Zimbabwe koopt wat nieuw speelgoed

Auteur: , 33 Reacties

We noemden de nieuwe S600 Guard Pullman al een keer "maffiamaatje" en dat blijkt nu toch aardig te kloppen. Hoewel de Zimbabwaanse president Robert Mugabe strikt genomen natuurlijk geen maffiamaatje is, een bedenkelijk figuur is het wel.

De economie van zijn land staat op instorten en het volk sterft zowat van de honger, maar de president moet natuurlijk wel in stijl vervoerd worden. En dus heeft Mugabe een nieuwe S600 Guard Pullman in gebruik genomen (waarde $1,4 miljoen) en de ruim 30(!) ministers van het Afrikaanse land kunnen dan natuurlijk niet achterblijven. Ze hebben allemaal een S350 tot nu beschikking gekregen, verschil moet er natuurlijk wel zijn. Hiervoor moesten de ministers zich behelpen met een Mercedes E230, deze konden ze overnemen voor $19.595, wat natuurlijk een koopje is.

Maar het mooiste is nog wel de reactie van de minister van informatie (Bright Matonga):

The vehicle acquisitions are justified and a “security issue”.

“We’re talking about the president here,” said Matonga. “Urikuda kuti wafambe nepick-up truck here? (Do you want the president to move around in a pick-up truck?)

“This is a security issue and we don’t discuss security issues with anybody. If government decides to buy vehicles for the president or cabinet ministers it is justified because we’re a very responsible government.”

Hoe bedoel je dictatuur… (bron: allAfrica.com)33 reacties

Aston Martin Rapide
Daarmee maakt hij zich niet populair onder de mensen daar in Zimbabwe. Btw de auto is lelijk ook nog.
Toch maar goed dat hij een bepantserde gekocht heeft dan ;)
A truck? Als ie van Toyota is wel, vraag J Clarkson maar
zullen ze de auto gaan vernielen?

wat een gare president, arme zieltjes
Kijk en dat doet Umfufu met de helft van Eddie Murphy´s geld……
mooi subtiel stukje symbool politiek .
autoliefhebber
Er wordt veel te veel gezeurd over dit soort dingen.

Ministers brengen veel tijd in hun auto door en mogen dus best een gerieflijk voertuig ter beschikking krijgen.

Belachelijk dat in Nederland ministers in grote middenklassers worden vervoerd.

Natuurlijk is Mugabe verkeerd bezig, maar die discussie moet op een heel ander niveau worden gevoerd dan de keus van zijn auto.
zou hij de NOVIB nog wel een bedankje hebben gestuurd?
Zimbabwe is helemaal niet arm, noujah niet rijk maar echt niet dat het volk om komt van de honger of dat ze je afmaken voor een paar schoenen wat in Johnannesburg wel gebeurt.
Kijk als je Kenia bezoekt en richting Zanzibar ok daar moest ik deel van me safari periode onder begeleiding gaan, maar dat was ook voor de dieren daar.
Maar verder. Strakke bak alleen heb ik veel liever de oude uit jare 80 :) meer dictator gevoel bij.
Ow dit is wel bad, ik vind het wel een erg mooi auto.
kijk en daarom komen die stumpers nooit verder, als het land door zulke -edit- wordt geregeerd. Geen woorden voor, zo megaasociaal en corrupt als de $%^#$ dat die gasten zijn. Dat NOVIB daar niet ff een deathsquadron op af stuurt, voor mijn part liggen ze allemaal diep onder de grond
@mauce: heb jij niet het nieuws gezien afgelopen week vriend?

kijk anders even hier: http://www.nrc.nl/economie/article225192.ece
Ik citeer letterlijk uit Oi!’s bron:
„Het IMF heeft nog nooit in het belang van Zimbabwe gewerkt.”

Nee waar hij nu mee bezig is in het belang van Zimbabwe wil hij zeggen.
Als Zimbabwe een ‘bedrijf’ zou zijn, was het allang failliet. Zimbabwe behoord technisch gezien tot 1 van de armste staten ter wereld. Het BNP is nihil en daardoor kunnen ze ook nooit rijker worden. Pas als dat soort lieden, die puur uit zelfbelang aan de macht zitten, aftreden zal er verandering optreden in zo’n land.

ff on-topic: als je dan toch bezig bent, waarom niet meteen een Maybach?
@ Aston Martin Rapide: elke mercedes is lelijk!

