Deal tussen Chrysler & Chery eindelijk rond

Auteur: , 20 Reacties

De kogel is dan eindelijk door de kerk. Na de verkoop van Chrysler aan Cerberus leek er een kink in de kabel te komen, maar vandaag is in China de samenwerking eindelijk officieel geworden. De verwachting is dat het eerste model van de samenwerking binnen een jaar zal verschijnen op de Latijns Amerikaanse markt of in Oost-Europa. Dit zal een budget model zijn dat sterk gebaseerd zal zijn op de Chery A1 en zal als Dodge op de markt verschijnen.

Pas over 2,5 jaar zullen we door Chery geproduceerde Chrysler/Dodge modellen in Europa en de VS verwachten. Dit model zal hoogstwaarschijnlijk sterk lijken op de Dodge Hornet. Hier onder enkele foto’s van de Chery A1.

Chery A1

Chery A1

Chery A120 reacties

Stoere Sjoerd
Dit kan heel interessant worden. Een Amerikaans/Chinees bedrijf. Contradictie ten voeten uit. Ben benieuwd of ze een beetje voet aan de grond kunnen krijgen in Europa. Chrysler heeft dat natuurlijk al aardig, misschien dat ze op deze manier de Chinezen op een handige manier kunnen promoten in Europa.
Hmm, van mij mogen ze die rotzooi houden…
Die Daewoo’s met Chevrolet badge vind ik ook al van die neppe shit.
Nog meer troep in Europa…echt, waar gaat dit heen. Ik vind al dat er genoeg designrommel in de vorm van Hyundais, Daihatsjoes en Suzuki’s op de weg zijn, maar het moet dus nog erger worden…
Sow zeg dit wordt wel erg intressant . Ik zie hierin een groote toekomst , en over de opties hoef niemadn zich druk maken denk ik . Dit kan nog een heel goed uitpakken
citroënfreak
Heh als ze die euroncap testen paseren kunnen ze inpakken en ophoepelen zoals Brilliance!
citroënfreak
Zijn er eigenlijk al prijzen bekend?
Of gaat cardoen ze weer inporteren en verkopen?
Weer van die rommelchinese bakjes… met de technologie van een chinees en de afwerking in het interieur van een Amerikaan… Ik vermoed dat er vooraan een DVD speler is??? Dat kan toch niet??? Volgens mij compleet tegen de wetgeving in, maar er bestaan natuurlijk wel van die CD spelers met uitklapbaar touchscreen, maar om dat nu als optie aan te bieden, nee dank u! En de crashtests wil ik ook wel eens zien…
Dit is echt een Dodge…
not.

@VeyronLover
Ik weet niet of die wetgeving voor Latijns Amerika ook geld…
Ach als eerste denk ik dat de doelgroep van de toekomstige Chery niet de gemiddelde autoblog bezoekers zijn dus kijk ik niet op van de reacties hier.

Voor beide is dit een meesterzet. Beide willen ze marktaandeel in Europa en op deze manier geloof ik echt dat dit bereikt kan worden. Het lijkt me echter wel sterk dat ze de auto´s gaan importeren en dan moeten ze dus in Oost-Europa gebouwd worden maar dan moeten ze daar eerst een fabriek de grond uitstampen of Suzuki eens lief aankijken als die nog capaciteit hebben in Polen.

Wat betreft de crashtests denk ik zelf dat de Chinzen snel zullen leren net als de Jappanners en daarnaast hoop ik dat de chinezen juist op dit vlak de hulp inroepen van Chrysler. Chery is echter op technologisch vlak veel verder dan Briliance of Land-Wind, zij zullen deze fout niet maken.
Een Dodge met dít uiterlijk?! :lol: Te belachelijk. Hopelijk passen ze het nog wat aan, maken ze het vooral wat stoerder, vierkanter. Het probleem is dat je dan weer een WagonR+/Agila-geval krijgt… Eigenlijk is er gewoon niets van te maken…
Walgelijk, zo haal je mooie merken als Dodge en Chrysler met een mooie geschiedenis zo enorm naar beneden. Net als toen Daewoo Chevrolet geworden is… Gewoon om te janken.. “Ik rijd een Chevrolet, wat voor? Tahoe, Suburban?” “Nee, een Matiz” DAT IS TOCH GEEN CHEVY!!!!! Ze zouden gewoon deze namen moeten houden voor auto’s met minimaal een V8 en niet 0.8 3 cylindertjes die in elkaar is gezet door Chinezen of koreanen…
De Dodge zal de Chery A1 als BASIS gebruiken en zal er dus niet exact hetzelfde uitzien!
Het woord:
.IAT PA.D.

Ik denk dat daar FIAT PANDA staat!

tut tut tut tut tut tut tut tut tut helemaal goed!!!

Ik vind hem echt daa rop lijken! en ben benieuwd waneer Audi (VAG-Groep) de naam WIL overkopen!
@ robbie; Waarom zet je deze foto’s er dan überhaupt nog bij, als ze er geen drol mee te maken hebben…? Ja oke, ze hebben er wel wat mee te maken, met het onderstel. Maar die zie je niet op die foto’s. Dus alsnog. Of je zet ze erbij om aan te geven wat voor bouw/klasse het wordt? Aha, ik denk het te snappen. Gewoon lang genoeg nadenken en ik kom er wel! :D (en, heb ik gelijk? :P )
@ Rick; En ik vind hem er totaal niet op lijken… :? En wat moet Audi daar nou weer mee?!
Die naam Audi heeft toch (Haast) alles met een A misschien willen ze wel een autotje die kleiner is dan de A2 en die naam overkopen!
@Citrofiel, als je lang genoeg nadenkt dan valt het kwartje vanzelf ;)
Deze auto haalt drie sterren in de Chinese EuroNcap. In diezelfde botsproeven werd daar ook de Brilliance BS6 door het slijk gehaald.

En houd gaarne de voorbarige conclusies nog even voor jullie. Hoeveel van jullie rijden nu in een Japanner die dertig jaar gelden ook nieuw op de markt kwamen, kwalitatief ondermaats waren en ontwerpen kopieerden?

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).