De meester spreekt: Lauda eist rijverbod voor Albers!

Auteur: , 113 Reacties

Er schijnen mensen te zijn die Albers volledig affakkelen, alleen omdat hij gisteren een stom foutje maakte. Volkomen terecht wat mij betreft. Beste stuurlui zus-en-zo, maar je hoeft geen expert te zijn om deze gigantische blunder te herkennen. Zelfs Christijan heeft enige zelfkennis: "Het is natuurlijk een stomme fout van mij." Allemaal leuk en aardig, maar voormalig wereldkampioen Niki Lauda wil koppen zien rollen. Hij eist dat het F1-rijbewijs van de Nederlander wordt ingetrokken.

Lauda laat weten: “Albers moet langs de kant blijven. Ik zou hem in de volgende race niet laten starten of zijn rijbewijs zelfs helemaal intrekken. Dit is zonder twijfel de domste actie die ik ooit in de Formule 1 heb gezien.

Dus, dat moge duidelijk zijn! De flater van Albers heeft hem nu slechts een boete opgeleverd, 6000,- euro wegens ‘het vervuilen van de pitstraat met benzine’. Elke speler op topniveau (ahum) moet echter op een gegeven moment zijn conclusies trekken, dat is het geval in de sportwereld maar ook in de directiekamers, het kabinet, etc. Vraag is of Christijan hier gehoor aan gaat geven (via nu.nl).113 reacties

Het is een harde wereld maar ik deel de conclusie.
terecht, hij moet opstappen
Wel grappig dat hij hier commentaar op levert en niet zegt dat het hele team Spyker moet wieberen omdat zij de teamgenoot van Albers laten pitten voor zijn neus, terwijl alles klaar stond voor Albers…….. Communicatie is dus blijkbaar ook niet oke.

Niet zo slim nee, samenloop van omstandigheden zeg ik.

MAAR, idd, ik ben het met die gene eens die zeggen dat er nu toch wel eens een keer punten moeten binnen komen…
Ik ben wel van mening dat de straf die hij gekregen heeft in verhouding staat met het gevaar wat hij veroorzaakt heeft. Een race geschorst lijkt mij niet zo gek; 10 plaatsen achteruit op de startgrid heeft zo weinig nut
Sorry, ik bedoel natuurlijk niet in verhouding staat
Als je denkt aan de ( gelukkig niet ) gevolgen van een worst-case-scenario, dan kon de halve pitstraat in de fik gestaan hebben samen met een smeulende spyker-crew.

Zijn rijbewijs inleveren vind ik niet meer dan normaal na zo’n uitermate domme actie.
Als je het mij vraagt dan moet Niki Lauda zijn groote mond houden, want dankzij hem hebben we geen F1 races meer op de nordschleife.
ik ga niet zeggen dat albers slecht is…maar ik ben wel van mening dat de beste man niet goed genoeg is voor de formule 1. en wij nederlanders staan hiermee weer mooi voor pikkie, en vooral het merk spyker want heel veel helpen zal dit soort stunts van de afgelopen tijd niet met de verkopen van de straatauto’s
Het gaat hier om verantwoording en op dat punt geef ik Niki Lauda 100% gelijk

Als die Albers niet eens meer helder ziet dat de lollipop echt nog niet weg is bij die pitsstop en er als een blind paard vandoor gaat met alle gevolgen van dien……….

=> Analyseren waarom Albers die fout maakt. En indien geen heldere uitslag mogelijk is: Uit de auto die Albers, meteen en een poos op non actief. Pauze dus.

Onverantwoord hem dan nog langer te laten rijden.
Het domste wat ooit gebeurt is, die coureur die zijn eigen oren affikte. dat was pas een grote l*l
gelukkig hebben we doornbos nog..
Hoewel die Albers een minder goede (lees: slechte) coureur is, zou ik het toch jammer vinden als hij uit de F1 wordt gehaald, want ik vind toch dat bij een nederlands team een nederlandse coureur hoort. Ze kunnen hem natuurlijk ook wel vervangen door Guido van der Garde, die doet het waarschijnlijk nog beter ook.
PeterVanHteV schrijft,

2 July 2007 om 19:43
Het domste wat ooit gebeurt is, die coureur die zijn eigen oren affikte. dat was pas een grote l*l

Als Lauda al een l*l zou zijn, dan weet ik echt niet meer wat voor woord je
dan bij jouw soort karikatuur/gezwel moet plaatsen…………………
@PeterVanHteV

Waar slaat dit op? Zeker 12 jaar oud en kijkt sinds dit seizoen formule 1. Ga toch weg man! Leer wat van de historie. Lauda is een van de knapste en beste rijders. Hij reed van 1971 tot en met 1979 stopte ermee en kwam in 1981 weer terug bij Mclaren, waar hij zijn 3de titel behaalde. Dit alles na die ernstige crash.

Als ik heb zie, springen de tranen bijna in men ogen van zijn doorzettingsvermogen om door te gaan na die ernstige fik. Dus praat aub niet zo dom.
Ik zou weer veel te mild zijn, maar een mens is maar een mens en kan fouten maken, dus vind ik een permanent rijverbod er een beetje over. Een schorsing voor één of meer wedstrijden lijkt me dan weer wel gepast.
En trouwens, ivm die foto met afgerukt pistool: ik krijg wekelijks bij de helpdesk voor tankstations minstens één oproep met een afgerukt pistool, afgerukte darm EN NOG VEEL GRAVER: volledig ontwortelde pomp!
Maaaaarrrrrrrrrrr jongens en meisjes, wat natuurlijk wel ten voordele van Albers spreekt, is dat ie tenminste zijn auto heeft heel gelaten.

Hij had natuurlijk ook een goede pitstop kunnen maken, het circuit weer opgereden zijn en heel de wagen laten afschrijven. Wat denk je wel niet wat dat zou kosten?

