Interesse in Jaguar en Land Rover vanuit India

Auteur: , 16 Reacties

Net als bij de verkoop van Aston Martin, komt er maar geen einde aan de geruchtenstroom over de verkoop van Jaguar en Land Rover. Hoewel de interesse beperkt leek, blijken de Indiase autobouwer Tata Motors and tractor fabrikant Mahindra & Mahindra momenteel beiden overwegen een bod uit te brengen op de knappe dochters van Ford, die volgens analisten gezamenlijk zo'n 1,5 miljard dollar moeten kunnen opbrengen.

Tata zou in Fiat kringen al zijn licht hebben opgestoken om de financiering rond te krijgen. Tata heeft al een joint venture met Fiat voor de producties van auto’s voor de Indiase markt. Volgens geruchten zou Fiat op zich interesse hebben in Jaguar’s techniek voor achterwielaandrijving en Land Rover’s platform voor SUV’s, maar niet geïnteresseerd zijn om zelfstandig een bod uit te brengen. Tata zou ook met een aantal investeringsmaatschappijen zoals bijvoorbeeld Cerberus, de deal rond kunnen breien.

Zowel Tata als Mahindra hebben geheimhoudingsverklaringen getekend, dus “waar rook is, is vuur” gaat hier zeker op, maar het kan dus nog alle kanten op. In de wandelgangen werd zelfs Hyundai als koper genoemd, maar de Koreanen ontkennen dit. Wij blijven ondertussen de geruchten gewoon rapporteren, maar ik neem het je niet kwalijk wanneer het je ene oor in gaat en direct het andere oor weer uit (via: motorauthority).16 reacties

Waarom de Opel Vivaro de ideale bus voor jou is, bekijk het hier!.
Als dat gebeurt wordt het de doodsteek voor die twee merken. Let op mn woorden…
citrofiel evil twin
Bwa tata is geen slecht merk ik heb er zelfs is ooit eentje zien rijden hier op basis nog van een mercedes.
Tjah , de mindere merken gaan altijd die kant uit . Land Rover moeten ze niet weg doen dat draait juist goed . Jaguar het zelfde als Rover
@PieterA .. ooooeeehhh hel en verdoemenis .. leuk voor je .. die glazen bol .. en een eeuwige angst voor aziaaten
Het is geen kwestie van een glazen bol maar van pure logica, iemand met geld wil niet geassocieerd worden met merken waar een aziatisch (goedkoop) luchtje aan hangt.
@PieterA .. kruip jij eens lekker achter die achtelijke computer vandaan en ga eens wat van de echte wereld zien .. hollander.
Geef liever tegenargumenten in plaats van verwijten te spuwen die niet kloppen want ik ben Belg.
je hebt gewoon geen idee waartoe de in jouw ogen goedkope landen in staat zijn .. daar zijn holland en belgie gewoon truttige overgeonganiseerde landjes bij .. en je beredeneerd als een hollander maar ik wist dan ook niet dat er zulke sneue bange mensen in belgie wonen.
Tuurlijk gaan we van deze twee niks meer horen !

truttige overgeonganiseerde landjes ?

Ik ben blij dat het zo is !

En waar dit op slaat (beredeneerd als een hollander) . Wat kunnen mensen zielig doen .

En wat is er met Rover gebeurt ? Erg jammer die Aziaaten maken altijd alles kapot .Altijd met die lelijke of gekopieerde auto’s
WTF?! Wat is er met Rover gebeurd?! Om dat uit te kunnen leggen moet ik je mee terug nemen in de tijd.

Er was ooit eens een eeuw die de naam 20e had gekregen. Dit was vreemd omdat men sprak over bijv. 1950. Vreemd hè? Maargoed om met mijn verhaal verder te gaan. In deze zogenaamde 20e eeuw had je een decennium die we even voor het gemak de jaren ´70 noemen. Alles was mooi en prachtig in het bedrijf dat British Leylands heette. Totdat de grote boze wolf (die we concurrentie noemen) de kop opstak. Mensen werden bang en paniekerig en wisten niet wat ze moesten doen! Moederbedrijf BL kon er niet meer tegen en legde al snel het bijltje er bij neer. De kinderen van het moederbedrijf moesten leren om op hun eigen benen te kunnen staan. Maar dat hadden ze nog niet geleerd. En ook snel daarna ging het niet goed met de gezondheid van deze kinderen. De beste doktoren uit Duitsland hadden het nog geprobeerd maar gaven al snel de hulp poging op. Er was geen andere keus dan de vitale onderdelen te proberen te redden.

Dit is geen sprookje dit komt in de buurt van de waarheid.

http://nl.wikipedia.org/wiki/Rover_%28bedrijf%29

Het sprookje is juist dat de Chinezen c.q. aziaten Rover kapot hebben gemaakt.
raar .. en ik maar denken dat die chinezen de enige klanten waren .. dus ook de enigste die Rover gered hebben?!?!
en dat ford snel de naam rover heeft gekocht voor 6 miljoen en daar helemaal nix mee doet….
Tata koopt Jaguar en Land Rover?…

Vorige week lieten we al weten dat Tata Motors en Mahindra & Mahindra op de shortlist staan om Jaguar en Land Rover over te nemen. Het Indiase CNBC-TV18 heeft nu bekendgemaakt dat Tata de nieuwe eigenaar is. Tata geeft echter geen commentaar en Fo…
Hallo allemaal

Veel van ons weet niet hoe groot India is, 1100 milioen mensen wonnen daar belgie en holland kan alleen een stad zijn meer niet. voor domme menesen ik wil graag een ding zeggen PULL YOUR HEAD OUT OF YOUR ASS AND LOOK IN THE PAST nog geen 900 jaar geleden India was super macht ook met techniek, bouw, en kunst en cultuur. toen der tijd hier in Belgie en in Holland middeleeuw en honger was daar was in India toen goud tijdperk. Door de buitenlandse invasie dat land achteruit gegaan onderanderen Engand. Engelse zelf veel geleerd in in India en hebben 150 jaar mensen uitgebuit en land leeg geplunderd. Nu India is terug helemaal op eigen kracht zonder plundering en andren in maling nemen net als Europianen vroeger deed. Ik ben heel erg trots op India. Ohh de bedrijf TATA bestaat al 120jaar toen bestond mischien zelf land als Belgie niet ha ha. of toch?
TATA moet niet die Englse ellande kopen, TATA is groot gewoorden in India en in Azie en zal nog groter worden daar voor heeft kleine zwake Europeese bederijven niet nodig. voor domme mensen kijk even http://WWW.TATA.COM en geef je hersenen betje kans.
Kom op geef de waarheid een kans?

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).