Details Suzuki Splash

Auteur: , 36 Reacties

Herinner je je de Suzuki Splash nog? Deze stond vorig jaar als concept in Parijs en wij waren het karretje eerlijk gezegd alweer vergeten. Dat mag dus niet, vandaar dat Suzuki een persbericht de wereld in geslingerd heeft, om ons geheugen even op te frissen.

In samenwerking met Opel ontwikkelde Suzuki de nieuwe Opel Agila en de Suzuki Splash, die op hetzelfde platform in Hongarije zullen worden gebouwd. Met de Splash mikt Suzuki op jonge gezinnen. Bij het ontwerp is niet alleen gekeken naar pure functionaliteit, want de auto moet ook vooral een frisse, jonge en sportieve uitstraling hebben. Beoordeel zelf of dat gelukt is.

Er zijn drie motoren beschikbaar. Een 1,0 driepitter met 65 pk, een 1,2 liter viercilinder met 86 pk (ook verkrijgbaar als automaat) en een 1,3 liter turbodiesel met 75 pk. In kleine auto’s wordt nog weleens beknibbelt op de veiligheid, maar de Splash komt beschikbaar met o.a. ABS, ESP en zes airbags. Suzuki heeft zichzelf tot doel gesteld om jaarlijks 60.000 exemplaren in Europa te verkopen. Op de IAA in Frankfurt zal de auto worden voorgesteld waarna we ‘m begin 2008 bij de dealers mogen verwachten.

Suzuki Splash

Suzuki Splash

Suzuki Splash

Suzuki Splash36 reacties

Een jaar lang je auto voltanken met korting Bepaal zelf wat je betaalt!.
Ja hoor. Heb ik weer eens tijd om op Autoblog te kijken en wat is het eerste NIEUWS dat ik lees ……………….. :-D
Is dit als opvolger van de Suzuki Alto, of gaan de modellen naast elkaar door??
Mijn moeder heef teen Wagon R+ (aka telefooncel) maar dan met een 1.3 benzine motor! en ik zie dat deze dat niet heeft alleen een Diesel! waarom?
Eindelijk eens wat Suzuki nieuws, mis Suzuki trouwens ook links in het rijtje “automerken”,terwijl ze de laatste tijd toch weer aardig aan de weg aant timmere zijn….
hoewel ik dat concept model echt geweldig vond. vind ik dit zwaar tegenvallen! wat een saaie jan-en-allemans-auto is dit. het concept was juist gedurft met de grote grill, forse koplampen en doorlopende achterlichten, jammer dat ze juist al die spannende elementen hebben verwijderd.
als dit model 10 jaar geleden op de markt was gekomen had het misschien een frisse, jonge en sportieve (kuch) uitstraling, maar nu al lang niet meer.

@JANUS

je kan altijd nog meedoen aan robbie’s quiz.
Arme Janus. Ain’t life a bitch sometimes:P

maar serieus. Vind het best wel een kek karretje.
eej ze hebben ook al blauw groene koekje blikken
HOAX! Die familie past echt niet in die auto!
Ziet er beter uit dan de andere wagentjes in die klasse…
Goh, heeft een beetje een Tupperware kleur, maar dat past dan ook wel bij een Tupperware bakje (waar is de deksel)
Tja oordeel zelf maar
sorry dat die link niet werkt, dan maar zo
http://www.autoblog.nl/archive/2006/08/13/suzuki-splash-concept

groeten
De doelgroep lijkt mij net als bij de Wagon R+ : ouderen. Dus dit uiterlijk zal het wel goed doen, bij hun.
Hehe heeft de kleur van die Dubai’se Ferrari :-)
DeAutogids.nl
Ik voel nattigheid….
Ziet ‘r goed uit. Heeft wat weg van de nieuwe Twingo, ook.
Ziet er leuker uit dan de meeste Volkswagens………
Waarom heet dat koekblik geen; Suzuki Splat
@autoblogger

als je goed stapeld en de stoelen eruit haalt wel…
Dit is inderdaad een ontzettend bejaardenautootje – Niet dat dat slecht is, bejaarden zijn ook een markt, en dat was ook vast waar de hoofdmoot van Agila’s/Wagon R’s naartoe ging.
Voor Suzuki zie ik niet in wat de meerwaarde is t.o.v. de Swift (die ik stiekem wel heel stoer vind)
@slk55 amg: Ben het helemaal met je eens! De concept Splash was leuk om te zien, maar dit is wel erg suffig. Als ze wat meer lef hadden getoond door meer vast te houden aan het concept, waren ze daar vast voor beloond in verkoopaantallen! Zelfs de nieuwe Opel Agila, die hierop gebaseerd is, ziet er leuker uit.

