Dagelijkse Christijan Albers update #1

Auteur: , 32 Reacties

Jawel dames en heren het is weer tijd voor de dagelijkse Christijan Albers update. Gisteren hadden we natuurlijk al de persconferentie waar onze Chris het huilen nader stond dan het lachen. Maar we zijn inmiddels al weer een dag verder. Tijdens de persconferentie werd er al gevraagd of Albers eventueel juridische stappen wilde ondernemen en toen werd er nog om de hete brei heen gedraaid, nu gaat het er toch op lijken dat CA iets gaat ondernemen.

Hij heeft Spyker nog enkele dagen gegeven om in een gesprek duidelijkheid te geven over zijn ontslag, gebeurt dat niet dan zal hij niet schromen om naar de rechter te stappen. En inmiddels heeft ook ome Joep van den Nieuwenhuyzen vanuit China gereageerd op de geruchten dat hij zijn afspraken niet na zou komen. Hij ontkent elke betrokkenheid:

,,Ik ben Albers, zijn vennootschap noch Spyker ook maar een euro, een dollar of een gulden schuldig.’’

Volgens de zakenman heeft hij vorig jaar tijdens de Grand Prix in Turkije een contract bij Midland gesloten, waarbij de naam van Mingya groot op de auto kwam te staan voor de resterende races van afgelopen seizoen, waaronder de Grand Prix van China. ,,En daarmee is mijn bemoeienis met het team opgehouden. Ik ben niemand iets verschuldigd, al vind ik het vreselijk voor Christijan. Dit gun ik hem niet.’’

En dat zou dan weer kloppen met de verhalen dat het gebrek aan geld slechts als een smoesje gebruikt is.

Derhalve: Kolles denkt dus dat ‘slechts’ twee miljoen op een budget van zeventig miljoen het team in de problemen gaat brengen. Dat zou er dan op kunnen duiden dat het team financieel krap bij kas zit. Mol daarentegen meent dat het team financieel gezond is. Tegenstrijdig. Beiden zijn wel eensluidend in het benadrukken dat Albers niet vanwege zijn prestaties aan de kant is gezet. Gek genoeg zei Mark Perkins, manager van de Indiër Narain Karthikeyan: “Spyker hoopt dat Narain een betere job kan doen dan Albers op dit moment”. Er speelt daarom meer mee dan een financieel geschil. Conclusie? Spyker zag het gewoon niet meer in de coureur Albers zitten.

De mensen die hoopten/dachten dat Giedo van der Garde het stoeltje van Albers over zou nemen moet ik helaas teleurstellen, na zijn geslaagde test van gister op het circuit van Spa heeft hij aangegeven Christijan NIET te zullen vervangen. Wel heeft Spyker vandaag bekend gemaakt dat Honda testcoureur Christian Klien morgen zal testen voor Spyker op het Spa. Er is dus een grote kans dat hij de eerst komende 2 a 3 races voor Spyker zal racen. En als de B-specificatie in Turkije is geïntroduceerd dan heeft de Indiër Narain Karthikeyan er wel oren naar om in de Spyker te stappen en met de rode lantaarn rond te rijden.

De beurskoers van Spyker heeft vandaag trouwens ook een flinke klap opgelopen en bereikte zelfs een all time low van 8,11 (-7,8%), maar inmiddels is de koers weer iets opgekrabbeld tot 8,40 (-4,4%).

Nu maar afwachten wat de dag van morgen ons weer zal brengen. Want ik het zo het idee dat dit verhaal nog wel een benzineslang staartje zal krijgen.

PS De complete verklaring van Christijan Albers kan je HIER terug vinden.32 reacties

De Opel Ampera-e is duizenden euro's goedkoper geworden. Kijk hier voor meer info!
Benzineslang.., LOL :P
Ik denk wat er ook gebeurd, dag Chrisje…
en dag spyker het is gewoon een lachertje heel dat team
God damn wat een gezeik weer daar bij spijker. Serieus het meest irritante bedrijf ooit :D
lekker boeiend :p

