Champ Car races Assen in gevaar?

Auteur: , 34 Reacties

Nu er eindelijk een succesvol Nederlands autocoureur in de gedaante van Robert Doornbos is opgestaan, die opzien baart door zeer constant en goed te rijden in de Champ Car series, kijkt autominnend Nederland reikhalzend uit naar de eerste editie van de Champ Car races op het circuit van Assen. Maar dit is Nederland, dus er staan dan altijd meteen een paar querulanten op die dit soort evenementen onder het mom van milieu en herrie aanvechten. Zo ook in Assen.

Dit is een land van regeltjes waar iedereen inspraak heeft en ook bijna tegen alles in beroep kan gaan. Heel prettig voor de burger natuurlijk, maar soms worden de mogelijkheden die dit biedt door een kleine groep mensen aangegrepen om het plezier van de overgrote meerderheid te vergallen.
Een aantal omwonenden en (natuurlijk!) natuur- en milieuorganisaties heeft een kort geding aangespannen tegen het doorgaan van de races vanwege de geluidsoverlast die dit zou veroorzaken.

Het TT-circuit krijgt per jaar een aantal ‘herriedagen’ en daar zou met de Champ Car overheen gegaan worden.
Volgens de organisatie is dit onzin, want er is door een aangepaste programmering van het WK Superbike in april minder lawaai geproduceerd, waardoor het circuit met de organisatie van de Champ Car races nog drie extra herriedagen ter beschikking heeft.
De organisatie ziet de uitspraak op 8 augustus dan ook vol vertrouwen tegemoet, en ik ook.

Ik heb nog een tip voor de organisatie: bied die azijnzeikers (die weten dat ze in de buurt van een circuit wonen!) de volgende keer gewoon een weekendje Center Parks aan. Dan zijn de lastige bewoners even lekker weg en heeft de organisatie dit gezeur ook niet meer.
De organisatie heeft dan de handen vrij om te doen waar het om draait: een mooi evenement neerzetten (met hopelijk Nederlands succes).
Ondergetekende zal er in ieder geval zeker bij zijn!34 reacties

Zo gaat het nu altijd in Nederland.
Het zal toch g*#$@& niet waar zijn, altijd weer dat milieu gezeik.
Ik kan hier wel ff over doorgaan, maar dat is verspilde moeite..
Ik wacht toch nog ff tot 8-08 om een kaartje te kopen, zijn toch nog wel redelijk veel vrij, vooral op de bronzen tribunes…
Het WTCC komt ook te vervallen dus weer een extra herriedag. Komt wel goed…….
Het TT Circuit Assen kent al jaren problemen met klagers. Ergens begin 90-er jaren, kondigde het plaatselijke krantje eens aan dat er ‘volgend weekend’ weer races zouden plaatsvinden. Het lokale krantje had zich een week vergist, maar toch kwamen er de volgende maandagochtend meteen weer klachten binnen bij de instanties…..

Ramshoek
Moet je daar maar niet gaan wonen hoor, kijk als het circuit is gebouwd na dat je er ging oké, maar als je er gaat wonen en dan gaat zeuren dat gaat te ver.
Er zijn knunzen die redelijk dicht bij het circuit huizen gebouwd hebben. Die klagen nu. Is hetzelfde soort volk wat bij schiphol woont. Daar koop je geen huis als je niet van herrie houdt.
Rick dos: WTCC te vervallen? Die rijden op Zandvoort, dus dat heeft niks met Assen te maken ;)
kijk ik woon zelf in de buurt van schiphol maar wij hebben er geen last van je went er vanzelf wel aan hoor dus die mensen moet niet zeike waarschijnlijk zijn de huizen goed genoeg geisoleerd daarvoor als ze na de opbouw van het circuit gebouwd zijn
dikke richard
Wat een gezeik weer. Ik heb alle vertrouwen in de gerechtelijke uitspraak,maar ik wacht ook nog ff met kaarten bestellen.
Rockconcerten organiseren in de buurt….. na die takke herrie valt een beetje gejank van racemotoren ineens heel erg mee….. Stelletje irritante zeikers. Koop een huis op de hei, ga op een booreieland wonen en klaag over de branding en de zeemeeuwen of zo…..
Wat een gezeik zeg al dat gezeur over lawaai