Zie je nou mensen, every cloud has a silver lining…. ;)
Is iedereen vergeten dat er ook in het verleden coureurs er vandoor reden met een lollipop in het vizier, een tankslang aan de auto, een volledige vulinstallatie die tot een paar pitboxen verderop werd meegesleurd, etc. Heeft Lauda de F1 de afgelopen jaren wel bekeken? Het is dat Albers al niet lekker presteert dat iedereen er zo’n heisa van maakt.
Ik eis van autoblog rectificatie of indien deze PVTH persoon dermate
onmogelijke opmerkingen over coryfeen blijft maken:

Blokkeer dat IP !
ben het er mee eens dat hij moet opstappen.
Niet zo ligt geraakt, bedoel alleen maar dat het makkelijk lullen is vanaf de kant. In lauda zn tijd hadden ze nog trommelremmen.
een onvergetelijke fout, hij mag eens goed achter z’n oren krabben wat hij in de f1 doet…
Alberts hoeft van mij niet weg, hij was gepassioneerd met het spel bezig, dit soort fouten kunnen gebeuren… dit zal hem echt geen 2e keer gebeuren.
@ Rossi

Helemaal gelijk heb je!!!

En wat die hostorie betreft; zijn we echt allemaal vergeten dat Albers niet onverdienstelijk heeft gereden in de DTM…

Blijft het duidelijk dat de heer Albers niets heeft te zoeken in de F1. Way-da-go Lauda!
als een monteur een foutje maakt, valt de auto uit en hoor je er verder niks van. als de coureur een foutje maakt moet ie opeens weg?
domme fout ja, net zo dom als in de grindbak belanden door een foutje bij gasgeven of remmen.
ieder z’n vak en de een staat in het licht van de camera’s en een ander niet.

en lauda? Ach, die heeft altijd een grote bek over anderen. Jammer dat de pers dat klakkeloos overschrijft. Kijk voor de lol eens naar de duitse programma’s over de F1 en hoor hoe hij staat te blaten als bijstaander die ooit, heeeeel lang geleden in ‘de’ F1 reed.
Turbo (paultje) draait een beetje dol ?
Mja ik vind het ook een domme fout, maarja fouten zijn menselijk. Toch ben ik niet zo wild van Albers … nooit geweest. Geef mij maar Robert Doornbos.
@ dekster
Daar gaat m’n originele idee.
Natuurlijk was het een domme fout die niet had mogen gebeuren. maar Albers is toch niet de enige coureur die iets dergelijks met een benzineslang is overkomen? Ook het team Spyker heeft fouten gemaakt volgens mij, want waarom kwamen Sutil en Albers tegelijkertijd binnen? Dat leverde begrijpelijkerwijs frustraties en woede op, waardoor de hoofden niet meer allemaal even koel bleven en er fouten gemaakt werden… Voor mij hoort Albers nog steeds in de Formule 1. In een betere auto bij voorkeur. ;-)
Albers is geen geboren talent.

Hij is niet snel genoeg voor F1. Het is overigens niet de eerste domme fout van ‘m… Daar komt het belangrijkste bij: je moet in de F1 met stress om kunnen gaan, dat kan ie dus niet. Hij heeft het niet rustig in z’n bolleke tijdens de race. Dat mag duidelijk zijn… Los van het feit dat ik het erg betreur als er een NL’er uitgaat. Maar het is beter voordat er serieus ongelukken gebeuren…
Wat een stelletje respectloze mensen hangen hier rond zeg. Ongelooflijk. Als er iemand is die verstand van zaken heeft, dan is het dhr. Lauda wel. Vergeet niet dat deze man zwáár gewond raakte en binnen 6 weken weer in z’n Ferrari zat, en op een haar na nét geen wereldkampioen werd. In 1977 was het wel weer raak, en na een pauze van een paar jaar in 1985 opnieuw wereldkampioen werd.
@Stefan: “Als je het mij vraagt dan moet Niki Lauda zijn groote mond houden, want dankzij hem hebben we geen F1 races meer op de nordschleife.”
Ook zo’n achterlijke opmerking. De race op de Nordschleife van 1976 was voor dat er überhaupt gestart werd al de laatste. Op aandringen van alle coureurs, in verband met de veiligheid, maar ook op verzoek van de media. 20 kilometer dek je nou eenmaal niet af met televisiecamera’s…
Dus denken jullie aub een keer na voordat je die achterlijke hersens van je in gang zet om een zinloze opmerking neer te schrijven. Lauda is en blijft een grootheid.
Shit happens… en Lauda is een oud narrig mannetje geworden. Waar gewerkt wordt vallen spaanders. Stomme fout ja, maar dit is ook alles. Boete lijkt me wel genoeg. Een heel team faalt en een zondebok is natuurlijk snel gevonden. En die man met die lollypop had dat bord nooit omhoog moeten tillen toen Albers weg reed, had hem met die lollypop voor zijn kop moeten slaan dan was dit alles nooit gebeurd.
Maar nogmaals Lauda moet niet zo zeuren, Albers rijdt wel degelijk veilig zijn ronden, heb hem nog nooit andere rijders zien hinderen op een onsportieve of onveilige manier.
Ik weet niet of het volledige verhaal hier bekend is, maar zo ver ik weet heeft Albers z’n auto niet meer in de neutraal kunnen krijgen na het incidentje met Sutil. Nadat hij op de grond gezet werd, vergat Albers dat hij nog in de eerste versnelling zat, and the rest is history…

Wat hier van waar is weet ik niet, maar op de ene of andere manier vind ik het een beetje laf om de schuld geheel in de schoenen van Albers te schuiven, gezien wat er vooraf gebeurde.
Wordt dit nu ineens een formule 1 forum ofzo?
@Oscar
Waarmee rijden ze in de Formule 1??
Na de race schakel ik altijd over naar RTL plus om Lauda’s commetaar te horen. Hij heeft tenminste wat zinnigs te vertellen. En niemand kan zeggen dat hij geen recht van spreken heeft. Hij is toch een van de beste coureurs ooit. Dat er hier een paar kleuters rondhangen die denken dat begin jaren 80 schijfremmen nog moesten worden uitgevonden of dat Lauda bepaalt waar circuits aan moeten voldoen, verandert daar niets aan.
Fire Albers immediately!
Citaat: Turbo (paultje) draait een beetje dol ?

