Rover en MG opnieuw in het huwelijksbootje?

Auteur: , 10 Reacties

Oude liefde roest niet, wordt weleens gezegd. Dit geldt ook voor Rover en MG. De twee ooit Britse automerken zijn in handen van verschillende Chinese autofabrikanten, maar wellicht worden de twee oude geliefden herenigd met een beetje hulp van de Chinese overheid.

De eigenaren van MG en Rover, Nanjing Auto en Shanghai Auto zijn met elkaar in gesprek over een mogelijke MG-Rover group in China. In China gebeurt niets waar de overheid niet achter staat, dus gelukkig steunt de overheid het initiatief, die daarmee hoopt de Chinese auto export naar een nog hoger niveau te tillen.

Shanghai Auto bouwt momenteel zijn eigen versie van de Rover 75 onder de naam Roewe 750, terwijl Nanjing Auto de MG TF roadster nieuw leven heeft ingeblazen in de originele Engelse fabriek in Longbridge. Shanghai Auto’s topman Hu Maoyuan vertelde tijdens een aandeelhoudersbijeenkomst dat beide autobouwers hopen de krachten te kunnen bundelen.

Aanvankelijk wilde Shanghai Auto zijn conculega Nanjing overnemen met hulp van de Chinese overheid, maar Nanjing topman Wang Haoliang ziet liever een nieuwe joint-venture ontstaan. Analisten zien alleen maar voordelen, aangezien beide merken veel overeenkomsten hebben en daardoor zeer efficiënt zouden kunnen samenwerken. (via: motorauthority)10 reacties

Geinig
Ja beter zo, snapte ook niks van die 2 chinezen bedrijven die ieder een deel van de oude rover-mg tak hadden gekocht en toch allebij de oude 75 bouwen
aangezien beide merken veel overeenkomsten kennen en daardoor zeer efficiënt zouden kunnen samenwerken.

verrassend dat chinezen verrasend veel overeenkomsten vertonen….

@ontopic:
overeenkomsten kennen kan trouwens niet he? foute combinatie, overeenkomsten heb je

-edit: nou vooruit dan maar-
edit: rover is toch roewe
citroënfreak
Ja ze kunnen elkaars hulp gebruiken met het maken van nieuwe modellen.
ja .. en ook voor oude modellen.
Interessant! Het lijkt me voor SAIC alleen gunstig als ze NAC over kunnen nemen. NAC heeft dan wel de TF en de fabrieken in Longbridge, maar SAIC is al succesvol in China met de Roewe 750E en de W2 belooft ook veel goeds. Wat schiet SAIC er mee op?
Alfa Lima Foxtrot Alfa
oude liefde roest niet….

leuke woordspeling….
Jammer voor ze dat Ford de rechten op de naam Rover heeft.
@ Julian: ”verrassend dat chinezen verrasend veel overeenkomsten vertonen”, jou zin loopt ook lekker hé? :P
Ontopic: Hoop dat ze met veel (veilige) modellen komen. Kan eigenlijk niet wachten op die Rover 75 Coupé…

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).