Zo mooi is de Brera dus

Auteur: , 374 Reacties

De Alfa Romeo Brera kan niet iedereen bekoren. Kritiekpunten zijn het te hoge wagengewicht en dat er te veel van de styling van de conceptcar uit 2002 is afgeweken. Ik kan er niet mee zitten en de fraaie Italiaanse dame in de reclame video ook niet. Meer referenties heb je toch niet nodig!

Met dank aan Max voor de tip!

En als je verveelt: op Autojunk hebben we nog wel wat reclame-video’s.374 reacties

De Opel Ampera-e is duizenden euro's goedkoper geworden. Kijk hier voor meer info!
“Kritiekpunten zijn het te hoge wagengewicht en dat er te veel van de styling van de conceptcar uit 2002 is afgeweken.”

Ondanks dit (komkommertijd)filmpje blijf ik het daar mee eens.
-edit: nutteloze bijdrage-
http://thisjob.co.kr/data/job_bbs_gallery_1110018519_Alfa%20Romeo%20Brera%20Concept%202002%2002.jpg

Concept is wel sportiever maar denk dat je dan helemaal geen ruimte meer over houd?
en tja qua motoren kunnen ze ook nog niet echt aan de duitsers typen…..
Mooiste auto nu te koop. Punt.

@LEE: LEELIJK?
@BMW320CI typen?
Nog een drietal (grote) kritiekpunten:
– de gebrekkige afwerking, zeker ten opzichte van de concurrentie
– het ontbreken van een geschikte topmotorisering (V8?)
– Italiaanse betrouwbaarheid en afschrijving

Maar ik moet je wel gelijk geven dat het een schitterend mooie auto is om te zien.
Laatst nog op bezoek geweest bij een Alfa dealer in Houten voor een 159 proefritje. Mooie showroom trouwens (als je in de buurt bent, doen!). Uiteraard stond er een Brera, maar die verbleekte toch wel een beetje bij de Maser Gibli die ze er hadden staan…..

en ik zeg het eerlijk, de GT vindt ik mooier dan het Glaskunst district uit Venetie (Brera) . Sorry.
Ah, ik ben dus niet de enige die de GT mooier vind dan de Brera.
Afschrijving? De Brera? Was er niet onlangs het bericht dat die in de top10 stond in UK qua waardevastheid? “Rub your eyes in disbelief!” was de bijhorende kop als ik mij goed herinner.

Gebrekkige afwerking? Yeah right. Dat zit echt wel goed hoor bij de Brera. En het interieur ziet er dan nog eens 10x beter uit dan de concurentie ook. Maar goed, ze moeten niet op hetzelfde niveau zitten, ze moeten er ver boven zitten om tegen de vooroordelen te kunnen opboksen.

De motorisatie is wel niet voldoende op dit moment, wegens het (tijdelijk) gebrek van de echte Arese V6. :(
Mooie vrouw!
De GT is inderdaad (veel) mooier.
er stond er toen pas een bij mij in de straat, de uitlaaten zijn niet mooi afgewerkt althans de uitlaatbakken die zie je heel duidelijk doet me denken aan de volkswagen touraeq vind ik niet zo mooi. voor de rest mooie auto.
schijnt echt kutbak te wezen baas van me heeft er 1 nou allemaal van die kinderprobleempjes
loslatende kapjes enz
De GT vind ik persoonlijk ook mooier. Het probleem met de Brera is niet alleen het gewicht, maar ook de afwerking, slechte zitpositie achter het stuur, de aanschafprijs en ook nog eens de afschrijving… het is een auto die je alleen maar koopt omdat je hem mooi vindt, andere redenen zou ik niet kunnen verzinnen.
Die bips….als je ervan houdt? ;-)

mijn voorwielaangedreven droomalfa: Doe aub een GTV (pre-facelift!) met het Brera interieur……
Die bips….als je ervan houdt? ;-)

mijn voorwielaangedreven droomalfa: Doe aub een GTV (pre-facelift!) met het Brera interieur……
De achterkant kan me niet bekoren. Ik vind de 159 veel mooier.
Ricavant-1.8T
vindt de voorkant nogal saai… de achterkant heeft wel wat.

geen auto om aan te schaffen… dan kan je toch beter naar de duiters gaan.
Alfa motoren beter dan Duitse? Concreet aub? Ik vind de GT de lelijkste huidige Alfa. Mijn designvoorkeur gaat naar de 159 sedan en de Spider.

– Apache
Die gewicht is zijn grootste probleem. Naast de betrouwbaarheid uiteraard.
Wat wil dat filmpje nou zeggen? Dat je stekeblind moet zijn om een Brera te kopen?
Mooie wagen. Vind hem zelfs mooier dan de conceptversie met die lelijke lange neus.
interieur is identiek aan die van de 159, beetje jammer,
het stuur staat niet recht voor je, wat je zitpositie verneukt.
gt vind ik een stuk mooier, maar die raakt wat verouderd,
brera is wel lekker exclusief natuurlijk, hoe vaak zie je em?!!
@ 3-serie
blijf BMW rijden!!!
‘La bellezza si sente’

Wat is Italiaans toch een prachtige taal!
Ik moet trouwens zeggen dat ik de auto in ’t echt best een opvallende en fraaie verschijning vindt.
Klopt Klassiekerrally, ik vind die in’t echt er ook beter uit zien dan op foto. Daar hebben Alfa’s wel meer “last” van.
Ik snap niet wat je aan zo’n auto hebt, qua rijplezier doet het zeker onder aan zijn concurrenten. De betrouwbaarheid laat ook de wensen over. Dan heb je alleen de looks maar als je kijkt naar zijn concurrenten bv de TT of de Z4 coupé dan heb ik zo iets van wie koopt nu een brera? Het is zo met alle alfa’s de auto’s zijn oké maar elke auto doet onder aan de concurrentie op bijna alle vlakken.
@3-serie : je schreef: “en ik zeg het eerlijk, de GT vindt ik mooier dan het Glaskunst district uit Venetie (Brera) . Sorry.”

Wat heeft de Brera met Murano te maken? Ik kan de link niet echt leggen.
@ Carnie

Emotie. Dáár draait het om bij deze auto. Gevoel. Op dat vlak winnen alle Afla Romeo’s het van hun concurrenten. Liefhebbers van Duitse slopers draait het om cijfertje. Hoe snel is het apparaat op de Ring? Interessant!

Nee, daar moet je deze machina niet mee vergelijken. Daar is ze niet voor gemaakt. Eigenlijk moeten ze haar niet eens testen daar, gewoon iedereen in de waan laten dat op pure schoonheid een ronderecord wordt verbeterd.
cijfertjes*
http://www.seriouswheels.com/pics-2007/2007-Geely-Coupe-Concept-Front-1024×768.jpg
Brera is prachtig! met die mooie ronde vormen en zo lekker vol!
Die auto hierboven is (in de Link dus) is een auto van het merk Geely! (oftewel Geely Coupe Concept 2007) ik vind hem kwa voorkant op de Alfa(‘s) lijken!
Link is stuk dus na aanlijding daarvan deze:
http://img381.imageshack.us/img381/9841/2007geelycoupeconceptfrbh1.jpg

:shame:
@CSL je schrijft en denkt als een Duitser….. jammer hoor! BMW zie je na 3 jaar in wijken waar we liever niet komen…
H.J. Vaesen: Elke beslissing komt voort uit emotie, dus ook de aanschaf van een auto. De emoties die een auto bij je losmaakt zijn sterk persoonlijk, daarom krijgt de ene persoon het warm van een Aston Martin, maar de ander geeft daar simpelweg niets om en wil alleen maar Ferrari.

Je kunt dus onmogelijk stellen dat een Alfa Romeo het wint van alle concurrenten op gebied van emotie. Als je van Alfa houdt, is er niets mooier dan een Brera. Maar als je een andere persoon de vrije keus laat tussen een Brera of een 335i coupe, dan hoeft die misschien wel geen seconde na te denken. En gaat het dan per definitie om het cijfertje? Welnee, we staan toch allemaal elke dag in de file en mogen niet harder dan 120. Diegene kiest hem omdat ie hem mooi vindt, omdat ie zo ontzettend lekker rijdt, en omdat ie daardoor misschien dus wel meer emotie bij diegene losmaakt dan een Alfa, over smaak valt niet te twisten.

Wat ik dus wil zeggen is: emotie is persoonlijk, daarmee kan het ene mooie automerk het niet winnen van het andere. Wanneer je beweert dat kopers van snelle duitse auto’s alleen op cijfertjes zijn is te kort door de bocht, en niet zo’n beetje ook.
@Christiano: de Brera zien we sowieso bijna nergens omdat deze blijkbaar toch niet zoveel emotie losmaakt als sommige mensen hier denken. Ik denk dat we de Brera allemaal wel een mooie verschijning vinden om op de weg te zien, maar om hem zelf te kopen moet je je wel heel erg laten leiden door je emoties. Hoezo is het trouwens belangrijk waar je auto na 3 jaar naartoe gaat? Des te beter als ze naar wijken gaan waar we liever niet komen, dan hoeven we er ook niet meer tegenaan te kijken :)
Een video naar mijn hart ………….. Cuore Alfa dus :-)
@ Ron

Ach, dat is niet helemaal waar. Want een Brera verkocht vorig jaar beter dan een Audi TT, verkocht nagenoeg evenveel als een Z4 – om even wat zijstraten te noemen. Verkoopcijfers doen er overigens helemaal niet toe.

Wat je niet begrijpt is dat ik de basis van de emotie aanhaal. En je spreekt jezelf al tegen, want in je tweede reactie schrijf je het zelf!

Ik denk dat we de Brera allemaal wel een mooie verschijning vinden om op de weg te zien, maar om hem zelf te kopen moet je je wel heel erg laten leiden door je emoties.

Dank je wel! :D
@ Dude, oeps had moeten zijn:

The Pinacoteca di Brera (“Brera Art Gallery”) is an art collection in Milan, Italy. It contains one of the foremost collections of Italian paintings, an outgrowth of the cultural program of the Accademia di Belle Arti (“Academy of Fine Arts” or Accademia di Brera), which shares the site in the Palazzo Brera.
Ik lees veel punten van kritiek, met name van niet-rijders….. Het is een menselijk gegeven dat je bevestiging zoekt voor je eigen keuzes. Wanneer je dus BMW rijdt (of zou willen rijden), ZIJN dat ook meteen geweldige auto’s. En zul je dus snel kritiek hebben op andere merken.

Lees echter een het verhaal van een ervaringsdeskundige: http://www.autoweek.nl/myreviewautodata.php?ID=13894&merk=Alfa%20Romeo&serietotaal=Brera&bouwjaar=
en je weet meteen beter.
Overigens, de Brera deed het vorig jaar beter dan de GTV/Spyder de laatste 8 jaar deed. Deed het beter dan de S2000 ooit gedaan heeft. Beter dan de Crossfire ooit gedaan heeft. Maar goed, we hadden het niet over verkoopcijfers ;)
Nee Ron, ik dol je. Er zijn er maar 140 van geregistreerd vorig jaar. Overigens kloppen de verhoudingen met andere auto’s wel die ik hierboven noemde. Maar wat maakt het uit?
@ 1802 bmw

De Alfa wordt het inderdaad niet (proefritje 159). Mooie auto daar niet van zowel van buiten als van binnen, maar de buitenspiegels vibreerden bij +130, de tankdopontregeling is knullig, de raamomlijstingen ogen goedkoop. Oftwel mooi van een afstandje, maar bekijk hem van dichterbij en ga voelen en proeven, dan is het het toch net even niet. Sturen doet hij voor een voorwielaandrijver trouwens erg goed, maar uiteraard miste ik het achterwielaandrijvinggevoel wel.

Emotie is cruciaal, maar de details hoe een auto in elkaar zit vindt ik ook horen bij Emotie. Als het goed in elkaar zit geeft het je namelijk een rijk en luxues gevoel. Vergelijk het met een I-pod versus een goedkopere MP3. Technisch kunnen ze allebij hetzelfde, maar de I-pod voelt luxer aan. Da’s ook emotie.
“Ik denk dat we de Brera allemaal wel een mooie verschijning vinden om op de weg te zien, maar om hem zelf te kopen moet je je wel heel erg laten leiden door je emoties”.

Echte Alfisten rijden Alfa en nix anders om deze reden. Psuedo Alfisten en de rest begrijpen dit niet en zullen dit ook nooit begrijpen. Het is ongeveer gelijk aan de relatie met een bloedmooie diva en daar kunnen weinigen maar mee overweg. Soms is ze de hemel op aarde, soms echter ook de hel op aarde………….
H.J. Vaesen & Turbopaultje: Precies wat ik zeg: voor een Alfa liefhebber is er niets mooier dan Alfa en de meesten zijn ook absoluut mooi. Een Maserati / BMW / Mercedes / Ferrari / Aston Martin-liefhebber denkt er weer heel anders over.
@ Ron: Nee, zo eenvoudig is het niet. Zoals ik al schreef: een niet Alfist zal dit nooit begrjipen.

Ok, ik doe nog een poging: een echte Alfist gaat veel verder. Hij of zij heeft een innige band/ relatie met zijn / haar auto en die auto is een deel van hem of haar. En dat heeft niks te maken met show of patserij. Dat is authentisch.
@Tubopaultje: ik kan mij best voorstellen dat voor een “Alfist” een Alfa veel meer is dan een auto. Het enige wat ik wil zeggen is dat Alfa niet het enige merk is waarmee mensen zo’n band hebben. Ik ben er 100% van overtuigd dat met name merken zoals Ferrari, Maserati en ja ook BMW dat soort emoties bij echte liefhebbers kunnen oproepen. Ik begrijp dus best wat een Aflist is, zij moeten echter niet denken dat ze alleen zijn.

En ja, bij elk merk heb je ook de groep mensen die ermee aan het patsen is, een auto alleen koopt voor status, maar over die groep hebben we het nu niet.
Die supermotor is er… Autodelta J5 3.2 Compressor. 348 PK… Voor € 10.000 gewoon in NL leverbaar.
@ Ron

Wel mooi dat je in een paar reacties je mening veranderd!
alfas zijn gewoon mooi ,echt een superauto
@H.J. Vaesen: ik heb een paar reacties nodig gehad om mijn mening duidelijk te krijgen, misschien was ik niet duidelijk genoeg. Ik heb een hele duidelijke mening en die verandert niet zomaar, kan je mij uitleggen wat er volgens jou veranderd is? (of ben je weer aan het “dollen”? )
Die Brera…prachtige voorkant maar dan kom je aan de achterkant en denk je: ofwel was de inspiratie op, ofwel de inkt, ofwel beide.
“Ik ben er 100% van overtuigd dat met name merken zoals Ferrari, Maserati en ja ook BMW dat soort emoties bij echte liefhebbers kunnen oproepen. Ik begrijp dus best wat een Aflist is, zij moeten echter niet denken dat ze alleen zijn. ”

Alfisti zijn een eigen, internationale clan. Een Alfa is een Alfa. Dat je Alfa plaatst in de serie Maserati, Ferrari zegt alles. Ferrari is een kind van Alfa Romeo. En Maserati quasi een aangetrouwd familielid. Daarmee verklaar je ook meteen de jaloezie van de meeste niet Alfrijders……..

Een (redelijk) moderne BMW en emoties …………… Fehlanzeige. Alleen de M motoren en hun onderstellen kunnen nog opwindend genoemd worden. De rest is voor heel erg veel liefhebbers, waaronder ook BMW ……………. :-(((((
@ Ron

We trappen af met;
“Je kunt dus onmogelijk stellen dat een Alfa Romeo het wint van alle concurrenten op gebied van emotie.”

Vervolgens;
“Ik denk dat we de Brera allemaal wel een mooie verschijning vinden om op de weg te zien, maar om hem zelf te kopen moet je je wel heel erg laten leiden door je emoties.”
Hierin geef je aan dat de keuze voor een Breda nagenoeg gebaseerd is op alleen emotie.

We eindigen met;
“Ik ben er 100% van overtuigd dat met name merken zoals Ferrari, Maserati en ja ook BMW dat soort emoties bij echte liefhebbers kunnen oproepen.”
Ferrari, Maseratie vergelijken met BMW & Alfa Romeo? Ehm, vooruit een Alfa Romeo is heel vaag te vergelijken met een budget Ferrari, niet op technisch gebied. Puur alleen de sfeer. En natuurlijk zijn er wel BMW liefhebbers die met hun auto naar bed gaan, alleen gemiddeld genomen zijn dat er veel minder. Daarom kun je stellen dat het merk zijn verkopen baseerd op emotie. En dus zijn we weer aangeland bij mijn eerste reactie!
“Het merk” – is overigens Alfa Romeo.
@Turbopaultje: ik vind het leuk dat je probeert uit te leggen hoe een Alfist denkt, maar erg jammer dat je zelf het vermogen mist om je in te leven in iemand die een soortgelijke band heeft met een merk wat geen Alfa is.

Je zegt het zelf al, BMW heeft inderdaad zijn M modellen die zelfs door niet-liefhebbers op zijn minst opwindend genoemd worden. Ik noem daarnaast nog een 335i coupe, de Z8 of de 850i die bij veel echte liefhebbers in de garage worden vertroeteld. Dat je er iets minder onder hoeft te liggen heeft niets met emotie te maken, maar is daarbij wel meegenomen :D
Het grote verschil tussen bijvoorbeeld de “typische” BMW-rijder en de “typische” Alfa-rijder:

De typische BMW-rijder is erg bezig met wat zijn omgeving van de auto vindt. Val ik niet uit de toon bij buren, vrienden, collega’s, familie? Wat betekent het voor mijn status? Ik zal me toch niet voor mijn aankoop hoeven te verantwoorden en me hoeven te verdedigen tegen laatdunkende opmerkingen over de kwaliteit, “roesten in de folder” en andere vooroordelen? Kortom, de BMW-rijder heeft een hoog “keeping up with the Joneses” gehalte. Wie die Joneses dan ook moge zijn, dat verschilt van geval tot geval. Voor de zakelijke leaserijders zijn dat bijvoorbeeld de collega’s die hetzelfde denken over de 320d. Voor Ali zijn het Mohammed en Khalid die hetzelfde denken over een opvallende 3-serie cabrio waarmee ze hun fout-verdiende centjes kunnen tentoonspreiden. En voor de vrouw van de geslaagde zakenman de X5, die ze, nadat ze de kids naar school heeft gebracht, op de golfclub of in het centrum van Laren naast die van zijn “vriendinnen” kan parkeren.
De BMW-rijders zijn dus “veilige” kopers, in de zin van hoe hun aanwinst in hun sociale netwerk wordt ontvangen.

De typische Alfa-rijder heeft van dit alles geen “last”. Die is wat rebelser, durft net iets meer van de standpunten van zijn omgeving af te wijken en trekt zich niets aan van eventuele negatieve opmerkingen. Hij/zij durft tegen de algemeen heersende stroom in voor iets afwijkends te kiezen. Ook al weet ‘ie dat ‘ie daarover door zijn omgeving mogelijk zal worden bekritiseerd (zie bijv. de eerder genoemde vooroordelen).

Daarmee is de typische Alfa-rijder net even iets authentieker in zijn aankopen dan de typische BMW-rijder (of andere veilig-Duits-kopers). Dit geldt overigens niet alleen voor Alfa-rijders hoor. Dezelfde “onafhankelijkheid in beslissen/aankopen” zie jij bijvoorbeeld ook bij mensen die pakweg een nieuwe Jaguar of Maserati Quatroporte durven te kopen in plaats van een duitser in hetzelfde segment.
Ik zit elke keer weer met verbazing te kijken hoe Alfa prachtige concepts met 1 scheefgeplakte nummerplaat tot wanstaltige gedrochten weet te transformeren.
Zoals ie er met nummerplaat uitziet zou ik er echt niet in gezien willen worden. En als de buitenkant niet meer mooi is houd je meteen weinig over bij een Brera. Een lelijke BMW kan je tenminste nog lekker in rijden.
@Mairsil: “lelijke BMW kan je tenminste nog lekker in rijden.”

Nou, bofkont: Keuze genoeg, zou ik ze zeggen!
@ Eric,

sorry Eric, maar ik moet toch ff reageren op:

‘De typische BMW-rijder is erg bezig met wat zijn omgeving van de auto vindt. Val ik niet uit de toon bij buren, vrienden, collega’s, familie? Wat betekent het voor mijn Status?’

Nope sorry, sterker nog als imago een rol speelt heb ik liever een imago-neutralere auto. En ja een Alfa heeft voor mij een neutraler imago want ‘niet-patserig’

Ik rij met liefde BMW, omdat ie simpelweg zo lekker vlot en speels rijdt. Ik vindt hem mooi (vorig model 3-serie), met liefde gemaakt (afwerking en details), ik kan er laag in zitten en de auto heeft voor mij precies het goede formaat. Hij ligt strak op de weg en in bocht en is desondanks mooi comfortabel. That’s it.

Maar misschien ben ik geen typische BMW-rijder ;-)
@Mairsil

Alfa’s staan er inderdaad om bekent dat ze niet lekker rijden…
Citaat: ” @Turbopaultje: ik vind het leuk dat je probeert uit te leggen hoe een Alfist denkt, maar erg jammer dat je zelf het vermogen mist om je in te leven in iemand die een soortgelijke band heeft met een merk wat geen Alfa is.”

Luister ff meneer Ron, probeer mij niet te kleineren of mij het gebrek aan inlevingsvermogen aan te smeren met uw subversieve , incorrecte stellingen. U bent niet in staat om op mijn niveau te mee te discussieren en dat probeert u met deze, toch wel laffe taktiek te af te handelen.

Jammer voor u, ik ben een rasechte Alfist, al jaren. En autoliefhebber, ook al sinds mijn geboorte….. En zoals door Eric volledig juist beschreven: rebels, authentisch en moediger dan de rest.
@ Eric

Oh zeker, maar dat was ook een beetje mijn punt. Ik vind geen van de huidige BMW modellen mooi, maar ik vind ze toch nog wel het overwegen waard vanwege hun rijeigenschappen.
Bij een Alfa is het normaal het omgekeerde, motorisch en (vroeger) kwalitatief matig, maar wel spectaculair mooi waardoor je ze toch overweegt. Sinds ze met de scheve nummerborden begonnen zijn is dat geheel weg, en blijft er voor mij weinig interessants over aan de Alfa.

Zelfs de mooiere Alfa’s zijn overigens niet echt mijn smaak, ik zou eerder naar iets als een RX-8 kijken, maar da’s mijn persoonlijke afwijking. ;)
Een 1995-1998 GTV heb ik nog wel serieus overwogen te kopen, zat in de goede prijsklasse, en vind het echt een enorm mooie auto. Maar uiteindelijk toch iets te bezorgd over de mogelijke problemen met een oude Alfa.
@TurboPaultje

Amen to that!

