Column Lotte: Trouw(e)auto

Auteur: , 94 Reacties

De met vierkante koplampen uitgeruste groene Mercedes 190 E komt voorgereden. De bruidegom stapt uit en spoedt zich naar de andere zijde van de auto waar hij zijn vleesgeworden slagroomtaart in meters rushes, kant, satijn en pofmouwen uit de auto probeert te wippen. Helaas voor hem bestaan er geen schoenlepels in die maat en oogt het nogal ongemakkelijk. Als de bruid eindelijk haar evenwicht gevonden heeft, zakt de voile uit het secuur opgemaakte permanentje en blijft haken aan de stoelversteller. De deur valt dicht en als de chauffeur de voile teruggeeft aan de bruid zit er een brede zwarte smeerolievlek op. Met een zenuwlach verkondigt ze: 'dat krijg je als je trouwt met een monteur!'

In de trouwzaal aangekomen dreunt de ambtenaar van de burgerlijke stand het ingestudeerde lijstje met ‘leuke’ wetenswaardigheden op. Bij een grapje over het uit de hand gelopen vrijgezellenfeest spreekt hij de naam van de, in driedelig paars gestoken, getuige verkeerd uit. Het doelwit van de kwinkslag blijft ongestoord met zijn mond open naar de welgevulde boezem van de moeder van de bruid staren. ‘Ik vroeg Wesley en Tamara met welke auto zij elkaar vergelijken’ probeert de ambtenaar opnieuw. ‘Wesley vond zijn vrouw een rode Ferrari. Mooi en snel’. De broer van de bruidegom knikt instemmend terwijl hij de bruid een knipoog geeft en z’n lippen aflikt. Roodaangelopen kijkt Tamara weg en concentreert zich op het gezicht van haar aanstaande. ‘Tamara daarentegen vindt haar Wesley net een limousine. Groot en indrukwekkend’. De man die op zijn synthesiser de bruiloftsmars speelde toen we binnenkwamen, snapt de bedoeling van de bruid. Hij verslikt zich en begint gegeneerd te hoesten. Ik sla de man onbeholpen op zijn rug en bedenk me dat het nog niet eens zo vervelend is dat mijn kerel nog geen ‘ja’ heeft gezegd op mijn aanzoek. Waarschijnlijk zal ik me in een Lamborghini Countach moeten vouwen en vergeleken worden met een RS6 Avant.94 reacties

Dennis Asselbergs
Whahahaha, sprekend!
Dit tafreel herhaalt zich praktisch iedere maandag, als een huwelijksvoltrekking op het gemiddelde gemeentehuis het goedkoopst is. Ik heb een blauwe maandag bij de gemeente Zaanstad gewerkt en geloof me, daar kwamen ze zelfs met een taxi als trouwauto op de proppen…
In dit verhaal is de trouwauto toch ook een taxi?
Vorige week was het 7-7-7, onderweg naar mijn eerste afspraak kwam ik al twee Nazi-achtig-oude Mercedessen tegen waarin een quasi-gelukkig paartje achterin zit te kijken alsof het een nieuwe Bentley Azure betrof.

Wat is dan wel verantwoord? ‘Gewoon’ een oude Rolls? Eigenlijk wel he, ook vanuit praktisch oogpunt. Zal de enige keer zijn dat de keuze voor een RR gebaseerd wordt op praktisch nut. Ik zie een Caravan-trekker van het jaar er niet in zitten.

Ach, Lotte ik denk dat wij zo’n hele oude Citroën nemen. En als je dan toch een vergelijk wilt, verwerkt in een praatje van de ambtenaar, dan zorg ik wel dat je vergeleken wordt met een 911. Die is gewoon de bom als je hem koopt, en na een jaar of tien rijdt ie nog zoooo lekker ;)
Hmmm, ik ben getrouwd in (onze eigen) 911 cabrio, wat zegt dat van ons :) Snel, open en tikkeltje eigenwijs?