btw is het giedo of guido?!
Ik vind Albers een beetje een eikel, maar er zijn mensen die geconditioneerd meteen BENZINESLANG roepen als ze de naam Albers horen of lezen. Ik weet het niet hoor, zijn dit dezelfde mensen die nu nog steeds om andre van duin lachen of vrolijk al 10 jaar op elke verjaardag weer Youp van het Hek na gaan zitten doen. Tijd voor de volgende Albers grap zeg ik!
Net als de grindbak roepers ;)
ik vind iedereen die een sport beoefend een eikel
@Mike: Je hebt volkomen gelijk. Iedereen die blijft blaten over die benzineslang toont aan de afgelopen jaren weinig F1 te hebben gekeken. Ook grotere rijders en zelfs wereldkampioenen als Schumacher hadden af en toe een off-day waarbij zich kolderieke situaties voordeden. De monteurs bij Spyker tonen zich wat dat betreft professioneel vergevingsgezind. Die hadden in Engeland “I survived the Magny Cours 2007 pitstop” achterop hun helm geplakt. Blunder, zand erover. Spyker toont zich steeds meer als een dubieus bedrijf. Ik vraag mij ernstig af of die kitcarbouwers over 2 jaar nog bestaan.
Weet je, ik heb zeer weinig met Christijan Albers. Hij is zeker niet de beste coureur, en z’n arrogantie is ook al niet uit te houden. Maar als het team van hem af wil omdat hij niet goed genoeg presteerd, dan moeten ze dat ook zeggen, en niet met zo’n kutsmoes komen!
Spyker sucks, Albers zal nooit de beste rijder worden. punt uit. jees wat kan er hier lang over een onderwerp doorgegaan worden, zijn er niet nieuwe tuners die weer eens een 997turbo onder handen hebben genomen? iig interessanter dan dit. PUNT
@ Lincoln: Hahahahahaha!
gereageert moet met een d zijn
@Henkie, daar heb je gelijk in, maar ik schat Albers hoger in dan Wurz/Barrichello en Davidson. Een beetje rond het niveau van Coulthard, en dat zijn coureurs die gewoon thuis horen in de F1.

Van Spyker vind ik het stom, een coureur vervangen komt de sportieve prestaties zelden ten goede omdat je bij een nieuwe coureur weer bij 0 moet beginnen terwijl Albers na het vele worstelen met de auto wel een beter beeld heeft gekregen over een goede afstelling voor de wagen.
Nou dames, niet zo moeilijk doen over dit nieuws hoor. Als het je niet bevalt, dan lees je het toch simpelweg niet?
Of wordt Winkelhock de opvolger?

Rumours suggest that the Silverstone based team’s German reserve driver Markus Winkelhock could be granted a one-off drive for his home race at the Nurburgring next weekend, before a higher-paying alternative finishes 2007.

“We are trying really hard to put together a financial package,” he told the newspaper Welt.

Winkelhock, 27, added: “I hope to know more in the next couple of days.”
DeAutogids.nl
Is er ooit een team beter geworden van een wisseling tijdens een seizoen? Ik kan het me zo niet herinneren, maar goed, wellicht ben ik selectief. (Verstappen bij Stewart?) Dat het bericht tegenstrijdig is kun je wel stellen. Bovendien had het team net een meevaller gekregen van 18 miljoen aan televisiegelden!!
en volgend jaar doornbos in de spyker waarom eingelijk niet ,eerst assen maar es afwachten
Het is wel mooi geweest. Deze hele soap gaat me te lang duren.

Albers kan het ook van een positieve kant bekijken. Ze hebben tenminste niet gezegd dat hij en slechte coureur is en dat ze hem daarom hebben moeten laten gaan. Everybody saves his face and move on. Je ziet toch zelf ook wel in dat dit een doodlopend pad is. Albers heeft zelf toegegeven dat er problemen zijn met één van zijn sponsoren. Punt einde. En nu mag dhr. Nieuwenhuyzen nog zo hard ontkennen een zuivere reputatie heeft ie zelf ook niet.


Dussssssssssss……….
Wat hoorde ik…. gaat ie volgende jaar nou clio cup rijden?

Is toch meer zijn categorie.
Dennis Asselbergs
Typisch Nederlands dit hele gebeuren.
In het kort komt het hier op neer, of het nou voetbal, bonzaiboompjes-snoeien of F1 is.

“Wij hebben gewonnen” in geval van winst of voorspoed.
“Zij hebben – hij/zij heeft verloren” in geval van verlies of tegenslag.
ik denk dat albers beter in de DTM thuis hoort
@yetta
Ik gok dat Doornbos volgend jaar, en zeker als hij het zo goed blijft doen als nu in de joeesofee, hij zeker weten niet in de Spyker zal rijden. Veel logischer zal het zijn dat hij bij Red Bull gaat racen. Per slot van rekening rijdt hij nu in Amerika met RB als zijn persoonlijke sponsor.