Nee hoor . Wel wordt ik heel erg pissed als kleuters hier met hun
grote mond lopen te profileren. En als dat te ver gaat:

verbannen in de zandbak die kleuters. net zoals Albers………………
Citaat: ” Ik weet niet of het volledige verhaal hier bekend is, maar zo ver ik weet heeft Albers z’n auto niet meer in de neutraal kunnen krijgen na het incidentje met Sutil. Nadat hij op de grond gezet werd, vergat Albers dat hij nog in de eerste versnelling zat, and the rest is history… ”

Kijk de video´s eerst een goed, voordat je zulke uitspraken doet……………….
Albers rijd pas weg, nadat ie de bak in zijn 1 zet.
ja…. nou weet ik het niet meer hoor .. moet je nou wel of geen respect hebben voor brokken makers.
En terecht! Volgens mij lopen er veel betere coureurs rond dan Kwalbers. Maar omdat hij toevallig de juiste sponsoren kon vinden, heeft hij wel de kans op te rijden in de formule 1. Al vanaf het begin vind ik het een over het paard getild mannetje, maar rijden gaat hem niet al te best af. Een paar races terug reed hij op een recht stuk, maakt hij een stuurfout (op een recht stuk???) en vliegt eraf! Kom nou, leer eens rijden! Wat mij betreft mogen ze hem eruit zetten hoor! Ik vind het jammer dat Doorenbos uit de formule 1 gestapt is, ik denk dat die een veel betere kans maakte om hoger te eindigen, hoewel het hem bij de Champcars wel goed afgaat (gelukkig)
Doornbos is het trouwens… foutje
op f1racing.nl staan rechtstreekse interviews , albers heeft toegegeven dat hij iets te veel met de race bezig was. Sutil en albers kwamen tegelijkertijd binnen omdat sutil zijn radio kapot was. Maar spyker heeft het zo opgelost dat hij het minimale aan tijd verloor en wat maakt dat nu uit? Hij stond toch laatste dus ..

Over albers zelf, hij beweert dat hij 1 vd beste coreurs is maar hij is veruit de slechste met het grootste ego. Als je direct en altijd geklopt wordt door een rookie die voor het eerst in de f1 stapt ben je geen zeer goede rijder. Dat geldt voor albers maar ook voor alonso. Elke autosportkenner heeft altijd al geweten dat hij geen slechte rijder is maar ook zeker geen super goede en dat heeft hamilton bewezen. Inderdaad hamilton is zeer sterk maar hij is en blijft een rookie die geen ervaring heeft in de f1.

Nu weet ik dat mensen al direct gaan zeggen, de beste rijder is de wereldkampioen, iedereen die iets van f1 en autosport kent wist dat alonso 2 keer ver uit de betere auto had. In het 2de deel van het seizoen werd het zachtjes aan gelijk maar alonso had nog altijd de betere auto en vooral de betere banden. Het was niet toevallig dat de teams op bridgestones vanachter reden en op michelin van voor.

mjah albers moet weg uit de f1 hij is een cowboy…
hijs nix waar die kneus hij haalt toch geen punten!
Grappig om te zien hoeveel mensen totaal hun recht van spreken verliezen door de inhoud (of het gebrek daaraan) van hun post en de manier waarop ze reageren, op wat een Lauda zegt. Iets met pot en ketel…

En ja, het was een domme fout, maar hoe groter de druk, hoe groter de kans op een fout. Niet dat ik het goed wil praten, maar ik vind het nog steeds onbegrijpelijk dat een Nederlands team met een Nederlandse coureur in de F1 op zo weinig support en begrip kan rekenen. Pak eens een zo’n mooi naslagwerk over de historie van autoracen/F1 en lees hoe telkens weer, mensen het onmogelijke mogelijk maakten op ontzettende houtje-touwtje manieren, maar uiteindelijk wel kwamen waar ze wilden zijn.

Dan praten we daarna weer verder ok??
helemaal mee eens
Is goed Bertjan. Maar waar komt spyker nu dan? En Albers? ;)

Als een ander zo’n fout had gemaakt, hadden we met z’n allen gelachen, en gezegd dat ie z’n rijbewijs meteen mocht inleveren. Wees blij dat er nog mensen zijn die het voor Albers opnemen? Dat getuigd juist van steun lijkt me?

Maargoed, dan zijn er ook nog mensen die misschien niet door een oranje bril het hele zooitje bekijken, en een coureur zien die er niks van bakt. Sterker nog, de domste dingen uithaalt op de baan. Ik zeg niet dat Albers slecht is…DTM ging em goed af, maar F1 is een stapje te hoog voor em. Helaas.
Mot Lauda zeggen, hoe komt hij aan die oren? Stuurfoutje!

Ben geen fan van Chris maar alles wat op de grid staat KAN echt wel sturen!
Ga dan zelf maar eens een rondje circuit rijden, dan lul je wel anders!!!
Nee, je moet in een Spyker rijden, in de banden zeker!!!
Ja, ze maatje rijdt echt stukken sneller in die badtobbe met fiatmotor!

