Nieuwe Cadillac SRX in 2011 & nieuwe baby SUV?

Auteur: , 13 Reacties

Dat Cadillac het niet echt lekker doet in Europa mag inmiddels wel als een feit worden geaccepteerd. De verkopen blijven achter ondanks dat wij er zo af en toe een rijtest tegenaan gooien.

En dus komt Cadillac maar met een golf van nieuwe SUV’s in de hoop dat die het tij kunnen keren. De SRX en Escalade kennen we natuurlijk al. Maar in 2011 komt er een nieuwe versie van de SRX (zie impressie Motor Trend) en misschien nog wel belangrijker nieuws is dat Cadillac ook overweegt om met een kleinere SUV te komen. Dit model zal dan de strijd aan moeten gaan met auto’s als de BMW X3, Land Rover Freelander, kortom nog een auto om toe te voegen aan de lange lijst van compacte premium SUV’s.

Qua techniek zal dit model sterk leunen op de nieuwe Saab 9-4X. Qua aandrijving zal er gekozen kunnen worden uit verschillende motoren zoals een 3.6 liter V6 benzine met directe inspuiting een 2.9 liter V6 diesel (speciaal voor Europa) een motor die loopt op E85 en natuurlijk een hybride variant (bron: Motor Trend, via: Motorauthority).13 reacties

Heeft wel wat weg van een Mercedes ML
Stoere Sjoerd
Hij gaat er, als ie er zo uit komt te zien, erg op vooruit. Ik vind de huidige wat te vierkant. Ik vraag me wel een beetje af of dit wel aanslaat. Veel mensen zullen toch kiezen voor de X3, Freelander en tegen die tijd de Audi Q5.
Stoere Sjoerd
Ehm…ik bedoel dus dat de SRX er op vooruit gaat en dat mensen die Europese merken zullen verkiezen boven de Baby SUV.
die saab zie ik zo nu en dan nog wel eens rijden, best een raar ding, heel erg strak gestyled, en dat maakt em wel tof.

afbeelding ziet der goedjes uit, denk dat de mensen met toch wel een zwak voor dit uiterlijk, maar die net niet de beurs dervoor hebben, dit wel zullen waarderen.
@ cl600; De Saab 9-4X bestaat nog niet eens… Je zult de 9-7X wel bedoelen? ;)
@ Rudie Het lijk idd behoorlijk veel op een M-klasse
ik vind ‘m ook errug op die Opel Antara lijken. Hij mist alleen nog de lucht in laten bij de voordeuren. maar desondanks geen onaardig model!
Jakkes, ik wordt n beetje moe van als die SUV’s aka Super Useless Vehicles’s
@ Citrofiel : denk het ook ja :P bedoel iig de jeep van hun ;)
lekker spannend hoor..
“Dit model zal dan de strijd aan moeten gaan met auto’s als de BMW X3, Land Rover Freelander,”

Bewonderenswaardig en tegelijkertijd een béétje dom, moeite doen voor een verloren strijd…..
het lijkt meer op een volvo XC60….bummer
ja ik denk dat de meeste jeeps de laatste tijd wel al wat minder verkopen.
maar ik denk dat deze het niet zal halen tegen de X3, dom van caddilac ze hadden beter hun tijd gestoken in het ontwerpen van een zuinigere motoren.
Maar dat hadden ze al kunnen weten van Ford

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).