Ik ben inmiddels bezig met mijn 9e en 10e Alfa (GTV 1997 en GT 2005). Ik rijd regelmatig in andere auto’s, ik wil graag overal in gereden hebben.

Maar iedere keer kom ik tot de conclusie dat die auto misschien wel snel, comfortabel en/of mooi is, ik heb er alleen geen lol in. En als ik niet voor mijn plezier in mijn auto stap zie ik het als werk, iets wat moet. Als ik ’s avonds thuiskom na een ritje van 250 kilometer vind ik het jammer dat ik uit moet stappen. Maar de volgende ochtend loop ik weer met een enorme smile naar mijn garage.

Dat is voor mij de belangrijkste graadmeter voor een auto. Betaal ik 35K voor entertainment of voor werk. De keuze is voor mij duidelijk. En alle Skoda/Renault/Seat/Opel rijders waar ik dagelijks tussen werk verklaren mij hartstikke voor gek, en op rationele fronten hebben ze vaak gelijk. Maar ik wil voor geen goud met ze ruilen…. no f***g way…
Kom kom Mairsil, motorisch … de JTDm diesel motoren zijn allesbehalve “matig” en ook de viercilinder JTS motoren kan je bezwaarlijk matig noemen. Het probleem op dit moment zit alleen bij de V6 motoren (gebaseerd op gm’s, brrr), maar laten we eerlijk zijn, hoeveel mensen rijden er met een 6-cilinder naar hun werk? Nu goed, als de opvolger van de Arese V6 even leuk is als z’n voorganger is ook dat probleem weg. Dan nog eventueel de V8 uit de 8C in de Brera GTA en ze zitten weer goed. \o/
@ Lennart

hmm, je hebt gelijk, ik bedoelde eigenlijk dat de ‘performance’ minder is, geen idee waarom ik ‘motorisch’ op heb geschreven.
Alfa neigt toch wel naar te zware auto’s met een vrij brak onderstel.
Sorry, wat is dat voor discussie hier. Omdat je Alfa rijdt ben je rebels, moedig en authentischer dan de rest? wat een bullshit zeg, maar als je dat zelf gelooft dan moet je dat doen. Ik wordt al moe van het over een kam scheren van BMW-rijders, Alfa rijders, etc. Rij gewoon wat je leuk vindt, al die psychologische verhalen over het aanzien van je BMW t.o.v. de rest…pffffff
Smaak is persoonlijk en individueel dus hou het zo i.p.v. die discussies die nergens over gaan. BMW is beter, nee Alfa is beter of toch Audi? De typische BMW rijder zal in NL anders zijn dan bijvoorbeeld in Duitsland, dus er bestaat niet zoiets als de typisch merk-rijder.
Dit is gewoon een prachtige wagen. Ik lees hier meerdere keren dat dat schuin geplaatste nummerplaat vies is? Wel ik ken zo ook wel andere merken kijk maar goed en jullie zullen ze ook wel vinden. Dat vind ik dus een belachelijk argument. Alsof iemand naar dat gaat kijken wanneer hij/zij een auto gaat kopen. Komaan zeg dat meen je toch niet. En het verschil met de ” duitsers ” is er. Maar de “Italianen” hebben iets waaar andere merken enkel van kunnen dromen en dat is echte onvervalste PASSIE. En nu ga ik het horen zeker.
Citaat: ” hmm, je hebt gelijk, ik bedoelde eigenlijk dat de ‘performance’ minder is, geen idee waarom ik ‘motorisch’ op heb geschreven.
Alfa neigt toch wel naar te zware auto’s met een vrij brak onderstel “.

Ah, wat ben ik in een goede bui vandaag. Weer een expert hier, die denkt wat van auto´s af te weten.

Voor het geval u niet meer leest dan autoblog hier of de Telegraaf:
Alfa Romeo bouwt al sinds ongeveer 1998 ( introductie van de 156) de best fwd onderstellen en 4 cylinder benzine en JTD dieselmotoren. Dit geldt ook voor de 147, GTV, GT en de 159, die helaas ik geef het toe, veels te zwaar geworden is.
Om een lichtere 159 te realiseren was een veel groter budget nodig geweest. Bovendien heeft men nog wat in resereve voor de facelift zo……….
FreudeAmFahren
De mensen die er al mee gereden hebben weten wat voor enorme tegenvaller deze auto is… Met de 2.2 niet vooruit te krijgen. De V6 versie is vlotter maar nog steeds niet wat je verwachten mag van een sport coupe. Dan komen de nieuwbakken Alfa rijders vaak aandragen met argumenten als comfort etc. … ROT OP ! een Alfa hoort een goed sturende auto te zijn. De Brera is dat verre van. Zelfs een Audi TT rijdt tegenwoordig beter, en da’s geen compliment…
Alfa is HELEMAAL de weg kwijt. Hopenlijk vinden ze die weer terug met bijvoorbeeld de 169 bijvoorbeeld, nu is het een trieste bedoening, en vele liefhebbers zijn al overgestapt naar andere merken ivm het modellen aanbod.
@Freude….. Overgestapt? Tjah als jij het zegt.
@FreudeAmFahren: klopt, niets aan toe te voegen

@Turbopaultje: helaas, de argumenten zijn op…. dus nu is de conclusie dat ik niet op jouw niveau kan communiceren? Hmm… ik heb je inderdaad te hoog ingeschat, dat je nu ineens dure woorden gaat gebruiken doet daar niets aan af. Ik denk dat niemand er hier aan twijfelt dat je een echte Alfist ben, en ik wens je daar alle plezier (maar vooral sterkte) mee.

Zelf loop ik straks weer met een smile van oor tot oor naar mijn eigen stukje “freude am fahren”, en dan weet ik weer meteen waarom ik geen Alfist ben.
@Ron
Zwijg dan en stap in uw duitser en laat de rest dan verder praten.
@Turbopaultje
jou niveau is inderdaad erg hoog zeg!

Hoe kun je Alfa nou met premium merken als BMW/Mercedes verglijken!?
Ik ken echte Alfisten en die praten hellemaal niet zo over Alfa Romeo.
Ik dent dat je beter minder de Telegraaf moet lezen en meer met echte liefhebbers om moet gaan. Het enige waar Alfa erg goed mee bekend is geworden is de lage betrouwbaarheid en hoge afschrijvingkosten! Zouden ze iets met elkaar te maken hebben?! En dat is nou erg jammer voor deze leuke merk.
Ik vind de Brera prachtig, Alfa Romeo is sterk verbeterd qua design.
Alleen spijtig van dat gewicht, de 159 heeft er ook last van, dat heeft zijn gevolgen op het rijplezier in het algemeen plus op het verbruik.
Volgens mij heeft dat te maken met de grotere veiligheids-eisen waarmee het merk te kampen heeft.
@ Ron: U leest ook nog eens slecht, dus u bent woordblind of mijn inschatting wat betreft uw intellect is niet onjuist. Verder is uw gebrek aan respect voor Alfa Romeo iha zuiver gebaseerd op loze kreten, die eenduidig duiden op onkunde, lafheid en jaloezie.

Niet Alfisten zullen nooit begrepen wat een Alfist is en waarom deze alleen een Alfa rijdt. Dat heb ik meteen duidelijk gesteld en dat is ook ok.
Voorts loop ik niet te koop met mijn bella donna, dat heb ik nl. helemaal niet nodig. Dat is het verschil tussen u en mij en daarom verheug ik mij alweer op het commentaar wat ongetwijfeld weer gaat komen………..

Wees gerust. In welke vorm dan ook, u heeft geen schijn van kans.
Mairsil: “Ik vind geen van de huidige BMW modellen mooi, maar ik vind ze toch nog wel het overwegen waard vanwege hun rijeigenschappen. Bij een Alfa is het normaal het omgekeerde”

Tsja… Wat moet ik daar nu op zeggen… Als het je om rijeigenschappen te doen is, zou je deze DUITSE vergelijkende test ‘ns moeten bekijken:

http://www.youtube.com/watch?v=o5zzwuiJLD0

Mairsil: “Alfa neigt toch wel naar te zware auto’s met een vrij brak onderstel.”

Wederom: Als dat je beweegredenen zijn, kom je ook niet bij BMW uit.

http://www.ad.nl/autowereld/article1522068.ece
pff, haar begeide hond wil ik wel zijn hoor ;)

super mooi filmpje, blijft een geweldig mooie auto. De concept was natuurlijk extremer, maar de Brera is nog altijd één van de mooiste productieauto’s van het moment!
@CSL
Wat betrouwbaarheid? Gij zijt blijven hangen in de jaren stilletjes denk ik. Ik ben die vooroordelen meer dan zat. Wij rijden al jaren alfa. Mijn vader heeft zelfs nog dezelfde 33 van bijna 15 jaar geleden. Daar is geen spatje roest op te zien en hij rijd als een klokje. Nu heeft hij ook al 8 jaar de 156 idem voor deze wagen. Nooit problemen mee gehad. Maar hey!! No probs, blijf maar bij de Duitsers en hun stijve “styling”, want tegen de “Italianen” kunnen ze toch niet tippen.
Heerlijke wagen, echt mooi stukje design van onze vriend Giugiaro. Jammer kom ik hem nooit zoveel tegen altijd wel een leuke verschijning ;).
De GT weet ik ook wel te aprecieren, eigelijk zijn alle Alfa’s mooi hoor ;)
@500
Daar gaat het niet om. Alfa’s zijn leuke auto’s, in hun eigen klasse.
FreudeAmLachen
@FreudeAmFahren
“Joie En Conduire” of zoiets, bedoel je zeker? Hahaha! Hoe is het met je Peugeot 407? Hahaha!
@Turbopaultje: Alfisten in hun waarde latend verbaas ik mij over de verontwaardigdheid in je reacties. Aangeven dat ik slecht lees, is ook een manier om te verbloemen dat je zelf niet inhoudelijk op mijn eerdere reactie bent ingegaan. Het enige waar hier sprake van is, is het gebrek aan respect voor mensen die bewust een ander merk kiezen dan Alfa en hier als liefhebber een band mee hebben.
Waar niet Alfisten misschien niet begrijpen wat een Alfist is, bewijst u ruimschoots dat men als Alfist het contact met de wereld daarbuiten bent verloren. Er vervolgens aan toevoegen dat de ander “geen schijn van kans heeft” duidt op een ernstige mate van grootheidswaanzin, waar dat enorm grote ego op gebaseerd is, blijft mij een raadsel als ik kijk naar je eerdere reacties.
Verder sluit ik mij aan bij de reactie van @CSL, die een aanzienlijk realistischere kijk op auto’s blijkt te hebben dan iemand die zich “turbopaultje” noemt.
Ik heb hier ook nog een aardig stukje uit de ADAC/TÜV Wertung over de E46, die BMW rijders een illusie armer maakt:

“Aus dem Kummerkasten der BMW-Besitzer zieht der TÜV-Report Notizen über «zu schwach ausgelegte Hinterachs-Aufnahmen» und nennt dies «ein ernstes Problem», ein teures zudem. «Federbrüche hinten», vermerken die TÜV-Experten dazu lakonisch. Auch die vorderen Achsgelenke zählen nicht zu den stärksten Seiten des 3er. Im Laufe der Produktionsjahre wurden allerdings die Schwachstellen vermindert. Ältere Modelle sind also von den Mängeln eher betroffen als die jüngeren Varianten. ”

Het ergste is dat BMW AG te arrogant was om er überhaupt iets tegen te doen…..Beierse arrogantie dus. Onafhanklijke specialisten kwamen toen met upgrade kits voor de draagarmen. Ik heb zelf meerdere voorbeelden gezien bij een E46 dat de ophanging van de achterasconstructie bijna volledig weggerot was……..

Kom dus niet met het fabeltje aan, dat BMW kwaliteit superieur zou zijn. Dat is ook verleden tijd. Vandaag de dag is trouwens electronica de grootste boosdoener voor ellende bij auto´s en die komt vaak van dezelfde leveranciers………..
@R: ach wat leuk. Uw eigen zwaktes op mij projecteren. Dat is de laatste uitweg in een doodlopende steeg. Voor de laatste keer: de reden dat ik niet verder met u in disussie kan gaan, heb ik al eenduidig uitgelegd. En dat doe ik niet nog een keer. Ik werk nl. niet bij de overheid.

En idd, mijn ego is te veels groot voor u. Dat doet u pijn, jammer voor u. Mijn ego is echt en niet, zoals de uwe gebaseerd op gebakken lucht, een zogenaamde “dikke” auto of een ” vriendenkring”.

Goedenmiddag. Volgende patient aub.
Aaaight me eerste tip!!!!!
La bellezza si sente= De schoonheid kan je voelen

Blijkbaar heeft hier nog nooit iemand in een alfa brera een proefrit gemaakt behalve de lui van autoblog, want van krakende spiegels of klapperende benzinekleppen is geen sprake
@Turbopaultje
We hebben hier voor de deur van een e30 3serie tot de laatste model voor de deur staan. Bij geen enkel een probleem gehad behalve het reguliere onderhoud.
Er rijden dagelijks nog zoveel E30, e36, e46 BMW’s op de circuit overaal ter wereld, die de kwaliteit nog alleen maar bewijzen.
Ik kan zoveel problemen opnoemen die bij Alfa’s optreden dat ik twee autoblogs vol kan schrijven. Maar daar gaat het niet om. Als je een liefhebber bent zie je dat door je fingers. Maar om nou hier en daar stukje erbij te gaan pakken is erg kinderachtig. En iemand met zo’n hoge niveau als jij moet het toch weten!
@ Turbopaultje

Doe niet zo idioot man.
sry vind het maar een lelijk ding
Dat is toch wel het mooiste van een Blog. Iedereen kan vanuit zijn eigen optiek, ervaringen of persoonlijke voorkeur spreken. Oftwel:

Truth is in the eye of the beholder
@CSL : Als je zelf tegen Alfa aanschopt, en schrijf nu niet dat je dat niet doet, je gemiddelde posts zijn bekend……….., dan moet je ook kunnen incasseren dat er iemand met steekhoudende argumenten tegen jouw BMW been aanschopt. En wel zo, dat het echt pijn doet……..

Nogmaals wat betreft dit voorbeeld : het echt serieus gevaarlijk probleem, dat de bevestiging van de achterwielophanging van de E46 is weggerot ( en dit is geen grap !!) is mij, nog de duitse TÜV / ADAC voor een evenoude Alfa Romeo niet bekend.
@ Ron Turbopaultje etc.

Ron, je moet allereerst Paultje niet verwijten dat hij niet op je reactie reageert. Want dat doe je zelf ook niet als het je niet uitkomt.

De hele discussie is overbodig, en ik geniet intens dat mijn eerste reactie de hele discussie daarna nog steeds samenvat. :) Appels en Peren boys. Maar ik zal hem nog een keertje posten, speciaal, voor jullie;

Emotie. Dáár draait het om bij deze auto. Gevoel. Op dat vlak winnen alle Afla Romeo’s het van hun concurrenten. Liefhebbers van Duitse slopers draait het om cijfertje. Hoe snel is het apparaat op de Ring? Interessant!

Nee, daar moet je deze machina niet mee vergelijken. Daar is ze niet voor gemaakt. Eigenlijk moeten ze haar niet eens testen daar, gewoon iedereen in de waan laten dat op pure schoonheid een ronderecord wordt verbeterd.


En natuurlijk zijn BMW rijders, of wie dan ook, niet emotieloos. Absoluut niet. Maar de keuze voor een Alfa Romeo is zó sterk gebaseerd op karakter, sfeer en vooral uitstraling – dat het haast niet te vergelijken is met een ander merk in deze klasse.
@Tubopaultje: wie zo’n reactie schrijft hoeft geen serieus antwoord meer te verwachten, dat is dan simpelweg niet aan je besteed. Om met de terechte woorden van Racer-X te spreken: Doe niet zo idioot.

@H.J. Vaesen: ik ben het geheel eens met je laatste alinea, waarin denk ik de juiste verhouding wordt uitgelegd tussen het verschil van emoties bij Alfa Romeo en andere merken, en die iets genuanceerder is dan de reactie daarboven ;)
Geachte heer Vaesen.

Dank voor het enigzins misplaatste commentaar. Ik heb geen hulp nodig om een overbodige (?)discussie te voeren en zeker niet om deze adequaat af te handelen. Dat kan ik wel alleen gelukkig. Wat betreft de rest…………..
@Turbopaultje: puntje dat enige uitleg behoeft. Je zegt/schrijft: “Niet Alfisten zullen nooit begrepen wat een Alfist is en waarom deze alleen een Alfa rijdt.”

Dat kun je stellen, maar volgens eerdere berichten rij (reed) je in een Mini Cooper Works…… da’s toch echt geen Alfa.

Verder vraag ik me af waarom je zo neerbuigend zou moeten doen tegen de mensen die hier reageren. Wat heb je daar aan? Wie wordt daar beter van?


De Brera vind ik een uitzonderlijk fraaie auto, maar ook in mijn ogen is de auto te zwaar en zijn de motoren niet ruim bemeten. Neemt niet weg dat het weggedrag ongelofelijk goed is voor een voorwielaandrijver en dat er geen enkele auto is in de prijsklasse die je het gevoel geeft van de Brera. Zou er graag één rijden, maar dat zit er voorlopig even niet in. Niet getreurd ik vermaak me uitstekend.
@Turbopaultje
Nu verdwaal je in je eigen begonnen discussie.
Als ik het zo lees probeer je een ander “pijn” te doen door allelei suffe argumenten en reactie te plaatsen. Weet je wel hoe vaak je pijn gebruikt in je argumenten. Ik denk eerder dat je een sociale probleem hebt. En dat je je eerst daar in moet gaan verdiepen i.p.v. auto’s.
Dat je graag een Alfist of een andere merk liefhebebr wilt zijn is heel goed voor je. Maar je moet niet gaan doordraaien en mensen die totaal van iets anders houden gaan aanvallen.
Als je beweert dat je niveau zo hoog is, laat het ook zien. En niet als een kleuter gaan doorzeuren.
@ W0o0dy, scherp als altijd. Ik dacht me iets dergelijks te herinneren. Laten we het er op houden dat eh..Turbopaultje..

Een eventuele Alfist is in brede zin is. ;) Haha.
Geef mij maar een Alfa GT, een evenwichtiger design, en een niet zo zwaar varken. De nieuwste Alfa’s zijn tot 100kg (of zelfs meer) zwaarder dan de concurrentie. Naar het schijnt ligt de prioriteit voor de volgende modellen op gewichtsreductie.
@H.J. Vaesen misschien is hij een laatbloeier en heeft pas een jaar of twee geleden “het licht gezien”. ;)

@csl: het bewust denegrerende geraas van Paultje stoort me en dan zeg ik daar wat van, zelfs als het om één van mijn favoriete automerken gaat.

Kennelijk ben ik geen echte Alfist omdat ik meer dan alleen Alfa’s liefheb….. Het zij zo, ik kan daar prima mee leven want eerlijk gezegd hou ik niet zo van mensen die “narrow minded” zijn.
@w0o0dy
mischien wordt toch wel wat met je ;)
@ w0o0dy

*High Five* Tunnelvisie is voor de beperkten.
@csl: mijn vriendin zegt al heel vaak “het is ook altijd wat met jou!” Is dat hetzelfde?
Leuke auto maar hij verliest wel snel veel waarde…jeeh er staan er nu al een heleboel te koop op SecondHandCar.com
filmpje van een 425pk Alfa V6 uit de 156 (vergroot tot 3,7 liter) in een Alfa 75 racewagen….. Niet verkeerd…… als je luisterd hoe snel dat ding in de toeren klimt en weer terugzakt…. kippenvel. Da’s een leuke race motor.

Jammer dat ze (nog) geen dikkere motoren leveren voor de 159 en de Brera…. hopelijk komt daar over niet al te lange tijd verandering in. Een echte 100% Alfa V6 met 3,6 liter inhoud en meer dan 360pk lijkt mij reden voor een feestje.

http://www.youtube.com/watch?v=txG0cTx4VeI
Mensen mensen…

Het feit is naar mijn mening dat de Brera een prachtige auto is. Volgens velen zelfs een mijlpaal in de autogeschiedenis als het gaat om design. Maar ondanks dat deze auto het meest geavanceerde 4WD systeem en de hoogste carrosseriestijfheid heeft in zijn klasse, is hij toch niet helemaal perfect. De auto is veel te zwaar om topprestaties neer te zetten. Daarnaast zijn de motoren ook niet om naar huis te schrijven.

Maar Alfa Romeo is nog niet het merk zoals FIAT het voor ogen heeft. Alfa Romeo moet weer puur worden volgens FIAT. Met deze reden heeft fiat besloten om flink aan de slag te gaan met het merk.

– Grote gewichtsbesparingen
– RWD
– Perfectionering Q4
– Selespeed II DSG
– SDC Suspension
– Geblazen 4- cilinders
– Hoogtoerige 6- en 8-cilinders
– Manettino (http://www.car-list.com/newcars/2006/image/2006_ferrari_f430_coup_manettino_control.jpg)

De Duitse merken zijn naar mijn mening een achterlijke vergelijking. Alfa Romeo is een klasse appart. Alfa Romeo is geen premium merk! Net als Jaguar en Lexus, dit zijn gewoon merken zoals ze zijn, of ze beter zijn of niet. Dit heet karakter, ook wel ‘soul’ genoemd. Maar wat is dat? Een belangrijk persoon in de autogeschiedenis zei:

Orazio Satta Puliga: “Alfa Romeo is a unique way of living and feeling a car. There is no definition that explains what Alfa Romeo really is. You can compare it with those irrational emotions, that sometimes have a human spirit, for which it is impossible to find a logical explanation. We are in the domain of feelings, passion, of things that are closer to a man’s heart than his brain”.

Opvallend is dat als je waar ook ter wereld met een Alfist spreek, en het over ‘soul’ hebt, iedereen meteen begrijpt wat je bedoeld. Dat maakt het merk uniek!

En als het gaat om emotie is er ook geen vergelijking mogelijk. Een BMW met emotie? In BMW emotie zien is naar mijn mening hetzelfde als verliefd worden op een oplaaspop. Desondanks is BMW geen slechte auto!
Et voilá, de beste reactie tot dusver. Hoewel de opblaaspopvergelijking er voor zorgt dat onze Deutsche Freunden opgewonden gaan reageren.
Ik ben het met Ilquadrifoglio eens, met uitzondering van het laatste statement.

Ik kan er ook niks aan doen dat ik opblaaspoppen enorm opwindend vind… :(
Heb na het lezen van diverse negatieve testen ook enigszins
getwijfeld, maar heb toch weer voor Alfa gekozen, een 159 SW 2.4 JTD Q-tronic (mijn zesde Alfa en mijn eerste diesel).
De auto rijdt super! In de praktijk merk je er nl. weinig van dat hij misschien in tussenaccleratie net 0.3 sec. langzamer is dan A4 2.7 TDI of 325D (lekker belangrijk). Al deze auto’s (dus ook de 159) zijn nl. wel seconden sneller dan de gemiddelde andere auto’s in het verkeer!
De verschillen met de duitsers zijn zo marginaal die merk je
je alleen op papier.
Het stuurgedrag is nog steeds goed en door het feit dat hij zwaarder is ligt hij wel als een huis op de weg.