Hoelang ligt dat circuit van Assen er nou al. ( sinds 1955 ) je gaat me nie vertellen dat al die mensen daar al woonden. Tis een beetje hetzelfde als met Schiphol. Dat ligt er ook al sinds 1916 en die komen nog steeds om van de klachten.

Tzijn wel vaak dezelfde mensen die klagen. Kdenk dat veel mensen die in de buurt van het circuit wonen er zelf ook heen gaan.
man man man echt Nederland weer.

gooi gvd die lui in de zee.
“Koop een huis op de hei”
Ehh deze klagende mensen wonen aan de rand van Assen, de provicie hoofdstad van Drenthe. Meer op de hei dan dat kun je niet wonen :-)
Ik wordt echt gestoord van die “groene lui”!!!
Kunnen we niet een bos aanleggen en ze allemaal er tegelijk insturen?
Moet je eens zien hoe groen de bomen op Hockenheim zijn of op Brno.
Ze moeten die mensen die van auto’s houden eens met rust laten.
Als ze ze maar kunnen plukken, dan staat dit kabinet wel vooraan.

Schaamt u zich niet heren?

Moet onze eigen “Potter” ook een andere hobby zoeken zeker………
Wel g%&^#(*(%me .. Heeft Assen weer een mooi spektakel voor autoliefhebbers, zullen er weer eens een paar boomknuffelaars de boel dwarsbomen zeker.. Zijn ze nu helemaal van de pot gerukt?

Afgelopen zaterdag was er in het stadspark van Groningen Dominator, het grootste hardcore festival in de wereld.. En geloof me daar kwam ook meer dan genoeg kabaal vanaf, moet je nagaan dat al die duiven in de stad daar ook last van hadden..

En last but not least: omwonenden? Pfff get a life, het circuit ligt redelijk afgelegen en voor de gene die er woont die moet zn smoel houden want dat is hetzelfde belachelijke als dat je in de buurt van Schiphol gaat wonen maar ondertussen willens en wetens gaat klagen over het lawaai van vliegtuigverkeer..

Deze mensen hebben blijkbaar het verstand van een onbespoten kropsla, die is ook lekker groen en mileubewust.
@ Mashell: Drenthe bestaat niet alleen uit heide en boeren op klompen die op een Lamborghini zitten met grotere velgen die een PC Hoofdstraat trekker kent..
Zo achtergesteld zijn de Drenthenaren ookal weer niet, maar als de westerlingen tijdens hun pensioen in de Randstad willen blijven wonen en niet meer op de heide tussen de Lamborghini’s en Fiat Agri’s willen wonen.. Be my guest.
Wat wonen we toch in een heerlijk land he?
Alleen jammer dat we zo dicht op elkaar wonen.
Zou je bij de Nürburgring ook van die zeikerds hebben?
En inderdaad: als je niet van herrie (lees: heerlijk motorgeluid) houdt, GA DAN NIET IN DE BUURT VAN EEN CIRCUIT WONEN!!!

Sukkels.

Maar Sir Smokalot: je komt dus niet op de Klassiekerrally? ;)
Door dit soort bureaucratie en geneuzel is het dat veel evenementen in nederland geen doorgang vinden. Dat is zonde! Ten eerste omdat het veel geld bij elkaar brengt en ten tweede om het ‘vredige’ evenementen zijn!

Voetbal mag je dan wel tijdens de wedstrijd geen last van hebben, maar die supporters slaan ervoor en daarna wel de boel kort klein. Vraag ik me toch af wat je liever hebt?

