BMW komt als eerste met iPhone support

Auteur: , 26 Reacties

In 2004 was BMW de eerste die integratie-mogelijkheden aanbood voor de iPod. Ook met de iPhone is dit wederom het geval. Gisteren mochten de Amerikanen voor het eerst de iPhone kopen en het is een ware hype geworden. BMW lift mee...

Via Bluetooth® is het mogelijk hands-free te bellen en BMW eigenaren kunnen de telefoon dus per direct gaan gebruiken. De viral voor de 1-serie had misschien toch een kern van waarheid? “Volgens geruchten werkt BMW samen met Apple aan integratie met de nieuwe video iPod.

Nu op naar de volgende stap.26 reacties

ik dacht dat Mercedes de eer kreeg?
BMW was niet de eerste. Smart had al een iPod-carkit in 2003: http://www.panoramas.dk/smart/index.html
Als het goed is werkt elke bluetooth carkit met de iPhone, daar is BT nou eenmaal voor gemaakt…
De iPhone i half zo nuttig als een daadwerkelijke PDA.. dit is gewoon weer zo’n amerikaanse hype als bijvoorbeeld de iPod.. elk semi-intelligent persoon koopt zich een pruts mp3 speler voor 10e of een creative, of soortgelijk.

Waardeloze investering netzoals Second Life.
at bryan – apple is op dit moment gewoon top kwa design en gebruiksgemak. Een mp3 spelertje van 10 euro doet het inderdaad ook. maar als je een ipod gewent bent of een MAc computer. ga je echt niet terug naar een gewoon mp3 spelertje of een windows pc. Je betaald apple natuurlijk ook wel voor de naam en het design. Maar het werkt allemaal TOP, zeker als je alle randapparatuur ook van apple hebt!!
@Bryan: Zoals Steve Jobs zei, de iPhone is de beste iPod die we tot nu toe gemaakt hebben.

De iPhone, het is dat je ermee kunt bellen.


@jantjebeton:
Nou ik heb een iPod gehad, en ben overgestapt naar Creative Zen V Plus.
Stukken betere kwaliteit, en hij blijft werken er zit ook (gelukkig) geen harde schijf in.
Maar het display en de batterijen blijft ook werken, iets wat mijn iPod niet echt volhield.

Maar ja, ik gebruik nu mijn telefoon (K800i) als MP3 speler, dan hoef ik niet zoveel mee te nemen en het doet niet onder een normale MP3 speler.
Ik kan er zelfs TV opkijken, radio meeluisteren en filmpjes (YouTube enz) bekijken.
@ Bryan

ik zeg altijd maar “uit een MP3speler komt geluid, uit een iPod komt muziek.
DeAutogids.nl
@slk55 amg: hou jezelf maar voor de gek. Ook de Ipod heeft een digitale muziek. Dit is bewezen slechter van kwaliteit. Ik hou trouwens wel heel erg van die heel erg ontzettend ouderwetse radio. Je hoort daar niet constant de zelfde oude meuk die je hebt gedownload, maar elke dag weer een beetje anders.
@slk55 amg

Grappig dat je daar over begint want de iPod staat nou niet bekend om zijn goede oordopjes en equalizer…
Het enigste wat goed is aan de iPod is de originele besturing.

Maar ja, de besturing in het algemeen is niet goed want die gaat telkens stuk.
We hebben mijn creative zen micro naast een iPod gehangen en eens geluisterd met een top kwaliteit headset.. de zen zat stukken hoger dat de iPod. Maar wat ik *totaal* niet snap, waarom hebben ze nog steeds de batterije zo diep geintegreerd dat je hem niet kunt vervangen. Ik verkies mijn zen elke dag boven m’n maat z’n iPod.

Even terug on-topic, ik vind een handsfree kit sowieso onzin. Zelf heb ik een motorola razr v3 en wanneer ik ff wil bellen in de auto (dan moet dit toch al erg belangrijk zijn!) klap ik hem open, toets het nummer, ram op speaker en klap hem dicht om m’n riem. Ik kan hun goed horen en vice versa dus zie het probleem niet zo in, ik neem aan dat de iPhone een speaker heeft?
Wat is een Zen?

Ja, iPhone heeft een speaker maar je kunt hem niet dichtklappen, dat kan misschien een probleem voor je zijn!
De eerste review van de iPhone in een BMW is hier neergezet
http://www.e90post.com/forums/showthread.php?t=69698
@Bryan: Ik heb onlangs nog de accu uit mijn vier jaar oude iPod (voor het eerst) vervangen, 15 euro en makkelijk zelf te doen.