Jaap
Dennis Asselbergs
Toen een vriend van me enkele jaren geleden trouwde, kwamen hij en zijn vrouw in spe aan in een prachtige Fiat 500. Met het dak open, want ze zijn allebei nogal lang. (hij keek uit het dak over de voorruit) Als verassing stond er een Ferrari 456 GT 2+2 (de oude van ZKH Prins Bernhard) toen ze als man en vrouw weer naar buiten kwamen. In dat opzicht hou ik dan ook wel weer van een thema feestje… (Italiaans, klassiekers red.)
Mijn schoonzus is een echte autoliefhebber: die heeft haar trouwjurk zo gekozen dat ze zonder onhandigheden in en uit haar Triumph Spitfire kon stappen :)
doet me denken aan de trouwerij van mn zus, oude kever uit 1964 met zo’n heerlijke boxermotor, wat vind je daar nu van? en trouwens, mijn zwager is ook automonteur ;)
en wat is er mis om met je aanstaande achterop de fiets op maandagochtend naar het stadhuis te fietsen…

Als je zelfs al op je trouwdag je libido moet compenseren met een indrukwekkende auto, ziet heer slecht uit…
Ik trouw slechts onder één huwelijkse voorwaarde, namelijk deze:

http://www.pcauto.com.cn/zt/sh2005/news/0504/pic/1959kaidilake-Eldorado_Biarritz.jpg
Als altijd is de column van Lotte weer een fijn stuk leesvoer voor op de donderdag ochtend.
@Ruben Baeten: You got that right.
FlorisFerrari
Mijn ouders zijn getrouwd in onze witte Triumph TR3a. :)
En mijn opa en zijn 911. :P
mijn vader en moeder zijn getrouwd in hun tvr cerbera
toenmalige tvr cerbera hadden ze maar voor even
Cadillac Fleetwood 1954. Een witte….
Ga gewoon lopen. Dat is pas chique.
Wat die Stoere Sjoerd nou weer
Witte Rolls-Royce Corniche…(zucht)
Nu het toch over trouwauto´s gaat… zijn er nog tips wat betreft de autokeuze? Ik heb al ideeen, maar hoor graag jullie meningen. (jaja, volgend jaar juni moet het gebeuren, overigens zonder enige dwang overeengekomen :-D).
Onze trouwauto was -uiteraard- een klassieker.
Onze MGB uit 1970. Helaas regende het pijpestelen! :(
Trouwen is zo overrated en 1964.

Ik zeg honeymoon naar de Malediven om daar vervolgens in een Cadilliac Sixteen te worden vervoerd, 100% zeker dat ’t die avond extra gezellig wordt dan :)
@Armada: you’re so sweet. Dankje!

@Ruben: nu nog sparen voor een vetkuif! ;-) Ik kan een mintgroene versie voor je regelen…

@troyk: trouwen is overrated, maar je zou het wel doen…dus…ofzo?
HeadlightInYourMirror
Ha, heerlijke dag gehad, na al die jaren dan toch maar eens trouwen.

En dan het genot mogen ervaren dat m’n allerhoogste baas, zonder dat-ie het ooit heeft geweten, die schitterende 645i Cabriolet voor ons heeft betaald.

Meneer de Jong, bij deze nog onze dank!
HeadlightInYourMirror: hahaha, goede actie!
@H.J. Vaesen: wat IS eigenlijk in Godesnaam het nut van een trouwauto?
Een strakke witte Peugeot 404 met een ROOD pluche interieur ….als een grote ijsbeer met een bloedend hart !
Is het mooi weer dan kan het schuifdak open waardoor de bruid (die uiteraard dient te stralen) door het extra licht in de auto goed gefotografeerd kan worden.
is het slecht weer, dak dicht en kachel aan !
Een 404 is ook mooi te versieren en is voor degene die het bruidspaar rijdt absoluut geen straf !
@ pieter
lamborghini diablo dan blijft julie trouwdag voor altijd bij iedreen die daarbij was in zijn geheugen geprind
ik blijf erbij dat trouwauto’s een goed geluid moeten produceren, het enige dat dan nog beter kan klinken als een v8 is een 4-cil boxermotor!
tja .. het is toch de mooiste dag van je leven .. ha ha ha ha ha ha ha ha.. mijn mooiste dag was mijn eerste auto (lincoln towncar 1978) we zijn om financiele redenen uit mekaar gegaan .. maarja als je elke keer terug komt bij lincoln kan je ook niet echt vreemd gaan noemen..
westerstraat15
geniaal stukje!

