Ga toch boeven vangen!

Auteur: , 30 Reacties

"Ga toch boeven vangen!" Een gevleugelde uitspraak richting oom agent wanneer we weer eens een bekeuring krijgen voor een futiliteitje. Maar wat denk je? Oom agent gaat echt boeven vangen! Vorig jaar werd de bonnetjesdwang al afgeschaft en werd de politie er niet langer op afgerekend wanneer er te weinig bekeuringen werden uitgeschreven, maar nu heeft minister Guusje ter Horst van Binnenlandse Zaken de prioriteiten van de politie ook daadwerkelijk verlegd.

De politie stopt nu eindelijk met bonnenjagen. In plaats daarvan gaan agenten zich meer richten op het terugdringen van overlast en het bestrijden van criminaliteit. Voor de Nederlandse Politiebond klinkt dit als muziek in de oren, zegt voorzitter Hans van Duijn. Zowel agenten als publiek kunnen hier volgens hem erg blij mee zijn. De Raad van Hoofdcommissarissen is ook verheugd dat de minister meer nadruk legt op de kwaliteit van het werk, maar benadrukt wel dat bonnenjagen nooit het vooropgezet doel is geweest.

Dat gaat dus helemaal goed komen, want voorlopig zijn er nog boeven in overvloed. Wij brave automobilisten worden straks niet meer lastig gevallen door de mannen in het blauw met hun gele bonnenboekje. Misschien tijd om een oude slogan weer eens uit het stof te halen: “De politie is je beste vriend” (via: DeStem).30 reacties

Ondernemers hebben nooit autopech toch. of wel!?.
goed plan!
Klinkt niet slecht!
HUH? Heeft er een revolutie plaatsgevonden ofzo?
Het is helemaal geen goed plan.

HET IS EEN F*CKING PERFECT PLAN!!
Doe eens iets goed voor de aarde:P
tuurlijk.. let maar op.. je krijgt nog steeds bonnen als je bijv. je lamp niet aan hebt

eerst zien dan geloven..
Hehe

Eindelijk verstanding he jongens
omdat je 2/3 Km te hard rijd krijg je al een boete van 32 euri!!!!!

Goed plan
Zorg dat je erbij komt, bij de politie, bij de politie…. zorg dat je erbij komt, bij de politie moet je zijn.

lalalalaa
dat zou is ff leuk zijn!

Kunnen we eindelijk weer is wat steviger doortrappen op onze Nederlandse wegen!
Nu hoop ik dat kansloze mobiele flitsers als bijvoorbeeld op de racebaan A4 op een kansloos tijdstip van zo’n 22:00 waarbij het op de weg toch kansloos rustig is, ook tot het verleden behoren. Of vinden mensen hier dat je daar om 22:00 uur ’s avonds echt 100 moet gaan rijden…?
We zullen zien…laat het ons in ieder geval hopen, ik wil ook positief zijn, maar ik moet het echt nog zien.
Alleszins staan ze in Nederland weer maar eens jaren voor op Bullegije.
Aan de ene kant, leuk dat jullie dit melden, aan de andere kant, wel een beetje onwijs laat!

Stond woensdag al in de krant, werd donderdag overal breed uitgemeten, en dan nóg eens 2 dagen later komen jullie met het verhaal aan…

Als de deadline klopte, dan had ik je voor dit artikel gedankt!
vØlvØ frǽk
ow vandaar dat ze vanaf nu caravans die 100 rijden niet meer bekeuren :-p

@ EVO
jah ik vind dat je daar 100 moet rijden ;-)
@Stef: Je kent het gezegde: “Beter laat dan nooit”. Men wil nog weleens een berichtje missen. Zie het maar als een dienst speciaal voor de Autoblog bezoekers die vandaag terug zijn gekomen van vakantie. Bovendien kun je hier je hart luchten en dat kan ook niet overal.
‘Wij brave automobilisten worden straks niet meer lastig gevallen door de mannen in het blauw met hun gele bonnenboekje’

Nee maar wel nog in casual en een gele jas met gele helm
Daarom stonden ze vandaag in A’dam Noord nog te flitsen..

Vanaf wanneer is dit?
Gaat niet zozeer om flitsen, maar om willekeurige bekeuringen. Denk maar niet dat er voor de automobilist veel zal veranderen…iets minder controle’s misschien, maar das dan ook echt alles! :)
De politie is idd je beste vriend, behalve als ze hun zwaailichten aan hebben dan zijn het ineens je beste vrienden niet meer…

Hoe dan ook, de Firma Dienstklopper zal flink bij moeten trekken met criminele zaken die op de “grote” administratieve hoop liggen!
Ik ben benieuwd want… ik kan me niet voorstellen dat koos het tolereerd als je 1-2 km te hard rijd… :| wel mooi dat het nu van de minister uit allemaal wat beter geregeld gaat worden. Je zou haast denken dat zij dan wel eens buiten komt :P
I love it when a plan comes together.
persoonlijk denk ik dat het geen slecht idee is om juist meer mensen te helpen die doodgemarteld worden .. dan lullige boetes uitschrijven .. maar dat is mijn bescheiden mening..
De overheid is onverzadigbaar. Die gaan toch wel door met leegkloppen van de automobilist! Dat heet dan democratie.
@ lincoln your right !!Wat ik trouwens vind is dat je als je een cop bent dat je zo met je laat
sollen door de overheid .Je bent toch ook niet helemaal dom en blind om te zien wat er werkelijk
aan de hand is en dan toch nog het ” lef” hebben om mensen te bekeuren die 3 km te hard rijden
of op het gras parkeren ed. Als ik er een was zou ik het niet pikken en staken om er voor te zorgen dat ik zinvol bezig kon zijn . Dus niet alleen maar staken voor een paar rot procenten meer loon.Je laat je toch niet telkens weer op straat sturen met de opdracht veel bonnen uit
te schrijven om lullige dingen.
@Stef; artikel mag dan wel aan de late kant zijn, maar pas deze week wordt over dit onderwerp een brief naar de Tweede Kamer verstuurd. Zo laat is het dus ook weer niet.. ;)
Kregnahwat! Beginnen ze nou eens eindelijk naar het gewone volk te luisteren? Eerst het APK gebeuren naar een realistischer frequentie terugschroeven en nu dit weer.

Zie je nou wel, dat links in een kabinet is helemaal zo slecht nog niet……
@ Ippon,
maar dan heb je het er zelf ook naar gemaakt…

@evo,
het gaat om de nieuwswaarde, niet over de kleine details ;)
nou op het water is er nog niks van te merken als je een paar km te hard vaart krijg je al een prent van die kinderachtige fl….
wat leuk nieuws zeg .. dat de politie gaat doen waar ze oorspronkelijk voor zijn.
laten we het hopen
heb ik nog niet veel van gemerkt

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).