De beste rijder hoeft geen kampioen te zijn, de beste auto meestal wel!
Neem dan Alonso die een half uur nodig heeft om in te halen, geef mij
maar meer cowboys,waaghalsen !SHOW
Dit is een incident, nothing more, nothing less. Het feit dat Spyker tot nu toe zo slecht presteert heeft verder niet zo heel veel met de rijders te maken, die rijden allebei nog geen deuk in een pakje boter. Ook lastig, als je materiaal t.o.v. de concurrentie steeds slechter wordt. Hamilton zou ook geen top-10 rijder worden in een Spyker.
ze moeten die kloojo gewoon het team uit schoppen
iedereen kan wel vanalles roepen, maar feit is dat de Spyker langzaam is in verhouding tot de rest van het veld. Daarnaast is het voor sommige rijders moeilijker geworden om hard te gaan door de komst van maar één merk banden. Dat zie je bij Alonso, Albers, Raikonen, Button en Ralf Schumacher. Al deze mensen kunnen best een potje sturen en zijn niet opeens veel langzamer dan de andere coureurs…. de huidige auto in hun handen echter wel…..

Lui als Hamilton en Sutil hebben het in feite erg makkelijk. Geen ervaring in een F1 auto dus ze hoeven niet opnieuw te leren hoe je hard kan gaan met de nieuwe banden en met hun moderne heel erg subtiele rijstijl gaan ze hard zonder ze aan gort te rijden. De mensen die meer gooien en smijten met een F1 auto zijn dit jaar behoorlijk in het nadeel.

Daarnaast is Hamilton de pupil van Ron Dennis (die er miljoenen in heeft geinvesteerd deze jongen naar de F1 te brengen). Wie denk je dat de beste spullen, de beste begeleiding en de beste strategie krijgt binnen het team? De duur betaalde huidige wereldkampioen (die volgend jaar waarschijnlijk voor heel wat minder geld in de McLaren mag rijden) kan of zijn status waarmaken en winnen (Ron Dennis blij) of kan zijn tanden stuk bijten op de jonge hond en mag voor minder geld aan de bak. Formule 1 is niet zomaar een sport. Het is voor 70% geld en politiek en de rest is sport. Dat is ook de reden dat je nauwelijks kunt vaststellen aan de resulaten wie de snelste rijders zijn….. het heeft meer met de auto en de kwaliteit van het team te maken dan met hard kunnen rijden….

Albers heeft moeite met de auto en Sutil vrij weinig. Er wodt nauwelijk getest dus het gat dichten is moeilijk. Het jonge knulletje rijdt voor je de pist in en verziekt zo de race waarin je eindelijk sneller bent….. en jij staat onder druk en ook nog eens voor lul in de file in de pits…..

Logisch dat Albers fouten maakt, maar aan de andere kant…. de excuses raken wel op.

Dat hij zijn rijbewijs of stoeltje kwijt zou raken door dit incident is onzin, er zijn meer dan genoeg fouten gemaakt door de rest van het team…. maar hij moet wel nodig aan de bak en zijn teammaatje te snel af zijn.
wat een onzin allemaal het is ook maar een mens en kan ook fouten maken zoals iedereen wel eens doet
Ik ben absoluut geen fan van Albers, maar wat Lauda zegt gaat ook tever. Zal wel in zijn straatje passen als Albers opmieterd. De jongen heeft een fout gemaakt en dit toegegeven, zijn team heeft een fout gemaakt. Uiteindelijk is het goed afgelopen, laat het een wijze les zijn. Er worden wel meerdere vreemde acties uitgehaald op het circuit, die niet door de beugel kunnen.
Wie is Lauda, met alle respect voor deze grootte coureur, om ronduit te schreeuwen dat ze zijn rijbewijs moeten intrekken?
@ Dus
Okeej, jij het dus duidelijk niet zo’n boekje gelezen…

Waar zijn Toyota en Honda na vele miljoenen en een aantal jaren F1???
Hoeveel jaar heeft het Flavio Briatore gekost om wereldkampioen te worden?
Hoe lang zitten Ferrari en Mclaren al in de Formule 1?
BMW doet het goed lijkt me: na 3 jaar 3e in constructeurs kampioenschap, begonnen met een Sauber.

Als Spyker VOLGEND seizoen (met hun eigen auto en niet de huidige doorontwikkelde Midland) in het middenveld zit liggen ze mooi op schema lijkt me.

En voor al die no-knows hier: Lauda crashte door een kapotte achterwiel ophanging, is door zijn mede-coureurs uit zijn brandende auto gehaald en heeft een aantal dagen in uiterst kritische toestand in levensgevaar in het ziekenhuis gelegen. En na 6 weken met verband om zijn hoofd en bloedende brandwonden, weer achter het stuur van zijn Ferrari…
een foutje kan altijd gebeuren maar zo’n foutje is erover… Dit is een fout dat zelfs een amateur nooit zou maken… Albers had ook niets te winnen hij was toch achter sutil. Ps dat aan de banden wennen is een typisch excuus dat door rijders wordt gebruikt maar het slaagt op niet zo veel want het komt er op neer dat ze zogezgd een agressieve rijstijl niet meer werkt. albers en button hebben nooit echt een agressieve rijstijl gehad, Hamilton rijdt agressiever dat eender welke rijder zelfs als je het vergelijkt met vorig jaar. Het is gewoon het excuus dat door oudere rijders wordt gebruikt om hun verlies tegen nieuw talent goed te praten.

Maar het komt er op neer naar albers niet genoeg talent heeft voor de f1, hij maakt al heel het seizoen vermijdbare fouten. Het zou beter zijn voor spyker dat ze geen brokkepiloten in dienst hebben. En zoals albers zelf zegt: ervaren rijders die het top niveau niet (meer) halen moeten het gewoon afbollen en plaats maken voor nieuw en beter talent. Hij zou deze statement op zichzelf moeten toepassen want hij heeft al een paar jaar de kans gehad en heeft maar 1 ding bewezen, in de f1 is hij een brokkenpiloot
ik vind albers maar een prutser in alle opzichten. hij kan nog geen geintje maken. als ie met olaf praat, en rijden (uit z`n doppen kijken is ook al te lastig voor meneer) kan ie ook niet. spyker is dom geweest dat ze Doornbos niet gehaald hebben. sutil is negen van de tien keer sneller.
of idd net als RA999 al zegt vd Garde in de auto.
Raar dat men het zelfs opneemt voor CA!