Onze trouwauto was een stuk minder snel en krachtig, namelijk slechts 1 PK, maar we hadden er wel allebei 1. (volbloed met stamboom en lange manen)
Wij zijn getrouwd in een donkergroene Jaguar S-type van een engelse vriend. Hij zou toch met de auto komen, dus was het makkelijk om gelijk zijn auto te gebruiken. Erg leuk en gezellig was het. Kleine groep en een niet al te stressvolle dag :)
@ de sjonnies; “als een grote ijsbeer met een bloedend hart!”
Lekkere vergelijking. Een bloedend hart wil je toch juist niet als je trouwt…? Of wel? ;)
@ H.J. Vaesen; Zo een:
http://www.2b-brothers.nl/citroen.jpg
Of nog ouder?:
http://www.trouwservice-wendy.nl/citroen%20ac4-1934.jpg
:P
(of mag hij gewoon niet wit zijn? Ik vind het persoonlijk lelijk staan, maar ach, wat maakt mijn mening nu uit?! ;) )
Lieve Lotte,

Weet je nog toen we verliefd werden, in mijn…http://www.autotrack.nl/car-img/of01/s055/of01_0002982655.jpg


Weet je nog dat ik je wijs probeerde te maken dat het eigenlijk een sportauto was? Nou, daar zou je toch niet mee bij het stadhuis mee willen aankomen.
RS6 Avant? Onopvallend en saai ogend maar loopt goed door en kan veel in??
@ Citrofiel

De bovenste, en dan in het zwart natuurlijk. Ik ben Lotje’s pooier niet.
@ Robin; Foei!

@ H.J. Vaesen; Die zijn er genoeg in ieder geval! :D Wel een beetje een saaie kleur hoor… ;)
http://www.voitures-d-ingenieurs.com/images/CITROEN-15CV1938L.jpg
Hij heet overigens in de volksmond Traction Avant, mocht het je ooit nog van pas komen ;) . Voor een bruiloft zou ik dan de 11BN of 15CV nemen (heel ruim!), de 11BL en 7CV zijn wat klein… Hoewel, dat is natuurlijk wel lekker knusjes! :D
@ Citrofiel

Volgens mij zit je kwijlend achter je pc dat je ons mag verblijden met dit beeldmateriaal. Maar, erg mooi. Erg erg stijlvol.

Wat veel Heeren niet begrijpen is dat een bruiloft om meer gaat dan de auto vrees ik.

Maar we wachten even wat Lotte er van vindt.
“vleesgeworden slagroomtaart in meters rushes, kant, satijn en pofmouwen”

En dan nog de getuige in driedelig paars.

Waar haal je ’t vandaan. Ik ga bijna denken dat je bij die bruiloft aanwezig was…..
@ H.J. Vaesen; Nou, als ik aan een bruiloft denk, dan denk ik in eerste instantie aan de ceremonie, dan een feest, en dan de auto. Dus het valt nog mee bij mij, geloof ik. ;)

@ Lotte; Nou, wat vind je? Wat vind je? Van die zwarte oude Citroën hierboven bedoel ik dan… Nou? NOU? :P ;)
HeadlightInYourMirror
@Lotte
Ik moet er nog steeds om lachen. Ook al staat er niet echt een wrak op de oprit. Soms zijn dingen gewoon heel vermakelijk.
@citrofiel – bloedend hart – je bent zeker zelf niet getrouwd, hoe ouder je wordt, hoe meer mooie jonge meiden erbij komen en van Anita mag ik er NIET aanzitten !
@ de sjonnies; Oke, ik snap het nu. :lol: Ik ben idd niet getrouwd.
@citrofiel

Toch maar eens een ander merk proberen, citroen zijn natuurlijk ook niet echt babe magnets. ;-)
@ Robin; Als ik moet kiezen tussen een getrouwd leven zonder auto’s en een ongetrouwd leven met auto’s kies ik voor de laatste! :) En ja, dat die auto’s dan Citroën zijn, daar breng ik voorlopig ook nog geen verandering in aan. Het enige alternatief (voor mij), Renault, is ook al geen ‘babe magnet’… Dus… ;)
@ Robin; Hoewel, Peugeot gaat ook nog wel, muv van een aantal modellen. En Fiat ook. En Alfa Romeo ook. En Lancia ook. En Seat ook nog wel een beetje (hoewel het iets te VAGgerig is…). Zie je het patroon? In ieder geval geen Aziaat, en geen Duitser, Zweed of Amerikaan. Hmmm. Er zit dus toch nog wel wat ruimte in… Welk merk van deze zou jij aanbevelen als ‘babe magnet’? ;)
@Citrofiel

Oei oei das moeilijk… goede vraag voor Lotte!

Maar ik denk iets met een steigerend paard voorop? Alfa is natuurlijk een goed alternatief ;-)
@ Lotte; Naar aanleiding van de reactie van Robin wil ik je graag vragen mijn bovenstaande reactie te lezen en de vraag te beantwoorden. Doe maar alsof er Lotte staat ipv Robin. ;)

@ Robin; Tsja, het is wel leuk, die 599. De 430 is ook wel leuk… Maar niet als dagelijks vervoer (voor mij), daar ben ik veel te relaxt voor. Even jagen is leuk, maar dan weer cruisen… Sorry ;) , het zit nou eenmaal in me.
En Alfa maakt natuurlijk ook prachtige wagens, maar wel met veel minder comfort dan Citroën… Ik blijf denk ik toch maar Citrofiel ipv Alfist. ;)
Even snel tussendoor: Ferrari als babe-magnet? You MUST be joking!

