De nieuwe New Beetle wordt vetter

Auteur: , 55 Reacties

De New Beetle heb ik altijd een wijven-auto (excusez le mot) gevonden. De styling was te lief, het dak te hoog en ondanks een RSI variant met dikke VR6 motor, vond ik de New Beetle nooit sportief. Schijnbaar gaat VW het goed maken met de volgende generatie New Beetle.

In 2010 zou er een nieuwe versie moeten verschijnen die het onderstel zal delen met de Golf VI en de Scirocco. Net als de huidige New Beetle wordt de opvolger ontworpen in Californië. Gelukkig houden daar de gelijkenissen op. De nieuwe New Beetle krijgt veel agressievere styling met een duidelijke coupe lijn in het dak.

Heel logisch lijken de geruchten overigens niet, immers hiermee zou de New Beetle ook in het vaarwater van de Scirocco komen (via germancarblog).

VW New Beetle 2010VW New Beetle 201055 reacties

De laatste brandstofpas van 3.500 euro wordt nu geveild Bepaal zelf wat je betaalt!.
Zo lelijk, precies een uitgerekte Daihatsu Copen.
komen ze dan eindelijk ook weer eens op het idee om de moter achterin te leggen? zo hoort het nou eenmaal bij de kever!
Lijkt echt niet meer op een kever. Als dit “retro-styling” moest zijn, is het grandioos mislukt.
Zou dit het afgekeurde “revolutionaire” ontwerp voor de nieuwe Golf zijn geweest?
vind t niet eens lelijk, maar een kever? nee dat is het zeker niet meer.

een scirocco zou t wel kunnen zijn..
Neem nouw een voorbeeld aan de mini en de 500. Volkswagen heeft er deze keer weinig van begrepen en komt met iets dat niets heeft met de oer-kever, jammer want de mini en 500 waren en zijn nog steeds kaskrakers.
Vind m wat hebben van de Brera…
ik snap niet dat het design van de eerste impressie van de nieuwe golf VI te revolutionair zou zijn, terwijl ze met de iroc de scirocco en met het meest in oorspronkelijk gelaten model de beetle/kever een totaal afwijkend design komen
Ik vind het wel goed dat ze het design willen laten evolueren. Kijk, de MINI en 500 zijn geinige auto’s, maar als de trendiness van de modellen wegebben, wat dan?

Als de filosofie van het oorspronkelijke model maar instand houden.

Iemand hier die de oorspronkelijke filosofie van de Kever nog kent? Was iets van 65 jaar geleden ontstaan.

Iemand? Nee, niemand?!
De oude kever vond ik altijd iets weghebben van een porche, ik weet niet welk type het was. Dus waarom niet naar de huidige lijn of de huidige 911 van porche kijken en een echte new beetle maken. het was uiteidelijk het geestes kind van ferdinand porche, en in deze tijd met het grootaandeelhouderschaap van porche, lijkt het me zelfs meer dan logisch dat porche meedenkt. Er staat hier dat hij in californie ontworpen zal worden waarom zo ver van huis als je het ook kan laten doen door de ontwerpers van de huidige 911. En dan kan je gelijk de moror weer op de goede plek hangen. want die techniek ligt ook voor het oprapen. en dan de RSI een 2.8 of 3.0 liter motor afgeleid van die van de cayman. want als ik de spandoeken van porche tegenover greenpeace moet geloven dan hebben ze de minste uitstoot per pk. wat zeggen we ervan
Hmmm, Ford Focus meets Volvo C30…?!
Het huidige model is niet erg geslaagd en volgens een ander concept dan het origineel, maar het lijkt er nog op. Dit heeft toch niks meer met een kever te maken.
weeral zon stom concept wagen
Best mooi, alleen zal het echte model veel minder agressief zijn, een beetje shooting break. Best leuk!
Ziet er niet slecht uit. Gelukkig niet zo’n kitscherige Kever replica!
De new beetje een vrouwen auto? Zo ziet er wel uit maar is het niet, dat ding is zo ontzettend onoverzichtelijk daar wil geen vrouw mee inparkeren en omdat er geen man in gezien wil worden verkoopt ie maar heel magertjes.

Nou als VW het model wat aanpast dan kan heb niet overkomen wat BMW is overkomen, dat de klandizie het verschil tussen een new new mini en een new mini niet kan zien. Dat lijkt me voor VW geen goed idee, als ze er een paar meer van willen verkopen. Wat ik me wel afvraag zit de wereld wel te wachten op een new new Beetle?
Gast, dat klopt toch niet? Deze schetsen hebben niets met een new beetle te maken. Als je de vorm van een kever niet in het ontwerp houdt heb je geen kever. Ik geloof er niets van. En hoewel ik je mening deel van wijvenauto denk ik niet dat je te veel aan de new beetle moet veranderen. It’s perfect. De meisjes vinden het leuk, het is goed zo.

It ain’t gonna happen!

