..
Hoeveel R63 zijn er nu gemaakt? Ik heb er al 2 gezien :D
@H.J. Vaesen: Ze verschillen niet zoveel als de Toyota’s die je noemt. De R en de ML liggen wat betreft formaat, ruimte, motorisering en 4WD erg dicht bij elkaar. Een hoop klanten van MB kiezen toch voor de ML. Vandaar dat MB nu de R ook wat lager gaat positioneren, met kleinere motoren en achterwielaandrijving i.p.v. 4WD.
zonde…ik vind het egt eenmooie auto…cker als amg versie:$
Hehe, eindelijk, nu misschien op naar de R65 amg??
@ Citrofiel
Oeps, je hebt gelijk.
De wens is de vader van de gedachte, da’s maar weer eens bewezen :) :)

@ matt5
LOL, zie het voor me :)

@ Vaesen
Tsja, die Niche bestaat misschien nog niet. MercedesB zou een goede kandidaat moeten zijn om zo’n niche op te vullen. Gek dat het ze niet gelukt is?!
niche met een kleine letter natuurlijk ;)
erg jammer. de R-klasse was echt een van de snelste/luxe/ruimste/zeldzaamste MPV die je kon krijgen. het grote verschil met de ml63 zijn de 2 extra stoelen die je hebt. mercedes had hem ook een ander front mee moeten geven, zoiets:

http://img91.imageshack.us/img91/5241/verzoekjemercedeskf5.jpg
Alleen een ander front helpt niet, de proporties kloppen niet, de achterkant benadrukt de breedte teveel, het blijft een gedrocht
@ JH; De achterkant benadrukt de breedte te veel?! En wat dan hierover:
http://www.autocult.com.au/img/gallery/nickop31.jpg
Die is ook in verhouding heel breed, daar hoor ik niemand over. Bij een MB mag het niet? (oke, kromme vergelijking ;) ) Maar liever breed dan hoog, lijkt me zo, anders krijg je dit soort indrukken:
http://www.seriouswheels.com/pics-2007/2007-Brabus-Mercedes-Benz-Sprinter-Rear-Angle-1024x768.jpg
@ slk55 amg; Dat zou al veel geholpen hebben…
Erg grappig om de negative reacties te lezen van mensen die deze auto hoogstwaarschijnlijk nog nooit in het echt hebben gezien.

Toevallig zag ik laatst een Metallic Zwarte R320 CDI L, met een AMG styling en 21 inch velgen….

Bij ieder stoplicht staarde mensen met open mond naar de auto, een ongeloofelijk indrukwekkende wagen…

..Geloof me, ik had mijn mening klaar toen ik de R voor het eerst op de foto’s zag, GEEN MOOIE AUTO! Maar nu ik die vette R heb gezien…..Verbazing, echt een prachtige en indrukwekkende auto…

…Maargoed wat wil je met de afmetingen? L 5,16m / B 1,93m / H 1,66m

Kop op mensen, hij is groter dan een S-klasse (en tevens véél exlusiever)
Geloof me, het is een feit dat het een spraakmakenden auto is…..ik vondt hem echt onwaarschijnlijk mooi om te zien.
(tot mijn grote verbazing)..
…dus oordeel in het vervolg pas als je de wagen in het echt gezien hebt, hij is niet fotogeniek….

PS. Geen mensen die de R op de Rai hebben gezien? Dat was ook een mooie!
Niet moeders mooiste maar o zo indrukwekkend.
Wordt geheid een klassieker van formaat.
Ik ben 6 weken elke morgen langs het studie model gelopen (de GTS) en die ziet er beter uit dan de productieversie hoewel ik de achterkant echt slecht vindt. Overigens komen goed ontworpen auto’s er in het zilver als beste uit kwa vorm. Een zwarte auto camoufleert veel en ziet er daarom beter uit…
@Citrofiel geloof niet dat de R-klasse een sportauto is, toch? ;)
Verder heeft de R-klasse een te ronde achterruit, dan de schouder die in de achterkant uitloopt (vindt ik de B-klasse beter opgelost), het dak dat naar beneden “drukt” kortom er is te weinig rust in het design, net zoals de voorkant.
De zijkant vindt ik beter gelukt en hoe de schouderlijn in het achterlicht uitloopt is mooi, maar dat was het dan ook
@ JH; Ik zei al: Kromme vergelijking. Maar toch, het is toch niet erg dat hij breed oogt? Ík vind dat juist stoer hoor!
Op zich niks mis mee toch??
@Juri
Geen kunst, met dit soort afmetingen is het al snel indrukwekkend.

I.p.v. van alleen kleinere motoren zullen ze, zoals veel reakties hier, tegelijk de neus moeten restylen.