Wat ’t voor mij doet (oh zooooooo oppervlakkig) is een Mustang (ja, die nieuwe!) en Maserati.

@H.J. Vaesen: daar kom ik op terug! ;-)
@ Lotte; Ik zal het onthouden! ;)
@Citrofiel: en wat ga je met die info doen?
@ Lotte; Jaaaaaah…… ;) Gewoon, voor je weet maar nooit wanneer…
@Lotte

Och Ferrari geen babe magnet, wedden hoeveel vrouwen op geld vallen! :p (oke dat zijn niet de vrouwen die je wil hebben, true)

Maar goed ik wil ook geen vrouw die valt op de nieuwe mustang. (HA! pak aan!)
@ Lotte

leuk om lezen, keep it up!

met jou wil ik zels trouwen al was het met een fiets :p
@ Lotte

Ferrari en babe magnet… sommige mannen hebben iets te compenseren hé
Wij zijn getrouwd in een schitterende Bentley S3. Schitterende ervaring omdat het in de sneeuw was en de auto een automaat had.
Driftend door de bocht, ik zweer het!

Ik hoop dat de foto er op staat.
@ Robin

vrouwen die op geld vallen zijn duur in onderhoud ;)
@Robin: RS6 Avant? Onopvallend en saai ogend maar loopt goed door en kan veel in??

Ja…wrijf het maar in ;-)

@H.J. Vaesen: liefde maakt blind? ;-)

@tweaker: toch wel met bagagedrager he?
@ Lotte

Yes, heel blind. Maar dat is prima, vertoeven wij in ons eigen wereldje. Laat de rest maar sukkelen.

@ Citrofiel

Ik ben blij dat ik dit helemaal jouw topic heb gemaakt met mijn trouwauto opmerking. Toch vind ik je opmerking over een leven met een vrouw zonder auto en vice versa een beetje zorgwekkend. Zag daarstraks een BX staan, moest direct aan jou denken. De afweging in mijn hoofd ging ongeveer zo;

BX of Borsten.

Borsten of een BX.

Brosten en een XB.

Borstige XB en…

XBorstenen

XTRA GROTE BORSTEN!
@ Lotje

Overigens, in de VS heb ik nog een tijdje een ’99 Cobra gereden, in het zwart. Toeval.
@Citrofiel:

Ja ben met Lotte eens, die opmerking was redelijk eng. Een auto is uiteindelijk maar van blik en had als eigenlijk doel om geld op te brengen (op enkele na, maar die zijn heel enkel).

@Lotte:

sorry, was een flauw grapje ;-) Zullen we er een maserati van maken??
@H.J. Vaesen: Citrofiel heeft het over getrouwd zijn… en niet over een celibatair leven! Of wilde je het gewoon even over grote borsten hebben? Kan hoor… ;-)

’99 Cobra: sweet! Toeval is logisch (Cruijff)
ooowwwww correctie!!

@Citrofiel:

Ja ben het met H.J. Vaesen eens, die opmerking was (…)


Saved by the bell
O ja, enkel trouwen…

Ja trouwen is eigenlijk niet boeiend he? HA!

Vergeet dus al mijn eerdere opmerkingen die betrekking hadden op een ‘celibaat’ leven ik begreep het verkeerd.

En Amerikaanse auto’s zijn lame!
@Robin: als trouwe bezoeker zijnde, ken ik je iets langer dan vandaag. I can take it! (zelfs tijdens PMS ! Grrr….;-))
@Lotte

haha gelukkig!

Maar waarom maakte je die vergelijking in je column of waarom dacht je dat die vergelijking gemaakt zou worden door je toekomstige man??

(p.s. PMS is zo mode maand Mei)
Wooooooohhhhhh hold on little lady! You´re going to fast! Gisteren (en nu voor altijd natuurlijk ;) ) was je mijn droomvrouw en nu heb je het al over trouwauto´s! What about our first date? ;) :P

Mijn trouwauto? Dat was buslijn 25 naar het stadhuis. Onderweg nog wat familie opgehaald……..
Net ietsje anders dan jij het eerder omschreef. Audi is een geliefd merk en de station-variant verwijst naar het wonder van een zwangerschap.
@Rick: hoeveel hints nog jongen… Tiktaktiktak…
@Lotte

Oke, op die fiets!