Ik heb er op vakantie één gehuurd (cabriolet) en mijn vriendin was in de 7e hemel. En ik moet toegeven, het was een feest. Omdat de voorruit zo ver naar voren is, is het alsof je een bootje vaart. Extreem cabriogevoel dus. Elke dag een vers bloempje in het vaasje, madonna in de cd speler en dan rondrijden in Monaco, Nice en Cannes. Ik heb me nog nooit zo gay gevoeld. Het was heerlijk.
Die komt er nooit….zoals al eerder gezegd zal ie te veel in het vaarwater van de Scirocco komen en heeft het design heel weinig meer met een Kever te maken.
mmm..Hij is best wel aardig..alleen beetje renault languna phase III aan de voorkant. En nu ik er toch nog naar kijk…de raamstijl lijkt verdacht veel op de Citroen c4 berline. Ik wist wel dat VW niet veel alleen kon!
Lijkt mij een ontzettend mooi plan!
Het lijkt me wel cool. Hopelijk word het een mooie auto.
De mini is een succes omdat ie naast zijn retrolook ook inhoud heeft. Oftewel een reteleuk karretje om mee te rijden.

De 500 lijkt dat ook te zijn, ook al zit de motor op de verkeerde plek. De 500 wordt niet alleen vanwege zijn looks een succes maar simpelweg omdat ie ook iets te bieden heeft. Car Magazine zei erover dat het een kleine auto is, die je niet doet verlangen naar iets groters.

De New Beetle daarentegen is een Golf met Golf weggedrag, oude motoren (2.0 met 115 pk?) en designmatig alleen maar nadelen. Met alleen ‘emotie’ door design red je het niet. De inhoud moet kloppen en dat is bij deze auto niet het geval. Oftwel als het nieuwtje eraf is moet niemand er meer iets van hebben.
vind hem wel erg als een c30 lijke
@3-serie:
Precies, de Mini en de 500 zijn qua concept nog helemaal van deze tijd.
Het concept van de kever (wagen voor het volk) is hopeloss verouder.

Daar helpt een leuk kek-designtje geen mallemoer
@3-serie:
Precies, de Mini en de 500 zijn qua concept nog helemaal van deze tijd.
Het concept van de kever (wagen voor het volk) is hopeloos verouderd.

Daar helpt een leuk kek-designtje geen mallemoer.
@ dos

wat, een goedkope auto voor het volk?
Waarom tekent men bij die conceptjes altijd het dak en de ramen veel te laag, en de wielen veel te groot? ’t Ziet er misschien wat cooler en sportiever uit maar er is er nog nooit zo eentje van de band gerold dus waarom jezelf (de designer, bedoel ik) dan zo iets voorspiegelen?

Deze doet mij trouwens eerder denken aan een kikkermobiel dan aan een “lovebug”.
Van de zijkant is het net een C30
Het kever deel is er dan wel uit…
Volkswagen is goed bezig! maar ik vind hem op geen enkel punt op de vorige New Beetle lijken!
ik vind het niet echt een lelijke auto, hij ziet er wel stoer uit, een beetje zoals de leon van seat, maar het heeft echt niets meer met een kever te maken toch? (maar dat had de vorige new beetle eigenlijk ook al niet)
De mini en de 500 waren ook beide, net zoals de geit (lelijk eendje) “auto’s voor het volk”, in een tijd dat alles zich nog veel nationaler afspeelde, en minder Europees. Daarom dus een Duitse, Franse, Engelse en Italiaanse interpretatie van de “wagen voor het volk”. Dat maakt deze auto’s nu net zo onsterfelijk.

Wist iemand dat de het “lastenboek” voor het ontwerp van de Geit/Eend zo ongeveer was als “een boerin moet er met een mand eieren in naar de markt mee kunnen rijden”. Echt Waar!

Nu is het dus nog wachten op een retro-uitgave van de Geit/Eend (mét tweecylinder boxer aub!)
@ Citroenfan

Waar haalde gij dat in uw hoofd dat een VW op één of andere manier op een renault of citroen zou willen lijken?

Zwaar weekend gehad ofzo om zo een zever te verkopen…
Het oorspronkelijke concept voor de New Beetle stond op een Polo platform en zag er stukken beter uit dan het uiteindelijke productiemodel (op een Golf platform, anders verkocht het zo slecht in de US of A).

