Honden en katten in de autogordel aub!

Auteur: , 29 Reacties

Het houdt niet op. Na de levensgevaarlijke mobiele DVD-spelerts is er nu gezeik over de veiligheid van dieren in een auto. Veilig Verkeer Nederland (VVN) adviseert om dieren in geteste dierentuigjes mee te laten reizen... De dieren, vooral honden, kunnen bij een ongeluk levensgevaarlijk door de auto worden gelanceerd.

Een woordvoerder van VVN heeft dit vandaag in De Telegraaf bevestigd. Waar Duitsland van autobezitters eist dat ze honden vastzetten – met riem of in een kooi – kent Nederland deze verplichting niet. De speciale hondenkooien achterin blijken bij ernstige ongevallen echter “levensgevaarlijk” (voor de dieren, that is). “Bij botsingen met enige snelheid gaan die bijna als een mes door de hond”, aldus de woordvoerder. Conclusie, koopt allen een autoriem voor uw dier!

Boe

Gouden tijden dus voor de verkopers van dierenaccessoires, VVN raadt de baasjes aan om hun geliefde viervoeter op een veilige manier te vervoeren. “Wij adviseren een geteste veilige autogordel voor honden aan. Mensen kunnen in de dierenwinkel deze speciale riemen kopen. Dat is altijd beter dan het dier helemaal los in de auto te laten.29 reacties

Ondernemers hebben nooit autopech toch. of wel!?.
Vorige week kwam ik een auto tegen met drie of vier jonge geitjes achterin!
I Hate Hybrids
Wat een bullshit! Maar wie neemt er ook een hond mee op de achterbank? Daar gaat je auto alleen maar heel erg van stinken!
Je hoeft echt geen GroenLinks fanboy (kots) te zijn om het hier mee eens te zijn. Tis gewoon een feit dat dat gevaarlijk is dus als je zo graag een halve dierentuin meeneemt moet je ook maar zorgen dat dat veilig gebeurt. Niets mis mee.
lodewijk HPFracing
wij zetten onze hond altijd in de koffer als we hem meenemen, als wij hem op de achterbank zetten neemt hij bijna 2 plaatsen in:p.
Zo meneertje, u weet het waarschijnlijk al heh? dat is dan 140 euro, naast dat u de wet breekt vind ik het persoonlijk ook nog eens heel onverantwoord van u om dat lieveheersbeestje zonder tuigje op de achterbank te vervoeren.
Ik neem dieren meestal voor op de grille mee..

merk er weinig van :P
mijn father in law vervoert zijn 3 beagles altijd in de kofferbak van zijn acura rl. als ik rij vindt ik het altijd wel lollig om af en toe de remmen eens te testen en wat onverwachte u-turns te maken :) gelukkig zijn ze hier in de us daar wat vrijer in. hier zie je nog eens af en toe een ford f-150 met 120 over de snelweg boeken met 4 mexicanen achterin de laadbak, laat staan dat iemand een probleem over honden maakt.
Bah, huisdieren. Ik heb een vriendin, ook leuk.
Hmmm wij gaan binnenkort een hond kopen en bij BMW kan je een setje kopen voor de hond dat die ook in de gordel kan met een extra bescherming en een mat alleen dan zit ik met mijn zus niet echt meer lekker achterin maar dan zit je wel gezellig met zo’n oud duitse herder in het midden wel gezellig!
En eh volgens mij gaat die koe naar de slacht of niet? het ziet er wel scahttig uit!
@ A-town: met 120 over de snelweg boeken met 4 mexicanen achterin.
Miles of Kilometers? :-) terecht, als ie ze 50 dollar per dag betaalt kost iedere seconde dat ze niet werken geld :-) (grapjeuh)

Lijkt me overigens wel verstandig, dieren een riem of zo aandoen. Maar we zitten wel met reglement nummer drie miljoen vierhonderdduizend zevenentachtig opgescheept. Zulke “remedie” is dan erger dan de kwaal en terecht heeft Autoblogger het hier over onvervalst GEZEIK.
Als je de hond gewoon op de vloer van de auto (dus achter de voorstoelen) laat liggen dan is er in mijn ogen weinig aan de hand. Een hond op de achterbank of nog erger op de hoedenplank da’s wat anders…. niets om het beestje tegen te houden dus die vliegt met een dikke 80km/u door de auto tegen de achterkant van de bestuurder en/of passagier voorin de auto…. da’s wel een beetje ongezond voor de mensen en voor de hond.

Op zich dus niet zo onzinnig, maar aan de andere kant, voor m’n gevoel toch echt wel overkill. Is er hier iemand die als klein kind ooit door de auto is geslingerd bij een verkeersongeluk?
Ik denk dat de regering zelf maar is in een gordel moet!
Laat ze maar eens aan de economie denken!!!!!!

Want ik betaal me scheel aan allerlei voorzieningen
een huisdier bezitten neigt al naar dieren beulerij en zieke bezitingsdrang .. maar dat VVN voor dit soort lui zo,n bericht naar buiten gooien betekent zelfs dat de overheid niet veel vertrouwen hebben in huisdier bezitters.
Haha..Wel een lollig gezicht die koe..
Maar ik heb een 2 zitter dus dieren kunnen met mij niet mee.
Onze Beagle gaat gewoon los mee in de Barchetta, gewoon je rijden op aan passen en dus defensief rijdend met de file achter ons! Als de BULL-mastief mee gaat gaan we met de G-Punto, gewoon alles los achterin, probeer hem maar vast te zetten meneer de agent! Veeg m n reet af met vvn en al die andere mediageile figuren. Ga een baan zoeken.
Welke idioot neemt er dan ook een hond mee in de auto? Je hebt toch helemaal geen zin in dat stinkende gehijg in je nek?
albertverlinde
klaas

O nu doe je zo, was vannacht toch anders
Gewoon dieren in de auto verbieden, laat je hond thuis, prop het geval in een kennel.

