Albers & Spyker: priceless!

Auteur: , 133 Reacties

Het Spyker F1-team en Christijan Albers hebben zichzelf ditmaal echt overtroffen. De Nederlandse coureur reed weg uit de pits, terwijl zijn team nog aan het tanken was. Met de brandstofslang in de auto gaf Albers volgas.

Christijan had haast en ging te vroeg weg. De monteurs die de brandstofslang vasthielden werden omver getrokken maar zijn niet gewond geraakt.

Albers zet zichzelf in de schijnwerpers…133 reacties

Dit zijn echt dingen die hij op dit moment niet kan gebruiken (ok andere momenten ook niet maar goed) omdat het al zo lekker gaat.
Hebben ze eigenlijk nog een voordeel met hun positie daar in de pitstraat, dat Albers dus niet de hele pitstraat door heeft gereden met die slang die alle kanten op ging.
Beter stoppen ze er meteen mee en houden ze de eer aan zichzelf..

Ik begin me toch echt af te vragen hoe hard het bergaf kan gaan met het imago van een coureur en het team :S
Ben ik nauw de enige die zich onderhand een beetje begint te schamen als Nederlander? Het begon nog wel met zo’n trots gevoel…… Een Nederlands team!
Ze zullen het wel al doende leren. Of toch tot het geld op is.
flatertje
‘priceless’ Ik heb er ook geen woorden voor…..
Behalve dan dat het wel een heeeeeele domme actie was!
Ik hoop van Albers geen grote mond in de perste zien de komende 4 weken.
Kan die jongen niet gewoon een krantenwijk gaan lopen ofzo?
Jongen? Is dit misschien stiekem een van de eerste vrouwen in de F1? ;)
Wat een gepruts weer.

Ik ben van mening van de F1 teveel gegrepen is voor Albers.
Jammer dat ze Doornbos hebben laten vertrekken naar de andere kant van de plas. Hij had ongetwijfeld beter gepresteerd.

Misschien een mooie reden om het team weer in de verkoop te doen.
Vrouw achter het struur ?
Laat die Alberts gaan dammen of schaken..

Gelukkig heeft de nederlandse autosport, in de vorm van Robert Doornbos , laten zien dat ze veel talent in huis heeft! Wat een fantastische zege was dat!
Veel talent? In de vorm van 1 persoon? Mwah, vind ik wat overdreven.

Wel een fraaie prestatie van RD!
Die sukkel moet lekker bij een benzinepomp gaan werken.Kansloos.Dat hele team kan je ook wel opdoeken.Kan spijker eindelijk is mooie auto’s gaan bouwen en hun toeleveranciers gaan betalen
4 uur: cup a soup! Anyone?
Op het eerste zicht grappig, maar die pitcrew liep echt wel groot gevaar, voor het zelfde geld was er een meegesleurd of zo, of erger, stel je bijvoorbeeld voor dat die losse brandstofpijp de hete motor raakte (kaboem)
@Jean5,
Begin je maar vast te schamen als Nederlander als je “nauw” schrijft …..
Kleine Techno
Ja jongens, gauw opdoeken dat Spyker, heeft ons Hollanders alleen maar blaam opgeleverd, die mensen denken dat je alles met praten op kan lossen, maar dat kan er in het F1 wereldje niet meer in… Kijk dat je niet de snelste bent, oké maar zulk soort dingen? Laat ze naar Super Augurk kijken, lach ze maar uit, maar die zeggen niets wat ze wel waarmaken….
Zeg- Spyker heeft toch schulden en zo ondanks dat het geld verdient…?
En dan zo’n F1-team, dat kost toch ook klauwen? En dan ook nog dit soort blunders? Zou het om te beginnen niet ook weer zo’n geval van “Schoenmaker blijft bij uw leest” zijn? Zij zijn net op weg om juwelen in de vorm van auto’s te bouwen. En dan moet je blijkbaar niet denken dat je dan ook hard kan rijden op de racebaan met een race auto.
Zown vervelend mannetje die albers, die met zen zeikstem op de tv gaat zeggen dat hij direct naar zijn pitcrew is gegaan en zo bij was dat en niemand gewond is geraakt. Yeah right!! Ik ken die gozer langer dan vandaag, en het is gewoon een zelfingenomen arrogante kwal, die zich in niemand intresseerd.
Jammer dat hij weer zichzelf belachelijk maakt met zown actie.

GO SUTIL!!
Ik vind die Albers toch een arrogant ventje. Lekker voor hem. Dit soort ‘vouten’ mag je gewoon niet maken als pro. Lollipop omhoog en pas dan mag je gaan rijden. Als je dat zelfs niet begrijpt, heb ik helemaal niks te zoeken in de Formule 1. Ga maar weer lekker naar de DTM. Bye Bye
Commentaar op de Belgische tv was ook wel schitterend: “Hij is niet alleen arrogant die Nederlander, hij is ook nog dom” ^^
(zeikstem) Jaaaaaa, was een pech weekend. Baaaaalen, volgende week gaan we er weer voor hoor……
Ik zeg: “Even Apeldoorn Bellen” Dit hadden ze in Apeldoorn niet kunnen verzinnen.
Nou, als zelfs de belgen het zeggen…
Het is ook het enige team dat zich niet aan de ongeschreven gedragsregels houdt bij vip-events in de pits…

Rukkers. We mogen blij zijn dat andere Nederlandse merken niet groots verbonden zijn met het team. Ik denk bijvoorbeeld aan ING, Heineken, en andere grote merken…

Hoe staat het trouwens met de betrouwbaarheid van Spyker buiten de Formule 1? Toch maar een Lada/Zastava/Dacia?
Mooi he, op 1 dag: Doornbos aan de ene kant en Albers aan de andere. Groter kan het gat niet worden. Maar echt iets toevoegen aan commentaar is niet meer nodig… alles is al gezegd.
Dat wordt jos verstappen trug??
Iemand geïnterresseerd om een gokje te wagen hoeveel ronden Albers het uithoudt in Silverstone??