Dat Sutil voor zijn neus stond in de pits, heeft niets te maken met veel te vroeg wegrijden…en zo de tankinstallatie verzieken met ee nmogelijke brand als gevolg!!!

Denk aan Turkije 2006, toen reed Michael Schumacher toch ook veel te vroeg weg?

Bovendien moest ik aan Yugi Ide denken…Ton zei Lauda ook al dat Ide niet meer in een F1 thuis hoorde!!! Toen kon het zeker wel??!

CA dient eens af te koelen en ook op te houden met…”Ja, maar…”-excuses! Ja, het een heeft een fout gemaakt door Sutil niet door te sturen, maar CA gaf zelf gas!

Enne, Lauda is een van de grootste rijders aller tijden! Steek jezelf maar in de fik en ga na 6 weken weer aan het werk!!!
Misschien dat het respect voor deze man dan wel komt!
Moet je dan je rijbewijs opnieuw halen in zoon 2mans f1 auto ?
Laat het team maar beslissen of er toekomst in zit of niet. Nee, we gaan hier met heel Nederland lekker de azijnpisslang uithangen met zijn allen en over die gast heenzeiken ;)

Vrijheid blijheid, wij hoeven echt niet het werk van het F1 team te doen.
“Dit is zonder twijfel de domste actie die ik ooit in de Formule 1 heb gezien.”

Met je verbrande rotkop in een Jaguar F1 auto stappen, en na 20x stil vallen en 10 keer uit de bocht vliegen er achter komen dat je het niet meer kan is zeker wel slim?

Lauda moet zijn mond houden, Albers moet 4 seconden wachten, en weet dat hij daardoor de race verloren heeft (hij racet alleen tegen zijn teamgenoot) logisch dat je dan opgefokt bent, en ook al is het een stomme fout, hij heeft zijn auto in ieder geval nog op een nette manier naast de baan gezet zodat die snel opgeruimd kon worden.

Als we het over Spyker hebben is het altijd Albers die slecht is, en nooit Sutil die goed is. Hebben we het over McLaren dan zit iedereen onder z’n bureau te dromen om aan Hamilton z’n *** te mogen zuigen want hij is zo goddelijk, en dan hoor je niemand over Alonso die het slecht doet.
“Met je verbrande rotkop in een Jaguar F1 auto stappen, ”

“Hebben we het over McLaren dan zit iedereen onder z’n bureau te dromen om aan Hamilton z’n *** te mogen zuigen want hij is zo goddelijk,”

Gelukkig! Ik was al even bang! Het niveau hebben we dan toch eindelijk gehaald……..
zow… het is idd weer klasse! :P

enne @Turbo
weetjijdanniet dat iedere afzonderlijke nederlander veel slimmer is dan een heel F1 team! ;)
ja dat is het niveau waarnaar wij allen streven, maar wat helaas zo zelden gehaald wordt….. messcherpe analyse, goede onderbouwing en niet te vergetenen, fraai en subtiel taalgebruik. Hulde!
DeAutogids.nl
Lauda heeft wel overal een mening over, maar hij is niet voor niets ontslagen bij een F1 team met een groene kleur. Men vergeet even dat zelfs een zevenvoudig wereldkampioen te vroeg wegreed en een klein mannetje met een volkomen misplaatste naam (hij heeft geen massa) dat door rood reed. Maar goed, goed stom is t wel
Ja, maar bij de 7-voudig wereldkampioen stond de lollypopman te slapen. Nèt een andere situatie dus.
Had die F1 auto van Lauda nou echt trommelremmen dan?… ;)
Albers, the idiot from Holland!

Bild headlined: “Christijan Albers — the idiot from Holland”, while Britain’s The Sun called the affair a “calamity cock-up” that could have “seriously inured his pit crew”.

The Daily Telegraph referred to the 28-year-old as the “woeful Christijan Albers”.


Zo, Nederland weer in het nieuws, thanks Chris!
@ BMW6cyl4life Doornbos heeft er zelf voor gekozen niet een jaar achteraan te gaan rijden, Doornbos is verstandig geweest en heeft voor de Champ cars gekozen in de hoop op een stoeltje bij Red Bull of een ander ”’middenmoot” team
@Bertjanneman

“Als Spyker VOLGEND seizoen (met hun eigen auto en niet de huidige doorontwikkelde Midland) in het middenveld zit liggen ze mooi op schema lijkt me.”

Hahahahahaha…oh, au, m’n buik ;) Ja, dan zouden ze mooi op schema liggen ja. Waar heb ik dat eerder gehoord. Heb jij regelmatig desillusies? ;)
gelukkig weet lauda dat het rijden op een Formule 1 circuit precies hetzelfde is als het rijden op de openbare weg.
En dat F1 racen dus vanalles heeft te maken met het normale rijden toch, ze moeten het rijbewijs van van lauda innemen als hij die vergelijking maakt . De mening van Niki Lauda is mij niet zoveel waard. Ja hij is wereldkampioen geweest en weet hoe het is om te racen, maar hij heeft zo vaak weer wat, als albers bijvoorbeeld volgende week extreem goed presteerd dan zou hij volgens hem in een Ferrari moeten om een echt te kunnen laten zien wat hij kan.
Zoals dat hij had gezegd dat de kans dat schumacher wk zou worden in 2006 2% zou zijn. vond dat schumacher niet meer in vorm was etc.

