Kamperen, maar dan in stijl

Auteur: , 22 Reacties

Kamperen is leuk. Althans, dat zou je zeggen aangezien hele volksstammen dat elk jaar voor hun plezier weer doen. Met de zomervakantie voor de deur leek het me leuk om het eens over een caravan te hebben. Een *ahum* populair onderwerp op Autoblog, ik weet het, maar dit is niet zomaar een caravan. Dit is de Airstream.

Ik kwam hierop toen mijn vriendin me verbood het nog langer over een G55 AMG te hebben tenzij ik een nuttige toepassing zou kunnen overleggen; de aanschaf van een caravan bijvoorbeeld. Dat was even een hersenbreker, want een polyester Kip caravan achter mijn fantasie-auto is natuurlijk geen optie. Hoewel we soms gekkere dingen zien…

Al vrij snel bedacht ik mij dat zo’n aluminium caravan die je soms in Hollywood films tegenkomt wel een goede keuze zou zijn. Toen ik via één of andere bierreclame (Wieckse) opeens de naam doorkreeg, ben ik me er maar eens in gaan verdiepen. Toeval bestaat immers niet heb ik van Dennis geleerd.

Airstream

De Airstream caravans worden al sinds de 30-er jaren tot op de dag van vandaag gemaakt en ze hebben al die tijd hun karakteristieke ronde vorm en blanke aluminium looks behouden. In tegenstelling tot de meeste Amerikaanse auto’s zijn ze ook behoorlijk duurzaam waardoor er nog enorm veel vintage Airstreamers rondrijden ondersteund door een grote schare liefhebbers. Rutger Hauer schijnt er bijvoorbeeld ook eentje te hebben.

Airstream van weleer

Tot voor kort werden exemplaren via particuliere en kleinschalige import naar Europa gehaald en omgebouw voor lokale regels. Maar sinds dit jaar is Airstream officieel in Europa actief met een (hele) kleine selectie modellen die van meet af aan aan de Europese weg- en verkeersregels voldoen.

Zelf lijkt mij de Airstream International 684 wel wat. Een heus Land Yacht van 8,25 meter met zeer smaakvol retro interieur ontworpen door kunstenmaker Christopher Deam. Dit jaar misschien toch maar eens naar de Caravan Salon in Düsseldorf om inspiratie op te doen.

Airstream International CCD interieur

Prijzen beginnen vanaf €55.000 voor de instapper, dus voor een beetje caravan met dito trekker ben je zo €230K kwijt. Hmmm, misschien is een bootje ook leuk…

Paris & Nicole met Airstream

Ook Paris en Nicole reden rond met een blinkende Airstream voor hun TV programma “The Simple Life”.

Geïnspireerd geraakt? Check dan deze verkoop-home-video om helemaal in de stemming te komen.22 reacties

Waarom de Opel Vivaro de ideale bus voor jou is, bekijk het hier!.
Tja, als je dan toch een caravan moet nemen, dan maar deze
goed voor de Nederlanders, die zijn blijkbaar weer massaal door ons Belgielandje aan het trekken met hun caravan. Aan alle Nederlanders: er zijn tegenwoordig hotels op de wereld.
Hoe duur! Voor een caravan 230k betalen?:O
Zon Airstream is wel even wat anders. Zeker mooi, groot, luxe, en staat verbazend goed achter die G55 AMG. Alleen dat die OlsenTwins daaar weer mijn beeld verneuken… :P
zelf moet ik eigenlijk niks van kamperen hebben. en zeker niet in tenten…, nee geef mij maar een mooi hotel met alle mogelijke faciliteiten. daar komt een mens pas echt tot rust.
Maar een van mijn dromen is wel om nog eens met een camper door Amerika te trekken met mijn vrouw, als de kinderen het huis uit zijn. maar deze combo ziet er veel aantrekkelijker uit dan een camper. wat een geweldig interieur heeft die 684! die kleinere trouwens ook. en met zo leuke auto er voor maak je helemaal de blits. totally retro!
@Sacha: heb je net je imago een beetje weten bij te schaven met een stukkie Mini op ’t circuit met een stuk op de achterbank…… kom je met zoiets….. Geez man ga eens met je Image consultant praten!
voor de wat minder grote beurs is er trouwens ook een ‘leuke’ retro combinatie:

