Opnieuw strandt een navigatieslaaf

Auteur: , 40 Reacties

Hier opnieuw een gevalletje navislavie. De ziekte breidt zich in rap tempo uit. Op een dag zijn we allemaal slaaf van de TomTom. Het incident waar we hier naar kijken speelt zich af in het Italiaanse Milaan. De bestuurder van de Audi A4 werd door zijn navigatiesysteem het spoor op gestuurd. Pas op, niet vooruit kijken en zeker niet nadenken, maar gewoon braaf luisteren naar stem uit het kastje.

De auto kwam natuurlijk vast te zitten en blokkeerde urenlang het tramverkeer, maar met een duwtje van een aantal welwillende omstanders is het eind goed al goed. Op naar de volgende navigatieblunder (via: carscoop).40 reacties

lol
Hoe IDIOOT kan je zijn. Ik heb overtlaatst ook nog zo’n voorval gehoord in België. Wat zit er in godsnaam in die mensen hun kop :S ?
WTF
Wat voor een stomme ziel ben je dan he. Echt een kuiken wil je het spoor op rijden.
Is ’t bekend of het een vrouw was? :-)
Lekker voor je bodemplaat ;)
LOL :D
Hij is zeker het spoor wel bijster
Wat DE fuck.. Inderdaad hoe LOMP kun je zijn??

StomStom©
Dat doet me denken aan die “Audi A2+navigatie” reclame :-D
eeeuum…wat moet je zeggen…ofnee, schrijven…damned.
Ik herhaal het nog maar weer eens: TomTom maakt de mensen dom. Even thuis de kaart en het stratenboek checken en je staat er zonder problemen. Afgelopen weekend nog heel Utrecht en Rotterdam doorgereden zonder navigatie, en dat wou prima. En in tegenstelling tot al die navigatieslaven kan ik de weg de volgende keer wéér vinden… :P
Gaat allemaal op rails toch?
Uit een recent onderzoek is gebleken dat TomTom veel veiliger was omdat mensen hierdoor meer naar de weg zouden kijken. Dat verhaal is nu idd teniet gedaan :P

PS ik moet overigens wel eerlijk toegeven dat ik niet meer zonder kan…..
vandaar dus dat navigatie rijden tijdens de rijlessen van tegenwoordig… echt te grappig dit!! maarre, ik hoop wel dat ze het rijbewijs van dit soort domme mensen (wat meer zijn ze niet, gewoon olie dom) innemen…

als je zo blind een “kastje” volgt, dan kan je jezelf in andere situaties ook niet meer redden lijkt me..
Die komt in ieder geval niet zonder kleerscheuren uit deze strijd met de rails (de Audi dan)
Ik moet toegeven dat een GPS zeeeeer handig is, maar dat je zo loemp bent om de tramsporen op te rijden, tja… stel dat deze persoon nu zonder zou zitten, misschien kan hij/zij zelfs niet meer de bakker om de hoek vinden…
Je moet niet altijd naar je TomTom luisteren, de mens is en blijft altijd slimmer dan een machine, en niet omgekeerd!
Hoe stom kan je zijn haha..
Ik heb zelf ook een TomTom, maar rij altijd naar de bestemming tot zover ik zelf weet hoe te rijden. Pas als ik het niet meer weet, dan weet Tommie het wel.. Als je op die manier ermee omgaat, gaat er vrijwel nooit wat mis, de laatste kilometers kan die je toch niet echt ver omleiden.
En hoe komt Dennis erbij dat deze situatie aan de Tom Tom te danken is? De links in het artikel verwijzen zoals gewoonlijk slechts naar oudere autoblog artikelen.
Ik vind het raar, hij stond dicht bij de straat maar dan zou hij met de achterkant naar de straat staan, nu met de voorkant dus wil zeggen dat hij misschien wel een eindje over de tramsporen heeft gereden en juist voor de straat strop zat
Denk eens na!
Een auto si voor de weg en NIET voor op rails hoe debiel kan je zijn om dit te doen!
Stomme itallieane
Echt hoe krijg je het voor elkaar.

Tomtom vind ik zelf erg handig maar gebruik het eigenlijk alleen maar voor de flitspalen en -meldingen :P. Na 1x ergens geweest te zijn kan ik het altijd wel vinden daarna.
Loesert!
Wie dit presteert mag niet eens auto rijden van mij, laat staan een TomDom hebben.
@ Bramzel
Jep, het zet je in ieder geval niet aan tot nadenken.

@ Windhoos
Toch kan ik ook niet meer zonder/wil niet meer zonder. Ik vind het gewoon té handig :)
@jan; Ja lijkt mij ook wel ja, hoe hij/zij dat dan heeft gedaan…

Dit is idd wel een erg domme actie…
Ik wil ook niet meer zonder,..al is het alleen maar om te zien hoe hard ik werkelijk rij. Flitspalen en trajectcontrole meldingen hebben mij al minimaal 1000 euro gescheeld dit jaar.

Eigen verantwoordelijkheid blijft,.wat voor gadgets je ook gebruikt.
Als je toch zo dom bent, waarom neem je dan niet meteen een A6 Allroad?
“Hij is zeker het spoor wel bijster”
nieuwe trend spoorrijder ipv spookrijder
HUH??? HOE HEEFT DIE KEREL HEM EROP GEREDEN???
DAT MOET TOCH ECHT ACHTERWAARTS ZIJN GEBEURD..
OF ZAL HIJ EERST EEN KILOMETER VAN EEN VORIG OVERGANGPLAATS HEBBEN GEREDEN..

IK SNAP ER NIKS VAN!!!

edit: wij ook niet, sommige mensen lijken CAPS niet te snappen…
zo’n GPS is toch echt iets dom-makend…

Oh en wist je dat je je huidige snelheid ook op die grote wijzerplaat vlak voor je neus kan aflezen (een kilometerteller heet dat, geloof ik).

En flitspalen: ik ontwijk elk jaar een half miljard euro aan boetes… door me aan de snelheidslimiet te houden.

Is er nog een goede reden om zo’n GPS-ding te kopen? :-p
@Tim, zit je Caps Lock soms vast?…….
soms vragen ik me af welke personen in zo’n auto’s zitten, niet merken dat je een spoor oprijdt
@luc

Ja, nadeel van comfortabele auto’s: een spoorlijntje meer of minder merk je niet..
geen quatro???:-)
Ook zwakzinnigen hebben het recht met ’n Audi te rijden.
die spoort niet helemaal
wie wil er nou zo dom ding in de auto dan ?? ik niet ik kijk wel op de borden die staan er niet voor niets.
tomtom vind ik zoiets doms bah ik vind het gewoon rommel.
audi_fanaat schrijft,

8 July 2007 om 21:25
wie wil er nou zo dom ding in de auto dan ?? ik niet ik kijk wel op de borden die staan er niet voor niets.
tomtom vind ik zoiets doms bah ik vind het gewoon rommel.

——————————————————————————————–


Anders best handig als je op zoek bent naar een klein smal weggetje hoor, op borden staat namelijk niet alles aangewezen…..
Het kan nog gekker. In Den Haag reed er een een fietstunnel in nabij het CS. Hij reed echt de trap af en wilde via de trap er weer uit (wat uiteraard niet lukte). Hij volgde ook z’n TomTom maar dan met flinke oogkleppen voer.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).