Inmiddels is de Polo gegroeid, dus misschien kan het nu wel? Dan is de concurrentie met de Scirocco ook minder een probleem…
De oranje afbeelding circuleerd al ruim een half jaar. Ik zie er ook geen kever in, bovendien is het concept van de Iroc vele malen mooier en sportiever. Dus wat ze nou hier mee willen?
Even de bronnen iets beter checken heren, deze – overigens geinige fantasiën, zijn niet recent :-)

Artikel en impressies zijn van februari (16-02-2007)
http://www.auto-motor-und-sport.de/news/auto_-_produkte/hxcms_article_502062_14194.hbs

16.02.07 11.37 | Autor: Frank Volk | Fotos: Stehrenberger
Het probleem van de Beetle in vergelijk is eigenlijk de basis. Echter vergeten velen dat de Beetle deze designrichting heeft gelanceerd. Maar goed, de tekeningen hier geloof ik niet in.
Die tekeningen zinj sowieso oud en die gast die die tekeningen maakt verzint altijd maar wat. Ik heb nog nooit een tekening van hem gezien die klopte met de werkelijkheid

De nieuwe Beetle moet wel wat beter worden ja. De huidige oogt te lomp met enorm lelijke grote, vlakke deuren
het is meer een focus en c30 zoals hij er nu uitziet en die velgen zijn ook een beetje overdreven groot
dit lijkt niet op een kever
Laat maar komen, onder andere naam! Vraag me wel af of ze nog een kans krijgen van de klantenkring…
Lijkt wat op een kruising tussen C30 en C3.

De kever kwam er door een klein ADHD mensje, Adolf de fürher Hitler. Hij wilde een goedkope auto voor het volk. vervolgns werd het een (stinkende) hippie icoon (geinig hé). De new beetle is een uitpakkers auto voor 18 jarige meisjes. Raar hoe alles kan draaien. Voor de fans de laatste oude (echte) kever liep een paar jaar geleden van de band in Mexico, aldaar is één auto op de twee een “love bug”.
@Bentley, Volgens mij werd de Transporter een hippie icoon.
Van het kevertje waren ze ook zot hoor.
Fraai ontwerp maar het is geen kever. Ze moeten een andere naam kiezen, wellicht ook een dier (vgl. de Fox en Lupo = wolf). Wel aktief maar niet al te lief, want dan vinden de mannen de hele auto meteen verwijfd.

Kwa proporties lijkt het ontwerp wel op een insect, dus bijv. Biene (bij) zou voor mijn smaak passen. Bovendien is het Duitse omgangstaal voor een lekkere meid. Bijen voeren tevens dansjes uit in het nest, ook daar kunnen de marketingmensen dus mee spelen.

Andere mogelijkheden: kleine zoogdieren met souplesse, bijv. Otter, Wiesel, Marder. Die zijn echter niet allemaal voor elke markt geschikt, in het Duits is een wezel vooral snel, in het Engels is een weasel tevens een gladjanus.
@ Brian; Die gele lijkt heeel erg op een Porsche 911..vooral de koplampen!!als je um platter maakt..is het er een..was de vorige ook
@ Mizze; VW is bang. Ze durven geen spannende auto’s te maken, anders gaan de verkopen slecht…Dat is VW! Totaal geen durf en passie. En waarom VW op Renault en Citroen wil lijken?? Is ook niet zo heel gek. Beide merken hebben het lef om iets te tonen wat gedurft is, of het nou lelijk is of niet! Renault valt i.i.g. niet in ieders smaak. Dat is gewoon erg jammer dat veel mensen ’t maar bij saaie en doorsnee auto’s houden.
@ Mizze; Enuh, ik heb geen zwaar weekend gehad, maar lief dat je ’t vraagt. Of hebt U ’t misschien gehad? Ik i.i.g. niet! PS: Praat gewoon Nl, want wat is ingodsnaam een zever? Of komt U uit België??
citrofiel evil twin
Oe maar dan gaat vw concureren in eigen huis want de scirocco is toch ook een coupé en de new beetle gaat ook een coupé worden dit gaat vonken geven!
Dit is geen Beeltle meer, de charme is weg en de vergelijkingen met de oude kever zijn totaal zoek.
Dit wil niet zeggen dat ik het geen geslaagde auto vind, maar het is geen Beelte.
nja vind het ook niet lijken op een beetle, behalve die wielkasten die ze nog wat behouden. Maar waarom een totaal nieuw concept? de new beetle mag dan wel geliefd zijn door de vrouwtjes, dit is tenminste een kever. Ik zou hem gewoon blijven facelifts geven om wat mee te gaan met zijn tijd. De “oude” kevers rolden zelfs nog in 2003 van de band. Ofwel zieje hem graag ofwel niet. Ik vind hem allesins perfect hoe hij nu is!
Ik hoop dat dit geen succes wordt en terug van de markt gehaald zal moeten worden. Zo een mooi autootje wordt een gewone auto??
Kever is geen gewoon wagen. Het is een autootje dat opvalt en dat zou ik graag zo willen houden.
dit wordt echt geen new beetle. alle ronde vormen zijn er uit! echt heel zonden je zou eens moeten kijken op google naar beetle ragster deze is pas vet en zouden ze hier moeten maken. niet dit achterlijke ding!
Vernieuwen is niet altijd beter en mooier, en even terugblikken naar de vroegere Kever kan wonderen verrichten, dus, bezin voor je begint, en denk ook eens aan de geestelijke ontwerper Mr.F.Porsche

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).