Blijf autorijden, eet minder vlees

Auteur: , 18 Reacties

We kunnen hier eindeloos blijven discussiëren over de uitstootproblematiek en als wij dat niet doen, dan doen de wetenschappers dat wel voor ons. We kunnen het maar niet eens worden over wat nu werkelijk de oorzaak is voor de opwarming van de aarde. In grote lijnen zijn er twee kampen:

Er is een kamp dat zegt dat de mens verantwoordelijk is voor de opwarming van de aarde en een kamp dat zegt dat de mens geen of hooguit zeer beperkte invloed heeft. Als jij in het kampt zit dat de mens verantwoordelijk houdt, maar je grote liefde -de auto- liever niet laat staan, dan zijn er natuurlijk genoeg manieren te bedenken om je vervuiling te compenseren en zodoende toch je steentje bij te dragen aan een beter milieu. Een van die mogelijkheden is bijvoorbeeld minder vlees eten. Hoe zit dat? Onderstaand filmpje geeft uitleg. Mocht je nog moeten ontbijten, eet smakelijk!

Met dank aan Aert voor de tip!18 reacties

De Opel Ampera-e is duizenden euro's goedkoper geworden. Kijk hier voor meer info!
het filmpje is in feite ook al weer achterhaald (naast buitengewoon onsmakelijk). Een klant van ons heeft sinds mei dit jaar één van de grootste bio-energiecentrales van NL. Daar wordt van mest door middel van gisting warmte en uiteindelijk dus energie (via een turbine) opgewekt voor maar liefst 70.000 huishoudens. Het mooie is dat ze de mest kunnen gebruiken die de varkens uit hun varkenshouderijen produceren. Recycling is the shit, baby!
Wij mensen geloven meteen alles wat ze ons voorschotelen.
De hele opwarming op de aarde is doodnormaal; het gebeurde miljoenen jaren geleden, het gebeurde duizenden jaren geleden, dus waarom zou het nu niet kunnen gebeuren.
Auto’s, fabrieken, gezinnen enz. vervuilen wel, maar niet zó erg dat de temperaturen blijven stijgen. Het is gewoon de natuur die zijn gang gaat.
Aan 1 kant zeggen ze wel dat autofabrikanten hun auto’s zuiverder moeten maken, maar aan de andere kant hebben de oliemaatschappijen zoveel macht dat ze uitvinders van waterstof-auto’s het zwijgen opleggen.
ALLES DRAAIT OM GELD en niet meer.
Als we geen vlees meer eten, dan zijn er toch juist méér van die beestjes die blijve leve, dat lijkt me toch ook niet de juiste oplossing…
@jela: Die beesten worden op grote schaal gefokt voor onze consumptie. Als iedereen consequent minder vlees zou eten, dan wordt er volgens het vraag en aanbod principe op den duur automatisch ook minder gefokt.
een paar jaar terug bij ons in de buurt was er een kerel die het voor elkaar had een auto op water/waterstof te laten rijden.. toen er mensen er lucht van kregen dat het iemand gelukt was.. hebben ze die man nooit meer ergen gezien..

Grote kans dat ze die man uitgekocht hebben voor een mooi aantal eu’tjes ( toen der tijd nog guldens) en die zit nou ergens met z’n reed ergens mooi feest te vieren met eenpaar hoela hoela danseresjes met een cocktail in z’n fikken! ( Ook geen slecht idee voor een leventje :P)
interesant hoe die koe dat laatste stukje er nog uit wist te spugen met zijn opvallend doorontwikkelde krachtige kringspier
kent iemand de titel van die muziek?
het voedsel voor de veestapel in europa komt voornamelijk uit azie en zuid-amerika.
de meeste mensen in de westersewereld eten veel te veel vlees en vis. eenmaal in de week een portie vis en twee tot drie maal in de week vlees is ruim voldoende om de juiste voedingsstoffen binnen te krijgen. in totaal komt dat neer op zo’n 600gram vlees en vis per persoon per week. helaas eten de meeste mensen veel meer, twee tot drie keer zoveel. zou iedereen zich hier aan houden dan was het milieu probleem veeeeeel minder groot geweest. Betekent niet dat we nu in eens weer een hummer kunnen aanschaffen, want de algemene regel is, gebruik niet meer energie en grondstoffen dan je nodig hebt.
Helaas door de markt werking draait alles om geld.
Voorbeeld: hoevaak koop je een nieuwe broodrooster?
eens in de anderhalf jaar waarschijnlijk, dan is de garantie namelijk afgelopen. terwijl een broodrooster inprincipe een levensduur kan hebben van zeker twintig jaar, maar de dikte van de gloeidraad wordt zo gekozen dat hij na ongeveer anderhalf jaar dagelijks gebruik doorbrandt.
Koop dus duurzaam en energiezuinig en je bespaart je zelf op de lange termijn een hoop geld.
Stoppen met vlees eten is ook geen optie, want dan gaan alle boeren failliet! Besides vlees is erg lekker! :)

Oplossing van dit gezeik, regering moet meer investeren, E85 biodiesel en koolzaadolie..

“Jamaar, ons land staat al 10(?)miljard in de schulden…!”