http://karavan.cz/obr/aufmacher.jpg
De Olsen twins? Was dat maar zo. :P
Een natte droom voor alle Nederlandse bezoekers?
niet iedereen heeft geld om naast zo’n Airstream er nog zo’n geweldige G55 bij te kopen:

http://www.travelandrvcanada.com/Biking%20Airstream%20lrg.JPG
@666 Nounou, Duitsers kunnen er ook wat van hoor, met hun Wohnwagen. Ik ben zelf ook van het hotel, maar kamperen en in een caravan slapen heeft niets met zuinigheid te maken. Er zijn mensen die dat gewoon leuk vinden. Misschien nog erger…
@666: Wellicht komt dat omdat doorgaans het weer in het zuiden beter is dan in het noorden en NL ligt ten noorden van België. Om het goede weer op te zoeken gaan wij dus naar het zuiden. De Fransen zullen klagen over de Nederlanders, maar ook over de Belgen.

Waarom klagen jullie zo vaak over de Nederlanders?

Wat betreft de hotels: Eens! Kamperende mensen hebben ze niet allemaal op een rijtje, alhoewel deze caravans stylish zijn! Nadeel: De belgen op de camping zullen klagen over je caravan.
Wat ik al eerder zei : De mooiste dingen komen echt uit de States.Alleen aub geen mb ervoor
zetten staat als een vlag op een … nee zet er dan een Tahoe voor of een Expedition,Escallade maar dit niet !!!! Keeping it real.
@ Sacha hoezo “niet zo duurzaam als de USA cars” wat een vooroordeel weer.Kijk maar op de weg en in de oldtimer bladen de USA car rijden het meest en het langst met het minste onderhoud. De V8 loopt altijd en de onderdelen zijn van zwaar Detroit steal dus niet snel kapot
te krijgen.
Tous ces fromages avec ses caravans…zeggen ze in Brussel.
Zo’n ding moet wel vol deuken zitten, lekker karakteristiek.
vØlvØ frǽk
jah dit zijn nu de echte caravans! 8-)
zou ook wel leuk staan achter een XC90 V8 :-)
Het interessante van de Airstream is dat hij is ontworpen in een tijd (zoals gemeld: de jaren ’30) waarin een bepaalde vorm van “stroomlijning” in de mode was — zelfs broodroosters uit die tijd zien er zo uit.

Deze stroomlijning gebeurde echter meestal zonder enige kennis van aerodynamica. Geen windtunneltests of wat dan ook. Zo ook bij de Airstream, waarbij het echter verbazend goed uitpakte. Door de vorm was de caravan goed te trekken, en ook nog eens stabiel door de dubbele assen. Althans, zo heb ik mij laten vertellen; ik ben ook nog aan het sparen. Maar ik moet zeggen dat de Mercedes toch gelijk wel een van de mooiere trekkers is voor deze caravan, dus dat wordt dan nog even doorsparen ook.

De ontwerper, Wally Byam, hoopte met de naam overigens mee te liften op het succes van de Chrysler Airflow. Zijn droom om de Grote Piramiden in Egypte omringd te zien door Airstreams, bij zijn leven nooit uitgekomen. (hij overleed in 1962). Er schijnt dat een stichting zich hier nog mee bezig houdt…
Een Mercedes met een caravan en geen enkele opmerking die doordrenkt is met een vooroordeel…… chapeau mensen!

Maar uh, dus als de kermis weer in de stad is, dan is dit de rage waar ik op moet letten? :D ;)
Het kan toch veel goedkoper! gewoon veel Wiekse witbier drinken, dan maak je meer kans op die hoofdprijs.
Vorig jaar was het zo’n orginele houten scandinavische hottub. Ook lekker
Gaaaaaaf! Lekker alternatief :)
Net als een caravannetje achter een Classic Mini :)

@ Sacha
“ditto” is dito

-edit: check!-
@ Rick dos; :lol: Wel opvallend idd…
Serieus gegadigen mogen reageren, ikheb hem gewonnen en overweeg hem te verkopen.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).