Florale R2D2’s

Auteur: , 34 Reacties

Plotsklaps verschenen ze deze lente in het straatleven. Prettig Nederlands met oerdegelijke rode en roze geraniums in een gevouwen tuinhek op de meest onverwachte locaties neergekwakt. En met onverwacht bedoel ik natuurlijk tergend irritant en ondoordacht.

Want wat een achterlijke gladiool moet je zijn om die bakken op een vluchtheuvel op een van de drukste doorgangsroutes in Amsterdam te plaatsen! Gezellig om de boel op te fleuren bij een toch al zeer overzichtelijke oversteekplaats. Als Rotterdammer zou ik blij moeten zijn om een Amsterdammer uit z’n lijden te verlossen, maar ik vind het nu eenmaal een leuke stad en dus is ruzie maken geen goed idee. Besides the point.

Als ik via de zoekmachine (Google moet onderhand wel een heel raar profiel van mij hebben) inspiratie probeer op te doen voor deze column, kom ik sites tegen die eindeloos zagen en zeuren over de plaatsing van deze nutteloze straatmadelieven. Afremmen langsrazend verkeer, overzichtelijke verkeerssituatie creëeren, yadayada. Daar zal wel een gemeenteraad of 300 over gepolderd hebben. Had het Amsterdamse GroenLinks ze als ludiek zieltjeswin-event nou zelf geplaatst. Nee, waarschijnlijk zal een of andere land- en tuinbouwschool uit de achterhoek wel een leuke stage-opdracht gekregen hebben. Bij de suburbs werden ze nog volgens de instructies neergezet, maar bij het naderen van het centrum sloeg de schrik de achterhoekers om het hart en werden ze in alle haast gedumpt.

Thuis is de straat waar ik op uitkijk ook opgefleurd met drie florale R2D2’s. Er is weinig meer van over door langstrekkend examenvierend jongvolk en aan de dood ontsnapte fietsers. Er staan nu drie geraamtes die me doen denken aan de donkere middeleeuwen waar de bedenkers van dit soort acties nog gewoon lekker in een kooi opgehangen werden aan de rand van het dorp.

Vanmiddag kijk ik of de doornen in mijn oog nog op hun vluchtheuvelstek staan, maar tot mijn grote verbazing zijn ze weg. Ter begeleiding geen foto’s van kale martelwerktuigen. De verderop gelegen bakken dienen bij dezen als beeldmateriaal.34 reacties

lodewijk HPFracing
hmm, heb ik geen last van.
Woon in België hehe.
Conclusie, je kunt het beste in de achterhoek wonen! (hier worden mensen trouwens niet opgehangen hoor)
Ook op Autoblog is het komkommertijd!
Twente is ook leuk, daar zijn de meeste landweggetje tenminste nog niet verziekt door 60 zones en drempels.
@WJ: hoe kom je daar nou bij? Ik schrijf wel meer niet terzake doende columns!
In Rotterdam hebben ze de maasboulevard er ook mee volgezet, daar wordt er al dankbaar gebruik van gemaakt om er flitsapparatuur achter te verstoppen…
-edit: nutteloze bijdrage-
@WJ: het is al jaren komkommertijd op autoblog. aub even ontopic…
Leuke column weer Lotte.

