Vaarwel Aston Martin Vanquish

Auteur: , 28 Reacties

We pinken even een traantje weg, want niet onverwacht, maar wel ongewenst nemen we afscheid van de Aston Martin Vanquish. Het laatste exemplaar rolde vandaag van de band in de historische Newport Pagnell fabriek in het Engelse Milton Keynes en met het voltooien van de laatste Vanquish gaat ook definitief het licht uit in de fabriek.

Sinds 1954 werden in de fabriek auto’s gebouwd. Het gebouw zal worden verkocht en waarschijnlijk worden verbouwd tot kantoren of woningen en daarmee gaat een stukje Brits erfgoed verloren. De productie wordt verplaatst naar de veel modernere Gaydon fabriek in Warwickshire, waar nu ook al Jaguars en Land Rovers worden gebouwd.28 reacties

De Opel Ampera-e is duizenden euro's goedkoper geworden. Kijk hier voor meer info!
v8 vanquish???

-edit: Nee, natuurlijk niet, het is hier erg warm-
Wij zijn mierenneukers he?
@GTI-Stuut: Heel goed, houdt me scherp. ;)
Hehe, de zegeningen van Internet. Hoor en wederhoor à la minute!
helaas, zonde, een mooie auto en een icoon weg…..
Prachtige wagen, spijtig van de kleine onvolkomenheden, die hadden ze best kunnen wegwerken.

RIP!
Dat die fabriek dicht gaat vind ik wel een wat grotere gewicht hebben dan het stoppen van de productie van de Vanquish.
Kun je de titel niet veranderen in: Vaarwel Newport Pagnell?
Ik dacht laatst nog bij mezelf: de mooiste auto ter wereld, das toch zeker die Vanquish S, en ik heb gelijk. Aston Martin maakt ze zo mooi niet meer en de DB9, DBS en DBRS vind ik persoonlijk ongeslaagd. Maar deze is in mijn ogen nu al een legende, een stijl- en schoonheidsicoon met een knipoog naar de heritage van motorsport. Hij mag dan wel niet van de snelste nog de zuinigste zijn, toch zou ik er veel voor doen entje in mijn bezit te krijgen. Laat ons nu hopen dat ze van die oude fabriek een museum maken.

– Apache
effe echies .. nou en, ik kon me dat ding toch niet veroorloven .. en newport pagnell ??? zou niet weten waar dat ligt … van mij geen krokodillentranen/vals sentiment.
Jammer, ik hoop dat ie een waardige opvolger krijgt.
Ik heb de vanquish nooit echt mooi gevonden en ik vind hem nu ook al gedateerd ogen. De db9 is in elk opzicht beter en naar mijn mening ook nog een stuk mooier.
de DB9 vind ik ( let op, mening ! ;) ) bij verre de mooiste aston martin, en buiten dat gewoon ook de mooiste auto puur qua uiterlijk en uitstraling. MAAR zonder de vanquish had het wie weet allemaal net niet mogelijk geweest. dankzij de vanquish is aston martin wat het vandaag de dag is, qua succes, respect en naam. en dat mag zeker niet vergeten worden.
RIP meneer de vanquish , nouja ga ik wel naar 1 gaan kijken als ik hem nog wil zien leven , wel jammer dat het gedaan is met de vanquish was mooie wagen maarja niet te treuren komen altijd nieuwe auto’s terug die krachtiger en mooier kunnen
Ik kan me nu nog de autovisie van een paar jaar terug herinneren. Daar stond hij voor het eerst. Wat ik me ook nog kan herinneren is dat het sprintje van nul tot honderd in zn één gedaan kon worden. Wat een auto toen.

Veel mensen beseffen het niet maar de Vanquish heeft Aston Martin van het faillissement gered. Alleen door de Vanquish bestaat de AMV8 en de DBS etc.
Het is nu al een legende, een geweldige auto met het mooiste Aston design in jaren. Wat britser dan de DB9 en wat robuuster, dat maakte hem zo geweldig.

Toegegeven hij werd wat oud, maar toch blijft het voor mij de nummer 1 Aston van het heden. Ook al behoort hij nu dus tot het verleden. Ach hier in Apeldoorn komen we hem gelukkig vaak genoeg tegen.
Aston Martin Rapide
Sniffff….vaarwel Vanquish! Het was inderdaad een icoon, het begin van nieuwe Aston tijdperk! Het zal altijd 1 van de mooiste wagens ter wereld blijven, vooral de Vanquish S. Hopelijk blijft Aston Martin ook in de toekomst zulke mooie wagens bouwen…DB9, V8 Vantage en Rapide zijn hier goede voorbeelden van wat ze tegenwoordig bouwen. Houden zo dus…
We hebben de V8 nog!
Inderdaad, sprintje 0-100 in zijn eerste versnelling. Erger is die oude fabriek.
man man man, als ik kijk naar die foto boven dit artikel kan ik enkel instemmen met iedereen die de vanquish de mooiste moderne aston vindt.

De DB9 is niet echt mn ding, hij is een beetje te lang, te rond achteraan,..
De V8 is mooi, maar zo’n vanquish bewaart toch nog steeds een beter plaatsje in mn hart.
Het is gewoon een klassieke, compacte sportwagen met V12. Moest Ferrari een V12 in de alfa 8c lepelen, de vanquish had mss concurrentie..
Das mijn mening natuurlijk. En nee, ik ben niet van de mening “there’s nog substitute for cubic inches”!
Ik kan er niet om rouwen, de nieuwe fabriek levert auto’s van betere kwaliteit. Er gaat wel een stukje heritage verloren maar ach, we krijgen er ook wat voor terug hoor ;)
Nu is het echt “The Vanish”
Hè fudge! Wilde er net één gaan bestellen. Hoeft dus ook niet meer…..

Kan er geen traan om laten. De auto stond in schril contrast ten opzichte van de DB9 en V8.
neeeeeeeeeeeeeeeeeeeee!!!!!!!!!!!!
het was zo’n mooie auto…;-(
hopelijk wordt de nieuwe vanquish als die er komt ( :( zou wel moeten hoor :-( want anders is james bond die another day een klassieker ) niet van die saaie koplampen als de db9 en v8 vantage. en hij moet weer dezelfde soort vormen krijgen als de versie die vandaag de autohemel tegemoet gaat. dus niet een paar lijntjes en klaar is kees ( ala db9 ).

maarja,
ik ben een beetje verdrietig daarom ben ik zo negatief over de db9.
och ja db9 is toch mooier, niet erg dus.
Net zoals veel mensen vind ik ook de DB9 mooier dan de Vanquish. Ik zal het niet zo gaan missen (omdat ik het natuurlijk niet kan betalen en de DB9 zou kopen als ik het kon betalen :P ).
nette wagen, lang mijn favoriet geweest, ongekende styling…
Ongekende wagen met ongekende styling.ongekende techniek en ga zo maar verder. Nu al een klassieker.
De productie wordt verplaatst naar de veel modernere Gaydon fabriek in Warwickshire, waar nu ook al Jaguars en Land Rovers worden gebouwd.

In Gaydon worden volgens mij alleen maar Aston Martin modellen (DB9 & V8 Vantage) gebouwd. Jaguar bouwt auto’s in Halewood (X-Type) en Castle Bromwich (S-Type, XJ & XK). En Land Rover bouwt auto in Halewood (Freelander) en Solihull (Defender, Discovery, Range Rover & Range Rover Sport).

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).