On topic: Ik vind het bijzonder lullig voor Chris wat er gebeurt is. Zeker als je zijn raceverleden bekijkt. De man kan gewoon racen, maar heeft de verkeerde beslissing gemaakt om bij een dergelijk team als Spyker te gaan rijden.
gek, als we nu met zijn allen aandelen spyker gaan kopen, schiet de koers omhoog…

lijkt het net of ze eens wat goed doen ;) en dan als de koers lekker hoog is, cashen :P
@henk .. goed bezig .. we zijn al zoveel tijd kwijt aan spyker en een vergoeding lijkt mij op zijn plaats .. dit moet te realizeren zijn .. i,m in.
Beetje raar dat iedereen Albers zo afkraakt, hij heeft veel pech gehad en door zijn onervarenheid een paar mindere keuzes gemaakt. Daarnaast zit het materiaal (wat ook bezig is aan z’n debuurtseizoen) ook niet mee. Natuurlijk loopt dit niet vlekkeloos.

Ik had er meer voor gevoeld als Spyker (even de financiële perikelen waarvan niemand weet wat er nu écht aan de hand is, buiten beschouwing gelaten) zich gewoon achter zijn rijders had geschaard en aan een langzame maar gestage opbouw had gewerkt.

Dit brengt geen rust in het toch al vrij rumoerige vaarwater van Spyker F1.
En weer is de HOLLANDSE TROTS ver te zoeken!!!!!!!!!!!!!!!
Treurig…de column van Jos Verstappen…

http://www.telesport.nl/columnstopsporters/article1869652.ece

Verwacht op deze plek geen krokodillentranen naar aanleiding van het nieuws dat Spyker Christijan Albers op non-actief heeft gezet. Het klinkt misschien hard, maar naar mijn mening heeft Christijan zijn eigen graf gegraven. En hij mag dan wel zeggen verrast te zijn door het besluit, maar volgens mij heeft hij deze afloop allang zien aankomen. etc..
Zo negatief als Verstappen is over Spyker en Albers, ik begin die Verstappen wel steeds minder sympa te vinden. Ik hoop niet dat Spyker iets met hem wil. Gisteren reed Adrian Sutil trouwens prima tijden op de tweede testdag op Spa. Dat terwijl de B-versie van de auto nog moet komen. Ik zie Spyker dit jaar toch nog wel een paar keer iets presteren in een F1-race.
@lincoln

Wat is dat nou weer voor idiote reactie,


***** , get a life man………………
ach Verstappen, debatkampioen zal ie niet worden met zijn kromme redeneringen die toevallig ook nog eens allemaal op hem zelf slaan. Op incidenten van Albers terug blijven komen is erg sneu, maar gelukkig is de kleine hersencapaciteit van de heer Verstappen chronisch, dus dat rechtvaardigt mijns inziens wel voortdurende spot!

sneue gozer!
@GTR2 Driver .. sporten is dom .. sporten is energie verspilling .. sporten stoelt nergens op .. teamsporten zijn nog het allerdomst .. sporten is alleen maar goed voor sponsers.

…… get a job dude …..
@H.J. Vaessen,

Albers onervaren? Sutil heeft nog minder ervaring, maar die reed CA ‘gewoon’ op 0.5 sec. in dezelfde auto!
BTW, stel dat de B-versie was ingezet…Wie garandeerd dat CA dan beter zou presteren? Voor hetzelfde rijdt Sutil nog verder bij CA vandaan!

Ik misgun CA niets, maar hij moet ook niet zoveel teren op zijn DTM-verleden! Want het is een harde wet in de F1, dat je net zo goed ben als je laatste race.
Met die woorden in mijn achterhoofd, kan ik niet zeggen dat CA het oh zo fantastisch deed!

Daar komt nog bij dat Spyker weliswaar 18 miljoen euro erbij krijgt, maar dat is vanwege een deal met SA en STR!
Indien Spyker in Canada een puntje had gepakt, dan had men twee troeven in de hand;
* prijzengeld (ca. 20 miljoen)
* en de aanklacht tegen SA en STR, wat NOG MEER geld had kunnen opleveren.. ;)
huub Vanderlubbe
………………ACH MAN, GA TOCH FIETSEN!!

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).