Met de Alfa heb je wel een mooiere/leukere auto waarmee je niet dertien in een dozijn bent en met de kwaliteit zit het ook echt wel ok tegenwoordig, met die duisters is nl. ook echt weleens wat.
Vorige week voor de zaak 6 Audi’s (A4+A6) en 5 BMW’s (3+5) op dat moment was ik echt blij dat ik weer een Alfa gekozen had.

Verder wilde nog even kwijt dat de Brera constant verkeerd wordt gepositioneerd door hem in het segment van o.a. de TT en Z4 te
vergelijken. Dat is een veel sportievere klasse, de Brera zit meer in de klasse van de 3-serie coupé het is nl. de coupéversie van de 159.
Mis inderdaad wel die lekkere italiaanse zes cilinders, maar die komen
hopelijk wel weer.
@ Ilquadrifoglio, H.J. Vaesen,

jaja goed gegokt moet hier toch ff op reageren ;-)

Laat ik voorop stellen dat ik autoliefhebber ben en Alfa’s kan apprecieren. Ik ga hier ook geen spelletje is Alfa cool ja/nee spelen. Dat spreekt vanzelf. Ik heb ook meerdere malen Alfa gereden, ook al heb ik er nooit een bezeten (of ben nooit door een bezeten zo u wilt).

Maarre BMW geen emotie? Zo als ik hiervoor als een poste bestaat emotie uit veel verschillende aspecten. Ik ga geen opsomming geven van BMW-tech en wat ze nog allemaal in petto hebben, want dat lijkt me ook duidelijk.

Waar het natuurlijk om gaat is of je gehecht kan worden aan een auto, een emotiele band kan opbouwen met een ‘ding’ dat 4 wielen heeft en een stuur. Ja zo ver dat je de auto gaat vertroetelen en zelf (bij)namen geeft. Een automobiele opblaaspop zegt geen vroem als je even lekker aan het spelen bent en wat een opblaaspop zeker niet doet: Het daagt je niet uit en maakt je geen betere lover…………

Zit aan het stuur van een BMW en je bekijkt bochten opeens heel anders. Je hoepelt er niet stoicijns doorheen, maar ziet de apex: Insturen, wanneer kan ik op het gas? en de kont een beetje laten komen, spelen met gewicht en balans. Een BMW nodigt uit tot spelen. Elke BMW niet alleen de M-modellen.

Opblaaspop? Ik zie het meer als een zeer getalenteerde maitresse
Jaja, alfisten en wannabe alfisten het blijft een apart volkje.

De Alfisten zullen zo´n uitspraak positief opvatten, alleen weten wij (die in de realiteit leven) wel beter…..

Dan wordt er ook wel eens gezegd dat Duitse auto´s vooral hun degelijkheid bestempeling door marketing in leven wordt gehouden…..oké dat kan, die mening mag je hebben. Maar hoe zit dat dan met Alfa Romeo en de bestempeling dat ze mooie auto´s met passie maken? Dat is natuurlijk ook marketing (zie reclame) het verschil alleen is, dat de alfisten meer op een sekte lijken dan autoliefhebbers.
nou nou…. een BMW is geen opblaaspop. In een opblaaspop zit namelijk alleen maar lucht en dat kun je van Bmw’s toch eigenlijk niet beweren (en daarom vind ik het geen goede vergelijking).

Als je dan toch een vergelijking in die hoe zou willen trekken dan kom je eerder bij iets mechanisch (http://www.mechadoll.de/) uit. Op het mechaniek van Bmw’s is zelden veel (negatiefs) aan te merken. Dus, technisch werkt het zoals bedoelt maar dat je (ik) er nou verliefd op kan worden…… nee sorry.
@Rick dos: “het verschil alleen is, dat de alfisten meer op een sekte lijken dan autoliefhebbers.”

Dit klinkt mij net zoiets in de oren als zeggen; “Het verschil alleen is, dat mannen met een mooie vrouw meer op een sekte lijken dan de grote meute die een lelijk wijf hebben.”
@Eric

Ik begrijp dat het in jouw oren zo klinkt.

Maar daarom zeg ik ook indoctrinatie is een kunst……
Voor de mensen die het laatste stukje niet begrepen…

Een opblaaspop en een BMW hebben naar mijn mening beide geen emotie. Dus vandaag de vergelijking…
*vandaar
Vind zelfs de GT ook knapper. De wielbasis van de wagen is te klein in vergelijking met de (gigantische) overhangen. En net als de 159 ziet te wagen er gewoon te corpulent (wat hij ook is) uit. Wat niet wilt zeggen dat het geen mooie wagen is! Alleen alfa kan nog beter (zoals met de 166, 8C, GT,…)!
De emotie die een Alfa Romeo opwekt is een compleet andere dan die een BMW opwekt. Ach, ik stoor me hier niet zo aan. Ik zou beide kunnen kiezen, voor alle hierboven genoemde redenenen! Daarom geniet ik meer van de autobranche!! :D
deze foto is wel mooi, maar waar doen die velgen me toch aan denken?

http://www.hedl.at/tuning/bilder/Alfa/alfa-brera-tuning.jpg
Is iemand opgevallen dat onze semi-Alfist/Fetisjist Turbopaultje zich wijselijk heeft teruggetrokken uit deze discussie nadat deze door Woody geconfronteerd werd met zijn eigen Mini-verleden? :D
@Rick leef jij dan maar in de “realiteit” en laat de rest met rust. Je kan draaien en kere hoe je wil, dat komt bij mij meer over als een vorm van jaloezie want de laatste modellen van BMW zijn niet moeders mooiste. Begrijp mij niet verkeerd ik heb dit weekend een M5 langs mij gehad en ik geef toe dat is mijn lieveling op het moment (BMW tenminste). Wat een geluid kwam daar uit zeg. Ik bedoel maar dat er plus en min punten zijn aan alles en iedereen. Maar zeggen dat we een sekte zijn kan ik niet positief opvatten. Ik kan dan evengoed zeggen dat mensen met BMW meelopers zijn om toch maar niet uit de maat te vallen en op veilig spelen.
@Woody: mooie auto, als je er zo eentje neemt vind ik dat je voor die typische Alfa-velgen moet gaan, met die cirkels erin.
@ wo0o0dy

6-serie? :p Toevallig?
@500: het woord “jaloezie” wordt vaak gebruikt door de Alfisten hierboven. Dat verbaast me, want voor de prijs hoef je een Alfa toch niet echt te laten. Als die mensen graag een Alfa hadden willen hebben, zouden ze die wel gekocht hebben.
@ Ron: met “jaloezie” bedoel ik op gebied van schoonheid en niet iets anders. En de prijs van een volledig uitgeruste Brera ken je zo te zien toch niet. Zoek maar op.
Mag nu eindelijk eens een echte liefhebber wat zeggen.

JC dus in zijn rubriek in de Times Online over de Brera:
“So why am I recommending it? Well, there are two reasons. First, as you drive along you can feel the Alfa-ness of this car, the little tingles and the droplets of feedback that you don’t really get from anything else in this class. If you truly like cars, you will truly love the Brera.
But there’s another bigger reason. The way it looks. Styled by Giorgetto Giugiaro — a man I hate because I can never remember how to spell his name — it is one of those cars that forces you to turn round after you’ve parked it up at night, for one last look before you go inside.”

Voor de hele review: http://driving.timesonline.co.uk/tol/life_and_style/driving/jeremy_clarkson/article632266.ece
@500: je doet suggereren dat BMW bezitters een beetje jaloers zijn op Alfa omdat hun auto “niet moeders mooiste” is. Dat is nu net het probleem van bepaalde andere ‘alfisten’ hierboven, ze kunnen maar niet snappen dat iemand gewoon bewust liever in een ander merk rijdt, zonder jaloezie that is.

De prijs van een Brera is mij bekend, ik had het echter over het merk Alfa Romeo in het algemeen en de prijs van bijvoorbeeld een 159 vind ik nog wel meevallen.
@Ron: nu zeg je het zelf “dat iemand gewoon bewust liever in een ander merk rijdt, zonder jaloezie” dat komt bij mij (en anderen zeker ook) over dat mensen liever op veilig spelen en een BMW, Audi, Opel,…… kopen. Daar heeft jaloezie inderdaad niets mee te maken maar wel dat deze mensen denken dat ze op veilig moeten spelen terwijl je een Alfa koopt met uw hart. En daarbij (zoals hier al gezegd) ben ik trots op Alfa dat deze auto’s zéér zelden te zien zijn bij bepaalde bevolkingsgroepen. En ik zeg dit niet om ruzie te stoken maar niemand kan dit ontkennen.
Dit topic heeft het ondertussen geschopt tot ‘heetste discussie van de week’

applaus..klap, klap, klap :-)

Alfa’s zijn lookers jaja! Maar in de echte mensenwereld beoordeel je toch ook niemand op schoonheid alleen? Dat zou J.Clarson toch ook moeten weten…

En ik vindt de bips van de Brera nog steeds iets te (maar da’s persoonlijk) ;-)
dit artikeltje is wel aardig….. een garage heeft de Brera iets lager gelegd (kortere en iets hardere veren en wat strakkere dempers) en er wat bredere wielen/banden onder gelegd. Door ook de geometrie iets bij te stellen was het weggedrag nog verder verbeterd. En ik moet zeggen: iets verlaagd staat de Brera toch nog iets beter dan standaard.

@Ron: ja die zijn erg mooi, maar soms is net iets anders kiezen ook leuk, vooral als het er echt goed uitziet.

http://www.alfa-news.com/index.cfm?navid=94&contentid=336&Titel=Testberichte&Subtitel=Brera%20XI%20-%20Testfahrt
@3-Serie: “Alfa’s zijn lookers jaja! Maar in de echte mensenwereld beoordeel je toch ook niemand op schoonheid alleen?”

Wat een onzin, politiek correct geklets.
Er is niemand trouwt of verkering neemt met een lelijke vrouw, als er op hetzelfde moment ook een beeldschoon exemplaar beschikbaar is die ook wil.
Wie zegt dat hij dat wel zou doen, is een leugenaar. (Of een grote stomkop.) ;-)
“@Turbopaultje: puntje dat enige uitleg behoeft. Je zegt/schrijft: “Niet Alfisten zullen nooit begrepen wat een Alfist is en waarom deze alleen een Alfa rijdt.”

Dat kun je stellen, maar volgens eerdere berichten rij (reed) je in een Mini Cooper Works…… da’s toch echt geen Alfa.”

Goh, er zijn mensen die mijn gehele track record saven………..Wat moet ik daar van denken ?

Ja, ik heb zeker een JCW gereden als Alfist. Nou en, die was niet van mij ? Jammer, want het was wel een heel leuk speledingetje voor time being……………
Aha! Quasi-Alfist! *wijst met vinger!*
Luistert meneer Vaesen:

Ik rij al vanaf mijn eerste auto Alfa, ook nu. Een aantal keren heb ik onvrijwillig zelf een ander merk gereden en mij af en toe groen en geel moeten ergeren.

Dus pas op wat u zegt. Want ik zou het ook kunnen omdraaien: In wat voor gebakje mag u zich überhaupt momenteel verplaatsen, opdat u enig recht van spreken heeft ………… ? Geen Alfa vermoed ik zo……………

De overtreffende trap: ooit een Alfa gehad dan ?
@ Eric,

Schoonheid is niet de enige kwaliteit die ik in een vrouw kan waarderen. Even een quiz. Bij de weg: Er bestaat naast absolute schoonheid en geweldige lelijkheid natuurlijk nog iets van gradaties daar tussen in……

Hier komt ie, de keuze uit:

1) Bloedmooie dame -Byonce-, maar in bed het talent van een diepvries opblaaspop….

of

2) Geen natural beauty (Kate Winslet, met die dikke wenkbrouwen ja) , maar in bed als uhh zal er geen xxx site van maken, maar you get the picture……

met keuze 1. steek je ieders ogen uit, met keuze 2. geniet je er zelf meer van ;-)

so pick your choice met dezelfde zwart – wit mentalitiet als bij je post.
@paultje: wij zijn het ook niet die geroepen hebben “wat een Alfist is en waarom deze alleen een Alfa rijdt.”……
@H.J. Vaesen: rofl

Turbopaultjes Mini (ofwel bmw) verleden intrigeert me mateloos :) Volgens Turbopaultje was het trouwens uit den boze om hier te vertellen waar je zelf in rijdt, dus trap er niet in heer Vaesen!

@500: zie je? Je denkt werkelijk dat mensen die een auto volledig op emotie kopen altijd voor Alfa gaan. Fout, er zijn *hou je vast* mensen die andere auto’s echt mooier vinden! Die gewoon echt geen alfa willen, die mensen bestaan, echt! ;)
@3-Serie: “Bloedmooie dame -Byonce”

?!?!?

Ook wat dames betreft hebben wij duidelijk een verschillende smaak. Het probleem dat jij (volgens je post van 19:31 uur) hebt met de bips van de Brera, heb ik met de bips en bovenbenen van Beyonce. ;-)

Maar ik snap je punt hoor. Als Erica Terpstra in bed goede trucjes kan, is ze bij jou blijkbaar van harte welkom. ;-)
@Eric: ga je mij vertellen dat je problemen heb met de billen van Beyonce? Als ze me ergens voor mogen wakkermaken is het ongeveer dat wel! Maar ik snap je punt hoor, smaken verschillen en daar heb je helemaal gelijk in. Lol @Erica Terpstra opmerking ;)
@ Eric :-) lol

Goed sta ik even met mijn tikvingers vol blaren, touchee.

Ik hou het er maar op dat een BMW de Kamasutra in zijn onderstel heeft zitten, en in zijn stuurgevoel en in zijn motoren. Alfa’s hebben dat ook, maar dan de verkorte versie ;-)
Is een BMW dezelfde klasse ook niet een flinke som duurder?
..dan mag je toch ook iets meer verwachten!
“My butt is big and that’s just fine, and those who might scorne it, are invited to kiss it”
Ach, hier kan je eeuwig over discusieren.

Stel je hebt 50.000 Euro beschikbaar van een snell premium middenklasser. Dan kan je bij Alfa de 159 JTS V6 Q4 TI krijgen voor 49.390. Of bij BMW een kale 330i voor 49.385.

Qua vermogen ontlopen de twee elkaar nauwelijks. Maar vooral door het hogere gewicht van de Alfa, zijn de cijfertjes van de BMW vaak net een paar tienden beter. Maar of je daar in het dagelijks verkeer nu daadwerkelijk wat aan hebt, blijft natuurlijk de vraag.

Als je verder deze auto’s vergelijkt vallen er een aantal verschillen op. BMW 6 jaar carrosserie garantie, Alfa 12 jaar! (Wat nou met die vooroordelen over roesten in de folder? ;-))

Een ander groot verschil is dat je het bij de BMW moet doen met “slechts” achterwielaandrijving. Bij de Alfa heb je standaard 4WD. In ons landje misschien niet echt relevant, maar in bijna alle andere landen met bijvoorbeeld bergen/heuvels en/of winterse omstandigheden een duidelijke pre. Wil je op je 330i 4WD, dan kost je dat 4.000 euro extra.

Verder staat de Alfa standaard op 19′ velgen, waar je het bij de 330i met “karige” 17″ moet doen.

Ook beschikt de Alfa over automatische climate control met gescheiden zones, terwijl je het in de 330i standaard met een simpel handmatig systeem moet doen. En de Alfa beschikt over verwarmde lederen sportstoelen, waarvoor je bij de 330i alles bij elkaar 3.800 euro extra moet betalen. We gaan nog even verder: De Alfa heeft ook nog standaard een automatisch dimmende binnenspiegel, regensensor en automatisch inschakelende verlichting aan boord. Dingen waar je bij de 330i allemaal honderden euros extra voor moet betalen.

Wat wil ik nou bereiken met deze uiteenzetting? In ieder geval niet weer een hele discussie opstarten of zeggen dat het een beter is dan het andere. Het enige wat ik wil, is duidelijk maken dat ook wanneer je puur rationeel naar beiden auto’s kijkt, je best bij een Alfa kan uitkomen. Als je 50.000 euro te besteden hebt aan een boven gemiddeld presterende middenklasser, kan je uitkomen bij een volkomen kale BMW 330i, of bij een zeer complete vierwiel-aangedreven 159 JTS V6 Q4 TI. Mijn centjes zouden bij deze keuze linea recta naar de Alfa gaan. Maar natuurlijk met alle respect voor iedereen die een andere keuze zou maken.
@eric: jij hebt je huiswerk wel gemaakt zeg. Ik kan mij hierbij enkel aansluiten. Mooi gezegd van die 12 jaar garantie. Voor mij is dat een teken dat er bij Alfa ook over gepraat is geweest en in mijn ogen bewijst (ook ervaring) dat de vooroordelen over roest en dergelijke volledig achterhaald zijn.
Hèhè eindelijk! Ik zie dat we het er over eens zijn geworden dat BMW gewoon in alle opzichten beter is dan een Alfa zelfs qua looks etc.. En dat een Alfa leuk is voor mensen die korte afstanden moeten rijden. En dat Beyonce knap is. Het is me niet duidelijk geworden of we het eens zijn geworden over haar deriere. Ziet dat er nou wel of niet goed uit?
Zeker ziet dat er goed uit ;)
@rick: ik denk niet dat jij het helemaal begrepen hebt. Lees maar eens wat onze vriend eric zei nog eens een keer.
Eric je hebt gelijk, vierwielaandrijving moet wel eigenlijk op de Beemer zitten. Zal ik nodig hebben voor de ski-vakantie die ik me jaarlijks uitspaar op brandstofkosten ;-)

Budgettip Beemer: 325i accelereert net zo hard als 159 V6, beter nog, ff wachten tot september dan krijgt de kleine i6 waarschijnlijk een gedowntunede 3.0. Trekt net ff wat beter.

en oh ja. Byonce’s billen zijn ok ;0)
Over de billen van Beyonce gun ik iedereen zijn mening. Maar haar wegligging is duidelijk belabberd. ;-)

http://www.youtube.com/watch?v=igPHnlvrz2c

http://www.youtube.com/watch?v=I104yj9jXxY
hahahahaha. ESP stond uit. Ze hersteld het dan wel weer mooi.
Je moet maar net een Alfist zijn. De helft van de Alfisten die ik ken zijn al met spoed overgestapt op BMW, waar het leven net iets makkelijker van wordt.
@CSL,
Haha…
Een Alfist die overstapt??? is geen Alfist!!! Waar heb je het over?
Tijd om experts te laten oordelen…………..Top Gear here you come :-)))):

http://www.youtube.com/watch?v=RInsEPa7P5k
@ Haha, ik rij in een 911 vriend. Ongeblazen Carrera, had je kunnen weten als je hier vaker kwam. ;)
@ Rick Dos

Wacht éven! Jij met je snelle conclusies. Het gaat niét over wat mooier is, want Ricky – smaak ;)

Persoonlijk denk ik dat BMW kwalitatief een behoorlijke stap verder is dan Alfa. Ook op innovatief vlak en technisch vernuft (met name technologie toegespitst op de rijervaring) doet BMW het een stuk beter. Dit moet een Alfist accepteren.

Maar!

De emotie in het design, de eigenzinnigheid en Italiaanse sfeer rond een Alfa Romeo is unmatched. Ook heeft een Alfa Romeo een geheel eigen karakter wanneer je er mee rijdt. Anders dan een BMW. En laten we eerlijk zijn, maakt het nu uit welke auto sneller is op de Ring?

Nee, want wij rijden niet op de Ring. En wij rijden ook niet zo goed als diegenen die wél die auto’s testen. Wij rijden op de A2, in de file. En daar, in ons BMW- dan wel Alfa wereldje, doen al die randzaken er niet toe.

Dan genieten wij zélf van de emotie die de auto bij ons losmaakt.
@ Herr Vaesen: ongeblazen Carrera zegt u…………… pffff. Hoezo ongeblazen ? Niet luchtgekoeld of zonder turbo ?

Wat voorspelbaar en tegelijkertijd een joke………… typisch geval van Angeberei. Het merk of een hint noemen zou genoeg geweest zijn, en geloofwaardiger zijn.

Ik rij ook vaker in een 11er, met de Entenbürzel. Helaas word ik dan weer wakker en dan…………… :-(
Overigens, Turbopaultje – ik ben niet Duits-minded. Ik heb hiervoor een IS300 gehad, in een ver Amerikaans verleden een Focus ZTS (Ja, ik weet..*schaam*), en een A3 1.8t.
Very well, ik hoef mijn integriteit niet te verdedigen tegenover jou – subject closed.
@Turbopaultje, Vaesen rijdt met een 3,2 uit ’89 alsook een IS300. En dan mij uitmaken voor stoeffer. Foei, Vaesen. Naughty naughty
@ Dude

Ze zeggen in NL toch; Als je het wilt kan je het krijgen toch? De IS300 is history overigens.
@CSL: “Je moet maar net een Alfist zijn. De helft van de Alfisten die ik ken zijn al met spoed overgestapt op BMW, waar het leven net iets makkelijker van wordt.”

In Nederland verkocht Alfa Romeo in de eerste helft van 2007 21% meer auto’s dan in dezelfde periode van 2006. En in heel 2006 maar liefst 29% meer dan in 2005. Daarmee is Alfa Romeo een van de sterkst groeiende merken van de afgelopen jaren.

BMW verkocht in de eerste helft van 2007 1% minder dan in dezelfde periode van 2006. En in heel 2006 4% minder dan in 2005. Daarmee is BMW een merk dat worstelt om haar verkoopvolume te handhaven.

Met die overstappende Alfisti valt het al-bij-al dus nogal mee. De cijfers tonen juist aan dat er nogal wat mensen overstappen van andere merken naar Alfa. (De totale automarkt groeit nauwelijks, dus die nieuwe Alfa-rijders komen toch echt bij andere merken vandaan.)

Je moet maar net CSL zijn. Blijkt het echte leven toch net wat anders in elkaar te steken dan je met je BMW-hersens had gedacht. ;-)
@eric: Matchpoint, goed gezegd.
IS300 ? Dat is een tot oudenvandagensloep getransformeerde Corolla. Sorry, kan het niet anders bewoorden.

Een `89 11er ? Laatste G Modell dus, waarschijnlijk met Kat……:-(
Leuk, maakt me echter niet warm. Te weinig power. Mijn dagelijks blik
maakt al gehakt van die Porge, qua looks en performance. No bullshitting hier.
@ Eric

Voor Nederland is dit vooral toegespitst op Lease. En laten we wel wezen; dat zijn geen “echte Alfisti”. Alfa Romeo verkocht tot dusver pakweg 3000 auto’s, hiervan zijn 2000 auto’s een 159! Lease-Alfisti! Haha.