Neemt natuurlijk niet weg dat het fout wegrijden natuurlijk de fout was van albers, lijkt er aardig op dat Albers de stress niet aankan als er een situatie is bij het team. Staat je teamgenootje voor je, ja balen maar wachten, meer kan je niet doen. Eerder wegrijden helpt niet bepaald zoals hij heeft ondervonden ;)
@Rick dos

Ook hier stond de lollypopman te slapen. Toen Albers wegreed tilde hij wel zijn lollypop op. Als hij hem gewoon had gehouden waar hij hem moest houden dan had CA gewoon met zijn kop tegen dat bord geklapt. Denk dat hij dan wel wakker zou zijn geworden. Desnoods had hij hem een teringklap moeten geven met dat ding. Fout is uiteraard van CA, maar het hele team faalt op dit moment, inclusief de lollypopman die ook zijn verantwoordelijkheid niet neemt.
@ TimMR2
het gaat hier wel om de superlicentie (noodzakelijk voor deelname aan f1 races) van de heer Albers, het zal de heer Lauda niet zoveel uitmaken wat Albers met zijn normale rijbewijs doet.
op autojunk zijn ze precies niet zo snugger… de helft denkt er dat het de schuld van mr lollypop is

rofl
DeAutogids.nl
@tweaker: Bewijs laat naar mijn mening zien dat ie een tikje lifte. Niet dat ik zeg dat ik het beter kan…

@Rick dos: Nee in DIE situatie ging meneer schoenmaker te vroeg weg. Ander voorbeeldje dan. Die kampioen, die ik niet wil vergelijken met Albers, knalde achterop Coulthard. Nee dat was een handige actie. Of Hill eruitkieperen… Zo zijn er zat van fouten. Deze wordt vandaag uitgelicht, maar vind het rooie licht van Massa net zo fout en daar hoorde je bijna niemand over…
@midi, dan heb ik het verkeerd opgevat en moeten bepaalde sites het er wat duidelijker neerzetten, op bepaalde sites stond namelijk letterlijk “rijbewijs”

stukje van formule1.nl: “Lauda: ,,Ik zou die Albers de volgende keer niet meer laten starten. Sterker nog, ze zouden hem zijn rijbewijs moeten afnemen.”

aangezien ik wel aannam dat als ze ’t over de superlicentie hadden dat er ook wel neer hadden gezet :) maar goed verder niet zo belangrijk :D
Ik vind het een fantastische actie!! Zo is er eindelijk wat spanning.. had eigenlijk nog een rondje over het parcour moeten rijden…
Hadden hem in de eerste plaats nooit een F1 licentie moeten geven !!!!
@ Jan D

Doornbos heeft hier niet zelf voor gekozen. Hij kreeg gewoon geen stoeltje.
… dit alles doet me denken aan zo’n liedje…. Als je wint heb je vrienden , rijen dik ,echte vrienden…

Christian Albers , mijn support heb je , al is het alleen al vanwege de nuchtere kijk op het hele spelletje.
Wel autoblog jullie nemen het wel weer op voor dit arrogantje mannetje. Wel schrijven dat enige zelfkennis heeft: “Het is natuurlijk een stomme fout van mij.” Maar ondertussen probeerde hij ook de fout in de schoenen te schuiven van zijn temagenoot, en het was hectisch allemaal ect etc… BULLSHIT!!!
Die C. Albers is behalve een spek en bonen rijder ook nog eens een slechte verliezer, door andere mensen bij zijn eigen domme actie te betrekken, waar alleen hij, en niemand ander verantwoordelijke voor is.
Ik deel de conclussie van Lauda. Deze jongen moet in bescherming worden genomen. Hij had niks te zoeken in de F1 en dat heeft hij met deze mega blunder helemaal verkwanseld. EXIT ALBERS! U bent gewogen en te licht bevonden! Tot ziens.
@ Dus
Goed verhaal. Lekker kort ook.
:-s
ik snap ook niet hoe jullie het voor CA kunnen opnemen hij maakt al heel het seizoen kleine foutjes maar dit is zo’n zware fout dat hij met een boete van 5000 euro er goed vanaf komt… Steek het op Sutil? hij heeft een second op sutil moete wachten, dat betekent dat hij nog altijd 8 seconden achter sutil zou liggen dus dat betekent dat hij weeral zou verliezen, hij zat niet te racen met zijn teamgenoot, gewoon een waanhoopspoging om hem bij te houden.

Hij moet gaan niet alleen voor die domme fout maar ook omdat hij gewoon niets bijbrengt aan de f1, hij geeft kritiek op iedereen maar wanneer het toepasbaar is op hem gaat hij lopen (zie de ‘oudere ervaren f1 coureurs moeten gaan zoals coulthard en MSC om plaats te maken voor nieuw talent zoals mij ‘)

mjah ergens moet spyker ook wel letten dat ze niet zonder rijders komen te zitten want sutil gaat volgend jaar allicht al naar toyota
Conclusie?
Albers eruit, Doornbos erin. Deze laatste bewijst zich een goede coureur te zijn dankzij zijn gedeelde 1ste plaats (qua punten) in de Champ cars. Dat is voor een debutant nog eens een prestatie!!! Albers is er na dit jaar zoweizo geweest angezien zijn manager ook bij hem weg trok. Hij houdt niet meer veel vrienden over.
Ik geef toe, ze zetten ons een beetje ten schande. Maar om nou na een paar fouten gelijk te zeggen kappen, beetje triest eerlijk gezegd. En die lauda heeft dan veel gewonne, maar wat zegt dat nou helemaal. Hij moet gewoon ze mond houden. Ik hoop dat het allemaal nog goed komt met spyker.
Over de “fouten” van de 7-voudige kampioen:
Die keer dat hij te vroeg weg reed, was echt de schuld van de lollipopman, die is daarna ook meteen uit het team gezet.
De botsing met Coulthard was in de stromende regen in Spa, waarna MS woedend naar de McLaren pits liep en Coulthard voor moordenaar uitmaakte. Na dit incident werden achterlichten tijdens regenraces verplicht gesteld, als ik me niet vergis. Dus ook hier geen domme fout van MS.
En om de botsing met Hill als foutje te betitelen is werkelijk belachelijk. Zonder die “fout” was hij nu 6-voudig ipv. 7-voudig kampioen…