Als de iPhone komt in december lig ik voor de deur van de winkel.
BMW is de eerste in USA die een ipod integratie heeft. Het eerst merkt die het had was Fiat en de eeste auto was de Alfa Romeo 147. Waar je bij de lancering een ipod mini met Alfa Logo’s kon bij komen. En deze was volledig geïntegreert in je auto. Met ipod aansluitiging en bediening aan het stuur enz… Het enigste nadeel was dat uw drinkbeker houder weg is.
Ik zie heel wat reacties voorbijvliegen en ben het met o.a. Fruitcake en Bryan eens.
zelf heb ik een iRiver en daar ben ik zoiezo al heel erg goed over te spreken.
Wat apple betreft moet je ook weer dat hele iTunes gebeuren op je pc installeren, wat is er met die normale Plug&Play gebeurt ????
Die iPhone ziet er wel heel erg goed uit, qua design krijgen ze van mij zeker wel de punten, maar qua gebruiksvriendelijkheid weet ik het allemaal nog niet zo zeker. Zal wel weer aparte fratsen eromheen moeten aanschaffen om iets beter te laten functioneren.

De hype gaat mij wat te ver, ieder logisch redenerend persoon laat zich niet meeslepen maar zal deze kopen PUUR omdat het biedt wat nodig is. “I think NOT”

Misschien in 2008 wéér een kans…….


Even OFF-TOPIC:
BMW blijft mijn merk wat auto’s betreft, ben vooral benieuwd hoe ze de nieuwe M3 Cabrio E92 op de markt gaan brengen….. HARDTOP met beperkte kofferbak ruimte, of een dikke softtop zoals het hoort…..
In eerste instantie dacht ik dat zo´n iPhone een overgehypte telefoon was. De dingen die er opzitten heeft bijna elke telefoon totdat ik wat ging searchen op het internet. Kan niet anders zeggen, dan dat het er wel héél gaaf uitziet. Niet gaaf genoeg om voor de deur van een Apple shop te gaan slapen en ook niet om uren in de rij te staan om als één van de eerste met zo´n ding naar buiten te lopen. Maar wel gaaf genoeg om te wachten met het aanschaffen van mijn volgende mobiel….
@Rick dos: deze gezien? erg strakke demo…
http://www.apple.com/iphone/usingiphone/guidedtour_large.html
@autoblogger

Die had ik idd gezien. Erg gaaf allemaal…….of ben ik gewoon onder invloed van hun marketing-spell?

Anyway, ik ben benieuwd.
Tja, het ziet er erg gelikt uit, terwijl het qua specs niet heel bijzonder is.
je zou het dus marketing kunnen noemen ;)
Wat vind jij er dan eigenlijk van?
Leuk hoor, maar een iPod in een E60 willen verbinden kost je een slordige 400 euro plus….. en dan kun je met de idrive knop door je mp3’s scrollen.

leuke marketing truc, maar integratie van je mp3, telefoon, gps etc trekken ze ook bij BMW niet. Die lopen net als de andere merken een flink stuk achter de after market aan.

En dan nog afgezien van het gebruiksgemak van de idrive. Prima als je niks te doen hebt, maar niet als je wilt autorijden.
Een Bluetooth carkit is tegenwoordig redelijk normaal in het luxe segment. Grootste probleem is echter om alle functies ook echt werkend te krijgen. Ik heb zelf een Windows Mobile smartphone en die werkte initieel ook zeer beperkt met mijn Audi A4 Bluetooth carkit. Na een nieuwe Bluetooth module van Audi en een kleine software update op mijn telefoon werkt alles nu naar behoren en worden alle functies nu volledig ondersteund.

Het is goed om te zien dat Apple de Bluetooth ondersteuning in de iPhone goed op orde heeft. Daar kan Nokia nog wat van leren. Zelfs de duurste Nokia modellen werken nauwelijks met de BMW en Audi Bluetooth carkits (alleen starten/aannemen gesprek).

Alhoewel de iPhone erg overhyped is, ziet de User Interface er lekker uit.
@Rick dos: heel kick! Ben nu tevreden met mn HTC TyTN maar tegen de tijd dat dit ding in Nederland verkrijgbaar is dan ben ik wel weer toe aan iets nieuws;)
Zo te horen heeft niemand nog de iPod daadwerkelijk in een BMW gebruikt, want het werkt verschrikkelijk!!! Probeer vooral niet een nummer op te zoeken, want daar kan je een ritje Maastricht-Groningen voor uittrekken (bij een beetje normaal gevulde iPod dan).
Misschien dat het bij de facelift van de 5-serie beter geïntegreerd is, maar bij de 5-serie van 2 jaar oud waar ik het geprobeerd heb, moest de connectie met de cd-wisselaar opgeofferd worden om de iPod te verbinden.

De bediening werkt dan zoals het bij de wisselaar werkt. CD1 staat dan voor meest favoriete nummers, CD2 voor alles gestorteerd op genre, CD3 op artiest. Een ‘random all’ functie of iets dergelijks is niet aanwezig. Je kan alleen per categorie afspelen zoals artiest of genre. WAAR-DE-LOOS!

on-topic: als gadgetfreak lijkt me die iPhone helemaal geweldig, maar mijn verstand zegt dat al het mooie qua design en animatie na verloop van tijd verveelt en vooral vermoeiend wordt.
helemaal met OJ eens. het aantal submappen is ook nog eens gelimiteerd, zodat bijvoorbeeld de map artiesten houdt op bij de letter H. de rest zit dus in de ipod, maar je krijgt het er niet uit.
voel me bekocht (500 euro) en je auto een dag kwijt

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).