Ik denk dat wij met échte Alfisti de mannen bedoelen die tot in de eeuwigheid hun 33/156 aan de praat houden. Toch?
@Vaesen, nu rij je dus alleen maar met de 3,2? By the way, mij moet je dan toch niet uitmaken voor patser, omdat ik met een M5 rij en ook nog een 3,2 uit ’87 heb??? Ik hou van mijn beide wagens, en daarom antwoorde ik laatst ook op de vraag van die nitwit bij het audi blog waar ik mee rij.
Mijn god wat een onzin staat er hier…


Duitsers beter?ik denk dat er hier mensen zijn die teveel benzine hebben geroken.

De auto vind je mooi of niet mooi,alfa en betrouwbaarheid dat zit al meerdere jaren goed.

ik meen eraan te herinneren dat de 159 en brera op de nurburgring zijn getest/ontworpen qua chassis en ophaging

met als resultaat

http://www.metacafe.com/watch/106299/alfa_romeo_master_test
@ Turbopaultje

Je verdient om verwijderd te worden van dit blog, schande. Geen idee waar je het lef vandaan haalt om mijn smaak te bekritiseren. Laag, ordinair. Ik neem aan dat de gerespecteerde Heeren actief op het blog dit met mij eens zijn.

Helaas heb ik genoeg klasse om ook maar iets over jouw wagenpark te zeggen Turbopaultje.
@ Dude

Yup, prima voor dagelijks gebruik. Mechanisch & Puur. Óók emotie, waar we het al een aantal dagen over hebben. Mijn emotie. IS300 was grappige auto om te hebben, gaat hard – met name omdat 90% denkt dat het een 150pk IS200 was. Maar nét niet genoeg emotie om er per maand aan te spenderen. De 911 is net volledig gereviseerd, heeft nu een Porsche orginiaal, eigenlijk best lelijke, sportuitlaat. Het geluid wat het ding produceert echter is fenomenaal.
original* overigens.
@GVR: je moet het ons niet zo kwalijk nemen, we weten van niet beter. Een alfa zal ook in mijn ogen steeds een prachtige wagen blijven. De Brera en de 159 vind ik gewoon super. Het bewijs hiervan is dat ik er smoorverliefd op was, tot voor enkele maanden. Ik ging een testrit maken met de Brera 2,4jtd. Ik rij veel, dus vergeef me voor de dieselkeuze. Het eerste dat volledig mis ging, was de vriendelijkheid van de verkopers. Ik ben daar relatief gevoelig aan, en dat was nu echt wel een ernstig gebrek. Daar kwam nog eens bij dat bij 2 van de 7 wagens in de toonzaal, serieuze fouten te zien waren qua interieurafwerking. 1 deurpaneel zat zo los, dat je er je vingers kon tussenstoppen. Als ik vroeg aan de verkoper wat er mee aan de hand was, zei die me doodleuk, dat er gewoon een nieuwe schroef moest ingedraaid worden(waarom hadden ze dit dan nog niet gedaan??).
De test zelf, was ook al niet zo super. Het punt van kritiek, dat veel aangehaald wordt, betreffende het hoge gewicht is wel volledig juist. De prestaties zijn niet degene die je verwacht van een auto met 200pk, en ook het windgeruis, bij +120km/u is niet echt aangenaam voor lange afstanden.

Ik vond het jammer dat ik geen Alfa heb kunnen kopen, omwille van de onvriendelijke service, en toch ook wel dure prijs voor een redelijk onafgewerkt produkt zonder restwaarde. Ik kijk nog altijd met liefde naar de Alfa’s en vergeef hun hun zonden, maar zelf wil ik er liever niet 50000km/jaar mee rijden. Daarvoor vertrouw ik ze niet. Mijn keuze is dan maar naar het in mijn ogen beste alternatief gegaan, met name: BMW.
@666: Dus je hebt op veilig gespeeld en gewoon gekocht zoals iedereen?
@Vaesen: off topic: hoeveel km heb je wel dat je hem nu gereviseerd hebt? Ik heb die van mij nu ongeveer 4 jaar, ik kocht hem toen hij al 199000km had, maar nu, 40000km later, heb ik alleen een nieuwe koppeling moeten plaatsen alsook wat kleine roestvlekjes rond de rubbers aan het achterraam moeten wegwerken.. In mijn ogen was de 993 de laatste échte 911, luchtgekoeld en puur spartaans. Net datgene dat een sportwagen nodig heeft.
“Je verdient om verwijderd te worden van dit blog, schande. Geen idee waar je het lef vandaan haalt om mijn smaak te bekritiseren. Laag, ordinair. Ik neem aan dat de gerespecteerde Heeren actief op het blog dit met mij eens zijn.

Helaas heb ik genoeg klasse om ook maar iets over jouw wagenpark te zeggen Turbopaultje.”

Goh, wat heb ik nu weer gedaan ? Zeker iemand een beetje tegen zijn zere been geschopt ? Tjsa, bekend verhaal.
Dat relschoppen doe ik graag, maar om mijn teksten ordinair , laag en schandelijk te noemen……….. En mij een huisverbod op dit blog op te laten leggen, getuigd van onvolwassenheid en de totale Unfähigkeit om met kritiek, c.q. meningen om te gaan, die niet 0815 zijn.

ga lekker een rondje stoom afblazen in je gepimpte Kever……….Herr Vaesen
@H.J. Vaesen: Discussies over echte of niet-Alfisten ga ik niet aan. Die vind ik zinloos. (Zo zijn er ook mensen die hun klassieke Alfa koesteren en daarnaast zakelijk een nieuwe 159 leasen.)

Maar goed, de mannen die jij als echte Alfist typeert, zullen zeker niet zomaar over stappen naar BMW. (Dat hadden ze dan al jaren eerder kunnen doen.)

Je hebt gelijk dat de winst van Alfa Romeo vooral zit in de zakelijke markt. Dat is uberhaupt de markt waarin mensen het makkelijkst van merk overstappen. Maar dat lijkt me meteen een belangrijk signaal: Blijkbaar is het zo dat mensen tegenwoordig ook op basis van zakelijke/economische/rationele gronden bij een Alfa (159) kunnen uitkomen in plaats van bij een “degelijke Duitser”. (zie ook mijn vorige post.) Dat lukt alleen doordat Alfa een aantal problemen uit het verleden langzaam maar zeker onder controle heeft: betere prijs/kwaliteitsverhouding, betere betrouwbaarheid, betere restwaarden en daardoor qua leaseprijzen concurrerender met de Duitse concurrentie.

Ik ben er stellig van overtuigd dat er op dit moment meer mensen zijn die van de Duitse merken overstappen naar Alfa (159) dan andersom. En inderdaad, dat zijn veelal zakelijke rijders. Maar da’s uiteindelijk ook de doelgroep waar bijvoorbeeld de 3-serie haar bestaansrecht aan ontleend. Met zkelijke rijders is wat mij betreft helemaal niets mis.

Je hoort mij absoluut niet zeggen dat BMW of andere Duitse merken slecht zijn, integendeel. Maar je ziet wel bepaalde ontwikkelingen in de markt. De Japanse merken leveren goede kwaliteit en krijgen steeds minder last van het stempel “maar het blijft toch een Japanner” waarmee ze tientallen jaren te kampen hadden.
De Italiaanse merken (niet alleen Alfa maar ook Fiat) laten na jarenlang crisis eindelijk weer goede cijfers zien, terwijl ze hun slechte kwaliteits-imago van zich af schudden.
En in het onaantastbare auriool van de Duitse merken, die tientallen jaren met kop en schouders boven de rest uitstaken, worden langzamerhand wat scheurtjes zichtbaar.

Samenvattend: Ik denk dat olifant BMW 3-serie op dit moment meer last heeft van muis Alfa 159, dan andersom.
superbakje
en de brera spider nog veel meer
@Turbopaultje: als autoblogger, vind ik het niet kunnen, dat je een monument als een 911 “gepimpte Kever” noemt.
@666: Gewicht voor de Brera is teveel, daar is iedereen het over eens. Maar wind noise?

Noise at 70mph (volgens Autocar):
320d: 70 dbA
530d: 68 dbA
159 1.9 JTDm: 65 dbA
Brera 3.2 JTS V6 Q4: 68 dbA

Que? De Alfa’s hebben ramen van 5 mm dik tov 3 mm bij BMW.
Italian Car Driver
BMW’s hebben de eigenschap om een aso auto te worden. Of je het nu wilt of niet. Als ze 3 jaar oud zijn rijden de meest ongure types erin. Van murken tot kampers.

En daar heeft Alfa geen last van, daar rijden alleen echte leifhebbers in. De meeste BMW rijders doen het om de status.
Bert-oversmaakvalttetwisten
Wat is dat toch, hoge afschrijving, slechte betrouwbaarheid. Al iemand een Brera ingeruild? Volgens mij zijn het niet eens mensen die ‘m hebben. Maar goed daar zal Alfa nog lang tegenaan moeten boksen. Valt me nog mee dat men het niet heeft over roesten….. Alleen eigenaren kunnen zich daarover uitlaten. Bij loslatende kapjes gelijk een kutbak? How low can you go. Laten wet houden bij de feiten. Gewicht te hoog: klopt. Rijdt wel gewoon strak hoor. Afwerking slecht. nou nou, wel heel kort door de bocht. Het is met sprongen vooruit gegaan. Moet een echte GTA(lligerita) komen met V8 om een echt sportwagen te zijn. Nu gewoon een heerlijk rijdend kunstwerk! Basta!
Turbopaultje, je wordt lachwekkender met iedere reactie. Mijn discussie met jou is ten einde :D

@ Eric

Ik denk dat we mogen concluderen dat de gehele branche op een hoger niveau acteert, op alle gebieden. Op zich is dit voor een liefhebber een nadeel, omdat de typische kenmerken van een Alfa, BMW etc. steeds minder duidelijk zichtbaar zijn. Marketing probeert dit verlies te compenseren, echter komen de producten nu zo dichtbij elkaar te liggen – dat het eigenlijk jammer is dat je niet meer kan zeggen dat een Alfa roest, om een zijstraat te noemen.
@Lennart: echt, rij er eens mee. Het geluid is irritant. Het windgeruis is merkelijk hoger dan bij een Beemer.
@Italian car driver: zo denk ik er ook over. Mensen denken dat als ze BMW rijden ze bij een bepaalde klasse of stand of ik weet niet wat horen. Feit is dat BMW (ja inderdaad BMW) betaalbaar en toegankelijk is voor iedereennet als Alfa. Dus geef mij maar véél liever deze “exclusieve” auto dan één die binnen de kortste keren overal te zien is.
@ Dude

Hij heeft ‘pas’ 130.000km gereden, echter ben ik een beetje neurotisch precies met onderhoud. Voornamelijk omdat ik geen technische achtergrond heb, ook geen aanleg overigens. Verder is het allemaal geheel probleemloos, kan je van een IS300 niet zeggen.
Ik heb er al genoeg mee gereden, en zoals mijn cijfers tonen is het geluid merkelijk lager dan bij een Beemer … Bij een auto hangt veel af van het gevoel, maar geluid is nu toch echt wel iets wat neutraal meetbaar is, niet? ;)
Hoi hoi iedereen, Ik las net even de eerste reacties in dit topic. Spijtig genoeg vond ik, dankzij enkele ultra-domme opmerkingen, het de moeite niet om dit topic verder te lezen. Toch ga ik reageren op dit topic: De meesten hier breken alfa af en boren het in de grond: TERWIJL JE NOG NIET EENS ALFA GEREDEN HEBT! Ieder zijn merk zeg ik altijd, persoonlijk vind ik het dan ook heel spijtig dat net rijders van duitse auto alfa romeo aanvallen, want telkens als alfa in zee gaat met zo’n kut duitser is het flop, NET ZOALS DE NIEUWE MOTREN HE meneertje BMW320CIblablabla, wat alle lettertjes in het afschuwelijke duitse taaltje ook mogen betekenen, althans voor ONS (alfarijders) betekend het nul KOMMA nul! Zoals BMW altijd voor ons betekend heeft, in elke race, in eender wat, nul komma nul. En goed duitsers maken auto’s, MAAR ITALIANEN MAKEN KUNST. De geschiedenis van de italiaanse autoindustrie is dan ook veel prestisieuser! Maar zoals ik dus zei: ieder zijn merk. Ik persoonlijn hoef gewoon geen duitse auto; voor mij vind ik dit gelijkstaand aan een lijnbus of iets dergelijks, en als je een bmw koop moet jem merken met een nummer ofzo want op elke hoek van de straat vind jer en, is het niet JAN MET DE PET, dan is het wel ABDEL ZONDER GEL!!!

Sorry voor men reactie maar denk eerst na in wat voor iets je zelf rijd vooralleer je meer dan 100 jaar geschiedenis aanvalt!!!
@Lennart: dan zal op mijn testbrera wel iets los gehangen hebben zeker? Ik heb op dezeld-fde dag nog met een 3 gereden, en dat verschil was zéér hoorbaar. Ook kan je denk ik niet echt veel goeds vertellen over de service in de garage.
Aldus der Kristof.
Italian Car Driver
@ Kristof ARTC: mooi verwoord, kan me er helemaal bij aansluiten. Italianen verwerken passie in hun auto’s. Duitse auto’s zijn alleen maar zakelijk.
Als er iets aan een Alfa niet klopt kan je het haar vergeven, bij die Duitse Grundlichkeit is daar geen sprake van.
@ Kristof

Met zo’n opvliegerige reactie kun je toch niet verwachten dat mensen je serieus gaan nemen, of niet?
Kristof? aah heb je het tegen mij dan?

het is inderdaad “opvliegerig”tiggtigegege, of hoe mooi je het ook zegt, maar jullie rijden gewoon tegen de car van een hele hoop alfa liefhebbers, terwijl wij dit niet deden, hou het bij je merk, dit gaat over een brera en 159. Ok goed je vind hem niet mooi of je vind hem niet goed, spijtig dan, laat iedereen in zijn waarde.

Begrijp je wat ik bedoel? of moet het nog in duits?

met ZEER vriendelijke groeten kristof
Beste Alfisti, mijn moeder reed in een 1300 Junior toen waren jullie nog niet geboren, mijn vader een Guilia en toen liepen jullie misschien in luiers, dat betekent echter niet dat ik zo starrig aan 1 merk vasthoudt zoals jullie dat blijkbaar doen. Beetje “openminded” zou geen kwaad doen i.p.v. dit 1-merk gejouwel (zoals een hoop mensen over andere merken ook doen)
En over Italianen maken kunst, dat was maar en je kan niet altijd over geschiedenis praten maar moet ook eens met je tijd meegaan. Op de design afdelingen werken alle nationaliteiten (het interieur van de Bravo is bijvoorbeeld door een Nederlander ontworpen) dus grow-up
Wat een geweldige reakties weer……….. Ik heb echt zitten genieten toen ik alles door zat te lezen.

Wat betreft de Brera: Ik vind het geweldig om te zien hoe mensen die bij voorkeur in een Duitse auto rijden de Brera afbranden op punten waar ie zo Duits is als maar mogelijk is.
De stuurpositie: rechtstreeks overgenomen van de Vectra.
De benzinemotoren: Op wat aanpassingen aan de kop na zijn het gewoon Opelmotoren.
De Brera is volledig geënt op de Vectra met een andere wielophanging die wel door Alfa ontworpen is.

En wat zie ik hier? Allemaal kritiek op juist deze punten. Het word tijd dat Alfa weer Alfa word. Zijn we meteen van dat gezeur af.
@ Kristof

In het Duits graag.

BMW rijders worden vaak ook niet in hun waarde gelaten, dus…
Maakt ook niet uit, ik vind Alfa’s ook prachtige auto’s. Of ik er een zou kopen weet ik niet, ik wil na het doorlezen van dit topic namelijk niet geassocieerd worden met mensen als ************ en andere ‘alfisti’.

Open minded zijn is heerlijk, wist je dat?
@Kristof ARTC: ik vrees dat je geleuter, door de vele taalfouten en veelvuldig vastzitten van je caps lock-toets alleen maar een 0,0 op 10 zou krijgen van menig Alfa rijder. Blijkbaar heeft er recentelijk een BMW je de pas afgesneden, ofwel was je gefrustreerd toen je Alfa je weer eens in de steek liet, terwijl de buurman zijn Beemer meteen startte.

Een Alfa is mooi, en inderdaad, Italianen maken de mooiste dingen op onze planeet, maar een Italiaan, zal nog steeds respect tonen tegenover de BMW en Mercedes rijders op deze planeet. Wat van jou niet echt gezegd kan worden. Haal die paardekleppen van voor je ogen en kom wat meer buiten, het zal je goed doen. Dat je zoveel BMW’s ziet, is misschien omdat ze relatief betrouwbaar zijn?

@Eric: je vergelijking i.v.m. de prijs van een 330i en een V6 Q, gaat niet echt op, daar de BMW een veel grotere herverkoopwaarde heeft dan de Alfa. Je betaald voor de opties, maar je krijgt ze ook terugbetaald bij herverkoop. Dat ligt wel enigzins anders bij Alfa.

Ik reed vroeger met een Lancia Delta, idd. geen Alfa, maar toch hield ik ervan en was het met pijn in mijn hart dat ik hem moest verkopen. Echter, reeds toen, 10 jaar geleden, viel op hoe vele garages geen Italiaan wilden overkopen. Naar het schijnt is dit vandaag nog steeds zo.
@Giovanni: we hebben het dan ook absoluut niet hoog op met Opel en Opel-rijders.
aah dus ik leuter? en die taalfouten, denk je dat jij geen taalbouten maakt dan? ben je zo perfectionist? ohja dat denken alle duits-rijders das waar. En buitenkome? ik nodig jouw uit op 25 en 26 aug op het TTcircuit assen!

Wat betreft de betrouwbaarheid van een Alfa: Die opmerking valt grandioos buiten de mand! is gewoon tupisch voor iemand die nooit butien komt Dude.

Ik ga nu ff verder werken aan mijn Bella (zo noemen alfa rijders hun geliefde wagen),

En nogmaals, de afgunst die jullie tonen t.o.v. niet BMW rijders krijg je gewoon dubbel en dik trug! Arrogantie allom, “taaldeskundige”
“De Brera is volledig geënt op de Vectra met een andere wielophanging die wel door Alfa ontworpen is.”

Giovanni, What the …? :p

De Brera en de 159 staan op een platform dat alleen maar terug te vinden is bij Alfa Romeo en er is helemaal niets van de Vectra in verwerkt. Klopt dat het oorspronkelijk de bedoeling was dat dit platform samen met GM werd ontwikkeld, maar dat is al in een vroeg stadium afgeblazen. De V6 motoren zijn ook helemaal niet gebaseerd op Opelmotoren, maar op die van het Australische Holden. De CDTi motoren van Opel zijn dan weer wel nagenoeg gelijk aan de JTD’s, maar die zijn ontwikkeld door Fiat, en niet door Opel ;)
@ lennart: Daar heb je gelijk in.

Maar om het even voor sommige mensen duidelijk te maken hoe belangrijk de Fiat groep is voor het rijden in hun Duitsers: De common-rail diesel is ontworden bij de fiat groep(AR); de dubbel bovenliggende nokkenassen zijn ontworden door de heer lambredi (de bouwer van de allom bekende, en mss wel swerelds snelste motoren), variabele kleptiming? => BTCC 1994, ook kijk die alfa 1.8 is snellers dan onze 6 in lijn diesel-lookalike, dat moeten we gaan naamaken. En zo zijn er nog veeeeel andere dingen.

Laat ik me de rest van de reacties maar zo laten.

greatz
@Dude:

“@Kristof ARTC: ik vrees dat je geleuter, door de vele taalfouten en veelvuldig vastzitten van je caps lock-toets alleen maar een 0,0 op 10 zou krijgen van menig Alfa rijder.”

Dat is deze Alfa-rijder in ieder geval helemaal met je eens.

“@Eric: je vergelijking i.v.m. de prijs van een 330i en een V6 Q, gaat niet echt op, daar de BMW een veel grotere herverkoopwaarde heeft dan de Alfa.”

Hier heb je het niet bij het juiste eind Althans, niet voor de hedendaagse Alfa’s als de 159. (Je gaat de mist in op basis van vooroordelen en het verleden. ;-) )

De 159 wordt bijvoorbeeld door de grote leasemaatschappijen in vrijwel dezelfde courantheidsklasse ingedeeld als de 3-serie. Voor de niet-ingewijden: Dit betekent dat het afschrijvingsverloop ongeveer hetzelfde is. Dat verklaart ook meteen waarom de 159 qua leasetarieven de concurrentie met de duitsers veel beter aan kan dan vroegere Alfa’s. De afschrijving bepaalt immers voor het grootste deel het leasetarief.
@Kristof ARTC: ik ben heus geen taaldeskundige, maar het is gewoon hilarisch hoe jij sommige worden schrijft. Mijn kind van 4 kan dat al beter. Nu, ik ga geen verdere woorden meer vuil maken aan je.

Groeten,

Dude
@ dude, dat hoef je ook niet, hou je maar liever bezig dan met dat kind van je, voor ie zich zo UBER UBER gaat gedragen.

daaag
Fiat Coupe 20v turbo
@ Kristof

Het is Lampredi, maar goed…

De 2.0 16v turbo uit de Delta/155 Q4/Coupe bedoel je toch?
Dat is inderdaad een legendarische motor. Vollop race historie en een potentieel vermogen van ver boven de 400 pk met de nodige aanpassingen.
Wel op de krukaslagers letten is mij verteld.
wat een lulkoek

ik denk dat bmw rijders wat open mindend zouden mogen worden.

99% van de bmw eigenaars zijn meestal zelf geen auto liefhebbers maar zoeken een status symbool.

meetal mannen die hun auto nodig hebben om wat zelfvertrouwen te kweken maar in hun binnenste die alfa wel een mooie auto vinden. maar ow wat zouden de vrienden wel niet zeggen of de buren…

Ik heb een persoonlijk een afkeer van alles wat duits is en dit meerbepaald door hun arrogantie.

ik heb er dan ook reuze plezier in als men vriend met al zijn bmw’s weer eens naar de garage moet omdat zijn i drive niet werkt of voor de 14de maal zijn gps en sofware het laat afweten.

Ik heb respect voor de M3 en M5.ik rij regelmatig 911 (997) en die moet nu ook binnen op 60duizend voor een kapot onderdeel versnellingsbak.

Een duitse wagenliefhebber kijkt altijd met arendsogen naar een alfa om toch maar iets aan te kunnen merken.

