Spyshots kleine Maserati CC

Auteur: , 27 Reacties

Naast een 430 Scuderia heeft ons spotteam nog iets veel uniekers weten vast te leggen. We dachten eerst dat het een Ferrari Dino (of F149 CC?) was, maar we hebben hier te maken met een nieuwe Maserati GT! Een tweezitter onder de Granturismo.

Dit is dus geen Dino, maar het lijkt ons logisch dat na een eventuele introductie van deze tweezits Maser CC er ook een kleinere Ferrari aan zit te komen. Hergebruik van onderdelen is ook in Italië niet onbekend.

We vroegen onze Ferrari-expert om uitleg. Aan de velgen te zien lijkt het een Ferrari, maar als we wat beter kijken naar het interieur, het dashboard, de chroomstrippen en de deurgrepen dan zien we een Maserati. Volgens hem is de gehele lijn van de auto duidelijk herkenbaar als design van Jason Castriota, waarbij we zelfs de achterlichten van de Granturismo kunnen herkennen. Check de overeenkomsten:

Maserati CC
Maserati GranTurismo

Dit is dus zeer zeker een ingekorte GranTurismo in CC uitvoering, er waren namelijk al wat geruchten over nieuwe modellen. Op een later tijdstip zou dit ook een mule voor de “Dino” geweest kunnen zijn, maar dat lijkt ons nu nog even te ver gezocht. Er komt overigens ook een CC uitvoering van de huidige Granturismo, die in 2009 wordt verwacht. Wanneer we deze kleinere telg kunnen verwachten is nog niet duidelijk.

Met dank aan de spotters Arnold Bekkema en Wiebe Minnema! Arnold was in Maranello om een bezoek te brengen aan het heiligdom toen hij deze auto’s zag rijden. Toen hij foto’s ging maken werd dat uiteraard niet gewardeerd door de mensen van Ferrari, maar gelukkig heeft hij zich daar weinig van aangetrokken. Thanks!

Maserati GT CC
Maserati GT CC
Maserati GT CC27 reacties

ik kan niet wachten
Wat steken die uitlaten er raar uit? Kan er verder weinig aanzien.
@PeterVanHteV: dat schijnt standaard te zijn ivm testwerkzaamheden…
deze vermomming is wel ontzettend lelijk zeg,… ze onthullen helemaal niets van het definitieve ontwerp,.. maar wordt vast een lekker bakkie:D
Mja.. je kan wel die vorm om de achterlichten trekke maarja.. daar kun je alles van maken..
lijkt deze niet verdacht veel op die kleine ferrari die laatst was gespot
edit: lees je de tekst anders even?
Scuderia__Ferrari
Ziet er vrij raar uit, en die uitlaten lijken meer op F1 uitlaten maarja het wordt vast iets lekkers.
Kan het niet zo zijn dat dit gewoon de Maserati Granturismo Spyder is? De vorige Spyder stond immers ook op een ingekort chassis van de coupé. De neuspartij lijkt me identiek aan die van de Granturismo. Of zou er een CC (waar ik overigens vooralsnog argwanend tegenover sta. Ik bedoel, een Maserati met zo’n middenklasse Peugeot-klapdak?) en een ‘echte’ cabriolet uit moeten komen, en dat lijkt me dan weer een beetje teveel van het goede voor het relatief ‘kleine’ Masaerati.
Die uitlaten zijn zo gemaakt om het interne afzuigsysteem op aan te sluiten voor wanneer er binnen aan de auto met draaiende motor wordt gewerkt.
Dit zullen straks schuin geplaatste dubbele uitlaatpijpen worden.
wat een geile velgen van die zilverkleurige auto.. .Damnnnnnn

Geil zeg!
@Snoepie: Gaat het?
Volgens de rij-impressie van TopGear met de Maserati Gran Turismo voel je erg goed dat de oud erg zwaar is. Dus een kleiner (en dus lichter) model zou mooi zijn. Echter, ik houd het toch op een Spyder op ingekort chassis.
duidelijk verhaal Solstice, lekker kort!
Hahaha wat een onzin! Wat vergelijken jullie nou precies met die achterlichten, ze vertonen nul komma nul gelijkenis. Opzoek naar nieuws?
@JPM
Ze passen anders precies in die uitsparing. Niet z’on onzin dus.
Oppassen met wat je over spy foto’s schrijft/toont van Ferrari/Maserari.. ben afgelopen week ook gecontacteerd via/door Ferrari Italië… en niet denken dat ze je niet vinden.. ze wisten zelfs m’n gsm nr zomaar, is nog altijd een raadsel hoe.

Grtz
Ik zie dat er veel gespeculeerd wordt. Ga ik een gekke optie in de mix gooien.

Lancia! Was er laatst niet spraken van dat er gewerkt werd aan een nieuw “oud” model? De Aurella dacht ik?
Dan is dit de Maserati GT ‘Breadvan’ ;-)
En dat achterruitje doet me denken aan de 151 Le Mans Prototype 1956:
http://www.dcpixels.eu/IMG_7358.jpg
TrekveerM5 did it again!!!

Mooie spot! wat een beautie!!

Greetz Reims
goeie spot hoor! en die achterlichten passen weldegelijk erin, je ziet nog net die hoek naar het midden lopen… hoop op een kleinere maserati, zou leuk zijn!
He Adriaan laat ze maar komen heb de bitterballen klaar staan ;) . Laat ze dan direkt even een mooi steigerend paard menemen, Ken ik direkt even vragen of
ik die Ferrari de tuigels kan geven!?!?! YEEHAAA!?!?!?!!?!?!
ik heb deze wagen 3 dagen geleden nog zien rijden op de autostrade van Kortrijk naar Brugge, kan dat? ik vroeg me al af wat voor wagen het was, kon jammergenoeg geen foto nemen omdat ik in de andere richting reed
Ja Ruben ik kwam Jesus van Nazareth ook tegen op de weg naar rome zou dat kunnen???? op een bruine Zundapp met 50 snel!!!!
Laten ze nu maar eens een originele naam bedenken voor die maser
Volgens mij gaat het gewoon om de dakconstructie van een evt cabrio…
@trekveer: foto’s kun je mailen, dat weet je he! Ben wel benieuwd ;)
foto van het stuur te zien is het toch echt een maserati…
mooie spot ;)

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).