Jamaar niemand geeft daar een fuck om, en elk land in de wereld staat toch wel in de schulden.

Dus zeg gewoon ”loagoan” en investeer zoveel mogelijk geld in dit zodat we er in 1 keer vanaf zijn !!!!!
Aaah, ik heb het:

staatsschuld uitkomt op circa 219 miljard euro
Toch opvallend dat net die twee linkse dada’s, geen autorijden en geen vlees eten, zo mooi gediend worden door dat CO2-debat.

Dat is op zich al een aanwijzing dat het allemaal politiek geïnspireerd is, politiek die de wetenschap misbruikt om haar doel te bereiken. De laatste keer dat we dat gezien hebben was in de tijd van de Nazi’s die rassentheorieën voor hun kar spanden…
@ Zoef helemaal mee eens.

Laat de Wetenschappelijke feiten het beleid bepalen ipv. publieke opinies.
Ik ben zelf een andere mening toebedeelt sinds ik “TGWS” zag .
Dat iedereen een schoner milieu wil kan in komen .
Maar vragen we ons nog wel eens af of wat Reëel is ?
Aids , overpopulatie en watertekort zijn toch veel beter op te lossen ?!
Gatver! Bovendien klopt er geen hout van: *extensieve* vleesteelt baseert op dieren die gras eten. Deze planten groeien elk jaar weer opnieuw, de daarmee gepaarde hoeveelheid koolstof zit dus in een korte-termijn kringloop. De meeste electriciteitscentrales en auto’s daarentegen zetten koolstof die al miljoenen jaren onder de grond ligt weer vrij. Dat levert dus een netto-verhoging in de concentraties CO2 in de lucht en in de oceanen op. Je moet dus onderscheid maken tussen koolstof die in een korte-termijn kringloop zit en ‘nieuwe’ koolstof waarvoor dat niet het geval is.

Wel is het zo dat *intensieve* vleesteelt flink fossiele brandstoffen vergt, in de vorm van kunstmest, irrigatie, verbruik door tractoren e.d. en het transport van de sojabonen etc. Bovendien wordt jaarlijks een flinke hoeveelheid regenwoud gekapt, juist om veevoer te produceren. In de tropen is de laag vruchtbare aarde echter vrij dun, dus naar een paar jaar is ze door de regen weggespoeld en hou je in het beste geval een savannah over – regenwoud zal daar in ieder geval nooit meer groeien. De bij het kappen vrijgezette hoeveelheid koolstof zit dan dus niet meer in een korte-termijn kringloop. Bovendien wordt de albedo (fractie gereflecteerd licht) in de tropen verandert, wat op den duur niet alleen het regionale maar ook het globale klimaat zal veranderen.

Het leeuwendeel van de Braziliaanse soja-produktie wordt overigens naar Europa geexporteerd. Zonder EU-subsidies voor de landbouw was dit niet winstgevend voor de importerende bedrijven. Dus: zo snel mogelijk weg met de subsidies, laat de Fransen en Spanjaarden maar lekker gillen. Vlees wordt dan niet noodzakelijk duurder, het zal alleen worden geimporteerd uit landen waar extensieve vleesteelt nog mogelijk is (bijv. Argentinie). En het zal nog beter smaken ook.
Wat dachten jullie van deze, “Eet meer paard!”
Is lekkerder en die beesten hebben en andere stofwisseling :D
Ach mij houden ze niet tegen om vlees te eten (klinkt misschien associaal), ik eet wat ik wil, en zoals het filmpje zelf zegt: “…het is maar één van de wereldwijde problemen…”
Dus als je aan de ‘anderen’ werkt, dan kunnen wij rustig ons vlees opeten!
Inderdaad, de opwarming van de aarde is al vaker voorgekomen in het verleden, maar de mens is het nu aan het versnellen… De CO2 uiststoot is vaak het enige dat wij ervan horen, maar wees er maar zeker van dat de industrie er ook mee bezig is (misschien niet allemaal, maar toch) Zo heb je nu al sterk minder vervuilende vliegtuigen…

Het is een combinatie van verschillende maatregelen. En alle beetjes helpen.
1 van de grootste problemen van het vlees eten is niet zozeer de uitstoot van koeiengas, maar eerder de plaats die ze innemen. In Zuid-Amerika zijn er al hele delen van het regenwoud gekapt om er runderen te laten grazen.

En zeg nu eerlijk, als je ziet wat de mens de laatste 100 jaar heeft uitgevonden heb ik er toch een goed oog in dat we binnen een aantal jaar nog altijd met mooie wagens racen, maar dan zonder schadelijke uitstoot.
Lang leve de opwarming. Puur natuur. Wijnranken in Friesland, Groningen aan zee. Lekker flaneren aan de boulevard met palmbomen. Genieten van zonblonde rollerskatende meisjes met hotpants in februari. ’s Avonds in de broeierige hitte naar een club in de haven rijden, in je witte pak en brute wagen, om een stukje vlees te prikken. Maar dan wel in een brute wagen met airco. Ramen dicht, geen last van de koeienuitwerpselen-stank en lekker koel ;)
Laten we met zen allen bonen vreten………………………oei ook niet goed zeker?

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).