Ik gok op een 12 ronden.
DeAutogids.nl
Stomme actie, maar als dit de eerste keer is dat een coureur te vroeg wegrijdt… Het kwam een zevenvoudig wereldkampioen zelfs.

Helaas is het geheugen van veel mensen erg kort. Overigens, overschat het talent van Doornbos niet te veel. De Champcars is eenvoudigweg niet te vergelijken met de F1. Kijk maar naar mannen als Zanardi, Da Matta, etc.

@rossi: waarom zou Albers niet direct terug gaan en kijken hoe het was afgelopen?

Overigens, Ralf Schumacher presteert ook niks, dat is een veel grotere kwal als Albers.
Het was een belachelijke situatie in de pits en dat was niet Albers zijn schuld. Dat hij op eigen initiatief wegrijdt is te wijten aan Albers zelf, maar ook aan het feit dat zijn teamgenootje achter hem stond te wachten en het team niet wist wat er precies gebeurde.

Super aguri heeft ook wel domme fouten gemaakt dit en vorig seizoen, zo werkt dat met startende teams. Dus geef ze nou nog wat tijd, ze worden echt wel beter..
Tuurlijk Autogids, het kan de beste overkomen zoiets. En 1 zo’n domme actie kan je hem nog vergeven, maar het gaat voor de rest ook niet al te schitterend met die jongen he.
Teamgenoot achter hem stond te wachten? Albers kwam achter Sutil binnen en stond dus te wachten….
Dat wordt gewoon kappen met de F1!!
uhm….heeft hij al één race ‘goed’ uitgereden?
nou ik moet zeggen dat Suttil ook niet echt goed rijdt.. persoonlijk denk ik niet echt dat het aan Albers zelf ligt, maar meer aan het team, Suttil rijdt wat aggresiever, waardoor hij wel hoger komt te staan dan Albers. Ik denk echter dat het door het team komt, Super Aguri heeft het wat beter voorelkaar.
Wie houdt wie hier voor de gek???
Dat team moeten ze gewoon opdoeken. Of je nou de naam Minardi gebruikt of Spyker. Het is en blijft bagger wat ze daar doen. Ze komen bijna nooit verder dan de gebruikelijke 21e en 22e plaats tijdens kwalificaties als anderen niet gestraft worden of problemen hebben en tijdens de race eindigen ze geheid op de laatste plaats van de overgebleven rijders. Als ze überhaupt de finish halen.

En iedere race hebben ze wel een smoes waarom ze niet sneller konden gaan of niet beter presteerden. Wat een gezwets!

Als dat de norm is dat men hanteert om in de F1 te racen, dan mogen ze van mij iedereen toelaten tot deze koningsklasse.

Sorry, maar hier kan ik als Nederlander never nooit niet trots op zijn.
PS: Graag ook een andere commentator bij RTL 7. Hij mag dan veel kennis hebben, maar wat commentaar betreft is Olav superrrrr subjectief en selectief blind.
knulligheid 1e klas; onproffesioneel en eigenwijs…
Kleine Techno
Vraag ik me nog 1 ding af, waaron stapt Albers niet gewoon uit, laat de auto in zijn vrij staan, trekt de slang er af en rijd verder?? Dan had hij wel wat goed gemaakt in mijn optiek… (weet niet of het mag)
Sluit me aan bij Kleine Techno hiervoor. Maar al die F1 coureurs hier op autoblog moeten beseffen dat alles wat in Nl boven het maaiveld uitsteekt er zeker af moet. Geef hem krediet, in mijn ogen heeft hij toch heel wat gepresteerd. Niet iedereen bemachtigd zomaar een plaats in de F1. Natuurlijk mag hij niet wegrijden, sterker nog, zijn ogen moeten alleen maar op de lollypop gericht zijn en al het andere wat er in de pits gebeurt is voor hem niet van belang en moet hij niet eens zien. Alleen de focus op de lollypop. Maar het team draait niet, Sutil presteert (iets) beter en de druk neemt toe, zeker met dat heerlijk chauvinistiche publiek in Nl. Dan nog de teamleiding die de druk op de coureurs zet terwijl ze nauwelijks zelf presteren. Hoop dat Albers de tijd krijgt om te laten zien wat hij echt kan in een beter presterende wagen/team.
Was Albers ook alweer blond?……
@DA Silva
PS: Graag ook een andere commentator bij RTL 7. Hij mag dan veel kennis hebben, maar wat commentaar betreft is Olav superrrrr subjectief en selectief blind.
Eindelijk! Naast het fiasco met Spyker en Albers worden wij met Olav gestraft. Deze man heeft ook geen kennis, hij is een drop met een grote L. Elke GP uitzending een straf om daarnaar te luistern. Jammer, dat ook in TV land machtpositie van personen sterker zijn als kennis en professionaliteit.
Albers loopt enorm te janken als een klein kind en dat doet hij steeds als er wat mis gaat.

“Ja het ging niet zo goed omdat mijn waterslang stuk was en ik niet kon drinken”

“Ja het verliep zo chaotisch dat ik daardoor te vroeg weg reed”

Het ligt nooit aan Albers maar altijd aan wat anders. Wees een beetje professioneel, te vroeg wegrijden is echt een amateur fout en zou op dit niveau echt niet gemaakt mogen worden. Gozer schuift alles van zich af, en gaf schoorvoetend uiteindelijk toe dat het zijn eigen fout was, maar lulde daar weer snel overheen. Wees een vent en geef het gewoon toe zonder al dat gelul erom heen.