Maar vast leuk voor ouderen, dit ding. Geen jongere die hierin gezien wil worden natuurlijk, zeker niet nu we aan het begin staan van het Fiat-500-tijdperk! ;)
Ik vind het gewoon te saai geworden. Het is een vooruitgang, maar geen grote. :(

@ Niels; Dit is als opvolger van de WagonR+. Die bestond al naast de Alto, dus deze waarschijnlijk ook naast een eventuele nieuwe Alto. Voor als je het nog niet wist: de Alto is niet meer te koop, althans, in NL niet. Dus ze zouden nog met een nieuwe Alto kunnen komen, maar ik hoor er niets over. (en ik wil er ook niets over horen, dus ik zoek er niet naar, mss dat het daar aan ligt) Mij lijkt het overbodig, dit is al een ‘dynamischer’ auto dan de WagonR+, en mét ruimte. Dus ik denk dat het een vervanger voor de Alto is.

@ ml; Niet dus: “Met de Splash mikt Suzuki op jonge gezinnen.” Dán is het uiterlijk wél verkeerd!
@Citrofiel
De Nissan Note mikt daar ook op,.. maar je ziet er alleen maar ouderen mee rijden.. marketingpraat dus.
@ ml; Ik bedoelde te zeggen dat Suzuki dus niet kan ontwerpen. Ze willen jonge gezinnen bereiken, maar ontwerpen dit oubollige geval. Dan doet Nissan het iig beter. Ik vind de Note er best leuk en fris uit zien. Ik zou niet weten wie er in rijdt, daar zou ik maar eens op moeten letten…
Ik denk dat dit wel eens een succesvol karretje kan gaan worden.
Het ziet er idd niet lelijk uit voor al de kont is mooi.
idd moet zijn iig
S(wift)ubaru power
@Rick

die 1 liter en 1.2 liter zijn volgens mij benzine motoren.

vind het een grote vooruitgang t.o.v. de wagon r+
vØlvØ frǽk
deze is toch al eens op autoblog geweest?
want die achterkant kan ik me herrinneren, lijkt sterk op die van een colt… trouwens de hele auto wel qua vorm, alleen de neus is iets anders… die doet erg goedkoop aan
maja voor de huisvrouwen onder ons een ideaale wagen, toch?
egt zoon vooruit gang voor de Opel Agila en Suzuki Wagon r+.. Die legoblokjes.. deze zijn tenminste wel van deze tijd.. en nu kijk ik wel ff op om een Suzuki Wagon r+ wat beter te zien!! .. egt een mooie opvolger.. en ik hoop owk een waardige opvolger.. maar dat zal wel niet zo moeilijk zijn.
citroënfreak
Knappe koekendoos.
Hij wás nog wel aardig. Ik kan zo eentweedrie de verschillen met het conceptontwerp niet opnoemen, maar hier staat echt een saaie auto met alleen een leuke A-lijn.

Splash! In de plomp ermee! :)
Toran Korshnah
Een Citroen C1 (en varianten) made by Suzuki. Als specialist “kleine autos” kan Suzuki brokken maken in het segment. In elk geval is 1 iets meteen duidelijk: de kwaliteit zal present zijn. After all: het is een Suzuki. De enige concurrent is volgens mij de Fiat 500. Die volgens mij ook brokken gaat maken.
Ik vind dat het er prima uitziet als we de “oude” Suzuki Wagon-R bekijken. Vind het zeker een goede insteek, maar ja? Maar als je een ander type auto met deze gaat vergelijken is dat niet erg geloofwaardig. Je moet het gewoon zien als een vervolg stap op een bestaan model, en dan ziet het er gelikt en modern uit.
Wat een negatieve, vaak domme reacties over de Suzuki Splash op deze site. Dat negatieve is overigens kenmerkend voor de lage landen. Eigenlijk best wel een beetje komisch want behalve een assemblagefabriekje in Born, ontwikkelt of produceert Nederland geen enkele automobiel. De commentaren vanuit Nederland gaan ook meestal gepaard met een zekere misplaatste arrogantie.
De Splash 1.2 is een sportieve, veilige en lekker rijdende auto met ondanks de compacte vorm, verrassend veel binnenruimte! Na één proefrit ben je verkocht!
toran Korshnah
Elke Suz rijdt sensationeel.
Ik heb nen Swift. Prima karretje…
De Splash leek mij heel tof, terwijl de Swift wat sportiever oogt.
Maar elke Suz is gewoon super…
Man ik heb er mee gereden
200 pk
en in zun twee gaat ie al 120
van 0 naar 100 in 3 seconden
wat wil je nog meer
er gaan met gemak 8 man in.
En verbruik is gemiddeld 1 liter per 200 km.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).