Met die enkele ronde lamp oogt het front wat goedkoop. Dubbele koplampen of zoals het plaatje van slk55 AMG zou al veel beter zijn.

Want ik vind dat Mercedes de laatste tijd wel goede niche concepten bedenkt. Zolas deze S-station. Net als de 4-deurs coupe CLS.
Wat een auto.Ik vind hem steeds mooier worden.Zie hem ook steeds meer op de weg.
Ja je kunt ook niet overal zo’n amg-badge opplakken
Van voor vind ik hem ook niet mooi maar van achter vind ik hem prachtig.
Het interieur vind ik van hoog niveau, mijn kinderen zitten er vanachter als echte prinsen in. De prestaties zijn zeer goed. De R heeft ook enorm veel grip tijdens de regen. Hij rijd echt super, en ook al is hij vanvoor lelijk, vanbinnen is hij echt TOP.
Hij is duur, maar voor dat comfort en de prestaties,..vind ik het zijn geld wel waard. Ik ben echt héél tevreden over deze auto!!!
OF: ik vond veruit de comment die volvo for life maakte echt wel de MAX!!! hahahha
HOERA!!! Oh… alleen de R63? Dus niet de rest van de serie? Dat is nou weer een beetje jammer… Is er überhaupt (dat is Duits voor überhaupt) een R63 verkocht? Ik bedoel aan een klant? :-P
@Romeo: een klassieker van ‘formaat‘… hahaha inderdaad ;-) De auto is vooral goed in een ding: de koppies van andere weggebruikers jaloersig in jouw richting te doen bewegen. Zit wel een hoge prijs aan, maar goed, mammoetkranen en olietankers zijn ook niet goedkoop en op de bouwplaats en oceaan kom je ook niet zo gek veel mensen tegen ;-)
Whoah, wat zonde! Het is zo’n geniale bak! Megaruimte, vierwielaandrijving, luxe, comfort; alles wat een rijke man met gezin zoekt, zou je zeggen. Ik zou de lelijke voorkant op de koop toenemen! Een ML is weer te patserig, zeker in de AMG uitmonstering en een E Combi is net wat minder luxe. Over een aantal jaar wil ik er eentje hebben: een R63 AMG.
@ H.J. Vaesen

Excuse voor mijn typo: ik bedoelde de GL en niet de ML. Dank voor je opmerkzaamheid.
@ H.J. Vaesen

Excuses voor mijn typo: ik bedoelde de GL en niet de ML. Dank voor je opmerkzaamheid.
Pfffff: twee keer dezelfde reactie Murrrphy????

Volgens de reclamejongens een goed idee: stamp het erin!!!
-edit: nutteloze bijdrage-
Gekkehuis nog steeds dat mensen een overlap zien tussen de ML en de R klasse. De vergelijking slaat nergens op. MPV & SUV? Lijkt me vrij duidelijk toch.

En inderdaad Sugar, wellicht is MB te vroeg geweest. Wellicht is het een kwestie van billenknijpen totdat de SUV bubble een keer knapt.
Merc R driver
iedereen heeft ontzettend veel commentaar op deze auto, dat vind ik nou onterecht. Ik heb zelf een mercedes R 350 4-matic mijn vader heeft een R320 4-matic en me oom een R500 4-matic. De ene natuurlijk wat luxer als de ander maar over 1 ding zijn we het allemaal eens: Hij rijd perfect, zwaar maar met de 350 vind ik het zelf sterk genoeg, wat nog beter is natuurlijk is de 500 in 8 cylinder. En met instelbare luchtvering en een mooi amg sport paket is het toch wel erg mooi hoor!!
De reacties die je krijgt zijn verrassend, ten eerste kijk gewoon standaard iedereen om zodra ze de ster in je gril zien en dan in combinatie met de maat en styl verder is het een exclusieve auto. ik heb er nooit echt veel gezien. Alleen op de mercedes R dag.
mensen hou het commentaar voor je als je het niet kunt betalen of nooit geprobeerd hebt. Als jij in deze bak rijdt dan spreek je wel anders geloof mij;)
heel jammer dat de 63 eruit gaat… heb hem gelukkig in het echt mogen zien! overigens wel in duitsland, mercedes museum. (Aan het museum zit een dealer gebouwd, je kijkt je ogen uit: CLK DTM AMG stond er ook o.a. ik wilde er niet meer weg, al dat moois.
@ Merc R driver: wel cool, alle drie een R-klasse! je bent ook de enige die recht van spreken heeft hier, aangezien de rest zeer waarschijnlijk niet eens erin gezeten heeft, laat staan gereden!
Nu wordt ie waarschijnlijk de meeste exclusieve AMG ooit gebouwd. Leuk dat ik er elke dag mee rij…..
Ja logisch… de standaard zie je al nooit rijden…

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).