@ alfaman en Da Silva

Wie moet Olav dan vervangen? Van andere commentatoren moet ik nog harder huilen, Olav brengt het tenminste met een hoop enthousiasme. Ooit weleens op de Belgen een F1 wedstrijd gekeken? Na 5 minuten lig ik al te slapen terwijl links en rechts allerlei dingen gebeuren.
duidelijk:
Lauda: ,,Ik zou die Albers de volgende keer niet meer laten starten. Sterker nog, ze zouden hem zijn rijbewijs moeten afnemen. Zoiets stoms heb in al die jaren dat ik in de Formule 1 rondloop nog nooit gezien.”
@ Lennart

Waar is jullie Belgische Forumule 1 team dan, en jullie Belgische Formule 1 rijder? Altijd afgeven maar naar jezelf kijken stop maar. Stelletje paupers, wacht maar tot robert doornbos terug is in de formule 1 is!

OT:

For fucks sake wie verlost die stakker uit zijn lijden zeg, oh my god! Zet Robert Doornbos erin ‘ofzo’. Of neem een buitenlandse coreur die bizar veel geld neertelt voor een stoeltje! (geen Belgische dus, ivm geen geld :P)
huub Vanderlubbe
Dit gebeurt ALLEEN bij (Koos) ALBERS!!
-is, zin 2
nou nou wat een afgunst,…volgens mij gebeuren er heel wat stommiteiten door rijders hoor,..van welk niveau dan ook,…

Nee die jongen collectief afbranden,.dat schiet op,..wees blij dat er iedergeval nog 1 nederlander mee doet,..onder druk worden fouten gemaakt,..laten we nu met z’n alle die jongen eens steuen ipv hem alleen afbranden. Vanaf achter ons schempje lekker blazen hoe het allemaal wel moet,..maar voorlopig rijdt hij ons allemaal compleet zoek en heeft hij wel degelijk talent,..nu nog budget en een snelle auto,..
@Tenck, Allard Kalff bijvoorbeeld? Ik heb de Indy 550 in 2004 nog goed in herinnering. Vijf uur lang praten over alles en nog wat zonder dat het vervelend was! Dat moet een Olav proberen Ik denk ook dat Hub Stapel meer kennis over de F1 heeft en zeker geen bizarre uitspraken doet zoals deze kwal . Olav is gewon straf voor de Nederlandse TV-kijker.
Dit soort fouten worden ook door andere teams en coureurs gemaakt. Zeker als het bij een team niet helemaal lekker gaat worden dit soort fouten gemaakt. Het is stom, maar door alle media aandacht worden dergelijke blunders wel heel erg uitvergroot. Ik ben blij dat ik op mijn werk niet de hele dag door een baterij camera’s wordt gevolgd. Maar goed, CA is een jongen die niet erg sympathiek overkomt, maar ik denk dat zo’n beetje elke topsporter behoorlijk egocentrisch is. Wat dat betreft wijkt hij niet af van de norm. Iemand zei hiervoor dat Sutil niet echt imponeerde. Heb je gisteren wel naar de race gekeken? Sutil is naar mijn persoonlijke mening toch echt een paar graadjes beter dan onze Christian…
Rick, al van Thierry Boutsen en Jacky Ickx gehoord? Deze Belgen zijn bekende F1 piloten geweest die menig grote prijs op hun naam geschreven hebben. Noem mij eens 1 Nederlander die dat gekund heeft?
Bovendien hebben wij het mooiste F1 circuit, waar is dat van Nederland?

Spyker, Albers en bijgevolg Nederland worden nu voor eeuwig geassocieerd met deze totale afgang.

Leuk he, veel geld? Nu nog talent.
Kan mij herinneren dat dit bij andere coureurs en teams ook wel gebeurd is..
Jammer dat Spyker zo geplaagd wordt door allerhande gedoe, fouten, pech etc.
Maar toch heb ik de indruk dat als de druk iets groter wordt voor Albers hij het niet kan behappen. met J.V. was dat ook altijd zo, zodra die aan een succes(je) kon ruiken lonkte de grindbak als een publieke dame achter het raam.

En ja, doe het ze maar eens na, ik wordt al een beetje misselijk als ik de on-board camera volg. De rondetijden tussen Spyker en de top zijn niet megagroot, maar 1 seconde sneller in de F1 betekent zo’n beetje een wereld van verschil.

Volgend jaar handgeschakeld, geen tractioncontrol, geen LC, een set banden.
Dan mag iedereen bij Bavaria racing in Rotterdam ook wel een helm opzetten. Kans dat het daar natuurlijk ook weer gaat gebeuren.
Albers bakt er gewoon niks van, we kunnen wel nog hoe lang blijven wachten maar die gasten kunnen echt niet beter dan de race uitrijden en op de laatste plaats eindigen, ze moeten gewoon nieuw jong talent binnen halen
Albers blijft natuurlijk net zo lang racen als dat hij sponsorgeld meeneemt.

@ alfaman

Die mening over Olav ben ik niet toebedeeld. Okee hij is soms wat vlot met conclusies trekken, of mist gewoon complete dingen op het circuit, maar daar staat wel zijn enthousiasme tegen over. En dat enthousiasme is juist wat ik mis bij andere presentatoren. Allard Kallf is denk ik een van de weinige die het denk ik ook wel kan, maar die is wel erg leuk als pit reporter.
Waar gaat het over Rick? Is het een Nederland-België dan? Wist ik niet. De kerel is een Nederlander (feit), hij is arrogant (volgens de commentator en veel anderen hier dan toch, ik ken hem niet persoonlijk), en dit was een domme actie (feit) … waar zie je de Nederland – België?
Domme fout van Albers..