Als vandaag in een 159 of brera staptzie ik niet echt een verschil dan wanneer in men maat zen nieuwe bmw stap hoor.

alfa motoren hebben veel meer karakter, bmw is zo linear.

we hebben hier thuis ooit één bmw aangedreven auto gehad een range rover 2.5td met bmw blok dus.

Op 200 000km scheur in de kop na 3000 euro reparatie kosten begaf 20 00km de turbo en de rest van het blok.jaja bmw uber alles “FREUDE AM FAHREN”.

tot ze op de autosnelweg door een alfa worden ingehaald dan lachen ze maar groen hoor(spreek uit ervaring)


jongens als jullie je arrogantie laten vallen dan wil ik ruimdenkend worden
ja klopt, tot 350 pk is de motor zo betrouwdbaar als het zijn kan, en ja idd Lambredi, typte ik iets anders? komt door dat ik te vlug wil typen, en niet omdat ik het niet weet (he Dude, universitair…)

greatz
Je moet maar een liefhebber zijn om Alfa te rijden die zomaar uit elkaar vallen.
ik denk dat er op de dag van vandaag weinig verschil is tussen beiden.

Er zijn er die last hebben met een alfa en er zijn er die last hebben met hun bmw simpel. mercedes is ook veel van zijn glorie kwijt.

De duiters zijn niet onaantastbaar ook zij bezuinigen om winst te maken op hun onderdelen enz.
neem bijv de gescheurde achterbruggen op bmw’s onlangs men bandenboer zijn M3 ook.

ieder merk heeft zijn tekortkomingen en ieder model zijn zwakke plek


enkel bij italianen zij er een soort vooroordelen die nu al 30 jaar meelopen…
bmw mag maken wat ze wil jullie blijven maar volhouden dat wat daar van de band rolt(of in amerika jaja de z4 en x5 komen vandaar) uber de rest is.dat is dus not het geval hé.ze hebben één voordeel in mijn ogen dat is achterwielaandrijving die ze behouden hebben en alfa heeft laten vallen.

ik ben blij dat vele mensen ook wat kritischer worden over duiste wagens;

ik ken vele die eens een ander merk proberen.omdat ze de dure prijzen en opties niet meer in verhouding vinden van de kwaliteit.
Sjonnie Maseratie
Hahaha Meneer Vaesen Batavus is weer eens bij de Fietsenmaker, dan heeft hij ook weer tijd om op fora’s zijn onzin neer te kotsen….

zullen we een inzamelingsaktie houden voor een nieuwe, betere fiets voor Meneer Vaesen….
Sjonnie Maseratie
ps. meneer Vaesen doet alsof hij een Lexus heeft…..een echte, niet dat schaalmodel wat boven zijn bed staat…
één filmpje zegt meer dan duizend woorden :)

http://nl.youtube.com/watch?v=Y6-aeTLZvYY


moraal van het verhaal hier op deze blog als jullie plezier hebben in jullie bmw en wij in onze allfa zijn we allemaal glukkig’ en we respecteren elkaar en natuurlijk terug wuiven als we jullie inhalen…:)
Ik rij zelf ook liever BMW maar kan mijn Alfa aan de straat stenen niet kwijt, weet niet hoe dat komt, iedere keer hebben ze het over ‘roest’
@csl

ik hoop dat je me nu zegt dat je op papa zijn pc aan het tippen bent en je zomervakantie hebt en in september naar de grote school mag.

als mede bmw rijder zou ik beschaamd zijn
En idd het is LamPredi , hihi wel lache, en GVR dat filmpje, lekker, een van de ZOVELE!!

gewon te lekker!!

greatz
Om dan toch maar ontopic te komen: De brera en de 159, zijn kwa rij gedrag, en kwa uiterlijk gewoon subliem, wat er ook over gezegt word

en wat betreft de 159 niet of wel snel, de 2.4 jtd draaid op de allerbekende duitse Ring wel snellere ronden dan een golf 5 gti!!

lekkerrrrrrrrr, gewoon lekker :d
Italian Car Driver
Oke genoeg gezeurd allemaal! Dit is het keiharde bewijs, en nu wil ik jullie wel eens horen BMW rijders!

http://nl.youtube.com/watch?v=zON4bWsl2Ek&mode=related&search=
@GVR: ik kan je maar slecht volgen, vooral met dit soort zinnen: “dan wanneer in men maat zen nieuwe bmw stap hoor” (is daar ook een nederlandse vertaling voor?)

Je moet eens kijken wat een arrogantie en afkeer van andere merken er in de bovenstaande reacties gegeven wordt door de “Alfisti”. In plaats van dat zij gewoon genieten van hun eigen passie met het merk Alfa, vinden ze het elke keer noodzakelijk om toch weer een paar flinke generaliserende opmerkingen te maken over andere (met name duitse) merken, zoals: 99% van de bmw eigenaars zijn meestal zelf geen auto liefhebbers maar zoeken een status symbool.

Ook uit de BMW hoek komen vaak reacties tegenover Alfa liefhebbers die er absoluut niet mee door kunnen, tot zover ben ik het met je eens. Maar wat er bij mij niet ingaat, is dat bepaalde Alf(etisj)isti hier enorm hoog van de toren blazen over de arrogantie en gebrek aan emotie van die BMW (rijders), terwijl deze bovenstaande discussie mij 1 ding geleerd heeft: Die Alfa rijders kunnen er ook wat van, zo niet: spannen de kroon! Die mentaliteit waarbij je oogkleppen op heb voor je eigen merk en je geen centimeter begrip kan opbrengen voor de keus van een ander vind ik onbegrijpelijk.

Maar waarom is het nou niet mogelijk om gewoon elkaars keuze te respecteren? Heb je een passie met het merk Alfa? Doen. Heb je het met BMW? ook doen. Maar hou eens op met van elkaar zeggen dat het onmogelijk is om weg te zijn van elkanders merk, want dat bepaald iedereen voor zichzelf.
@Italian Car Driver: er is geen bewijs, er is geen merk wat beter is. Ieder maakt de keus op basis van zijn eigen criteria, mening en voorkeur. Gelukkig maar.
OMFG. Wat ik hier allemaal lees roflol. Dit lijkt wel een heilige oorlog. BMW tegen Alfa.

ps. Alfa wint:)
[email protected] Ik kon m’n ogen ook niet geloven toen ik het zag. Kijk voor de gein eens onder een Vectra en onder een 159/Brera als je in de gelegenheid bent. Tot en met de kriksteunen hetzelfde. Net als de Fiat Croma, alleen heeft die laatste de wielophanging van de Vectra/Signum.

Sinds ’92 rijd ik overwegend Italiaans, ben werkzaam in de schadeherstelbranche en ken de Fiatproducten redelijk goed. Die hele 159/Brera is gewoon geen Italiaanse auto qua bodemplaat. Zelf noem ik het als Alfarijder spottend een Sportopel.

Dan nog iets over de verkopen van Alfa Romeo, leuk dat ze procentueel veel meer verkopen dan vorig jaar en het jaar daarvoor, maar als je eerst bijna niets verkoopt en nu een beetje meer heb je al snel een enorme verkoopstijging natuurlijk.

Kraak ik nu de Brera/159 af? Nee, helemaal niet, het is gewoon een fijne auto om te rijden, ondanks dat het mijn smaak niet is.

Over het karakter van Alfa wil ik dit nog kwijt: Echte Alfa’s zijn het sinds ’86 al niet meer. Het zijn gewoon Fiat’s met een ander jasje. Maar het gekke is dat ikzelf er graag in rijd. Als ik een ander merk voor de deur heb staan zie ik het ding na een paar weken al als een ding wat me van A naar B brengt. De 156 die nu voor de deur staat verveelt niet, ook niet nu ik er 122dkm in 2,5 jaar mee heb gereden. Die 6pitter sleurt er nog net zo aan als de eerste dag dat ik hem had. En onkosten? Ja, draagarmen, sensor airco, waterpomp en een paar kapotte lampjes op het dashboard. Ding heeft er nu 242.000km op lpg opzitten. Slechte auto’s? Ja meneer, heel slecht, niet kopen!! Ze zijn totaal niet geschikt voor lange afstanden ;)
Er zijn maar twee echte Italiaanse merken die je hart harder laten kloppen. Ferrari en Lamborghini. De rest is bijzaak. Die laatste is trouwens gelukkig door de Duitsers gered.
Trouwens waarom zijn de Italiaanse auto’s in het algemeen toch zo slecht in
betrouwbaarheid?
En oorlog tussen Alfa en BMW rijders? Nergens voor nodig. Als ik op de autobahn in Dld met 230plus onderweg ben krijg ik regelmatig een opgestoken duim van een BMW rijder. Het gaat er gewoon om dat je je weet te gedragen in het verkeer, dan kan je over en weer respect hebben voor elkaars auto ;)
@Kristof ARTC: neen, niet universiteit, wel hogeschool, maar ik vrees dat jij zelf de lagere school nog nooit gezien hebt. Man, voor je nog iets typt, check het eventjes. Dan kom je niet meer zo jong over. Ik schat aan je tekst en uitleg dat je zo’n 11jaar moet zijn en niet al te goed meester bent van de Nederlandse taal. Have fun in je Alfa, en weet dat als je me passeert, ik waarschijnlijk maar halfgas rij en jij volgas.

@GVR: grappig dat je een filmpje uit de racerij aanhaalt. Je kan evengoed een filmpje uit de F1 tonen van bvb 2005, waarin Renault, Ferrari verslagen heeft.

Voor de rest, laat het alsjeblieft ophouden, wat betreft de vergelijking Duitsers en Italianen. Er is geen gelijkenis, al zouden beiden dat maar al te graag hebben.

Groeten,

Dude
@ Sjonnie Maseratie

Niet zo gefrustreerd jongen en beter lezen, ik hád een IS300.

@ GVR

BMW en VAG kwaliteit daargelaten, de Kwaliteit van Porsche is anders. Een 911 is de méést betrouwbare auto volgens TüV testen, zeker de wat oudere. Mijn 993 heeft nog geen enkel motorisch probleem gehad. Eerst goed inlezen, dan pas iets op autoblog zetten vriend :)

Verder on-topic;
Het blijvens Appels en Peren. De emotie die een BMW opwekt is een totaal andere dan een Alfa Romeo. Wellicht omdat ik beide merken kan waarderen voel ik dat goed.
@Giovanni: Je uiteenzetting over 159 = Vectra is een hartnekkig misverstand wat bij velen leeft, maar klinklare onzin. Jammer dat je die onzin gewoon rondpapagaait en je daarbij ook nog beroept op quasi deskundigheid.

Dus hierbij even een uitleg hoe het wel zit. ;-)

Oorspronkelijk zou de 159 het nieuwe platform delen met de nieuwe Saab. De Saab is er echter afgevallen nadat dat samenwerking tussen GM en Fiat is beeindigd. (Waarbij GM handig door Fiat een megabedrag afhandig is gemaakt.)

Sindsdien zijn ze bij GM (Daeweo) naarstig eigen diesel motoren aan het ontwikkelen, om op dat punr niet meer van Fiat/Alfa afhankelijk te zijn. En andersom werkt men bij Fiat/Alfa hard aan een nieuwe eigen lijn benzinemotoren.

Het ophangingsprincipe van de Alfa 159 is totaal verschillend van de Vectra. Vectra en Saab en Cadillac BLS delen onderstel ; Je kan zo velgen, ophangingscomponenten, enz. uitwisselen. Maar met de 159 niet.

Er zijn best veel dingen die gedeeld zijn tussen GM en Fiat/Alfa. Maar het platform van de 159 nou juist net niet!

Dit is trouwens mijn laatste bijdrage aan dit onderwerp. Je kan hier nog zoveel zinnige, genuanceerde en met feiten onderbouwde info posten. Maar binnen de kortste keren wordt het toch weer overwoekerd door de meest belachelijke, onzinnige en ongefundeerde vooroordelen uit beide kampen.
222 reacties tot nog toe. Is dit een record?

Wel kostelijk vermaakt, thanks aan allen. En wat de verhitte discussies betreft, een onderwerp roept veel op als het je raakt. Blijkt maar weer dat zowel BMW als Alfa rijders / fans gepassioneerde auto liefhebbers zijn.
Voor de man is de auto toch een verlengstuk van…………

Nou uhhhhhhh, ik zie die van mij liever verlengd met een stuk italiaanse expressie en de bruutheid van een echte Alfa dan een verlenging met soberheid, degelijkheid en zakelijk gedrag die de duitse auto zo typeerd………..lol

PS Mijn vrouw en vriendin denken er ook zo over………………………….
@3-serie: amen to that :)
@ron

wat ben jij een mierenneuker man;)

Ik ben in de loop der jaren gekalmeerd en andere merken ook leren aprecieren maar zoals sommige hier doen met die vooroordelen en arrogantie haalt het slechte uit me.laat ik het voor jou vertalen dan ;)

telkens ik van een alfa in een bmw stap van gelijke leeftijd merk ik geen verschil op in bouwkwaliteit.

@dude hehe dat had je graag anders gezien hé… je zegt renault 2005 deed bmw niet meer mee dan in de F1?:)

mss lucht deze op… is met een M3 http://nl.youtube.com/watch?v=DaK7KhQADSs

en dat van half gaz geven how low can you go…wat een zwak antwoord.dan kan ik zeggen van ja schumi gaf half gaz in 2005 tegen renault…

ik heb meer respect voor een bmw rijder als die er alles uit gooit en dat we gewoon zien wie de snelste is en dan een duim maar elkaar geven.

Zo heb ik ooit eens tegen een eerste generatie M3 gereden op snelweg met men alfa aan het pompstation kwam hij praatje maken of ik men motor had opgefokt.we hebben daar nog een uur staan kletsen autofreaks onder elkaar.

zonder vooroordelen of grappen

@vaesen ja van die 911 kom jij dan men broer zijn rekening betalen van zijn versnellingsbak probleem,dan maak je wel minder geintjes.;)

mijn punt is niet de kwaliteit van 911 naar beneden te halen wel dat er zich ook al wat probs mee hebben voor gedaan. niets is onfeilbaar

@csl ben je zo of doe je nou zo?

ik heb respect voor iedereen dat respect heeft voor mij of die nu vw of skoda rijdt en zelfs bmw ;)
[email protected] even onder de auto’s kijken en je weet hoe het werkelijk zit. Niet napraten wat van officiele kant meegedeeld is over het platform :)

Fiat bouwt auto’s op GM bodemplaat, GM hangt Fiatdiesels in haar auto’s. En idd, dat heeft GM een flinke smak geld gekost.

Feitelijk is de Brera dus de enige echte Calibra opvolger :)
@GVR: wordt eerst eens volwassen zou ik zeggen en lees men kritieken eerst, vooraleer je net als Kristof ARTC woorden als gaz schrijft(het is gas, met een S).
Ik wou je gewoon iets duidelijk maken met de F1, ik had echter niet meteen op een nieuwe kinderachtige reactie gerekend.

Overigens, de 911 is wel degelijk de betrouwbaarste auto van het moment, pech voor je broertje, maar met elk merk kan al eens iets tegenvallen, alleen bij Porsche in verhouding tot alfa toch net stukken minder.

Overigens, je reed toch BMW? je schreef zelf namelijk:”@csl: …als mede bmw rijder zou ik beschaamd zijn”. Geef dan toch toe dat je met een scooter rijdt.
@Giovanni: Doet toch niet zo eigenwijs man! Het fabeltje dat de 159 hetzelfde platform staat als de Vectra is gewoon NIET waar. Heeft niks te maken met “napraten van wat van officiele kant wordt meegedeeld” maar gewoon met harde feiten. De enige die wat dit onderwerp betreft napraat ben jij.

De 159 zal best dingen delen met GM producten, gezien de samenwerking tussen GM en Fiat in het recente verleden. Maar dus NIET het platform. Ik heb geen zin om mijn vorige bijdrage te herhalen, maar vooruit; met zulke eigenwijze mensen als je kan het blijkbaar niet.

Volgens mij is het misverstand deels ontstaan doordat de 159 dezelfde wielbasis (2,70 meter) heeft als de Fiat Croma. Maar de 159 staat op een geheel ander platform.
De Croma is er eentje van de GM/Fiat ’Epsilon’ familie (Opel Vectra, Saab 9-3, Cadillac BLS).
De 159 is gebouwd op het door Alfa en Saab gezamenlijk ontwikkelde zogenaamde ’Premium’ platform. Met totaal andere wielophangingen. De 159 heeft bij voorbeeld dubbele driehoekige draagarmen voor.
Saab zou op basis basis van het Premium onderstel de nieuwe 9-5 bouwen die voor 2007 gepland stond. Maar volgens mij is dat op losse schroeven komen te staan nadat de GM/Fiat samenwerking beeindigd werd. Wat nu de status van die 9-5 is, weet ik niet. Ook niet welk platform daarvoor nu uiteindelijk voor gebruikt wordt. Het Saab-nieuws volg ik niet zo intensief.

En dit was nu echt mijn laatste bijdrage. Als jij liever een eigenwijze domkop blijft die onzin uitkraamt, dan dat je wat opsteekt van de info die hier beschikbaar gesteld wordt, dan moet je het zelf maar weten.
GVR schrijft,

3 August 2007 om 13:22
@csl

ik hoop dat je me nu zegt dat je op papa zijn pc aan het tippen bent en je zomervakantie hebt en in september naar de grote school mag.

als mede bmw rijder zou ik beschaamd zijn

GVR schrijft,

3 August 2007 om 15:41
ik heb respect voor iedereen dat respect heeft voor mij of die nu vw of skoda rijdt en zelfs bmw


Zo heb ik ooit eens tegen een eerste generatie M3 gereden op snelweg met men alfa aan het pompstation kwam hij praatje maken of ik men motor had opgefokt.we hebben daar nog een uur staan kletsen autofreaks onder elkaar.

Je droomt denk ik een beetje teveel.


Reactie???

groeten,

Dude
Zucht, gelukkig is de 911-onzin uit de wereld.

Pracht topic dit!!
@H.J. Vaesen:

ik zeg: afdrukken en uitgeven in boekvorm! Kostelijk leesvoer.
Man, man, man….wat een geleuter.

Als je een goede auto wil kopen met een goede wegligging koop je een Lotus. En geen BMW of Audi of weet ik veel wat. Punt.

Kijk je verder naar praktische zaken dan koop je een normale Toyota die ook nog eens betrouwbaar is. Punt. Of voor mijn part een Passat station.
Ben je BMW-fan dan koop je een BMW. Hou je van Alfa dan koop je een Alfa. Simpel.

Maar kom niet leuteren over emoties of over wegligging als je toch met je (lease auto) met vrouw en kinders in 90 % van je tijd in je autootje rijd. Punt.

Duidelijk?
eric, wat doe jij in het dagelijks leven? ben jij een expert in de schadeherstel of bobo bij de GM importeur? dat zal wel moeten gezien jou “zeer uitgebreide” kennis als het gaat om de constructietechnieken van diverse autofabrikanten. ik wil graag wel eens weten wat jou bronnen zijn.

en zo raar is het niet hoor,bijvoorbeeld: de fiat 500 heeft zijn bodemplaat gejat van de fiat panda en ford gebruikt die weer in zijn nieuwe Ka. als er ergens goed wordt vreemdgegaan is het wel in de autobranche.
@ dude, je verteld me dat ik 11 ben. Dan vertel je me dat je me eraf rijd met je beemer(tje). Ik wil dit topic niet verzieken maar ik maak met jouw een afspraak om op een circuit naar jouw keuze te rijden, ik met een straat alfa, jij met een straat beemer, vervolgens wil ik niet verzwijgen dat ik 20 ben en sinds men 6de kart, en dat ik vice italiaans kampieon ben geweest en meermaals titels in belgie en nederland heb gehaald.

Maar goed, ik hoop dat je hierop zult reageren dat we de twijfels over 11 jarige alfarijders de wereld uithelpen.

groeten, kunnen we dan nu weer ontopic: BRERA/159 !! ? plz

greatz
@ flippy: naar het schijnt is dat wel dat zelfde systeem van ophanging zeg maar, maar dan ietsje aangepast, her zou namelijk een lager effect. Heb ik hoor zeggen. En de ford ka en panda zijn zeer goede chassis.

greatz
@dude

hehe ik denk dat jij met een scooter rijdt en ik heel wat meer in een 911 dan jij ooit zult rijden.

btw ik ben een Belg en hier zeggen we “gaz” zoals iedere autofreak hier

dromen?waar bazel jij over man.een eerste generaie M3 heeft 200pk…dat zijn er geen 500 hoor;)

de point is dat we beiden en leuke babbel hebben gehad.alfist en bmw fanaat met respect voor elkaar


tja als jij met belachelijke F1 verhaaltjes komt omdat je niet tegen de race waarheid kan dat alfa bijna alles wint waaraan ze delen nouja dan krijg je belachelijke antwoorden.

en ja tuurlijk ik rij regelmatig bmw dus zou ik zeker een beschaad mede bmw rijder van csl zijn opdat moment en nog een reden om er nooit geen te worden.:)
@dude

mss moet jij zelf eens beter lezen

“@vaesen ja van die 911 kom jij dan men broer zijn rekening betalen van zijn versnellingsbak probleem,dan maak je wel minder geintjes.;)

mijn punt is niet de kwaliteit van 911 naar beneden te halen wel dat er zich ook al wat probs mee hebben voor gedaan. niets is onfeilbaar”


leer ermee leven dat ook duitse wagens op garage moeten hoor.

en please laat je taalspelletjes achterwege en focus op de inhoud.ik ga hier niet alles 10 keer nalezen op spellingsfouten of whatever.

ga een ritje maken in je bmw en zwaaien hé naar de alfa’s

ciao
@ GVR: leten we dit de conclusie zijn. Denk dat ‘Dude’ op het punt gekomen is dat het ‘in de hogeschool boeken staat’ zeg maar.

Ik hoop dat er hier verder nog gepraat word over die LEKKERE MMMMMMMMM LEKKERE LEKKERE LEKKERE alfa’s 159 en Brera.

@ Dude: Als je men uitdaging dan toch aangaat over dat circuitrijden=> wie wint mag de andere zijn auto in brand steken wat denk je? of ik moet die beemer aan men vriend Mohammed verkopen hier in Antwerpen :)

groetjes
@dude

mijn punt is met betrekking tot alfa’s en porsches is dat

je zegt porsche is onfeilbaar ik zeg nee sorry is niet waar waarom omdat er hier namelijk regelmatig eentje voor de deur staat…(997) carrera

is dat representatief voor porsche nee natuurlijk niet kan een maandagochtend auto zijn of pech of mss rijden we er te hard mee.

is porsche nu slecht helemaal niet.geld ook voor alfa of bmw

de cijfers over pech zijn simpel toyota wint hands down in de statistieken

dus mss kan jij het eens vatten dat er veel verhalen de ronde doen die eigenlijk op niets steunen en dat de reputatie van bmw mss ook maar een verhaal dat de ronde doet.

als er morgen aan een alfa een lampje brand dan zijn het slechte auto’s maar blaast iemand zijn 3de turbo kapot op een 320d op 2jaar tijd dan is dat pech.

twee maten en twee gewichten nou daar moeten we eens vanaf stappen denk ik.