Heb ze gelukkig zelf nog niet gezien in mijn woonplaats, wat een straatbeeld verstorende ‘dingen’ zijn dat zeg.
Staat ook haaks op de verkeersveiligheid als je het mij vraagt…..!
De politie maakt er ook gretig gebruik van met flitscontroles in Rotterdam……
@Fransesca: dat komt nog wel want die krengen schijnen zich als een razende voort te planten! ;)
Autoblogger heeft gelijk. Het staat wel leuk, al dat groen, maar het is vaak gewoon gevaarlijk. Wat te denken van die rotondes met groene artistieke opbouw. Je kan niets meer over zien en op het moment dat je de rotonde op rijdt komt er natuurlijk altijd weer een auto aan.
Lotte, zullen we een H1 voor een dag lenen. Voor het tok-tok-tok effect?
@Thomas & niels: klopt!
H.J. Vaesen: Gaarne!! Of dat apparaat wat TopGear in de polarspecial gebruikte.
Of die ding wat we laatst hier op blog hadden, die FMMVVWMM. Doen we het wel met luid geschreeuw en twee half lege flessen ballantines in onze handen.
H.J. Vaesen: Haha! Lijkt me een supermooie actie!
die fijne jongens staan ook op de Tjalklaan btw…….
en als je het goed bekijkt….ze zijn eigelijk oerlelijk dus voor wie staan ze er nou?hehe
@Lotte,

Je hebt het ook maar zwaar he. ;-)
@Robin: man… en iedere dag weer… Die constante ergernis. Moet ik eens met iemand gaan praten? ;-)
ik haat natuur .. laat die meuk lekker buiten de stad blijven .. wij gaan toch ook geen beton constructies in de natuur plaatsen.
Bloemen zijn mooi! beton niet! meer ik wil meer bloemen.
Waarom zo negatief? Als ik die dingen zie dan parkeer ik mijn auto, pluk een bloemetje stop dit in mijn haar. En ga huppelend door over het gras en tussen de bloemen rennen. En dit alles terwijl ik mijn lievelingsliedje “the sound of music” neurie.

Aaaaah wat kan het leven toch heerlijk zijn! ;) :D
Ik als echte Rotterdammer zie ze ook dagelijks en vind het het best wel leuk staan.
Voor de toerist staat het ook gezellig en ik gun R’dam wat meer toeristen, toch???
Ghehe… Die dingen staan ook in Heerenveen langs de gracht.
Ik zie ze toch zeker 1 keer per week dat ze die bakken met een kraan uit de gracht vissen.
1 ding is zeker….Ze hoeven ze hier geen water te geven ;) :D
@Lotte

hahaha niets moet!

Alhoewel je zou met de plantsoenendienst kunnen praten over je problemen, gewoon heel je ziel en zaligheid bij die mannen blootleggen. Wat maakt jou het uit, je hebt toch niets meer te verliezen!!
@Rick Dos,

Dat doe je naakt ook he? Geef het maar toe!
@Rick dos:

Het ergste van je reactie vind ik dat ik nu dus in mijn verbeelding een volwassen kerel zie uitstappen, en de stappen zie volgen die jij beschreef….
@Robin

Oké, geef jij het maar toe. Waar en wanneer heb jij mij dit zien doen? In mijn nakie doe ik het namelijk stiekem en dus kan niemand het weten……. :P :D

@Jesko

En? Zie ik er als een adonis uit of als een scharminkel? ;) :D
@R.D.

Als je veel tattoo’s hebt, een ferrari en vrouwlijk in Duitsland…
Juist…

Lotte wat is de moraal van het verhaal?????

Zal wel aan mij liggen, want ik ben heel slecht in het zien van verbanden…
Grappig, in mijn leuke saaie provicie stad in Overijssel zijn vorige zomer en deze zomer ook van dit soort merkwaardige bloem sculpturen verschenen. Ik zier er Daleks http://images.google.com/images?client=opera&rls=en&q=dalek&sourceid=opera&ie=UTF-8&oe=UTF-8&um=1&sa=N&tab=wi in, maar dat kan ook puur paranoia van mijn kant zijn :-)
Raar stukje.. niet leuk, geen lijn in te vinden, geen pointe.. Daarnaast is het nou niet echt sympathiek om mensen die tenminste nog een beetje proberen kale steden op te fleuren ‘achterlijke gladiool’ te noemen.

Zwak.
Oh oh oh oh. Die Rick dos toch… Ik lach me helemaal kapot hier! :lol: :D

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).