Maar meneer Olaf Mol mag van mij zeker wel blijven bij RTL7 vind dat hij fantastisch commentaar geeft, veel weet en veel nieuwe dingen verteld. Als je op andere zenders naar de F1 kijkt.. dan kunnen ze bijna niet een onderdeel van de auto noemen en de functie ervan.

Ik vind het leuk dat als de camera naar de pits gaat of aan de pitmuur dat Olaf weet wie daar zit en wat die man doet. Olaf kent de rijders weet wat ze bezig houdt.. weet de ins en outs van de F1 en ja hij speculeert tijdens de race vaak over strategie etc. , maar dat vind ik juist leuk om te horen!

Hij brengt de Formule 1 echt veel meer thuis!

Zoals Olaf het zelf zegt: “Hulde!”
@Rick

wat een gezever kerel, moeten wij nu echt een formule1 team hebben, of een formule 1 rijder om een prestatie te beoordelen? Denk van niet. wat Albers doet is gewoon slecht, en toch blijft hij zichzelf de “king” voelen. Zielig. Hij was gewoon in de DTM moeten blijven.
Witte Sprinter
“Ik denk dat het incident in de pits gewoon mijn fout was.”, las ik net op GPUpdate.net.

Christijan, stop maar met denken, het was gewoon jouw fout!
Steven met de toogzweer
Laat het duidelijk zijn dat Nederland uitblinkt in véél meer sporten dan Belgen. (In volgend lijstje komt voetbal niet voor, als Belgische televisiezenders erover nadenken om Belgisch internationaal voetbal niet meer uit te zenden spreekt dat wel boekdelen) Hoe komt dat? Wie zal het zeggen… Organisatie en discipline moeten er wel mee te maken hebben want dat zijn alvast 2 zaken dat Belgen missen, tenzij ze met hun kont op 2 wielen zitten. België heeft wel Jacky Ickx (en ook wel Thierry Boutsen) voortgebracht, die compenseren best wel wat, ook al is het lang geleden… Justine staat nog altijd nr 1 en Stefan Everts is ongeveer 85 keer wereldkampioen motorcross geweest. Kim Gevaert doet het qua atletiek ver van slecht en verder zijn Belgen meestal uitmunted als het maar met modder of slijk te maken heeft.

En yep: ook ik ben Belg en dikwijls beschaamd (voornl. op sportgebied dan toch) Moet trouwens binnenkort met de auto naar Frankrijk; iemand een idee waar je buitenlandse kentekens kan huren? ;-)

ENFIN: Wat ik eigenlijk wou zeggen is dat ik het jammer vind dat die gravelspecialist Jos niet meer meerijdt. Was misschien geen wereldcoureur (wel zeer respectabel) maar tenminste een echte vent en niet zo’n pseudo-nicht als Christiane Albers!
HeadlightInYourMirror
Als het dan toch off-topic aan het worden is:
Kijk aandachtig naar een (of de) tv registratie en je ziet zelf al heel veel gebeuren dat niet in het commentaar wordt weergegeven. Luister je naar de zaken die wel langskomen dan is toch de touché in bocht 2 tussen X en Y geregistreerd.

3, 5, 7 monitoren voor je neus in zo’n is zelfs voor een doorgewinterde F1 reporter als OM aan de volle kant. Duo commentaar op het racebeeld zou al een duidelijke verbetering zijn. Tijd voor de digitale kanalen waar je zelf voor het beeld (en dus hoeveel cameraviews in 1 x) kan kiezen en dus niet vast zit aan de keuze van de regiseur en commentator. Goede aanvulling overigens is de F1 site op te starten en alle (sectie)tijden direct te kunenn zien. Maar je wéét dat je een en ander zal missen in een race. Volgens mij bestaat het ook al, maar wat kost het? Ga je het ervoor betalen?
TV kijken is overigens ook gewoon gemak, je krijgt zo goed als alle informatie, zij het soms wat langzamer. Ik zal zelf bijvoorbeeld ook niet snel naar Spa gaan, omdat ik denk dat de race op TV een stuk mooier en eenvoudiger te volgen is, zonder dat dat de spanning aan tast.

On-Topic:
Albers heeft nu wel een van de meest stupide acties in de (moderne) F1 op zijn naam weten te brengen. Is ook knap…
Slome seat rijder
Lauda eist rijverbod voor Albers
Uitgegeven: 2 juli 2007 13:42
Laatst gewijzigd: 2 juli 2007 13:43

MAGNY-COURS – Voormalig wereldkampioen Niki Lauda eist dat het F1-rijbewijs van Christijan Albers wordt ingetrokken. De Nederlander verliet tijdens de GP van Frankrijk te snel de pitlane en sleurde een groot deel van zijn tankinstallatie mee. Deze flater dwong hem tot de opgave en leverde hem ook een boete van 6000 euro op.

Albers nam meteen na de race alle schuld op zich, maar dat volstaat niet voor ex-wereldkampioen Niki Lauda.

