Occasions via GasPedaal.nl

Auteur: , 21 Reacties

Een paar maanden terug heb ik GasPedaal.nl ontdekt en ik ben erg enthousiast over deze dienst. Via de website kun je namelijk zoeken in het aanbod van diverse partijen (meer dan 1 miljoen occasions). Zeer handig en wat mij betreft een goede reden om dit te koppelen aan autoblog.

Vanaf nu heb je dus de mogelijkheid om onder elk artikel een link naar gaspedaal aan te klikken. Via deze link (gekoppeld aan tags) kun je relevante occasions bekijken. Handig toch? Zeker als je het aanbod van F430-jes in de gaten wilt houden, schijnt namelijk veel vraag naar te zijn.21 reacties

Leuk idee, met als bijkomend voordeel dat jullie er waarschijnlijk nog een muntje aan overhouden.

Alleen bij dit betreffende onderwerp zie ik die link dan weer niet. :P
dat is inderdaad handig, goed ook dat de site dezelfde advertenties van verschillende sites bijelkaar plakt tot 1 advertentie
Bedankt voor de tip! Ik ben al een halfjaartje op zoek naar een Toyota MR2 Roadster voor een goede prijs die aan ‘doorsnee’ eisen voldoet, dus ik ga hier gelijk eens een kijkje nemen.
@El Loco: nope, geen muntje!

En je ziet de links alleen als er tags zijn (die er bij dit bericht dus niet zijn)…
Beetje jammer alleen dat je er geen trefwoorden of iets dergelijks aan kan koppelen. Dat betekent dat specifieke versies van een model bijna niet te vinden zijn. Zo is het vrijwel onmogelijk om, bijvoorbeeld, een 206 GTi te vinden zonder met de hand alle 206 occasions langs te lopen.
Verder wel opvallend hoeveel meer aanbod ze tonen vergeleken met sites als autotrack.nl
Hmmm, vraag me af wie hier achter zit… Jaap.nl heeft ook een heleboel problemen met kopie-rechten e.d.
@Mairsil

Is niet zo opvallend hoor. Dat is juist het idee van de site. Alle occasionaanbieders op 1 site bij elkaar krijgen. Vandaar dat ze veel meer aanbod hebben.
@ Kachel

Dat snap ik, maar ik had niet zo’n groot verschil verwacht, aangezien autotrack.nl ook al een verzamel site is. Toch hebben ze gemiddeld zo’n drie keer zo veel resultaten.
Is natuurlijk wel de vraag hoeveel daarvan ook echt bestaan, bij autotrack blijkt toch 20-30% domweg niet bestaande occasions te zijn, dat zou hier nog wel erger kunnen zijn.

En zoals ik al zei, jammer dat je niet een bepaald model kan vinden, dat maakt de hele site toch wat nutteloos voor mensen met wat specifiekere wensen.
Mooi initiatief. Ikzelf ben wel fan van zulke sites, ik speur geregeld autozone en autoscout24 af, ook al ben ik helemaal niet op zoek naar een auto.
Als een deel van het geld maar ten goede komt aan deze site, bijvoorbeeld een pagina met links naar andere autonieuwspagina’s?
op http://www.autotrack.nl kun je zelfs op vermogen zoeken!!!!
autoblogger; Dan doe je toch iets fout ;).
Fiat Coupe 20v turbo
probeer autoscout24 eens, kun je mee zoeken door heel europa, op vermogen, veel optie-keuzes en ook aparte categoriën voor race-auto’s, klassiekers, schade auto’s enzovoorts

Autoscout24.de heeft echt een ongeloofelijk grote database!
Bij een setje ferrari F430 staat ook een Astom Martin dan ben je knap gek om hem daar tussen te plakken!!
toch goed dat het altijd subtiele reclame blijft ;)
Die site slaat gewoon nergens op,een zware afrader!!
Bij ‘autosites’ kan je geen trefwoorden invullen,best handig als je perse een Golf GTI of Mercedes avantgarde wilt hebben,dan kan je eerst 1000 auto’s langstlopen.

Bij 2ehands kan je wel een trefwoord invullen,maar dan krijg je bij de resultaten niks als dubbele [soms 4dubbele] resultaten.

Nee nee,ik blijf wel lekker op autotrack neuzen,hartstikke makkelijk en duidelijk :)
Idd, iemand interesse in een C30 CDI AMG Combi?
Dus als ik het goed begrijp maakt dit zoeken op afzonderlijke sites overbodig. Handig!
Mannen, even verder kijken dan je neus lang is. Gaspedaal schaapt gewoon ordinair alle databases van alle autosites leeg. Ze mogen dan wel veel aanbod hebben, maar heb je al gezien hoeveel occasions er dubbel op staan! Was op zoek naar een Audi A3. Heb nu al een paar auto’s gezien die er meerdere keren opstaan. Staat ‘ie aangeboden door autotrack met het juiste bouwjaar (gecheckt via de rdw site) en een advertentie van andere sites met een jonger bouwjaar. Zelfde geldt voor km-stand. Staat een auto bij Track met een veel hogere km-stand en NAP erbij (dus km-stand klopt) en precies dezelfde advertentie (maar dan van andere autosites) notabene direct eronder van dezelfde auto met ruim 100.000 minder op de teller (en uiteraard zonder NAP). Word je toch gewoon genaaid als consument? Nee geef mij maar een betrouwbare autosite dan deze bagger.. raar overigens dat een site als Autoblog zichzelf hieraan koppelt….zou toch denken dat jullie gaan voor kwaliteit en een betrouwbaar aanbod.
@Lvtje: wij houden wel van transparantie. En het gaat er niet om of gaspedaal.nl betrouwbaar of onbetrouwbaar is, het gaat om sites zoals autotrack die het uiteindelijk aanbieden.

“Gaspedaal schaapt gewoon ordinair alle databases van alle autosites leeg.”
Oh, ok, het is dus een soort Google? Handig toch?

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).