Nou heb ik men zegje gedaan en keer terug naar men alfa nest

seeya
Kristof en Gvr.

Over het algemeen staan Belgen bekend om het correct toepassen van de Nederlandse taal en iets minder gezouten reacties. Dit kan ik van jullie niet zeggen.

Overigens kom ik gerust op een circuitje sturen. Kristof, je kent ongetwijfeld Olivier Imschoot wel?
Overigens, Ron.

Heb jij niet nog een pikante bijdrage? Ik heb wel eens gehoord dat jij tegen 156’s aanpist als hobby?
Terwijl je het Duitse volkslied zingt?
@GVR: kan je het volgende alsjeblieft even vertalen? Ik begrijp er niets van. Je schreef: “en ja tuurlijk ik rij regelmatig bmw dus zou ik zeker een beschaad mede bmw rijder van csl zijn opdat moment en nog een reden om er nooit geen te worden.:)”

@Kristof: je rijdt van je zesde kart, maar ik denk dat je er beter af en toe eens was uitgekropen, want de les Nederlands heb je blijkbaar echt nooit gevolgd.

P.s. als autofanaat zou ik je auto niet in de fik willen steken, ik ben niet zo’n banlieu type als jij.

Groeten,

Dude
on topic: mooie wagen, waarschijnlijk één van de mooiste op het moment, maar echt wel traag en log. Einde discussie
ik denk dat meneer H.J. (lexus) Vaesen eens moet kijken naar zichzelf voordat hij anderen gaat beschuldigen van merkgeilheid.
Italian Car Driver
@ H.J. Vaesen: Over je laatste 3 berichten kan ik zeer kort zijn. Wat ben jij een zeer zielig maar dan ook een zeer zielig ventje! Die opmerkingen zijn zo f*cking triest.
@alle BMW, Lexus, Audi, Porsche, etc… fanaten: ik ben ervan overtuigd dat jullie het nu allemaal met me eens zullen zijn over het volgende: Het Alfa Romeo blog wordt beheerst door ongeletterde, ongure personen. Vanaf heden roep ik Alfa uit tot het merk dat de meest ongure personen aantrekt. Bewijze dit topic.
Italian Car Driver
Hahaha ongure personen roflol. Wat een retard ben jij, wie rijden er in BMW’s en Audi’s van pakweg 3 jaar oud? Precies, vriend Mo en kamper Sjonnie. En die zie ik nooit maar dan ook NOOIT in een Alfa rijden.
@H.J. Vaesen schrijft,
3 August 2007 om 17:58

Overigens, Ron.

Heb jij niet nog een pikante bijdrage? Ik heb wel eens gehoord dat jij tegen 156’s aanpist als hobby terwijl je het Duitse volkslied zingt?


haha Vaesen wat denk je wel niet! Nee ik zou zelf niet zo snel een Alfa kopen, maar ik kan ze zeker wel waarderen, vind de Brera en de 159 er absoluut goed uitzien! (zoals ik hier al eerder gezegd heb)
@dude

so…moet ik nou wenen?

wat maakt het mij nou een bal uit wat jij denkt te weten of niet over belgen hehe
en ja hier een belg die zijn mening lekker gezouten geeft :))

Misschien zoek je die ook wel hé want wat je zegt slaat nergens op gelukkig heb je nog je goede spelling daar kan je toch altijd op rekenen.:)


let wel op dat het niet zielig begint te worden want dan vind ik het ook niet leuk meer…
@Italian car driver: ik doelde op jou en je maatjes, Kristof ARTC, en GVR: jullie zijn die Sjonnies, kampers etc… en idd. ik zie jullie niet in een BMW
@ dude

“on topic: mooie wagen, waarschijnlijk één van de mooiste op het moment, maar echt wel traag en log. Einde discussie”

Dat is het exact!!! Je slaat de spijker op de kop, en dat durf ik als Alfa Romeo Guru op deze site toe te geven. Deze discussie sloeg helemaal nergens op!

Al wil ik er wel bij vermelden dat dit probleem binnenkort wordt opgelost. Er wordt in 2 stappen van 75kg, dus 150 kg van de Brera 3.2 V6 afgehaald. Tevens zal de huidige V6 plaats moeten maken van een nieuwe echte hoogtoerige Alfa Romeo V6 (100 PK/L) die leverbaar wordt in 3.0L/3.5L.
@Italian Car Driver

Denk eerst eens goed na over het niveau van jouw laatste ‘bijdrage’ voordat je over iemand anders begint, idioot.
Voordat we in de fabeltjes gaan geloven dat BMW´s van slechte kwaliteit zijn lees dan dit eens van JDPower…

“Based on both design quality and production quality considerations, the study finds that automakers can vary
widely in their performance on these two components. Brands with the fewest defects and malfunctions
include BMW, Chrysler, Hyundai, Lexus, Porsche and Toyota. Brands with the fewest design problems
include GMC, Hyundai, Jaguar, Lexus, Nissan and Porsche.

“Without considering both quality factors, one might fail to recognize vehicles that are, in fact, excellent in
certain ways,” said Ivers. “For example, BMW vehicles have among the fewest defects and malfunctions,
along with Toyota. But BMW approaches controls and displays in a way that creates some problems for
customers, leading to more design-related problems overall than Toyota incurs. Automakers differ
significantly in how they define quality and what parts of the organization they hold accountable for it.
Clearing both critical quality hurdles is an accomplishment experienced by only a limited number of brands.”

En dit is wat de Britse versie er van maakt. Zie dan ook waar AR staat en waar BMW staat….See the difference guys?

http://www.jdpower.com/corporate/news/releases/pdf/2006079.pdf
“Precies, vriend Mo en kamper Sjonnie. En die zie ik nooit maar dan ook NOOIT in een Alfa rijden.”

Het wordt toch weer bevestigd. Alfa rijders c.q. lovers zijn bekrompen mensen. Bedankt voor het nogmaals onderstrepen van dat feit!
Italian Car Driver
@Ron en Rick Dos: Go f*ck yourself
@Rick dos: hij vond dat het nog niet genoeg onderstreept was, geloof ik.
@Ron

High five, man! We pissed some him off! ROFLOL! :lol:
Italian Car Driver
Retards, te triest voor woorden. Wij Alfisti weten wel beter. Wij doen t met n Italiaanse schone, jullie met n vuile Duitse boerin
@Rick Dos: right on :D

@Italian Car Driver: Yep, ook de duitse vrouwen zijn niet om aan te zien…

http://www.chinadaily.com.cn/lifestyle/2007-03/19/xin_4603041915379082418323.jpg
@Italian Car Driver: klopt, en dat is me toch behelpen! :)

http://www.chinadaily.com.cn/lifestyle/2007-03/19/xin_4603041915379082418323.jpg
Tis me wel een ‘wie kan zo veel mogelijk scheldnamen bedenken blog geworden’ zeg..

Bij de weg, ik hoe wel van Duitse boerinnen ;-) En een beetje kinky is nooit weg, zie foto:

http://www.autoweek.nl/images/480/e/07ba7c49124248cceaef78958e5374be.jpg)
@neppe Alfisten
Mensen het beste is om met je Alfa direct naar de sloop te rijden. Want daar zijn die auto’s pas echt gelukkig ;)
Ik ben geïnteresseerd in een BMW.. (wel diegene met de lichtste motor uiteraard) en met lexus achterlichten.. Maar klopt het nou dat ik dan verplicht 4 weken op de boulevard van Rabat moet rondrijden met hele harde muziek ???

Wie kan mij helpen..?
@ Mohammed,

ik heb ff Boulevard de Rabat gegoogled. Hier kom je niet La Chiffer tegen kan ik je vertellen….

Maar dat wist je vast zelf al ;-)

Harde muziek is daarbij optioneel. Ik bedoel dat kost extra geld -tja BMW he…
Jongens dat mogen we niet zeggen volgens Dude zijn Fanaten van italiaanse wagen ongeleerde personen. Maar goed hij zal het wel weten, Meneer de geleerde heeft dan ook van zijn 6de tot zijn 32 op de schoolbanken gezeten: Een van de zovele voorbeelden: Kijk ik rijd met een BMW waar ik men ganse leven voor gespaard heb, en oow kijk ik breng niets bij aan de maatschappij, want OOOOWW kijk ik maak me handen niet snel vuil.

Dikke klere zooi, heel da duitse gedoe.

Hierbij verontschuldig ik mij ben BMX(w) – rijders die niet arrogant zijn, ook al zijn dat er maar enkelen , maar goed

en ohwja dude=> Ik ruik je arrogantie tot hier man, en je woont niet in de buurt dus hoop ik alvast voor je dat je kind van 4 niet de zelfde weg op gaat als jij.

ciao (of zeg ik gutendingens)
Ja ik voel me nu ‘Enkel’, moet ik mijn oom vertellen, flauw ik weet :-)

Kristof, ik heb je website gevonden. Heel cool thanks. Ook voor de rest van jullie de moeite van het checken waard:

http://artc.org/

Cheers
Jawel .... AlfaNerd
De gemiddelde reactie bij een merkloze garage als je aankomt met een auto met een kapotten waterpomp : (kan ook een ander randapparaat zijn natuurlijk !)

Met een Golf is het : “Jeetje , wat vervelend ……..”

Met een BMW is het dan : “Maar dat kan helemaal niet , heeft u wel getankt ?”

Met een Alfa Romeo is het dan steevast : “Ja mijnheer , het is een Alfa hè ?!”

Toont aan hoe kortzichtig mensen (kunnen) zijn en dit zal altijd zo blijven , in- en intriest .

Maar de Brera blijft gewoon een lelijk ding .

Verder wil ik mij niet mengen in de zielige discussie over taal- en schrijffouten , dit geeft alleen maar weer hoe iemand geestelijk in elkaar steekt en maakt ook mijns inziens meteen duidelijk waarom iemand voor een bepaald merk vervoersmiddel op vier wielen kiest .

Groet van een simpele taxichauffeur (met zo’n kansloze Benz , altijd stuk) uit Hellevoetsluis .
Het is altijd jammer dat zo’n hete discussie op een gegeven moment op de man gespeeld wordt.

Wat ik uit de reacties lees, is (sorry H.J. Vaessen, ik was het eigenlijk wel met je eens) dat bij beide merken de emotie op een hoog plan staat. Bij beide merken gaat de autosportgeschiedenis ver terug en staat de sportiviteit (zeg maar sportsedan) in een hoog vaandel. De meeste auto’s worden trouwens op emotie verkocht, zoals de meeste dure aankopen die een mens doet. En als het je emotie aangaat, zoek je vanzelf bevestiging voor je keuzes.

Of je de neus en de kont van de Brera mooi vindt, of dat je liever de bril van Dame Edna en de kont van de ontwerpen van Chris Bangle kiest, is gewoon een kwestie van smaak. En een oud Nederlands spreekwoord zegt al: “over smaak valt niet te twisten”.
@GVR: een tip, ik heb een link aan mijn naam gekoppeld. Rara, van welk land ben ik??? Gelukkig dat dom zijn geen zeer doet, je zou anders nogal afzien vrees ik. Ga in september nog maar even opletten op school. Nog 3 weekjes en het is weer zover.
Mensen doen hier al net zo vriendelijk tegen elkaar als onderweg. Nederland is inmiddels vergeven van personen die hun eigen plekje opeisen. Men heeft kennellijk niet in de gaten dat als je je een beetje galant gedraagt je daar een heleboel voor terugkrijgt. Kijk maar eens in Dld, als je met een lekker tempo onderweg bent gaat iedereen netjes opzij, behalve als er weer eens iemand met zo’n fraaie gele nummerplaat onderweg is op de linkerbaan. NL betekend in Dld niet voor niets Nür Links……………..

Wees eens wat vriendelijker voor elkaar hier! ;)

[email protected] voel je nou niet persoonlijk aangevallen, dat was helemaal de bedoeling niet. Je kan wel zeggen dat je het laatste erover gezegd hebt, maar dat geeft alleen aan dat je je in een hoek gedreven voelt. Nogmaals, daar ben ik totaal niet op uit. Zet eens een Croma, een Vectra, een Signum, een 159 en een Brera op een hefbrug. Kijk en vergelijk, zoals ik al gezegd heb heeft de Croma een totaal andere wielophanging dan de 159/Brera. Kijk dan eens naar de bodemplaat, tot aan de kriksteunen en de bevestigingen voor de wielophanging is dat hele ding hetzelfde……… Daar komt ook meteen het probleem van de zitpositie om de hoek kijken. Een Opel heeft van oudsher het stuur naar links staan. Links zit het stuur ook nog verder van je af dan rechts, en dat is wat de 159/Brera nu ook heeft. Persoonlijk vind ik dat niet fijn, maar als hier dan geroepen word dat het ding zo’n beroerde zitpositie heeft moet ik lachen. Die is zo Duits als maar zijn kan. En hoeveel mensen kunnen er wel mee leven? Er worden genoeg Opels verkocht dacht ik zo.

Ik durf trouwens als Alfarijder te beweren dat een BMW helemaal niet te versmaden is. Ik verkoop ze zelf. En als aan het eind van het jaar genoeg overblijft kan het maar zo zijn dat ik me in een X3 ga verplaatsen…….
@ Rick & Ron

Stelletje duivels ;)

@ Flippy & Italian Car Driver

Een beetje humor moeten jullie kunnen waarderen, voel je niet zo op je ballen getrapt. Ik ben absoluut geen Lexus-Only-Fan. Helemaal niet! Ik sta open voor alles en kan alles waarderen, zowel BMW als Alfa Romeo.

De hele discussie is eigenlijk overbodig. Ik stelde drie dagen geleden al dat een Alfa Romeo en een BMW een volledig andere emotie oproepen. That’s the bottom line.

En wat gebeurt hier?

Wij gaan met elkaar in discussie over die emoties, overtuigd van ons eigen gevoel. Onzin, probeer objectief te blijven!
“Turbopaultje, je wordt lachwekkender met iedere reactie. Mijn discussie met jou is ten einde “.

Ach, wat een verrassing. De heer Vaesen is niet in staat om de discussie op niveau voort te zetten, heeft mij geprobeerd met loze argumenten en insinuaties uit de blog te kankeren. Dat lukte natuurlijk niet. Toen heeft ie een rondje in zijn dinkytoy gereden en nu kan ie alleen nog maar lachen. Dat heet : kindelijk gedrag.
Is ok, ik vind sommige kinderen erg leuk en begrijp dat er ook minder leuke zijn.

Nog ff een puntje. Ik lees: “Mijn 993 heeft nog geen enkel motorisch probleem gehad. Eerst goed inlezen, dan pas iets op autoblog zetten vriend”

Was het niet een 89 er 3.2 volgens vele experts, c.q bekenden van de heer Vaesen ? Waarom laat ie die verkeerde posts staan, als echte Porgerijder moet ie toch weten wat er achterin ligt. Gek he, maar een 993 heeft geen 3.2 blokje. Dan snap ik ook waarom u geen motorproblemen heeft, u heeft helemaal geen 993 of zelfs maar een 3.2.

Ik heb u gewaarschuwd, ik weet heel goed waarover ik schrijf iha……………….
Overigens, vind ik het als Alfist zeer mooi, dat dit topic de hitlist voert.

Elke vorm van publiciteit is reclame, en deze reclame is een leuke vorm van viral marketing in the making……………..
@ Giovanni

Het Premium Platform van Alfa Romeo heeft bijna niets met GM/Opel te maken. Wel was er in de beginfase sprake van samenwerking. Dus misschien verklaard het dat daarom de auto’s op die punten overeenkomen. Maar laten we zeggen dat de Alfa Romeo 159/Brera en Spider voor (met de standaard Bosch onderdelen niet meegerekend) 80% Italiaans is en voor 20% Duits.
@H.J.Vaesen: Volledig mee eens. Amen.
Dat is 20 procent te veel!, De alfa’s uit de jaren 70 hadden het niet nodig is waren dan ook veel vooruitstrevender.

greatz
maar dat is puur prijs bedrukking.

greatz


en owja, ARTC staat voor iets heel anders, maar mss moet je in je 320ciblablabla maar eens op je blaupunkt dvd/internet tool een opzoeken.

greatz
@Ilq: Ik moet je corrigeren c.q. teleurstellen.

Heb vorig jaar zelf de proef op de som genomen en vastgesteld, dat de de bodemsecties van de 159 en Popel Signum / Vectra Kombi vrijwel identiek zijn.
Dit geldt ook voor de Vectra en Saab 9.3, maar dan een paar cm ingekort.

Voor de Brera en Spider is dezelfde bodemsectie nog korter gemaakt……

Snap je het nog ? Kan je ook geruststellen, de gehele wielophanging van Saab en Popel zijn om te huilen. Die van de Alfa`s aan de voorzijde daarentegen….achter is het helaas niet meer top of the bill.
@ Turbopaultje

Lariekoek! Laat je niets wijsmaken!

Alfa Romeo maakt als enige gebruik van het Premium Platform http://en.wikipedia.org/wiki/GM/Fiat_Premium_platform, en de andere merken van het Epsilon Platform: http://en.wikipedia.org/wiki/GM_Epsilon_platform

Wat betreft de achterwielophanging zit je er ook naast. Alfa Romeo gebruikt daar een State Of The Art Multilink ophanging.
@ Turbopaultje

Wat kan je zeuren, kom eens naar Utrecht – ga in een straal van 100 meter rond de Dom rijden (Museumkwartier!) en jawel, in het zwart.

Ik laat me niet verleiden door een kenteken of iets anders van die nature te posten. Als jij je frustratie met jezelf wilt uiten op deze manier prima.

Overigens weet ik zeker dat veel mensen hier het woord “kanker” niet waarderen, toon eens wat meer respect.

Daarnaast zou ik een on-topic discussie met je best waarderen, als je dat op kan brengen.
@ Turbopaultje!

Overigens! Nog beter, het is zelfs een aanrader – want precies aan de andere kant van de Nieuwe Gracht staat, iedere avond – jawel! Een rode Brera!
@H.J. Vaesen: laat je niet opjutten, laat dit alfablog voor wat het is, ze weten zelf niet welk onderstel ze nu wel of niet hebben. Hoe langer ze erover zitten te zeveren, hoe langer hoe meer ik de indruk krijg dat Alfa’s op een oud onderstel van Lada staan. (hier zal ik wel reactie op krijgen van al onze supergeletterde vrienden hier)

Ik ga wat verderop bloggen, iets hoger niveau opzoeken. Misschien zijn de BMW, Mercedes, Audi, Porsche, … rijders niet zo ‘gepassioneerd’ door hun auto(wat ik betwijfel), maar wij weten tenminste welk onderstel we hebben onder onze auto.
@Ilquadrifoglio:

Ik waardeer het zeer dat jij met goede, feitelijke informattie en argumenten probeert uit te leggen dat de 159 en de Vectra NIET op hetzelfde platform staan.

Ik kan op zich best begrijpen dat mensen er stellig van overtuigd zijn dat ze wel op hetzelfde platform staan. Het is immers een wijdverbreid misverstand.

Maar als die mensen een beetje open minded zijn, zou ik toch verwachten dat ze op een gegeven moment tot de conclusie komen dat ze het bij het verkeerde eind hebben, wanneer ze met feiten worden geconfronteerd die het tegendeel bewijzen. Dat ze dan op een bepaald moment denken: “Hmm, dat wist ik niet. Blijkbaar had ik het verkeerd. Bedankt voor de info, weer wat geleerd!”

Ik heb zelf al het een en ander gepost over de Premium en Epsilon platforms, maar blijkbaar was dat onvoldoende om het kwartje te doen vallen, of was de toon niet de juiste. Ik hoop dat jouw post met daarin die links wel effectief zal zijn. Maar heb mijn twijfels….

@Giovanni: Ik zei niet dat het mijn laatste post was omdat ik me in de hoek gedrukt voelde ofzo. De reden om te stoppen met posten, was dat ik vind dat elke zinnige, inhoudelijke post hier direct wordt overwoekerd door een groot aantal in mijn ogen onzinnige posts. Daarbij doel ik (bijvoorbeeld) op de voortgaande vete tussen H.J. Vaesen en Turbopaultje die heerlijk hun persoonlijke oorlogje aan het uitvechten zijn er daarbij alleen nog maar op uit zijn om elkaar te raken waar ze maar kunnen.
Ach Eric, ik probeer in al mijn reacties aan te sturen op een on-topic discussie. Overigens moet ik direct toegeven dat bodemplaten niet mijn hobby zijn en me gestolen kunnen worden. Ben niet zo’n techneut, ik blijf er bij dat Alfa’s en BMW’s niet vergeleken moeten worden – het is een compleet verschillende emotie. Ik kan ze allebei waarderen, laat ze ook allebei in hun waarde.
Eric schrijft (4 August 2007 om 11:50 ):


@Giovanni: Ik zei niet dat het mijn laatste post was omdat ik me in de hoek gedrukt voelde ofzo. De reden om te stoppen met posten, was dat ik vind dat elke zinnige, inhoudelijke post hier direct wordt overwoekerd door een groot aantal in mijn ogen onzinnige posts. Daarbij doel ik (bijvoorbeeld) op de voortgaande vete tussen H.J. Vaesen en Turbopaultje die heerlijk hun persoonlijke oorlogje aan het uitvechten zijn er daarbij alleen nog maar op uit zijn om elkaar te raken waar ze maar kunnen.


[email protected] dat zie je hier in NL toch constant op de weg ook gebeuren, iedereen is z’n eigen oorlogje aan het spelen;)

Wat betreft die vloerpan van de 159/Brera, in 1995 trok ik dezelfde conclusies over de Tipo/145. Volgens alle kenners kletste ik uit m’n nek. Maar toen ik een flink platte 145 kocht en die voorzag van de neus van de Tipo werd het heel stil……….:)

Ik beloof je dat ik ga kijken of ik hetzelfde geintje ook met een 159 uit kan halen;) Verder hoef ik geen gelijk te halen. Vind het wel leuk om te zien hoe iedereen z’n best doet om zoveel mogelijk info boven tafel te toveren. Dat soort info vind ik altijd leuk om te bewaren, waarvoor dank allemaal.
Alfa’s zijn gemaakt voor het uiterlijk. Je vind ze mooi of je vind ze lelijk… kwaliteit koop je er in ieder geval niet mee. Roest en rammels krijg je er namelijk gratis bij. Laatst eens een proefritje gemaakt in een GT. Het rammeltje van het handschoenenvakje viel me meteen op. Heel irritant. Ook kraakte de stoel. Nee, geef mij maar gewoon mijn eigen Audi…
Nah, niet dat ik een Audi niet kan waarderen hoor, maar waarom denken zoveel mensen dat een Alfa gemaakt is voor het uiterlijk? Bij een 159/Brera denk ik dat ook wel eens. Maar normaal gesproken koopt een Alfaliefhebber z’n Alfa omdat ie in een behoefte voorziet qua rijgedrag. Dat ze een mooi uiterlijk hebben (ok, smaken verschillen) is mooi meegenomen maar niet allesbepalend.