“Albers moet langs de kant blijven. Ik zou hem in de volgende race niet laten starten of zijn rijbewijs zelfs helemaal intrekken. Dit is zonder twijfel de domste actie die ik ooit in de Formule 1 heb
@ Rick, waar zevert gij over? België heeft trouwens in het algemeen betere piloten als in Nederland, zie kampioenschappen als ge dat volgt.. binnen een paar jaar zie je D’ambrosio in de F1 en dan zal het wel hele andere koek zijn.
en belgische F1 team? België is tenminste niet zo dom om er een te maken want je lijdt toch maar verlies erdoor als je een klein landje bent.

dit is gewoon LOMP van albers, trouwens in koers moet je aan jezelf denken, niet aan team genoot. dus als da bordje niet omhoog gaat druk ik gewoon niet op mijn gas, voor mijn eigen goed om de race te kunnen uitrijden
@arjan, voor kijker met weinig verstand over F1, is Olav de “king”. Jij moet niet aannemen dat Olav met het benoemen van onderdelen het juist heeft, het is fifty/fifty. En vind jij het niet irritant hoe hij coureursnamen uitspreekt? Bijvoorbeeld: Rrrrubinio! Van het continu verwisselen van rijders of het doorratelen van onzinverhalen ofwel belangrijke acties op het scherm te zien zijn ? Hulde? My a… .
spyker moet gewoon een talent zoeken die het team kan helpen opbouwen, maak niet uit welke nationaliteit, als het team dan eenmaal een beetje kan meerijden in de middenmode ofzo dan gooi er een nederlander in.
Ik heb tijdens de demonstratierun (50 meter) voor het F1-touren in Rotterdam kort met Albers staan praten en vond het eigenlijk wel een geschikte peer! Overigens was dat wel een vertoning: uren prepareren voor heen en weer over een stukje van nog geen 100 meter. Maar wel vet.

Hij reed ook lekker weg in zijn 911 Turbo trouwens, na het demonstratieritje…
is albers eindelijk een keer snel weg . . .
van mij part mag doornbos albers vervangen
ik vind het gewoon erg grappig.
Een column van Bas van Putten, van Autoweek.nl betreffende dit onderwerp. Ik ben het wel met hem eens…:


“Uitgerekend gisteren voelde ik de onbedwingbare behoefte om een lans te breken voor Christijan Albers. Ik hoef niemand uit te leggen waarom dat het slechtst denkbare moment was.

Maar stel je voor. Je bent een goeie rijder. Je wordt Nederlands kartkampioen, en kampioen Benelux Formule Ford 1800. Je wint een keer de Duitse formule 3. Je doet het lekker in de DTM. De beloning blijft niet uit: je wordt formule 1-coureur.

Eerst voor Minardi. Dan voor Midland, en Midland wordt Spyker – Hollands glorie, Nederland in de Formule 1, spektakel! Ahum. Het is geen topteam, om het zacht uit te drukken. Scoren ho maar; Niks lukt. Het duurt niet lang, of een golf van Nederlands chagrijn overspoelt je: Op internetfora maken de beste stuurmannen aan wal gehakt van je. Je weet wat ze roepen: Albers eruit, Doornbos erin – want Doornbos doet het goed in de VS, en lijkt veel aardiger dan jij. Zelfs de versmade Jos Verstappen, in zijn tijd net zo hard afgeserveerd, wordt met terugwerkende kracht als goede voorbeeld aangevoerd.

En als je denkt dat je alles hebt gehad, trek je in de pits een benzineslang mee en ben je definitief de Mr Bean van de baan. Hoon is je deel. Vooral omdat je toch al een verwaande etter werd gevonden. Zie in De Telegraaf de lezersreacties op je Waterloo: Het sliepuit-gehalte druipt van de regels.

Ik bedoel maar.
Het gaat er niet om of ik Christijan Albers een aardige jongen vind of niet. Het gaat er niet om of Christijan Albers een topper is of niet. Waar het om gaat is dat hij wordt gekruisigd door mensen die in overweldigende meerderheid geen idee hebben wat hij doormaakt. Geen idee met welk materiaal hij moet rijden. Geen idee onder welke omstandigheden hij moet werken. Misschien ís het echt allemaal z’n eigen schuld. Misschien heeft hij gewoon ver-schrik-ke-lijk veel pech.
Hoe het ook zij, ik denk dat in die jongen gisteren iets is geknapt. En het zal hem de rest van z’n leven worden nagedragen. Het is een redeloze, keiharde wereld. En de ongetwijfeld keiharde Christijan Albers is er het redeloze slachtoffer van.

Je zou al die forumterroristen na een spoedcursus F1 eens een dagje met die rot-Spyker de baan op moeten jagen. Kijken hoe ze zich houden tussen de supersonische Ferrari’s en McLarens. Kijken hoe ze dan piepen. Ik verheug me nu al.”
Slome seat rijder
@citrofiel:

Ik denk dat je verbaast zou staan hoeveel er een stuk beter zullen rijden.

“Je zou al die forumterroristen na een spoedcursus F1 eens een dagje met die rot-Spyker de baan op moeten jagen. Kijken hoe ze zich houden tussen de supersonische Ferrari’s en McLarens. Kijken hoe ze dan piepen. Ik verheug me nu al.”
@Citrofiel, ik denk dat je terecht het stuk van Bas van Putten naar voren haalt.
TENKIE VOL ! Ik ben weg en betaal lekker niet ;}
dat was echt een blunder van hem maar ja het is een grote vriende club van rijke patsers daar bij spyker een ander team zal hem allang weggetrapt hebben de f1 kan hij gewoon niet aan gewoon terug naar het dtm
misschien had die jongen gewoon haast .. zou toch kunnen???
Fantastisch, al die reacties van mensen die geen bal begrijpen van F1, van het talent van Albers wat er ontegenzegelijk wel is, en de klote situatie waarin hij zich nu bevindt. Hetzelfde zag je met Verstappen, eerst iedereen lyrisch, daarna door dezelfde ‘kenners’ genadeloos neergesabeld. Nogal laf, zelfs hypocriet.

Goeie column van Bas van Putten.
achterlijke mensen, en dat in een F1 bolide, BAHAHAAHAAAA
dit is volgens mij de domste fout ooit in de F1 geschiedenis…shame on you!
Die albers is zelfs nog te dom om te schijten!!
De laatste 2 reacties zijn illustratief….
@Floris

Ja, goede column hoor…heel fijn dat ie het steeds afschuift op wat midland/spyker etc toch een rotteam is, “slecht materiaal”….”kijken hoe je je zelf zou houden tussen al die ferrari’s & mclaren’s”. Allemaal heel fijn.