Nouja het zal allemaal wel, ik verhuis binnenkort lekker naar het buitenland. Waar succesvolle ondernemers nog wel een kans krijgen en waar ze je nog een mooie auto gunnen, zonder dat er de volgende ochtend krassen en deuken op zitten van jaloerse azijnpissers.
@Suspic1ous,

En waarheen gaat de (enkele) reis?
;)
Waarom plaatsen ze geen geluidswanden of kopen ze de omwonende niet om. Buck milieu activisten .
Heerlijk die ruimte hier in de Verenigde Staten …. geen geneuzel met mensen die zo veel klagen en zo.
Haha, geen geklaag in de VS? Probeer op tv eens fuck te zeggen of een tepel te showen, dan kom je er wel achter…
Weer Nederlands op zijn smalst. Trouwens ook wel enorm spuit-elf om dat nu pas te gaan doen en niet zodra het bekend wordt dat er een race gereden wordt.

Denk toch aan al die arme vogeltjes die een nestje hebben gebouwd in een van de bochten!
het gezeik komt uit de wijk baggelhuizen,die ligt vlakbij het circuit,een persoon heeft de halve buurt georganiseert om te klagen terwijl die zelf op zondag morgen met zijn ketting zaag blokken hout staat te zagen(maar dat was niet het zelfde geluid) er zijn al zo veel inspraak avonden geweest daar en altijd maar weer HIJ die staat te zeiken.
@ mart(w)in

Naam en adres a.u.b.
Al die alternatievelingen met hun milieugezeik, maar je hoort ze nooit om de geluidsoverlast van een rockconcert te verbieden omdat ze daar wel graag zelf heen gaan.
En die eikel daar in Baggelhuizen kunnen ze maar beter eens duidelijk maken dat het genoeg geweest is met zijn gezeik.
“Geef ze een weekendje CenterParcs”.
Ja dan wel het park in Zandvoort!!!
Waarom zijn er in nederland altijd mensen, die niet alleen het milieu,
maar alles kapot maken,
Kunnen we deze mensen niet gewoon met een groepje mensen ,(kandidaten genoeg denk ik) in een hutje op de Hei zetten, zo dat ze zich niet overal mee kunnen bemoeien,en zo heel nederland kapot maken.
Stelletje eikels zijn het.
En raad eens wie ook bij de klagers hoort…….Camping wittezomer.
En wat schetst mijn verbazing????????? Op hun website maken ze notabene reclame voor de champcars. EN wel zeuren over geluidsoverlast???? Dat gaat er bij mij niet in.
Allemaal bij elkaar rapen dit zooitje ongeregeld en dumpen op de hei met een groot hek er omheen. ZOnder tv of wat dan ook. Kunnen ze lekker van hun rust genieten.

Zeurkouzen!!!!!!!
Ik heb net gehoord dat het door gaat,ik ben er blij mee,ik woon er ook vrij dicht bij de TT baan en je hebt er wat last van maar niet heel erg veel en ten eerst het is ook maar de eerste keer dat ze komen ,ze moeten niet zeuren die milieu gekken
Ik ben het er geheel mee eens dat de mensen die klagen over het circuit en over het geluid maar ergens anders moeten gaan wonen.
Want ja,het circuit lag er al voor deze groep hier kwam wonen,dan moet je van tevoren maar een betere inschatting maken van de nadelen.
p.s nadelen heb je op google maps gekeken hoe ver de mensen van het circuit af wonen.
Het verhaal is vaak die van de slak en het zout.
En die mensen wil ik dit nog zeggen, ik ben een drent en trots op onze baan ,blijf er met je poten af.
Nederland is wat dat beteft een zeik land,die mensen op Brands hatch,West -Kingsdown,Engeland wonen praktisch op het circuit die hoor je nooit zeuren!!!!!Neem toch eens een voorbeeld aan die lui!!!!!!Stelletje zeikers waarom ga je er dan wonen,beetje dom,he??

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).