En roest??? Ik kom als schadehersteller meer roestellende tegen bij merken zoals Mercedes, Ford en Opel. Nog een paar jaar en er komen weer auto’s waar de gaten spontaan in vallen vrees ik. Metaal is meer dan 2 maal zo duur geworden sinds de Chinese economie zo aan het groeien is……….

Dan de rammels, met een Alfa word vanaf dag 1 meestal niet gereden zoals oma dat in haar corsa doet als ze boodschappen gaat doen. Iets wat fors gebruikt word zal eerder laten merken dat er grenzen zijn. En idd, die grenzen zijn bij Alfa eerder bereikt dan bij Audi ;)
Ik heb nog maar één ding tegengekomen wat me aanstaat, en dat is de derde foto die woody gepost heeft, maar die was offtopic.

Zelf vind ik de brera helemaal niet zo mooi als ze ons willen doen geloven, but than dat heb ik nogal veel, dat ik dingen lelijk vind die anderen mooi vinden. Ik heb nogal een moeilijke smaak.
“@ Turbopaultje

Lariekoek! Laat je niets wijsmaken!

Alfa Romeo maakt als enige gebruik van het Premium Platform http://en.wikipedia.org/wiki/GM/Fiat_Pre…, en de andere merken van het Epsilon Platform: http://en.wikipedia.org/wiki/GM_Epsilon_

Wat betreft de achterwielophanging zit je er ook naast. Alfa Romeo gebruikt daar een State Of The Art Multilink ophanging. ”

Sorry Ilq maar ik heb dus zelf met mijn ogen die bodemsecties gecheckt en ik ben niet blind en bovendien meer dan modaal technisch geschoold………….

Verder kan ik je ook verklappen dat de achteras van de 159 baggerconstructie is in vergelijking met de mooie, lichtmetalen constructies van de GTV of 156/147. Onder de 159 is het een samenraapsel van zwaar, goedkoop pisbakkenstaalprofielen, gelukkig nog wel een multi link unit. Dat is dus echt een afknapper en als je de hele auto zo doorlicht, weet je waarom ze veel te zwaar is……..
Ik vind persoonlijk de brera er veel beter in het echt uitzien dan op de foto’s/filmpjes, de kont lijkt dan ook heel anders
@Turbopaultje: dat staat Alfa netjes dan, ik zou verwachten dat ze wat beter hun best doen om de kwaliteit eens wat op te krikken, maar als ik jouw verhaal lees bevat hun meest serieuze lease-model dus nog steeds rommel? Goed bezig die gasten.

Als ik het zo lees is Alfa een merk dat voor een groepje liefhebbers leuk is, maar iemand die een serieuze kwaliteitsauto zoekt moet zelfs om de nieuwste 159 nog met een grote boog heen lopen.
@turbopaultje: als het onderstel hetaelfde zou zijn als bij de vectra….. dan is het verschil in torsiestijfheid tussen die auto’s zondermeer opvallend te noemen. De 159 komt namelijk op een zeer respectabele waarde van 31.400Nm per graad en de Vectra komt niet verder dan ongeveer 18.000 en ook de Saab 9-3 zit maar op 22.000 (zelfs de Z4 M coupé zit maar nauwelijks hoger 32.000nm per graad en een 911 turbo zit “maar” op 27.000)

Zelfs al zou het dezelfde basis zijn…. dan nog is het totale “chassis” veel beter. Al die verstevigingen van de auto verklaren het hoge gewicht waarschijnlijk beter dan het gebruik van een gedeelte van het chassis van Gm (als dat idd zo is).

Dat er “pisbakkenstaal” gebruikt zou zijn, dat zou kunnen, toen de 159 werd ontwikkeld had de Fiat group niet vreselijk veel ontwikkelingsgeld. Overigens… de auto rijdt uitstekend en afbreken (zoals bij sommige merken wel eens voorkomt) zal het ook niet.
@ron: om één en ander in het juiste perspectief te plaatsen… de meeste autobouwers gebruiken pisbakkenstaal…. alleen had Paultje meer verwacht van Alfa Romeo omdat ze onder andere onder de “oude” GTV al een zeer fraaie en geavanceerde achterwielophanging in lichtmetaal hadden…. dat maakt de componenten nog niet tot rommel, maar het kan idd beter.

Ga maar eens onder je eigen auto kijken…. zit daar een lichtmetaal achterwielophanging onder?
Grappig dat Alfa op dat zogenaamde “pisbakkenstaal” maar liefst 12 jaar garantie geeft!

Het veelvuldig om de kwaliteit geroemde BMW durft met haar huidige modellen niet verder te gaan dan 6 jaar. Da’s dan vast en zeker putdeksel-ijzer… ;-)
Had zonet een conversatie met iemand over het vermeende overgewicht van bijvoorbeeld de Alfa 159. Gesprekspartner merkte zeer spitsvondig op dat dit overgewicht maar zeer betrekkelijk is. Zet in de 159 een gemiddelde Italiaan en zijn vrouw, en in de 3-serie een gemiddelde Bayer en zijn vrouw. Het gewichtsverschil is dan volledig verdwenen. :-)
@Woody: daar heb je inderdaad gelijk in.

@Eric: bij BMW weten ze dat het niet nodig is om verder te gaan dan 6 jaar…;)
“@ron: om één en ander in het juiste perspectief te plaatsen… de meeste autobouwers gebruiken pisbakkenstaal…. alleen had Paultje meer verwacht van Alfa Romeo omdat ze onder andere onder de “oude” GTV al een zeer fraaie en geavanceerde achterwielophanging in lichtmetaal hadden…. dat maakt de componenten nog niet tot rommel, maar het kan idd beter.

Ga maar eens onder je eigen auto kijken…. zit daar een lichtmetaal achterwielophanging onder?”

Makkelijk zeg teksten of posts copy-pasten. Wat wil je hiermee aangeven, dat je ook e.e.a weet van Alfa´s en vervlogens hiher mijn tekst moet uitleggen ? Zoals al eerder opgemerkt, ik weet waarover ik praat en schrijf navenant. Indien er toneelspelers hier menen dat in twijfel te moeten trekken, wordt dat een ijskoude douche voor hen………. En die koude douches uitdelen vind ik meestal erg leuk.
@Turbopaultje: “ik weet waarover ik praat en schrijf navenant. etc…”

Eerlijk gezegd voeg je vooral negatieve en onvriendelijke reacties toe in een jammerlijke poging jezelf boven anderen te plaatsen door ze af te zeiken. Helaas kun je daar niet iedereen mee intimideren. Of je nou verstand van zaken hebt doet wat mij betreft al niet meer ter zake. Van mij hoe je geen reactie meer te verwachten op je onsympathieke posts.

On-topic: dit onderwerp ging oorspronkelijk over hoe mooi de Brera is.

Hoe vinden we het omzetten van de concept in het productiemodel gelukt?

Concept:


en het productiemodel:
http://www.carbodydesign.com/archive/2006/01/25-alfa-romeo-brera/Alfa%20Romeo%20Brera%20Production%20profile.jpg
@Woody: dat is inderdaad het verschil. Waar jij doorgaans goed beargumenteerde reacties geeft zonder de bijbedoeling om jezelf beter te laten lijken dan een ander, gaat het Turbopaultje alleen maar om het beledigen en irriteren van andere bezoekers. Je heb helemaal gelijk dat je daar niet meer op reageert, ik doe precies hetzelfde.

on-topic: de conceptversie is absoluut nog mooier, jammer dat ze daarvan redelijk veel hebben moeten afwijken. Ondanks dat is het design van de Brera natuurlijk nog steeds wel geslaagd te noemen.
Als ik naar de foto’s hier direct boven kijk heb ik maar 1 vraag:

Waarom zijn conceptcars ALTIJD mooier dan de productie-auto die er op gebasseerd is!!???

:-(
Kutalfa’s..


:-d
Eric schrijft (4 August 2007 om 22:45 ):
Had zonet een conversatie met iemand over het vermeende overgewicht van bijvoorbeeld de Alfa 159. Gesprekspartner merkte zeer spitsvondig op dat dit overgewicht maar zeer betrekkelijk is. Zet in de 159 een gemiddelde Italiaan en zijn vrouw, en in de 3-serie een gemiddelde Bayer en zijn vrouw. Het gewichtsverschil is dan volledig verdwenen.


Whahaha, die is wel leuk gevonden :)

En [email protected] thnx voor het posten van de plaatjes. Proto is idd vele malen mooier, verhoudingen kloppen imo beter.
@ wo0ody

Bekend fenomeen he, Concepts zijn altijd mooier. Nu moet wel gezegd worden dat de Brera niet veel verschilt van de concept.
@ Giovanni : ben jij de Panda Selecta – Giovanni …………… ? :-)
Over de 300 posts………………….. doorgaan zo. :-)
wat kristof over bmw zecht sluit ik me helemaal bij aan maar wat de bmwers of de alfa zeggen sluit ik me ook bij aan:P
ik vind deze alfa niet echt mooi doet me denken aan een bmw 1tje… en moet deze wagen zo veel kosten zou ik er niet vanaf zien, als je iemand die niet veel van autos weet naar deze auto laat kijken en zou vragen wat de prijsklasse is? hij zegt dezelfde prijsklasse als een golf.
maar toch hebben heeft italie stijl.
kies een jap. ik durf te wedden dat iedereen hier wel een jap kent van deze prijsklasse waar die stiekem toch een zwak voor heeft. zo is het ook met amerikanen iedereen kent wel een amerikaan waar die eigelijk een zwak voor heeft.
itiaanse sportwagens zijn gewoon het besten.
hoop dat iedereen het een beetje eens is met mijn verhaal.
btw typ fouten graag gewoon overheen lezen ben dislecties
Beste mensen, normaal reageer ik niet zo snel op bepaalde uitlatingen, maar er stond/staat hier zoveel onzin, daar moest ik op reageren: Brera is om te beginnen niet de “glaswijk van Venetie”, dat is Murano…Brera is een artistiek stadsdeel van Milaan, vlakbij de Scala! Over smaak valt niet te twisten, maar iemand met een goede smaak vindt dit een schitterend auto…Over de 8c maar niet te spreken, wat een geweldig ontwerp, zoiets kan alleen door Alfa Romeo bedacht en gemaakt worden.
@ Nickyboy

Klopt, Brera is het stadsdeel waar je goed kunt vertoeven. Veel authentiekje barretjes. Kom regelmatig in Milaan, in Breda eet ik altijd.
ik vind de voorkant van de brera oogverblindend maar de achterkant ben ik niet zo gek op ik had hem liever gezien met nog een kleine kofferbak ipv dat achterraam dat meteen naar beneden in de achterkant loopt
over smaak valt net wel te twisten, beauty is in the eye of the beholder. Zoals je ziet in deze topic, je heb mensen die dit een waanzinnige auto vinden en je hebt mensen die er niets aan vinden (zoals mij) hij is niet lelijk maar voor een coupé zijn zijn prestaties ondermaats, en als je de auto’s in zijn prijs klasse vergelijkt de Z4 coupé de TT coupé de mazda rx8 de slk dan weet ik dat de brera helemaal achteraan mijn lijstje staat. (buiten mss de slk want dat is nogal een vrouwe bak :P)
Over smaak valt niet te twisten natuurlijk… over al het andere blijkbaar wel. Volgens mij hebben de heren hier toch nog een paar punten laten liggen. Italiaans voetbal versus Duits voetbal en Italiaans eten versus Duits voetbal.

Dus mannen, kom op, nog even die pen in het gif dopen en geef elkaar ervan langs, dit is reactie 315, dus nog op naar de 500!
Italiaans eten versus Duits eten uiteraard. Oeps, reactie 316, zo gaat het snel natuurlijk.
@ MR.: Ik ben het geheel met je eens, de jappen leveren aankoopprijs/prestatie/kwaliteit- gezien vrij goed materiaal. Maar als je menig japanse auto’s gaat bekijken, heb je dingen als: mm nee geen goed weg gedrag, of mm nee zit er niet goed in. Tegenwoordig zijn de jappen daarin verbeterd (betere baanliggin, kwalitatiefvol) MAAR een stuk trager geworden (een civic 1800 ts is een stuk trager dan de alfa 1800ts’en uit de jaren 90).Maar goed toyota bijvoorbeeld, vind ik nx speciaals, niets extra’s maar toch een betrouwbaar autotje, men opa rijd eentje, en heeft er 130.000km opzitte zonder 1 ding, zelf geen lampje ofzo.

Daarop verder gaand wil ik zeggen, dat mensen die hier klagen over rammelen en kwaliteit van de alfa zijn gewoon anti-alfa mensen die nooit een alfa hebben gehad, ken menig aantal mensen die anti-alfa minded zijn. Maar goed, hoe exclusiever het aantal rijder hoe exclusiever de wagen. Hierbij aan toevoegend dat een alfa 16v of 8v uit de jaren 90 als ook de jtd’s van nu, mits goed onderhoud en zorgvuldig warmrijden makkelijk 400.000km berijken, maar voor sommige mensen zijn dat verhaaltjes in de doofpot: maakt mij niet uit, heb de ervaring erin, om dit te vertellen en ben er dan ook fier op!.

Wat betreft het bouwen van een alfa enkel om het uiterlijk: das de grootste maar dan ook de grootste onzin die er bestaat, en dat zal menig BMWrijders of vw rijders me ook wel toegeven: een alfa heeft de meesterlijke sound!, het design, om nog maar te zwijgen over het motorisch vermogen ( dat altijd ietsie pietse hoger ligt dat gemiddeld europeaan) en de opperbeste baanligging.

Wat betreft de betrouwbaarheid van een Audi: is zeker niet beter dan die van een Alfa, je moet beide gehad hebben, een audi, een seat een vw, een en de zelfde wagen (zeg nu niet dat het niet zo is!! want dan krijg ik effe grijs haar). Men ouders hebben ooit een seat cordoba gehad een gt versie met 110 pk, na 200.000 km (aan de zelfde sportivieteit als hoeze met hun alfa 75 reden) was de kous gewoon af, terwijl die alfa lekker verder ging. Dus een duitser is niet beter of mss ook niet slechter, dat is gewoon door de jaren heen er bij de mensen in gepompt! puur commercieel! waar het bij de duitsers ook om draaid.


nog een @ MR: die typfouten van je maken toch niet uit man, tis hier een forum waar je ontspannen en dialect kan praten, als sommige mensen (dude humhm) daar niet met omkunnen moeten ze op een politiek forum kruipen waar het zo uber uber belangrijk is dat je algemeen Nederlands praat.

groeten kristof
Mr, als je de Brera op foto bekijkt kan het inderdaad zijn dat je hem minder mooi/duur inschat dan hij werkelijk is. Vooral het zijprofiel komt er inderdaad niet zo mooi uit op foto. Maar als je die dan eens in het echt ziet verandert alles en is het wel degelijk een indrukwekkende verschijning. Dan ben ik zeker dat niemand die gaat vergelijken met een Golf…

Over het inschatten van de prijs als je hem laat zien staat er een leuk stukje op http://www.topgear.com/content/features/stories/2007/04/stories/17/3.html , hoewel dat over de spider is: Without telling us how much the car will cost when it arrives, Alfa did say that it is benchmarking the Audi TT as the Spider’s main competition. … Most people have pegged it at between 50 and 100 per cent more than the benchmark.
This being SoCal and not SoClapham, the kids want to know how much it costs, not how fast it is. Guess, I say. “$150k?” asks the first one. When I tell him it’s TT money they almost look disappointed. “Gee. I thought it was going to be real expensive.”

Overigens dachten ook die museum pipo’s in dat stukje van Top Gear -waar ze de Brera naast de TT en de RX-8 testten- er anders over dan jou ;)
autoweek schrijft:
De Alfa is donker en benauwd door de krappe cabine en kleine ruiten. Het dashboard komt uit de 159 en de Italianen zijn geen sterren in het scheppen van overzichtelijkheid. De stoelen van de Alfa zijn elektrisch verstelbaar, maar je voelt gewoon dat ze wat dun en iel zijn. De steun in je rug is prima in orde, maar op een lange rit kan de te korte zitting voor extra vermoeide benen zorgen.

Ook de afwerking laat te wensen over. Met name het interieur zit tamelijk krakkemikkig in elkaar. Naden en kieren sluiten slecht, en ondanks de jonge leeftijd
van de testauto functioneerden sommige elektronische hulpmiddelen niet meer. Bovendien rammelt het glazen dak en dan kan je auto nog zo mooi zijn, het deugt gewoon niet.
@ Frank deH: Maken duitsers eten dan :)? laat staan voetbal…. als ik de duitsers zie eten word ik ziek, en als ik ze erachter zie shotte krimp ik in elkaar van het lachen; nog maar gezwegen over hun geschiedenis, laat staat auto’s :):) hahaha.

en dit heeft nx met smaak te maken !!

greatz
[email protected] Inderdaad de Panda Selecta Giovanni. En van de A112 junior en Abart, plus de 127 Sport 1300 ;)

Heb je m’n mailadres nog? Laat eens van je horen! :)
Bij Alfa’s (en overige Italiaanse auto’s) worden oa bedieningszaken op uiterlijk gebouwd, niet op functionaliteit. “Een knopje moet er mooi uit zien, optisch in balans zijn”. Bij de Duitse auto’s zit de knop wellicht op een lelijke plek, maar wel binnen handbereik. Ook kan je de knop daadwerkelijk meer dan 1 keer gebruiken…
@ nietrijker: kant en klare onzin, bij de italiaanse auto’s is het mss niet binnen handbereik (ook als is het wel zo) en het ziet er dan ook beter uit.

MAAR DIE KNOPJES IN DIE ALFAS ZIJ DAN WEL ALLEMAAL BOSCH EN DERGELIJKE!! hoe verklaar je dat dan? ik zal het verklaren: als er aan een alfa iets mis gaat is het een duits onderdeel, let op men woorden.

greatz
Nee Kristof het is de Italiaan die het in mekaar zet…
@ jh: ongelooflijk he, als iemand zegt dat het wit is, waarom maken jullie er dan al een heel topic zwart van. Jullie zijn toch niet retard of wel? die knopjes en dergelijke zijn gewoon bosch en zo, dus waarom steekt een italiaan dat dan in elkaar?? die zooi komt kant en klaar aan in milano!!
Aub stop nu met de dingen te draaien dan dat ze werkelijk zijn. Ik ben deze week men 5de alfa gaan ophalen in Nederland, in onze familie is het zowat de 20ste alfa denk ik. Als je niet weet waar het om gaat, lul er dan aub niet over. Ik rijd geregeld andere merken omdat ik dan ook zelfstandig garagist ben (garage in opbouw maar goed) en het enige wat mij kan bekoren is dan ook een alfa. Daarom hoef jij er niet in te gaan rijden, maar zwijg dan over de dingen die je niet weet aub!!, dat gelul over het chassis, daar moei ik me nie mee omdat ik niet weet wat voor basis er gebruikt werd. 1 ding weet ik wel, als ik een 159 pf brera koop van deze generatie zal het in ieder geval niet zo’n benzine zijn met die half duitse kutmotoren!

verder wil ik enkel nog zeggen, lees minder boekjes en doe dingen, test auto’s, bekijk auto’s, leest informatieve boeken in plaats van autoweek en andere dagbladen die gelinkt zijn aan duiste merken. En het belangrijkste van alles: Bekijk het circuitgebeuren, als jet dan nog niet door hebt,….. plz plz
over me typ fouten er zijn er een hoop die wel eens gaan zitte zijken.
ik wil wel teste moet alleen nog ff wachte hehe:P
@Mr
Wat een hoop typfouten ben je dislecties ofzo?

Alfa blijft Alfa ook met een mindere bodemsectie, na de 75 is het een veredelde Fiat geworden wat ik als Fiatist wel kan waarderen maar voor Alfa is het technisch een nekkensnijder!
@PeterVanHteV

“Alfa blijft Alfa ook met een mindere bodemsectie, na de 75 is het een veredelde Fiat geworden wat ik als Fiatist wel kan waarderen maar voor Alfa is het technisch een nekkensnijder!”

Wat een bullshit de 159 heeft een eigen (nieuw) ontwikkelde bodemplaat!
Know your facts before you talk!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
@Ar 159

een eigen nieuw ontwikkelde carrosserie!!!!!!! Voor de rest voornamelijk leentje buur, zelfs die smeuige 6 cilinder!.
He Kristov, natuurlijk komen de onderdelen van Bosch, maar het wordt in Italie gemonteerd. De kwaliteitscontrole zal niet hetzelfde zijn als BMW, Mercedes of Audi. Dat weet Alfa en dat hebben ze met de 159 geprobeerd te verbeteren en is ook grotendeels gelukt. En hou op met dat blabla ik weet alles. Ik werk in de autoindustrie dus weet genoeg, dank je wel…
Nee ik moet je weer corrigeren. het onderblok van de V6 6 en alle andere benzinemotoren, ja. Maar niet de bodemplaat en de rest van het onderstel !!!!!!!!!!!!!

Er schijnen weer eigen benzinemotoren aan te komen want zelfs de engineers van Alfa hebben laten weten dat deze te veel verbruiken.
:-)

nee, heb ik niet meer. Ga hier uiteraard geen nummers of adressen geven…………..etc.

Vraag evt. Yves met de witte 20V van de club. Hij heeft mijn visitekaart
met aktuelle data. Heb hem nog steeds niet getroffen…………
Turbopaultje schrijft (6 August 2007 om 23:27 ):


nee, heb ik niet meer. Ga hier uiteraard geen nummers of adressen geven…………..etc.

Vraag evt. Yves met de witte 20V van de club. Hij heeft mijn visitekaart
met aktuelle data. Heb hem nog steeds niet getroffen…………


Doe ik ;)
Sjonnie Maseratie
Ach ja, TurboPaultje weet in ieder geval waarover hij praat, van zijn automotive Kennis daar val je van om….

Meneer Vaesen is Uw Batavus inmiddels gemaakt ?
Of heeft U hem nu ingeruilt voor een Sparta Met’je ??

O Ja, Ford Escort Cabrio RULES !!!!!
zelfs mensen die Mercedes rijden willen liever een BMW
http://www.autojunk.nl/pictures/20070806232732/image_01.jpg
ik vind dat Alfisten niet kunnen achterblijven :P
Maar nu even serieus, dit is niet echt een discussie meer, de meeste reacties zijn allemaal over-en-weer moddergegooi…

nog ff de link voor als de foto niet duidelijk is: http://www.autojunk.nl/pictures/20070806232732/image_01.jpg
Ok dan wacht ik op mail………………. mijn problemen zijn weg kun je Yves schrijven, BTW.
Oorzaak precies wat ik vermoedde: de mechanische schoepenverstelling wordt vuil en dan
begint de ellende. Ze loopt dus weer als een raket.