Maar dit had niks met slecht materiaal te maken wel? Hij maakt een domme fout. En ja, dan lachen mensen. Ik ook. Sukkel.
@Dus

Ja hij maakt een domme fout. Betekent dat dat Albers ineens de slechtste coureur is die ooit bestaan heeft? Nederland op z’n smalst, allemaal van die afgunstige jankerts die bij het minste of gerichtste vooraan staan om een grote bek op te zetten. Verbaas me over het aantal afgunstige prutsers hier. Veel plezier als je naar huis rijdt in je Nexia, voorlopig rijdt Albers in z’n achteruit nog betere rondetijden dan 99,9% van de mensen hier.
Jongens, het is heel simpel: “If you can’t take the heat stay out of the kitchen”. Albers kan nog zoveel beter zijn als alle forumterroristen bij elkaar, hij doet het gewoon niet goed. Punt.

En over het niet snappen of niet kunnen bevatten wat Christiaan allemaal wel/niet doormaakt in deze periode: Ik hoef geen chef-kok te zijn om een goede foie gras te kunnen waarderen. En ik hoef geen monteur te zijn om te voelen dat mijn remschijven krom zijn. Dus ja, vanaf de wal mag er zeker geroepen worden.

In de F1 telt maar één ding: Resultaat. En dat is nou net structureel afwezig bij Spyker/Albers.
Tuurlijk, helemaal eens met sacha. Gaat mij meer om die hersenloze reacties van bepaalde figuren. Albers heeft in het verleden vaak genoeg bewezen dat hij weldegelijk kan sturen. Het is gewoon balen dat Spyker te weinig uit de auto haalt, Albers niet goed genoeg presteert en dat dit soort ongein absoluut niet helpt. Laten we hopen dat er heel snel wat progressie komt.
@Citrofiel
Dus jij kunt mijn gedachten lezen, je hebt het mooi neergezet..
Met dank aan Bas van Putten..Het zijn er wel veel F1 kenners hier, maar heeft er iemand van jullie ooit daadwerkelijk eens in een F1 wagen gereden.. Willen alle mensen die dit met nee beantwoorden zich voortaan een beetje inhouden..
Dank je wel..
Ohja vergeten, respect voor Jos Verstappen, Cristijan Albers, Robert Doornbos en Olav Mol..
@sacha

Hear! Hear!

Het is gewoon een oelewapper eerste klas.

En zijn uitleg “Ja, het was heel hectisch in de pits, omdat sutil ineens in de pit was”

En dus wat doe je dan als koelbloedige coureur? Precies, je laat de vlam in de pan slaan….
De meester spreekt: Lauda eist rijverbod voor Albers!…

Er schijnen mensen te zijn die Albers volledig affakkelen, alleen omdat hij gisteren een stom foutje maakte. Volkomen terecht wat mij betreft. Beste stuurlui zus-en-zo, maar je hoeft geen expert te zijn om deze gigantische blunder te herkennen. Zelfs C…
@Floris: yada yada, laten we luisteren naar iemand ie er iig meer verstand van heeft dan wij (of ons aller Bas): http://www.autoblog.nl/archive/2007/07/02/de-meester-spreekt-lauda-eist-rijverbod-voor-albers
Ach, we hebben de afgelopen jaren toch wel meer mooie blunders gezien. Bijvoorbeeld die oud F1 rijder die manager werd, en zelf in de auto stapte om zijn rijders te laten zien hoe het wel moest ( en dan in de eerste bocht het gravel in schieten). Guess who that was….
Even voor de Nederlands chauvinisten.

Het Nederlandse team Spyker is een Brits team. Omdat een Nederlander aandelen heeft gekocht en er een Nederlandse naam op heeft geplakt (gejat van een firma die lang geleden failliet is gegaan) verandert dat niet. Wanneer ik aandelen Harley Dvidson koop, is Harley toch niet ineens een Nederlands merk? Onze Nederlandse coureur is een prutser. En een Grand Prix hebben we, in tegenstelling tot de Belgen, al jaren niet meer.

En voor degenen die in Doornbos Neerlands hoop in bange dagen zien. Toen hij samen met Alberts in de Formule 1 reed, was hij meestal langzamer.

Laten we gewoon eerlijk zijn en toegeven dat we wat Formule 1 betreft niets voorstellen.
Ok het is een enorm domme fout en hij zou hiervoor ook geschorst moeten worden, maar nou hoor je opeens niemand meer over zijn carriere bij de DTM……..
Slome seat rijder
Altijd weer de schuld op andere schuiven:

Albers : ,,Ik stond nog in eerste versnelling toen ik, nadat Adrian was weg gereden, mijn positie voor de pitstop innam. Voor ik mijn wagen in neutraal kon zetten, was ik al opgekrikt. Het enige waar ik op dat moment aan dacht waren de monteurs; die kunnen een vinger verliezen als een band opeens gaat draaien.”

,,Ik heb dus keihard de rem en de koppeling ingedrukt”, vervolgde de Nederlander. ,,Toen ze klaar waren met mijn stop, ging ik op de automatische piloot verder. Normaal sta je dan dus nog in neutraal en schakel je als ze de lollipop omdraaien naar eerste versnelling. Daar stond ik al in, dus reed ik eigenlijk op automatische piloot verder. Met die slang nog aan de auto was het game over.”
Dat Albers kan sturen, is me wel duidelijk. Zo’n carriëre heb je niet als je een prutser bent.

Maar: dit ziet er gewoon slecht uit en de beelden gaan de hele wereld over. Jammer dat hij straks voornamelijk herinnerd zal worden door deze actie.