en deze is ook nog eens te licht. jaag hem door de BRABUS- hallen en het ziet er weer anders uit. maar hij blijft dan toch lelijk!
@Suspic1ous .. wakker worden jongen .. als de nederlandse overheid een bedrijf zou zijn dan was het ook bij de oprichting al verkloot .. op elk onderdeel zelfs parkeer beheer .. en roven en stelen ook als de raven uit eigenbelang .. maar rijden dan in een mitsubitsu spacestar .. dus nogmaals….mooi stukje symbool politiek.
GezondVerstand
Net na dat ie ingestapt is een handgranaat naar binnen en dan de deuren dicht.
Enige wat die onmens verdiend. Walgelijke zelfverrijking in een land dat straatarm is voor de gewone burgers.
Wat is dat toch met de Mercedes S-klasse en dictators?
@ Dat
Hm even denken Geld>>Dure auto :P
@Dat draadje los dus geen smaak :)
Hoe je ’t nu draait of keert, het moet hard aankomen voor de inwoners van Zimbabwe. De gemiddelde Zimbabwaan is straatarm, waardoor die Mercedessen extra duur zijn in hun ogen. Stel je voor dat onze premier en ministers allemaal Bentley gaan rijden…
@Tombnolz .. dat is nou symbool politiek jongen .. als onze ministers (wat er belachelijk veel zijn voor zo,n klein landje) in een bentley zouden rijden .. zou dat nix uitmaken op de totale begroting … er word veeeel meer geld verspilt aan nuttelozere dingen door de overheid .. dus nogmaals .. een mooi stukje symbool politiek.
@Tombnolz: we hadden er een paar maanden één!

http://www.parlement.com/9291000/biof/02384
GezondVerstand
Lelijke auto, net als alle MB auto’s lelijk zijn en 30% te duur tov de klasse genoten.
Mercedes C vanaf €37500 bijvoorbeeld. Dat is gewoon €10000 te veel voor die mislukte styling van dat middenklassertje.
Hoop dat ze er met een antitankwapen op schieten. En dat Mugabe er in blijft. Je kan dictator zijn, maar dat betekent nog niet dat je het land zo hard de dieperik in moet jagen als hij tot nog toe gedaan heeft. Die mogen ze voor mijn part ook in Den Haag laten passeren – en dan bedoel ik niet in het parlement.

@mauce: als je vergelijkingen maakt, maak ze dan wel goed. Je kan Joburg, een stad in de RSA, bezwaarlijk gaan vergelijken met Zimbabwe, een heel land. Johannesburg vergelijken met Bulawayo, dat zou nog ergens op kunnen slaan. Of Zimbabwe met Zuid-Afrika, dat zou ook kunnen. Lijkt me trouwens sterk dat je je een degelijke mening kan vormen over Zimbabwe door eens op safari te gaan in Kenya of Zanzibar. Dat lijkt op Spanje leren kennen door een all-in vakantie te boeken in Italië.
En dan te bedenken dat van de week op het nieuws was dat de Zimbamwaanse economie inmiddels een inflatie van 100.000% kent, jawel HON-DERD-DUI-ZEND pro-cen-ten
Ben zo blij dat ik in “89” daar vetrokken ben!…..1 ding is nu zeker, als ze nu van MUGABE af willen moeten ze gewoon een een paar monteurs omkopen en laat ze maar een paar bomben in die auto’s plaatsen!

Ik zeg:” laat Zimbabwe maar weer een kolonie worden van Engeland!”
1 keer van de hoofdweg af en je zit vast. Niet echt geschikt voor de Zimbabwaanse b-wegen.. (wegen !?!?!)
Mugabe is een tiran, hij heeft een redelijk welvarend land in no time aan de rand van de afgrond weten te brengen en deze vervolgens in volle vaart de afgrond ingeramd. Ik zou mij als MB-medewerker schamen als ik geld zou verdienen over de ruggen van getiraniseerde volk heen. Maar goed, blijkbaar voelen ze dat bij MB anders…
Mercedes heeft al sinds tientallen jaren in arme landen de beste afzetmarkt voor hun grote limo’s.
Het overgrote deel van de lange 600 (M100) is ook aan landen geleverd waar de bevolking honger lijdt.
De familie de Beers ZA bezat er tien die gestald waren bij hotels in een aantal wereldsteden uitsluitend bestemd voor hun persoonlijke vervoer.
@Tombz:
We hadden een minister die Bentley reed toch ;)
Dus die stap hebben we alLANG genomen ;)
“This is a security issue and we don’t discuss security issues with anybody. If government decides to buy vehicles for the president or cabinet ministers it is justified because we’re a very responsible government.”

Geen woorden voor. Ze denken dat ze nog goed bezig zijn ook….

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).