Ciao,

TP
@ Sjonnie

Verzin eens iets nieuws.

@ Kristof

Heb in een eerder topic al aangegeven dat een échte autoliefhebber, in mijn ogen, iemand is die de gehele industrie objectief kan bekijken. Dit kan jij overduidelijk niet, je mag het vertalen als passie. Het gevolg is wel dat jij door je enorme Alfa bril zaken niet meer helder ziet. Alfa is the holy of holy’s voor jou. Op zich is dit mooi, een passie ergens voor hebben werkt aanstekelijk. Echter, in deze discussie sta je dus ook niet open voor een andere invalshoek of mening.

Oplettende lezers weten mijn credo, als je objectief de autobranche benadert kan je er veel meer van genieten. Natuurlijk is dit niet altijd mogelijk, ik heb zelf een enorme afkeer tegen alles wat VAG is. Echter probeer ik dit te beperken.

Een discussie voeren heeft natuurlijk geen enkele zin als we gaan praten over wie de “knopjes” monteert. Als je je Alfa bril zo nu en dan af kan zetten is dit alleen maar goed voor je liefhebberij; auto’s. Want de autoindustrie heeft écht zo veel meer te bieden dan alleen Alfa.
Zie het als een harem. Je bent de trotse bezitter van een enorme harem. Zou jammer zijn als je de hele dag tegen die Italiaanse aan zit te hijgen, als ik jou was zou ik ook eens gaan kijken wat die Zweedse aan het uitspoken is. En misschien ’s avonds die Duitse sloper eens goed doorlichten. En natuurlijk is er niets mis mee als je dan toch uiteindelijk bij je Italiaanse Bella blijft slapen!

Catch my drift? ;)
@ AR159

Begrijp me niet verkeerd draag Alfa ook in de huidige configuratie een warm hart toe (BMW,VW(audi)niet,Mercedes weer wel) maar ik blijf erbij dat er te veel gebruik word gemaakt van bestaande onderdelen waar Alfa voorheen hoog staande techniek ontwikkelde. Het inkorten of enigzins veranderen van een bodem plaat is Alfa onwaardig, maar sluit niet uit dat die bodemplaat tot de top in het segment behoort. Hetzelde geld voor 147 voorwielaandrijving welke is ontwikkeld na een grondig onderzoek van de Lotus Elan. Wat ze doen doen ze goed! maar binnen een groot kader van bestaande onderdelen.
@H.J. Vaesen

Kan me vinden in je uitleg en je afkeer tegen het vag concern. Geld dat ook voor de porsche afdeling die afkeer? Ik zelf heb dat wel tegn de 911 en die zeecontainer maar niet tegen die cayman.
@Kristof ARTC: off topic: wie typt er nu je teksten? Je bent enorm vooruit gegaan sedert vorige week. Dat kan ik alleen maar aanmoedigen. Nu heb je tenminste wat slaagkans met tegenargumentatie.
Je vergelijking met Seat, VW en Audi, houden niet echt veel steek. Een Audi kan je niet vergelijken met een Seat. De motoren, tenminste de lichtere, zijn identiek, daar niet van, maar wie in godsnaam koopt er nu ook een Seat. Een Seat is voor Johnny’s en Marina’s. De enige motor die gelijk is tss. Audi, VW en Seat is denk ik de 1.9 en 2.0 tdi en de lichtere benzinemotoren, maar daar houdt het dan ook bij op. De afwerking van de Audi is overigens stukken beter dan die van een VW, laat staan van een nog steeds Spaanse Seat. Als de motor er na 200000km(wie rijdt er dan nog met zijn wagen???) ermee ophield, hebben ze waarschijnlijk gewoon pech gehad en was hun wagen de laatste die gemaakt werd die week, op vrijdagavond.

Over de interieurafwerking van een Alfa, kan je lang praten, bewijze alleen al de Alu details op het dashbord, die toch niet mooi doorlopen in de deuren, ze verschillen +- een cm. met de lijn op het dashbord.

Ik reed vroeger met een Italiaan, maar toch verkies ik de Duitsers, qua degelijkheid, vriendelijkheid in de garages(daar kunnen ze bij alfa nog VééL van leren, en ook de afwerking binnenin. Overigens, ik ken geen enkele alfa die het meesterlijke geluid van mijn V10 kan evenaren.

Groeten,

Dude
Hahahaha, dit slaat alles, de ene werkt in de autoindustrie (aan de band mij opel ofwat?) en de andere verteld me dat een audi-seat-vw ding niet het zelfde is???????

Ik verlaat dit topic met geheven hoofd, ik hoop dat jullie er zelf wijzer uit worden, ik heb nooit gezegt dat ik alles weet, integen deel jullie deden dat: stop gewoon met alfa achteruit te steken ten opzichte van een seat of eender welk vw of duits in een geflansd merk, ik zeg niet dat het slechte is dan alfa, maar goed dat is wel het gene wat jullie over alfa zeggen!!

Ik weet 1 ding: het rijgedrag van een alfa bied mij zo veel meer dan dat van een audi a8 of dergelijk (die ik zelf gehad heb) dat die alfa elke hoek in panne mag staan (zoals jullie zeggen) dan neem nog altijd die alfa, en zoals ik zelf al eerder zei: ieder zijn merk toch? ik ben een fanatiek autosport fanaat/piloot: maar ik kan niet tegen bodemloze opmerkingen.

en Dude wat men taal betreft, intresseert me eigelijk geen bal, weet je dat? van mijn part val je nu omver achter je pc, laat me koud man;


Groeten iedereen, en veel plezier met jullie anti-alfa opmerkingen; ik kan jullie alleen maar uitnodiging op Spettacolo Sportivo op 25 en 26 augustus te Circuit assen.

En nogmaals ik verlaat het topic met geheven hoofd, een pisblaas vol die staat te wachten op eerste arrogante BMWrijder die ik tegenkom (zal niet te lang duren aangezien het hiervol rijd), of een een vw/audi/seat/skoda – rijder die de voornaam abdel draagt
@KARTC: Applaus, applaus.
Kunnen we dit topic door de 400 trekken ?

@Admin: Wat is eigenlijk de meest succsvolle topic geweest tot nu toe en hoeveel posts had die ? Dat must be the target to beat……………….
Ik dacht zo’n robbies quiz, die had er echt mega veel.
Wat een gelul op deze post,

iedereen weet exact hoe een schakelaar van bosch in elkaar zit , wie hem plaats en hoe oud ie is !

De rest werkt dan weer bij een autoconstructeur garage of zelfs bij bosch !

Er wordt er hier op los gelogen om toch maar hun standpunt te verdedigen !

In elk merk zitten onderdelen die in een ander land zijn gefabriceert of ontworpen !

Ik heb ook al met veel merken gereden en ieder merk heeft dan ook iets speciaals !

Ik heb liever franse dan duitse of italiaanse wagen maar dat is mijn keus !

Kwaliteit van afwerking ligt misschien hoger bij duitsers BUT WHO CARES ??

Heb al verschillende duitsers verkocht die in hun waarborgjaar verschillende keer in de garage stonden , bmw , audi , vw en mercedes !
Telkens ging het om belangrijke problemen !

Wij verkopen wel het meeste franse wagens en die hebben ook allemaal hun problemen , dat ga je mij nooit horen ontkennen !

Maar waar ik helemaal het schijt van krijg is dat mensen enkel hun favoriet merk kunnen pruimen en dan alle andere merken afbreken zelfs al hebben ze er nog nooit aan gewerkt , laat staan mee gereden !

Ben er zelf zeker van de een groot deel hier nog nooit heeft gereden en hun info basseren op horen zeggen en gelezen in een boekje !

Objectiviteit is hier inderdaad heel ver zoek !!!!
@Kristof ARTC: let wel op, met die Seat rijder, want blijkbaar reden je ouders daar ook in. “ik kan jullie alleen maar uitnodiging op Spettacolo Sportivo op 25 en 26 augustus te Circuit assen.” Daar bedank ik vriendelijk voor.
op 8 en 9 september, ga ik wel naar de 24u van Zolder.

Btw, ik val heus niet zo gauw omver.

Overigens, wel grappig dat je naar jezelf referreert als zijnde een Pisblaas. Zelfkennis is het begin van de wijsheid.


Groeten,
Dude
Hellooow: Wat een kuttopic hier!!!! kunnen jullie niet gewoon praten over de dingen die je weet. Zoals Sven zei is er hier mss 10 procent van de mensen die echt weet waar het omgaat.

En inderdaad je mag niet fanatiek zijn: ik ben zelf pro-japans en ik kan persoonlijk ookl niet goed tegen de Duitse mentaliteit: want blijkbaar is dit topic zo begonnen door enkele BMWliefhebbers die zoals kristof artc zei: zich uber uber voelden => wel grappige opmerking.

in ieder geval de brera vind ik mooi over het algemeen, de 159 iets minder, wat rijgedrag beteft: geen ervaring mee
Kristof, jammer dat je niet meer reageert op mijn laatste reactie. Had ik graag gezien. Ik zeik overigens geen Alfa’s af. Ik parkeer iedere dag tegenover een Brera en ik kijk altijd wel even.
@CSL:
(quote) autoweek schrijft:

“De Alfa is donker en benauwd door de krappe cabine en kleine ruiten……. …….Bovendien rammelt het glazen dak en dan kan je auto nog zo mooi zijn, het deugt gewoon niet.”

Waar zit de contradictie?

Ik vraag me af of ze er wel mee gereden hebben, of dat ze alleen in een donkere garage erin hebben gezeten. En vervolgens hun prejudicies hebben opgeschreven.
Ik vind deze Novitec behandeling best aardig:

http://shophost.net/shop_nl/catalog/images/400.JPG
@ Racer

Inderdaad, zeker het overduidelijke verschil in velgmaat vind ik wel prima. Sjezus, dat is al de tweede getunede auto die ik wel mooi vind, stop daar eens mee.
@ Vaesen

Scherp opgemerkt, die velgmaat. Het maakt de achterkant niet tot zo’n nijlpaard-reet als bij het origineel.

Wat is die andere getunede auto die je mooi vindt?
H.J. Vaesen schrijft,

6 August 2007 om 14:02
Vind tuning zelden mooi, nu kunnen deze velgen mij wél bekoren.


Dit in het R8 topic van gisteren meen ik. Hé, wacht even. Ik zal toch geen velgen-hoer worden. Help!
In het echt kan de achtervelg niet groter zijn door de Q4 aandrijving. Een torsen differentieel zal namelijk gaan koken door het constante toerental verschil tussen voor en achteras. Dus de velgmaat moet gelijk zijn, of ze hebben aan de aandrijving zitten puzzelen.

En ik heb wel eens in de Brera gereden, en ik moet zeggen dat je het gewicht wel merkt, maar hij alsnog goed en scherp stuurt. De remmen zijn niet enorm krachtig. En dat het stuur niet in het midden zit, is mij bij geen enkele alfa opgemerkt (en ik heb ruim een jaar bij een alfa romeo dealer gewerkt, en ook in alles gereden ;)

Alleen de Brera en de GT hebben een beetje elkaars imago. De Brera ziet er agressief uit, maar juist de GT rijdt zo. De Brera is meer een Grand Turismo, namelijk een lekker tour auto, en geen wegracer.

En gezien de gemiddelde Brera koper vrij oud is, kan ik me prima vinden bij de compromis die Alfa Romeo heeft gesloten qua comfort en sportiviteit.
Ga eens koffie drinken bij BMW Amsterdam en je weet meteen wat kwaliteit is ;-)
Ga eens een echte espresso, latte macchiato of cappucino drinken, desnoods bij een autogrill langs de autostrada. Dan weet je wat kwaliteit is. Bedenk daarbij; een produkt waar de maker geen passie voor heeft is een product zonder ziel, en zonder ziel geen kwaliteit. Dat geldt voor auto’s, maar ook voor wijn, juwelen en minder voor de hand liggende dingen als patat en mayonaisse.
Italianen hebben in de geschiedenis vaak laten zien passie te hebben voor wat ze doen, dit heeft geleid tot mooie, maar ook minder mooie dingen. Bijvoorbeeld het romeinse rijk, de renaissance, de keuken, meubels, maar ook de maffia. Daarmee zij we beland bij het probleem van Alfa, dankzij staalleveranties van de maffia hebben zij de naam gekregen ‘roestbakken’ te produceren. Inmiddels heeft de maffia zijn werkterrein verlegt en is de kwaliteit dus weer dik in orde, zeker de producten uit Arese (Milano). Vergeet niet dat de kwaliteitsdirecteur bij Alfa bij BMW vandaan komt. Want Duitsers zijn zeker goed in kwaliteit, dwz in het perfectioneren van bestaande techniek.
Maar om baanbrekend te zijn moet je meer kunnen, denk ook aan Alfa’s nieuwe Q2 systeem. Vele, wereld veranderende, uitvindingen komen dan ook uit Italie, bijv. de pizza, Marconi, da Vinci, enz.
Italianen doen dingen voor de lol, Duitsers voor het doel. En dat voel je als je in de auto’s rijdt. Ik kan het weten, want hier staat een 3-serie en een 159 voor de deur.
@stacey

Ik adviseer je er een te kopen , zo n Brera natuurlijk!!
citrofiel evil twin
Zo een brera is een absolute mooie italiaanse schoonheid zwaarlijvig of niet wijs die achterlichten.
citroënfreak
Ze moeten de 8c competitzione verkopen die is niet zwaar en er heeft bijna niemand kritiek op.
citrofiel evil twin
@citroënfreak:

Ze zouden beter een nieuwe 147 op de markt zetten en een SUV sportwagens zijn er genoeg.
” Ze moeten de 8c competitzione verkopen die is niet zwaar en er heeft bijna niemand kritiek op. ”

uuuuuuuuuhhhhhhhhh, ik weet niet of je het al weet. Alle 8C´s zijn al verkocht……….en men moet nog ff wachten op uitlevering. Geen kritiek is hier een understatement. JC heeft de 8C al tot “car of the decade” uitgeroepen.

Terecht. Zet hem naast een R8, Gallardo, Fiorano of wat dan ook en je begrijpt waarom.
Even terug naar het oorspronkelijke onderwerp: “Zo mooi is de Brera dus”.

Hoewel een echte Alfist ben heb ik altijd mijn twijfels gehad over de vormgeving van de productie-versie van de Brera. Voor mij klopte er “iets” niet, vooral bij het zij-aanzicht.

Ik kan me dan ook helemaal vinden in de opmerking van pizzakoerier, die schreef:

“ik vind de voorkant van de brera oogverblindend maar de achterkant ben ik niet zo gek op ik had hem liever gezien met nog een kleine kofferbak ipv dat achterraam dat meteen naar beneden in de achterkant loopt”

Nu wil het toeval dat ik een paar maanden geleden eens heb zitten pielen met een plaatje van de Brera, om aan te passen wat er volgens mij niet aan klopte. En mijn versie had inderdaad een klein kofferbakje gekregen, zoals pizzakoerier ook opperde!

Hierbij ter vergelijk foto’s van de oorspronkelijke Brera en mijn aangepaste versie. Ben benieuwd hoe jullie tegen mijn aanpassing aankijken. (S.v.p. geen commentaar op mijn technische photoshop-kwaliteiten. Ben op dat vlak echt een complete beginner. ;-) )

Origineel:

http://img72.imageshack.us/img72/4831/breraoriginalee3.jpg

http://img72.imageshack.us/img72/4831/breraoriginalee3.jpg


“Mijn” Brera:

http://img510.imageshack.us/img510/1128/breranewuj4.jpg

http://img510.imageshack.us/img510/1128/breranewuj4.jpg
@Eric: Alleraardigst, maar voor mij is de overhang van de Brera gewoon te groot aan de achterzijde.
Ze heeft gewoon eigenlijk een te dikke kont imo. Ook vind ik de C zuil veels te breed, iets wat bij de Golf
een must is , maar hier de Brera geen goed doet.
Ga ik verder analyseren, dan ben ik eigenlijk ook van mening dat de schouderlijn veels te hoog ligt, a la Audi. Dat is mijn grootste kritiek over het design van de 159. Ben het als Alfist helemaal met je eens, de voorzijde is oogverblindend mooi.

Om de verhoudingen kloppend te maken, moeten er een paar 20″ rims eronder en evt met folie de zijruit vergroten.
Ik zou op elk gegeven moment de GT boven de Brera verkiezen. Een prachtige automobiel, die GT (die Alfa V6, geweldig). En dat zeg ik als liefhebber van Porsche en BMW.
voor de positivos die de ziekte van Alfa ook hebben : jullie hebben gelijk

voor de negativos : jullie zijn jaloers dat jullie baas je in een standaard BMW3, Mercedes B,C of (nog triester) Renault Laguna (of iedere Renault) laat rijden, die baas zit wel vaak in een Brera en lacht jullie allemaal uit, ik ook

Alfa Brera is gewoon prachtig, de 8c helemaal top en de 159 een heerlijke lease-mobiel
@ Sjors

Schieten we natuurlijk weinig mee op. Iets met inhoud please :)
Uberhaupt niet leasen, als je je baan kwijt bent ben je ook nog je auto kwijt. Gewoon lekker een Alfa kopen, altijd top om in te rijden. En als de auto niet rijdt, mooi om naar te kijken.
Iemand in je omgeving er een laten kopen en jij ernaar kijken. heb jij de lol en de ander (bv je buurman) de narigheid.
Voor de beroepszeikers onder ons hier even een aantal quotes van onze goeroe op autogebied Jeremy Clarkson (colums Sundaytimes):

“First of all, it is exactly one million times better looking than a BMW 3-series. And with those triple headlamps, and perfect proportions, at least half a million times better looking than any rivals from Audi, Mercedes or Jaguar.”

“Inside, it’s even better. The driving position is spot on, the dials look like they’ve come from a Swiss watch and the quality of the leather, especially if you have it in red, gives the impression that it costs Rolls-Royce money.”

“The handling is also sweet and yet the ride isn’t even slightly uncomfortable. Which means that the 159 drives and feels like no other car in its class.”

“If you have even the faintest trace of petrol in your veins, if you are even on nodding terms with the concept of simple, good engineering, you should drive this car. Because it doesn’t matter what you have now, you’ll be smitten. I was.”

“This is one of those cars that’s demonstrably and appreciably better than any other mid-range four-door family saloon.”

Dit was over de 159. Over de Brera zegt hij:

“If you truly like cars, you will truly love the Brera.”

“In black, with tobacco seats, this would be one of the sexiest cars made.”

“The triple headlamps, that flowing, tapered arse, the lean-forward stance, and best of all the sense that while it’s Italian and unusual and exotic, it’s not a silly-money showoff’s toy.”

Maar ook:
” I should stress straight away that it is not the fastest car in the world. The 2.2 (front-wheel drive) has the performance of a plant.”

Ik zeg maar zo: Je vindt ze mooi of niet, maar je kan nooit zeggen dat ze niet opvallen of dertien in een dozijn zijn.
@AR159 : Mooie teksten. Geef JC helemaal gelijk, vooral mbt performance.

Heb o.a. ook in de 159 en een Spider 2.2. JTS gereden. Laatste is echt slaapverwekkend. Waar zijn in hemelsnaam die 185 pk ? Vier uitlaatpijpen
…..pffffff. Bijna 1 ton op de voorwielen, ook de wegligging is totaal Alfa onwaardig….

Dit schijnt in de USA echter allemaal geen issue te zijn…….show off cruising
tjonge jonge jonge, wat een figuren zitten er hier bij zeg…

Beste mensen, uiteindelijk IS de brera gewoon een prachtige wagen, een designstatement van de 21ste eeuw automobielindustrie, en dat zeg ik echt niet alleen omdat ik er zelf 1 bezit hoor, ha ha haaaa!!

Ik heb namelijk een 3.2, half jaartje nu, tot nu toe zeer betrouwbaar, uitermate degelijk, en dus zeer tevreden in combinatie met de ongekende looks! En laten we nou toch eerlijk zijn (wat betreft die achterlijke opmerkingen die ik zelfs NU nog tegen kom over bijvoorbeeld roesten en zo, kom aan hey, uit welke prehistorische grot ben je dan gekropen..), Echt slechte autos worden er toch sowieso nauwelijks meer gemaakt, zeker niet de merken waar het hier boven over gaat, voor dagelijks nederlands gebruik kun je volgens mij als je een beetje mazzel hebt tegenwoordig bij wijze van spreken probleemloos 200.000 km in een dacia logan afleggen!! (niet dat je dat zou willen, maar toch..)

Nu heb ik in m n prille leven al van alles gereden, van diverse m3’s tot porsche en maserati, maar zelden zoveel en zulke EEnluidende en unanieme lofreacties op het uiterlijk van een auto gekregen dan met deze brera, geloof het of niet tegenstanders.. en dat dan ook nog voor een auto in deze prijsklasse.. Ook wordt er zeer regelmatig bij gefotografeerd en naar omgekeken als ware het een bugatti veyron, VEEL bekijks dus, had ik echt nooit verwacht! (beetje overdreven natuurlijk deze laatste vergelijking, maar toch..;-))

En nu ben ik dan toevallig iemand die geen pure alfist is (zie de opsomming hierboven), maar gewoon van prachtig ontworpen autos houdt, en dan valt in sommige gevallen zelfs over smaak niet meer te twisten.. Om misschien de wat (al) te fanatieke oosterbuuraanhangers niet te veel tegen de schenen te schoppen, noem ik bijvoorbeeld ook de audi A5, of de niewe (m)3. Misschien geen designstatements in de ware zin des woords, maar wel PRACHTIGE wagens waar ik ook ZO in zou gaan rijden, en wat zomaar is bijvoorbeeld m n volgende zou kunnen zijn..

Verandering van spijs doet eten, zo is het met vrouwen, maar zeker ook met autos toch?? Wat ik bedoel te zeggen, je HOEFT niet per definitie blind te staren op een merk, en dan bij voorbaat al het andere maar de grond in te boren, probeer gewoon objectief naar autos en merken in het algemeen te blijven kijken, zonder al te veel vooroordelen, zeker als je er zelf niet eens ooit in gerden hebt, maar alleen maar info ‘doorbrieft’. En dan is er verder helemaal NIETS mis mee als je een bepaald merk WEL een warm hart toedraagt of er zelfs fan van bent.. Ik hoop dat ik deze verhitte en enigszins uit de hand gelopen discussie enigszins heb weten te relativeren, en misschien zelfs de gemoederen tussen bepaalde namen hier wat heb weten te bedaren, ha ha!! tot zover..
De concept was briljant, de echte Brera daarentegen is een afgehakte 159 met een bavianenr**t.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).