De messen zijn geslepen: het zal ‘m moeite kosten sponsors te vinden.
De beste stuurlui staan aan wal. Simpele reacties, lees de f1 bladen, probeer je enigzinds voor te stellen hoe moeilijk het is, en laat je niet alleen informeren door de krant. Misschien krijg je dan een klein beetje meer respect voor het Nederlandse team, en de enige Nederlandse coureur in de Hoogste raceklasse in de wereld.
wat een kanarie -_-
@ edo

als je zulke fouten maakt als albers dan hoor je niet in de hoogste raceklasse ter wereld te rijden. sorry hoor. kun je zeggen gefrustrereerd enz. enz. dan moet je gewoon kalm blijven. en PROFESIONEEL. hij rijd toch niet in de punten..
DeAutogids.nl
@bmw6cyl4live: (Engels is niet je sterkste punt):
M. Schumacher reed op Coulthard in België. M. Schumacher knalde Villeneuve er af. Schumacher knalde Hill er af. Hill knalde M. Schumacher er af. Verstappen reed Montoya er af. R. Schumacher reed zijn toentertijd teamgenoot Fisichella er af. Allemaal stomme fouten. Die mannen moeten dus alle hun licentie inleveren en direct stoppen (voor zover ze dat nog niet gedaan hebben). Daar moet je het mee eens zijn, anders praat je jezelf tegen.
Marco van Wensveen
Nederland en F1?? Dat wordt nooit wat. En geen een coureur die dat durft te beamen. Zijn ze nou zo stom?
lol @ AD!
DeAutogids.nl
Dat is een leuke actie.
Zie overigens de hele pagina. Goeie inhaker van Cup-a-soup!

http://www.bustedpr.nl/molblog/AD-Albers.jpg

http://www.bustedpr.nl/molblog/AD-Albers.jpg
Er is hier niemand,..maar dan ook niemand die maar het flauwste benul heeft hoe het in de F1 (pits) er aan toe gaat,…maar jongens wat staan er hier een paar hard te schreeuwen

@Trage Leon: Ik denk dat er op een enkele na, van alle schreeuwers op dit forum,..geen een is die ook maar de pits uit komt zonder de motor te laten afslaan of wat dan ook.
800 paarden en een ezel…
Smokin schrijft,

3 July 2007 om 17:42
800 paarden en een ezel…

——————————————————————-

Windhoos schrijft,

2 July 2007 om 21:39
Ok het is een enorm domme fout en hij zou hiervoor ook geschorst moeten worden, maar nou hoor je opeens niemand meer over zijn carriere bij de DTM……..

————————————————————————

Juist ja, zeker nog nooit de DTM bekeken……..
Zo kan ik me oa nog een inhaal actie bedenken waar hij er in een buitenbocht meteen twee voorbij ging. Vaak kwam hij destijds ook vaak van lage startposities ver naar voren, met hem in de DTM gebeurde er iig bijna altijd wel wat, maar daar heb ik hier nog steeds bijna niemand over gehoord……
Veel schreeuwerds en ook veel spelfauten.
Drs.Brakovich
Ja,he was gewoon een fout van Albers. Kan gebeuren toch?
Ik denk dat er meer bij komt kijken. Frustraties dat Sutil steeds sneller is dan hem. Dan staat Sutil voor hem in de pits. Albers is pissed,verliest zijn concentratie en rijd te vroeg weg.
En dan heb je die fijne Nederlandse ‘fans’ en een journaile die je ook al een hart onder je riem steekt. Kom je thuis eindelijk tot rust,lees je die advertentie van de soepfabriek in je krantje.
Heb je dan een leuk weekend gehad?

Let wel,ik ben geen fan van meneer Albers,maar laten we hem niet afbranden zoals we dat zo mooi konden met Verstappen. Laten we trots zijn op ons Nederlands F1-team met een Nederlandse rijder. Ze gaan welleswaar door een diep dal,maar laat dat geen reden zijn om ze te laten vallen.
@ Drs.Brakovich :

trots op wat? iemand die achteraan rijdt? die zulke grote fouten maakt? Laten we trots zijn op het nederlandse merk spyker wat meerijd, maar liever met iemand anders achter het stuur. Dan liever de Hr. Verstappen, Die had tenminste ballen.
no fan ! schrijft,

4 July 2007 om 2:31
@ Drs.Brakovich :

trots op wat? iemand die achteraan rijdt? die zulke grote fouten maakt? Laten we trots zijn op het nederlandse merk spyker wat meerijd, maar liever met iemand anders achter het stuur. Dan liever de Hr. Verstappen, Die had tenminste ballen.