On-Topic: Lauda houdt ervan aandacht te krijgen, en maakt altijd van deze extreme uitspraken. Even Ooh en Aah dus, en daarna terug naar de werkelijkheid. De FIA heeft Albers al gestraft, dus case closed!
Een typisch lugubere ontwikkeling in een wereld waarin de ergste “misdaden” “milieumisdaden” zijn.
Lauda doet blijkbaar mee in de competitie om je om ter groenst te profileren. Schijnheiligaard.
6000 euro boete ok, maar hou het daarbij.
@RA999 (een heel stuk terug) Ja dat is waar ook.
Voor een ieder die vindt dat Lauda zijn mond moet houden: Lauda wordt door RTL+ betaald om zijn mond open te doen. Hij is namelijk commentator. En aangezien hij in zijn tijd tot de beste behoorde, heeft hij ook recht van spreken. Hij heeft bewezen dat hij het zelf beter kan dan de meeste coureurs. Wanneer Albers het beter weet dan Lauda, hoeft hij alleen maar even 4 keer wereldkampioen te worden. Dan heeft hij Lauda overtroffen en de mond gesnoerd.
Overigens is er niks mis met op een beschaafde toon te reageren. Kennelijk missen een aantal reageerders enige opvoeding.
Boel jaloerse mensen hier zeg! Toen Albers bijna kampioen werd bij de F3/ DTM hoorde ik hier niemand roepen dat ie het niet kon en dat alles kwam door sponsoren. En meneer Lauda riep toen ook niet dat het een prutser was.

Meneer Lauda ( legende en al ) moet gewoon ze boterham verdienen en doet gewoon aan sensatiepers. Leuk voor de krantenkoppen. Als je eenmaal in de spotlight hebt gestaan moet je je mening blijven verkondigen, of mensen het willen horen of niet.

Het was een grove fout. Dat is zeker. Alleen is het grappig dat niet alle F1 coureurs die deze fout maken, hun superlicentie kwijtgeraakt zijn. De race was gewoon saai, dus dan pakken we er zoiets uit om over te zeiken. Had Alonso gewonnen van P10 dan was dat het nieuws geweest en was Albers slechts een voetnoot in het verhaal geweest.
DeAutogids.nl
@classic red: Als iemand betaald wordt om zijn mening te geven, houdt dat in dat ik geen kritiek mag leveren?

@JLJ: je hebt kennelijk een ander beeld voor je. Ik sprak over het incident waar Schumacher reed terwijl de lollipopman dat ding nog beneden had. Ik meen dat het tijdens een training was… Dat gedoe met Hill en Villeneuve vind ik toch echt wel fouten. Flinke ook.

@carnie: Als jij de pits in moet en er staat iemand voor je zonder afspraak dan baal je. Je verliest dan tijd. Ik kan me dus frustratie wel indenken.
@DeAutogids.nl
De manouvre tegen Villeneuve in 1997 was compleet bewust en gepland (iedereen zat er in feite op te wachten gezien de reputatie van MS…), dus geen rijdersfout. MS heeft alleen de reaktie van de FIA verkeerd ingeschat. Hij dacht dat hij er net als in 94 mee weg kon komen. Door Hill aan te rijden wedr MS juist wereldkampioen, en hij is het nog steeds (dus geen straf), waar ligt de fout??
DeAutogids.nl
@JLJ: Kom op zeg, als je doelbewust aanrijdingen maakt zijn dat minder erge fouten als een onoplettendheidje? Doelbewust is nog veel erger want dan ben je er op uit om schade aan te richten. Geen straf betekend niet dat het niet fout is. Duizenden mensen rijden elke dag onbestrafd te snel, door het rood etc.
Dat twee rijders elkaar aanrijden tijdens de wedstrijd is inderdaad van een compleet ander niveau dan de halve tankinstallatie meenemen IMHO. Dat hoort namelijk (bijna) bij het racen. Dat MS Hill er bewust af heeft gereden, werd overigens pas na een tijdje duidelijk.
Als je iets bewust doet en van te voren plant is het in prinicpe ook geen fout. Dat het fout is om het dan toch te doen, is weer een ander verhaal!
Om de situatie MS-DH met verkeersovertredingen te vergelijken slaat natuurlijk nergens op. De botsing is nl. gefilmd, bekeken door de FIA, en als niet strafbaar beoordeeld.
DeAutogids.nl
@JLJ: Nooit Blik op de Weg gezien? Is ook veel beoordeeld en geen boete voor gegeven…

Naar mijn mening hoort het bij het racen dat je zo onder spanning staat, gedreven bent dus, om een goede prestatie neer te zetten dat soms het knapt. Vandaar dat Alonso in Canada een paar maal doorschoot…
In de Van Dale kan weer een nieuwe term opgenomen worden: Een Albersje plegen: het onbedoeld verlaten van een tankstation met een deel van de tankinstallatie
@vincent