@Rick dos

Vraag of je een klinker mag kopen of is dat een ander spel…
Nog ééntje? ;)
@Robin

Das een ander spel :) ……….maaruh hoeveel lettergrepen Lotte? ;)
Hahaha! Spelletjes? Linda’s Honeymoon-quiz dan?

En Rick, dat je je aanstaande niet hebt laten lopen met jou op haar rug… ;-)
Hey, come on now, Lotte! So insensitive ben ik nou ook weer niet! Het moest voor haar ook een speciale dag zijn. Besides, ze moest natuurlijk ook goed uitgerust zijn om mij over de drempel te kunnen dragen. En je weet nu wat voor een lichtgewicht ik vroeger was! ;) :P
Hahaha! Heb je die string ooit nog teruggevonden voor je het huwelijksbed instapte?
Waarom denk je dat het etiketje verkeerd zat?
Hahaha, waarschijnlijk was die boven aan de trap al niet meer terug te vinden.
Wat voor een trouwauto je neemt doet er uiteraard helemaal niet toe. Om alle discussie vooraf al onmogelijk te maken, zijn wij gekomen met paard en wagen…
Hè, Jammer dat ik gisteren wel gewoon moest werken. Anders had ik me ook weer eens lekker in een onzin discussie kunnen mengen ;-)

Leuk stukje Lotte. De spruitjes lucht dampt ervan af !

Zelf ben ik alweer bijna 15 jaar geleden getrouwd.
Trouwauto was uiteraard een 308. (Nee, geen Peugeot, een Ferrarri natuurlijk)
Mooiste dag van mijn leven. (Voornamelijk door die 308 !!!!!!! :-D )
@ Lotte

Laten we voorop stellen dat ik zoiezo niet over BXen wil praten. Je biedt me een zeer aantrekkelijk alternatief. Past wel een beetje op autoblog.nl – zuiver lijnen spel, perfecte naadloze afwerking, tijdloos design.

:)
Janusje: Kwartaalcijfers opmaken bij de KLPD? Hoeveel steekpenningen zijn er deze keer in jouw zak verdwenen? :-P ;-)

Deze onzindiscussie kunnen we gewoon voortzetten. Het is nl. VRIJDAG!

@H.J. Vaesen: hahaha!
Vrijdag wordt er altijd op autoblog die quiz gehouden waar ik nooit uitkom. Dus op zich is een onzindiscussie een beter alternatief.

Maar ff on-topic een dikke sportauto lijkt me niet makkelijk als trouw auto… al dat kant kan geen kant op… hahahahahaha wat een grappen :s
He bah, on-topic… ;-) Schuddebuiken Robin!
Ja vies he on-topic;

ik vrees hier altijd voor wat -edit- werk als ik niet ontopic ga, gewoon wat paranoide gedachtes die zich dan bij mij ontplooien ;-)
@ Lotte kijk een vrouw met een echt goeie smaak die komt er wel,die gaat voor een icoon
als de Mustang, anders dan de grijze massa :) Je mag hem komen rijden en Ruben Baeten
meenemen om het te filmen.Het is alleen een cabrio licht getuned tot 375 pk ja het blijft
tobben tot de nieuwe Camaro er komt, maar ja :)
haha toffe column! de trouwauto van mijn ouders was de witte BMW 2002 van me pa
…sorry? ‘Alleen een cabrio, licht getuned’? ;-)

E-mailadres bij de redactie! ;-)
@lotte.
KLPD ?!?!?!?!?!
Wil jij heel snel ophouden met vloeken ?!!
Even voor de duidelijkheid.
[email protected] was bij de bromsnorren. Ik dus niet hè !!!
Ik zei toch WERKEN !
Daar hebben ze bij de KLPD nog nooit van gehoord !!
KLPD, Pfffft
Gut, heb ik me even vergist! Jullie, samen met Rick Dos, vormden op een gegeven moment bijna een siamese drieling. Dat zal de verwarring hebben veroorzaakt.
Dat kan ik je ook bijna niet kwalijk nemen hoor schat ;-)
Ik begreep ook meteen waar de vergissing zat !
Maar ik ben dus GEEN politieagent… dat dat effe duidelijk is :-)
@Lotte ben niet zo handig met comp kan ni vinden, sorry :(
Uhh… ik bedoelde: stuur je e-mailadres naar de redactie! Misschien kunnen zij (en misschien ik) er iets mee.
Ahum, die bestaat niet, zie rechtercolumn: [email protected]

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).