————————————————————————————

En klaarblijkelijk alweer iemand die hem nog nooit in de DTM heeft gezien, iemand die van een 11de plek helemaal naar voren komt kan ik geen slechte coureur noemen………………………………..
Overwegend lees ik reacties van mensen die nooit fouten maken.
Of worden die fouten toevallig niet gefilmd?
Om maar een voorbeeld te noemen:
_____________________________
JEAN 5 schreef:
Ben ik nauw de enige die zich onderhand een beetje begint te schamen als Nederlander?
_____________________________
Tsja, als je nou met au én een w schrijft, moeten wij dan trots zijn dat JEAN 5 een Nederlander is?
@Windhoos:
Ik heb best wel eens DTM gekeken. Ook daar vond ik Albers tegenvallen: hij had het allerbeste materiaal (die Mercedes was superieur) en toch werd hij geen kampioen en kon hij ook daar zijn teamgenoot niet bijhouden (die wel kampioen werd).
Echt iets voor Albers hij is veel te gehaast voor dit spelletje zou in de DTM geen gek figuur slaan maar daar willen ze hem niet meer.
hij kijkt te laat in zijn spiegel had moeten zien dat de slang er nog in zat het bord is duidelijk nog niet weg.Laat Robert Doornbos maar eens proberen, rustige jongen geen poehaaen wij hebben hem bezig gezien op spa franchorchamps in de stromende regen f2000 even gewonnen en in de states slaat hij echt een goed figuur. Dus spyker als je auto je lief is take Doornbos.
Als ik het goed zie op het filmpje werd het stopbord toch echt omgedraaid. Albers valt dan ook niet zo heel veel te verwijten vind ik. De man die het stopbord omdraaid had beter moeten opletten….
@ Japie: We mogen dus al zéér blij zijn dat Albers zijn F-1 kan doen vertrekken zonder dat de motor afslaat?! Oh my god, waar slaat dat nu weer op?! Dit is puur amateurisme. F-1 coureurs worden geacht met F-1-bolides te kunnen RACEN en dat houdt heel wat meer in.
Beter halen wij Doornbos terug, die rijdt nu de sterren van de hemel in de Formule 2 en heeft het nog altijd beter gedaan dan Alberts in de Formule 1.
Zelfs als test rijder reed Doornbos harder, sterker en beter dan Alberts.
Zonde.
Albers is gewoon een sukkel. Hij kan niet rijden en hij klaagt alleen maar. Geef mij robert doornbos maar. Die lult niet veel en rijd super goed.
Dit als rijder kun je niet maken en het is geen team fout.. deze jongen was aan het slapen meer hoef ik nie te zeggen en hoop dat ie heel hard achter ze oren aan het krabben is ciao ciao
Een nederlands team…hardstikke tof!!! En dat Albers hierin als voortrekker een groot aandeel heeft (Geen nederlander in F1 betekend minder nederlandse kijkers dus geen NL F1 team) ook dikke prima.

Maar het wordt nu echt tijd dat hij het veld gaat ruimen, want hij bakt echt daadwerkelijk helemaal niets van. Het team MOET nu punten gaan scoren om te kunnen overleven en met Albers erbij zal dat absoluut niet gaan gebeuren.

Beter een NL team in F1 dan alleen een rijder. Het team kan een keuze maken over welke coureur ze in de auto zetten. Ik noem een Doornbos die het hardstikke goed doet in Champcar. Of een jonge hond die veel potentieel heeft. In ieder geval niet iemand die zichzelf beter vind dan hij daadwerkelijk is en het team de schuld geeft dat hij niet hard genoeg gaat. Sutil kan het ook.

Voor wat betrefd zijn DTM periode wil ik alleen zeggen dat zelfs een blinde bij dat team in die auto zulke resultaten zou kunnen boeken. waarschijnlijk is technologie bij DTM nog wel verder gevorderd dan in F1. Het team waar hij in DTM voor reed stond mijlenver voor op de concurentie. En ook daar werd Albers overtroefd door zijn teamgenoot. Nota bene iemand die zijn vader had kunnen zijn.
Ook al heeft Albers fouten gemaakt. zijn team niet minder.. of moeten we hier praten over zijn teamgenoot? Hoe kan het gebeuren dat Sutil en Albers achter elkaar de pitstop binnen komen?? Is het dan logisch dat je daarvan schrikt en als gevolg stomme fouten gaat maken?

Als je de race gekeken hebt kon je zien dat de voorste man wegsprong en de man met de lollypop met zn bordje stond te zwaaien.. valt daar dan ook niks te verwijten? hou dat bordje gewoon normaal stil dan kunnen er ook geen illusies uitgehaald worden..

En Albers… ga zo door!! Helemaal top!!
Doornbos rijdt in de Champcar en staat daar 1e of gedeeld 1e met een debuterend team namelijk die van Minardi.
En als die naar de Formule 1 zou gaan gaat die echt niet naar Spyker ,want daar is Doornbos veel te goed voor.
En alleen iemand die nergens anders aan de bak komt(Albers) wil daar rijden ,omdat hun talent niet ontwikkeld is of er gewoon niet is.
Bovendien heeft Albers last van het van Gaal syndroom waarin iedereen fout doet behalve hijzelf.
Dit is misplaatste arrogantie va Albers die beter kan gaan hockeyen,want racen kan deze man/jongen niet.
Ikzelf denk dat Albers eens een paar malen mee moet doen in een groter team. Dan weten we echt of het ook aan hem ligt. Spyker is gewoon te ambitieus, ik vond het wel dapper dat ze het aandurfden, maar ergens zijn ze een brug tever gegaan.

Ik vind het alleen wel wat jammer en goedkoop dat alle NL ers meteen schande gaan spreken. Typerend gedrag wat je ook ziet bij voetbal als een coach een foutje maakt. Dan wordt ie ook afgemaakt door de NL ers.

Toch denk ik dat Doornbos wel beter is als coureur. De champcars winnen is wel veelzeggend, want hij rijdt er niet jarenlang ofzo.
droevig, bij de gemiddelde gewone man in europa worden nederlanders toch alleen al gezien als lui die druk zijn met dope en sex, nu wil men zich profileren in een sport waar werkelijk alles berekent en uitgedokterd is, gebeurt dit, het zal lang en meerdere balkenende,s duren voordat we van dit stigma af zijn, toch wel lachen!! he?
no longer availeble
Linda schrijft, 6 July 2007 om 10:52

Zorg ervoor dat het technisch onmogelijk wordt dat zoiets kan gebeuren.

Honderden dingen zijn al zo aangepast maar dit nog niet blijkbaar.
Laat alstublieft JOS VERSTAPPEN in dat spijker ding rijden dan hebben wij in iedergeval iemand die een paar plaatsen veroverd tijdens de start.
gewoon GEEN NL in de F-1

onze reputatie is al goed genoeg nu!!! buitenland lacht zich kapot
Dumbass

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).