Die beesten meuren een uur in de wind. Je achterbank zit vol met haren en als je de deur van de auto opendoet komt de stank je tegemoet.

Bij mij zal er nooit een hond in de auto komen, blafratten.
@albert: vannacht waren er dan ook geen honden bij. :P
albertverlinde
Haha nou, ik ben wel een vals hondje, toch? moet ik nu ook aan de riem?
@w0o0dy:
“Is er hier iemand die als klein kind ooit door de auto is geslingerd bij een verkeersongeluk?”

Dat zijn nou juist typisch de mensen die hier niet meer zijn.


Er vanuit gaan dat jou nooit iets overkomt, zou lichtelijk naïef zijn. Anders kunnen we allemaal zonder gordel gaan rijden, hebben we geen airbags nodig en zou ik mijn zoontje van één rustig over de achterbank laten rondhobbelen. De realiteit is echter dat je misschien wel redelijk wat maar nooit alles in de hand hebt.
De vraag is dus of je, als er iets gebeurt, je wil dat jezelf, je medepassagiers, je kinderen of in dit specifieke geval je huisdier hun schedel op de voorruit verbrijzelen. Lijkt me eenvoudig te beantwoorden.

Of dit per wet afgedwongen moet worden? Persoonlijk vind ik dat het omdoen van een gordel je eigen verantwoordelijkheid is — al doe ik hem zelf altijd om — net als voor andere volwassenen. Voor kinderen, die nog niet oud en wijs genoeg zijn om dat zelf te beslissen, en voor huisdieren, die dat überhaupt niet kunnen, vind ik het een heel goed idee dit per wet te regelen en af te dwingen.

Even een aanverwante vraag. Ik zag laatst paarden in een trailer vervoert worden, staand met hun kop — pardon: hoofd — in de rijrichting. Ik vroeg me af of het niet beter zou zijn ze andersom te zetten (al lijkt me dat lastiger inladen). Immers, bij een botsing kletsen ze dan met de billen tegen de voorkant van de wagen ipv gelijk hun nek te breken. Toevallig iemand hier die daar meer over kan vertellen?
Eigen verantwoording maar toch per wet willen afdwingen? Beetje 2 spaltige mening, leven gaat gepaart met risicos al wil men ons doen geloven veel heel veel ja heel erg veel zelf in de hand te hebben. Het minste risico heb je thuis in je bed en ja het is een risico om voorwerpen los te vervoeren maar het attenderen op dit risico is mijns inziens overbodig en geeft een bevoogdelijk gevoel want ik kan mijn gelijk aantonen. Ik denk dat autorijden gezien het aantal slachtoffers bij zon kijk zowiezo stupide is, ook al snoer je alles vast met 120 tegen een 50 tons vrachtauto is het einde. Het inboesemen van allerlij angsten doet men in het algemeen met een voorbedachte rade; een angstig mens laat zich leiden en is bestuurbaar. Wat word het volgende?
Wat een gezijk- Je kunt al jaren van die soort volleybalnetten kopen om een goede afscheiding in je auto te maken tussen jou en alles wat je vervoert. En anders maak je het gewoon zelf.

En als je niet je vervoer kunt aanpassen, dan stop je toch gewoon je dier in de te hete was? http://img.dailymail.co.uk/i/pix/2006/10/horse081006_536x700.jpg
Als je een grote hond in de kofferbak, de achterbank of zelfs op de voorstoel hebt kan dat gevaarlijk zijn zelfs al als je iets te hard moet te remmen. Maar als je een kleine jack russel zoals ik heb onder op de mat van de bijrijder legt is dat toch geen probleem. Je kunt het aanraden voor grote honden, maar verplichten is belanchelijk.
Onze hond ligt vooraan aan de passagierskant. Wel is het zo dat als daar iemand zit het een voetkussentje is bij een botsing :-x. Op de achterbank zie ik zowieso niet zitten, katapult.
@Peter:
Iets beter lezen!

Ik vind dat het voor volwassenen inderdaad eigen verantwoording is, maar dat het voor kinderen, huisdieren en iedereen die niet oud en wijs genoeg is om dat zelf te beslissen, per wet geregeld zou moeten zijn.

En ja, zelfs in de meest veilige auto’s kan je klappers maken die te hard zijn om te overleven, maar als je denkt dat het allemaal niets uitmaakt, dan ga je toch lekker in een Holden Commodore rijden?
Anders ga je gewoon met een intercity trein, lekker in het gangpad staan met je koffertje!!(handig wanneer deze trein ontspoort) Of met zo n stadsbus een rollator in je nek bij een noodstop. Hou toch op met alles te willen regelen, in een zojuist gelezen bericht in Trouw stond nog dat VVN niet eens wist hoeveel slachtoffers er vielen. Beperk jezelf en laat mij (minder ongeruste burger)met rust. IK noem dit gezeur paternalisties gedrag ….(punt)
ps gave bak die Holden! ik wil hem, kan ik die van jou overnemen?

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).