Suzuki Kizashi concept

Auteur: , 29 Reacties

Soefzoeki krijgt, geheel onterecht natuurlijk, wat weinig aandacht op Autoblog. Dat was de Japanners ook niet ontgaan en dus hebben ze een vet studiemodel ontworpen.

De Kizashi is een voorbode van een toekomstig topmodel van het Japanse merk. Nu is het realiteitsgehalte van deze schets natuurlijk beperkt, maar het geeft wel aan dat Suzuki een minder behoudende design koers wil gaan volgen. We zullen zien wat er over blijft van het Exelero front, de lage daklijn en de 26″ lichtmetaaltjes. Op de IAA van Frankfurt zal Suzuki de Kizashi onthullen.29 reacties

het blijft een suzuki….
@ marijn: Nou en? Met de Swift is ook niks mis toch?
mijn aandacht heb je suzuki als het hier een beetje op gaat lijken is dat helemaal niet verkeerd
@marijn als het een bmw was was het dan wel goed
en daar blijft het ook bij “een studiemodel” geloof nooit dat er zoiets op de markt komt.
Welke kleuter heeft dit getekend? Een semi-abstract design ok, maar dit slaat nergens op. Zorg er dan in ieder geval voor dat het perspectief een beetje klopt.
de swift vind ik echt een leuke auto!

@pinho ik vind de impressie die het geeft duidelijk en ik denk dat suzuki veel ogen hiermee naar zich toe zal trekken
Raar … als ik hoor Suzuki denk ik altijd aan 12500 toeren gillende 600 cc viercylinder motoren die in 3 seconden naar de 100 snokken. Ik denk ook altijd aan mijn eigen Suzuki crossmotoren die ik gehad heb met een acceleratie waar je armen langer van werden.
Met andere woorden: ik associeer Suzuki met sportiviteit en snelheid. Ik zou een Suzuki sportwagen zeker niet om te lachen vinden.
@ marijn; wat een kinderachtige reactie

met suzuki is niks mis, maar deze schets vind ik iets te, een wat meer realistischere was beter geweest en geeft mij beter aan hoe ze hun modellen willen gaan ontwikkelen
Suzukie Swift is een beetje een net-niet-Mini he. Desondanks rijdt het ongetwijfeld wel heel lekker!
Mja… zal wel veel minder leuk zijn als de echte -ik-kan-het-aanraken- concept uitkomt.
suzuki zal best wel o.k. zijn .. net als elk ander merk wat zich staande kan houden.

maar dit tekeningetje raakt kant nog wal .. en heeft nix met een auto van doen.
Dit studiemodel lijkt natuurlijk nergens op. Niet realistisch, zelfs niet als studiemodel, meer een computeroefening door iemand die de lessen van Michiel hier niet heeft gelezen.

Suzuki’s zien er niet verkeerd uit, tenminste de Swift (een echte sportieve mini!) en de Vitara (niet zo’n wanna be terreinwagen als de suvjes van de concurrentie).

Het is alleen een wat saai merk op autogebied (leverde ze natuurlijk wel heel wat publiciteit op in TopGear), gelukkig maken ze ook nog lekkere tweewielers met heel wat vermogen.
Realiteitszin beperkt?! Het ziet er niet uit! :lol: Hier kun je toch nauwelijks iets aan zien. Schetsen zijn sowieso altijd al anders dan het uiteindelijke model, maar als je hem dan ook nog eens zo vreemd gaat tekenen kun je er echt niet meer aan zien wat het nou gaat worden.
Ik vind dat suzuki de laatste tijd goed bezig is, zeker met de swift. Ik kan echter helemaal niks met deze schets, het lijkt wel een gesmolten blok plastic, alleen aan de voorkant zitten er wat details aan, waar wellicht ooit misschien in de verre toekomst wat mee gedaan zou kunnen worden.
hoog R8-gehalte iig
Ben eens benieuwd als hij zo geproduceeerd zou worden wat de automagazines gaan zeggen over het zicht rondom :-) En dan maar klagen over de Astra GTC
Zo’n tekeningetje zegt eigenlijk nog niet eens iets over de vorm v.d. auto
is dit getekend door me broertje ofzo?
wat een lelijke auto, niks voor mij. Hoe moet je trouwens achteruit kijken? Er zitten niet eens spiegels op. En ja hoor, 26 inch velgjes, dat kan ik nooit geloven dat suzuki dat standaart eropzet. De grootste standaart velgen op een auto zijn volgens mij die van een Dodge Ram SRT 10 met 22 inch.
suzuki is nooit echt mijn ding geweest dus nu ook niet
waar doet me die gril en die lampen, aan denken oja audi wat een fukers die designers geen enkele orgineel eigen idee
Mjah nogal slechte computer tekening dit zeg, krom getekend en nogal fantasieloos en plat ingekleurd. Hier kom je op een serieuze design opleiding niet mee weg. Qua ontwerp doet het met nog niet zo veel, ff proto afwachten.
Volgens mij een gevalletje leuk idee om vervolgens tot slechte uitvoering te komen…
Suzuki bouwt leuk spul op 4 wielen. Op 2 wielen al helemaal bloedje serieus…. maareh…. ik denk hier dat de 14-jarige zoon van de designchef een eigen tekeningetje in de tas van pappa heeft gesmokkeld en inmiddels een pak slaag heeft gekregen :D
dikke richard
Tering,wat lelijk! Laat het ontwerpen nou gewoon aan Italianen over,please.
@Kristian: Onnozele,…het is een concept(tekening),…

Ik ben benieuwd hoor,…een sportieve 4-deurs sedan,…hoop ik dan!
Hazelip!
Deze impressie is natuurlijk, buiten wat ongedefinieerde lijnen op het front, buitengewoon onbruikbaar. De algehele vorm duidt op een infantiel ruimtelijk inzicht, het front lijkt inderdaad op dat van de Maybach Excelero en de velgen zijn een samenraapsel van mazda velgen (op hun concepts) en Saab aero-X velgen.

Op de swift na moet Suzuki natuurlijk nog wel even aan de weg timmeren om bij de tijd te blijven, maar dat zal ze vast lukken.
Het neemt niet weg dat deze visuele teaser weinig tot geen informatie geeft over wat er uiteindelijk van Suzuki zal verschijnen. En al helemaal niet over een topmodel. Vergelijk dit eens met de tekeningen van de Kia C’eed, ook zij maakten ons ‘blij’ met een zelfde dode mus.


Al deze kritiek op hun slechte concept kan ook de bedoeling zijn natuurlijk. Zodat er speculaties en discussie ontstaan, want ook dat is immers publiciteit.
Wij hebben ons er immers al mee bezig gehouden, dat neem je ze niet meer af.

@ dikke Richard:
De italianen kunnen het idd beter dan dit, maar erg ruimdenkend zijn ze ook niet op het gebied van design. Speel ze niet alle lof toe, en verruim je horizon.
Michiel tikt ze niet voor niets op de vingers met zijn koetswerk! Geheel terecht.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).