Succes in de Champcars is geen gegarandeerd succes inde formule 1. Kijk maar naar het verleden.
huub Vanderlubbe
Koos(albers), ik zou gewoon volgende TEXACO tanken. Niet geschoten is altijd mis!
.. ik vind zelfs de boete HOOG, de brandstof die ze gebruiken verdampt zo en er zal niets van op het circuit blijven.
Geef die andere gast dan ook een boete, die heeft een hele paal ‘vernietigd’!
Witte Sprinter
Hoe dan ook, Albers had zijn frustraties niet onder controle. Daar moet binnen het team wel eens serieus over gesproken worden. Een schorsing van Albers werkt niet bevorderend voor het onderlinge vertrouwen en de teamspirit. En die zaken zijn essentieel om naar betere prestaties toe te werken.
Lauda moet niet mekkeren…in zijn tijd,…schreef je koe nog met een lange oe.
Bemoei je er niet meer mee,…ga wat anders doen,..en laat de jongens van nu hun eigen gang gaan en van fouten leren.
Ouwe zeur,…
Tijd voor Robert Doornbos misschien??
Die weet tenminste races te winnen. Ik ben al nooit zo’n fan (zeg maar gerust helemaal niet) geweest van Albers.
Sebastiaan Brusse
Wat er gebeurt is met C. Alberts is gewoon niet goed te praten als ik in de schoene zou mogen staan van Bernie Ecclestone. Dan had ik per direct de formule 1 status van Alberts afgenomen. Het is allemaal gelukig goed afgelopen, wat denk je als het helle zaakje in de fik was gevlogen dan was het einde van spykerF1. We moet trots zijn dat wij nederlanders ook een eigen f1 team heeft. voor mijn mag Michiel Mol Alberts er uit gooien, En jos voor in plaats nemen Onthoud dat Jos Verstappen toen hij nog voor benetton rijde samen met M. Schumacher was J. Verstappen een s6 volle F1driver Ik hoop dat me advis op volgen.
Ik vind het onzin dat er geclaimed wordt dat hij zijn rijbewijs moet inleveren.
openbare weg-circuit hebben bijna niks met elkaar te maken.
En ookal heeft hij zo’n blunder gemaakt, hij rijdt vast en zeker beter dan de gemiddelde automobilist.
Ik ken nog wel een Nederlandse coureur die ruim 10 jaar geleden ook een ongelukje had in de pits……iets met vuur ofzo. Die stond in die periode ook onder druk. De race daarna stond hij op het podium. Dus even geduld jongens!
@Frits, maar dat pitbrandje is een van de weinige ongelukken waar de betreffende Nederlandse (of was het Belgische) courreur geen schuld aan had.
Vreselijk overdreven die reactie van Lauda. Hij heeft blijkbaar nog steeds nachtmerries van zijn eigen brand/ongeluk. Hij is zelf al 100 jaar niet meer actief, in zijn tijd hadden ze nog houten wielen, en moet zijn uitspraken nuanceren. Ook een formule 1 coureur maakt fouten. Wellicht kan Albers ook in Amerika scoren, net als Doorenbos!
Ik kan me voorstellen dat Albers’ gezonde verstand en rijkwaliteiten in twijfel worden getrokken na dit beroemde voorval, maar het voorstel van de heer Lauda slaat natuurlijk nergens op.
Tuurlijk is het een domme fout van Albers. Maar wie ooit topsport bedreven heeft weet hoe gespannen een sporter kan zijn op het moment dat er iets fout gaat. Wie de beelden gezien heeft kan zien dat de lolliepop een paar centimeter omhoog gaat en meteen weer omlaag. Dit omdat de lolliepopman even met zijn arm aan de kant moest voor zo’n bandkerel. Die paar centimeter zijn voor mensen die op reactiesnelheid zich kunnen meten met straaljagerpiloten genoeg om te reageren. Om hem daarom te schorsen gaat weer te ver. Sterker nog, indien hij hiervoor gestraft wordt vind ik dat iedereen die een crash veroorzaakt omdat hij te laat remt of wat dan ook ook direct geschorst moet worden.

Lauda wil gewoon even de aandacht. Jaguar wil niets met hem te maken hebben dus zoekt hij iets anders om mee op te vallen.
Wat een LAMZAK is die CA toch ook.

Kijk uit je doppen wat er gebeurt, je ziet toch dat die lollypop-man er nog staat…
tjonge jonge…
Zelfs Verstappen zou DIT soort dingen niet meemaken!!!
En die trok wat ellende aan hoor, niet normaal…

Maar goed, nu mag die het veld ruimen voor collega-coureurs.
Geen resultaten, geen poen, geen stoeltje, simpeler kan gewoon niet.

Aufsausen, oftewel opzouten zou de betere duitser zeggen.

Misschien toch maar weer terug naar de DTM en daar lekker kullen…en tja…het is raar maar waar, meneer Albers vind het gedoe, rond de baan, het publiek, de camera’s, de mensen, de gasten, belangrijker dan het gedoe OP de baan, tijdens dé race…
Wellicht toch een beetje te onprofessioneel…het is geen Crash Bandicoot, volgende week weer nieuwe kansen als het barrel WEER uitvalt…

Lachend met Allard Kalff terug kijken op de race (zonder ook maar één punt gescoord te hebben) en op naar de volgende week en weer ‘maximaal attack’ wordt op een gegeven ogenblik ook niet meer gelooft door de kijker en sponsoren.

Wordt professioneel, dan gaan er deuren open…neem een voorbeeld aan collega-coureurs en dat hoeven nog geen eens stercoureurs te zijn, want zeg nu eerlijk, iedereen zit voor je, dus er zal er allicht één bij zijn die het wel professioneel aanpakt en waarvan je kunt leren.

cheers,
Je hebt het niet en zult het ook niet krijgen ook op deze manier, dus neem je verantwoordelijkheden en vlieg op.
@emiel: je wens is in vervulling gegaan……de mijne ook :-)
Thomas van den Wittenooy te Bronck
is dit gewoon te moeilijk en is het daarom dat is het niet snap,
of ligt het niet aan mij.
ik vindt het niet terecht dat albers zo wordt aangepakt ik ben niet zijn grootste fan maar ik weet wel dat er meer van dit soort incidenten zijn geweest verstappen 1996 heidfeld een paar keer montoya staat met zijn auto op de voet van diegen die de slang vasthield en dat hele team van spyker is gewoon 1 grote grap kan er niks anders van maken komen met veel bombarie de formule 1 in maar hebben gelijlk al geldproblemen hoe kan je dan in godsnaam een team draaiende houden en die lauda denkt alles te weten hij dacht het toen bij jaguar ook beter te kunnen dan pedro de la rosa die zou die weleens een lesje leren 1e bocht spanje lauda in een jaguar gespind terug in de pits auto loopt weer pits uit paar bochten verder spint weer dus i rest my case

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).