Cadillac Escalade zonder BlingBling

Auteur: , 30 Reacties

Onze Amerikaanse 'correspondent' Carl (a-town) stuurde ons foto's toe (waarvoor dank) van een Cadillac Escalade waar je toch een gevoel bij krijgt van: 'ik MIS iets'. In Tampa Florida stond deze Escalade altijd geparkeerd op een invaladeplaats en blijkbaar had iemand daar nu genoeg van. Carl had er ook nog wat bijgeschreven.


Net aangekomen in Tampa Florida en wat ziet mijn oog? een mooie spiksplinternieuwe Escalade ESV. Op een invalide parkeerplaats en………..zónder wielen.

Na een beetje rondvragen ben ik er achter gekomen dat deze kerel in de muziekindustrie zit en mooie grote 26 inchers onder zijn bak had liggen. Hij parkeerde altijd op de invalideparkeerplaats en in plaats van zijn auto eens flink te sleutelen en een mooie kras achter te laten, hebben ze de velgen eronder uit gehaald. Hij staat nu op 2 dozen en 2 accu’s. Best lollig toch. Welkom in Tampa!

Het zegt natuurlijk wel wat over de eigenaar als je je dikke SUV altijd weer op een invalideplaats plaatst, tenzij het slachtoffer van deze velgenroof ook echt invalide is. Maar ergens roept een stemmetje in mij dat dat hier niet het geval is.

Escalade

Meer foto’s op Autojunk!30 reacties

Euh, is dat niet een heel klein remschijfje voor een HELE grote auto??

(hij is ongeveer net zo groot als mijn schijf… maar mijn wagen is 900 kilo)
@Sidney;

Dat viel mij inderdaad ook direct op. Een rondje circuit met een Escalade lijkt mij daarom ook niet verstandig… ;)
Goede actie, het feit dat je in de muziekindustrie werkt en je een grote auto hebt zegt nog niet dat je dat ding overal mag parkeren.
@sidney en evo: maakt toch niet uit? De mensen die zo’n hok kopen willen vooral gezien worden en rijden dus meestal eerder te langzaam dan te snel. Hard rijden kost benzine en dus geef je zo min mogelijk gas. Remmen vanaf 40km/u zal ook met deze schijven best redelijk gaan lukken ;)
Nu is de Escalade zelf gehandicapt, en mag daar dus gewoon parkeren.
carl beter bekend als a-town. ik zou wel eens een noodstop willen maken met ditch ding.
Ach, het is de achterrem en die heeft bij remmen vanaf hogere snelheden toch niet zoveel te doen. Als er vóór net zo’n schrijfje ligt, dan begin ik me pas zorgen te maken.
Ik vind het een heel goede actie. Asobakkenbestuurders met asociale neigingen moet je gewoon pakken waar ze het voelen. Niet in hun portemonnaie dus.

Overigens de voorremschijven zijn even klein als die achter: http://static.autojunk.nl/pictures/20070811082806/image_08.jpg
in een ondergrondse parking waar ik me dagelijks parkeer, staat ook telkens een continental GT op gehandicaptenplaats. betwijfel zwaar of die aangepast is…. sommige mensen maken gewoon misbruik van dergelijke blauwe kaarten.
of het is koos alberts?
Van de Cadillac geven ze op dat de remschijven achter 330mm zijn. Dat is net zo groot als van bijvoorbeeld een Audi Q7 4.2 quattro.
Wat ik wel raar vind is dat ze voor de remschijven voor 304.8mm opgeven….
Normaal gesproken zijn ze toch achter kleiner??? Of heb ik niet de juiste informatie.
@Baz;

Vaak zijn de remschijven achter wat kleiner ja, maar dit hoeft niet altijd het geval te zijn. Om een ander voorbeeld te noemen: ook bij een 850 T-5 zijn de remschijven achter groter dan vóór. Misschien dat dit ook direct verklaart waarom dat remsysteem niet in verhouding staat tot z’n prestaties, maar dit terzijde…
Waarom staat er bij dat de eigenaar in de muziekindustrie zit? Ook al zat ie in de porno, politiek of autoindustrie: op een invaliden parkeerplaats parkeren doe je gewoon niet. Tenzij je invalide bent natuurlijk.
strake actie. ze denken dat ze heel wat zijn als ze zo`n asobak kunnen betalen. echt klasse actie. heeft iemand de velgen al te koop gezien op e-bay :D:D
deze auto zal waarschijnlijk achter grotere remmen hebben omdat het een achterwiel aangedreven auto is, deze as zal dus harder geremd moeten worden omdat dit de gedreven as is. dit in combinatie met een automaat zal aardig door duwen
‘owned’ noemen ze dat tegenwoordig
@randoplh

Volgens mij klopt er iets niet aan je theorie

Feit is dat wanneer je remt het gewicht naar de vooras komt en er dus meer remvermogen nodig is om te remmen op die as.
Klopt Adriaan, remmen vooraan zijn altijd wat groter bemeten.
Inderdaad PieterA, daarom hebben de goedkoopste auto’s vaak voor remschijven en achter remblokken. Of dat nu nog zo is met bijvoorbeeld een Opel Corsa, durf ik niet te zeggen, maar in het verleden wel.
@ PieterA

kennelijk niet bij de Escalade, want voor hebben ze 330mm en acher 345mm.

Dat zijn wel redelijk kleine remschijven voor zo’n auto, X5 weegt ruim 400kg minder maar heeft voor wel grotere remschijven(365)
foutje X5 heeft voor 348mm, maar nog steeds groter
om terug te komen op de remschijven…

Ga er ook vanuit dat ze hier heeeeel klein ogen, omdat je een enorme wielkast hebt. Wanneer er de standaard velgen+banden onder liggen heb je nogal flinke speling tusesn bovenkant band en onderkant wielbak…

grote verschil tussen voor en achter is idd vreemd, maar dat terzijde, amerikanen kunnen toch geen auto’s maken, alleen lompe dikke motoren.
Die mensen daar in Tampa weten wel van wanten! Net goed maar ook wel enigzins te verwachten natuurlijk. Nu zal deze blitskikker zichzelf natuurlijk heel wat gevonden hebben met zijn vergulde putdeksels onder zijn ride en zijn waarschijnlijke superstoeregangsterachtergrond, maar zoiets had hij op zich wel aan kunnen zien komen. Hoewel het orgineler geweest zou zijn wanneer ze die kerel invalide hadden gemaakt zodat deze daadwerkelijk het recht had om daar te parkeren.
Tss, Meneer uit de muziekbusiness had blijkbaar geen anti-diefstal beveiliging op zijn velgen. Voor de mensen die niet weten wat dat is, het is een bout die een andere kop heeft, dus het merk levert dat speciaal kopje dan erbij en alleen met dat kopje kan je dan de schroef pas losdraaien (één anti-diefstal bout per velg). Alé zou het vreemd vinden als die ‘dikke’ auto dat niet had. Ik heb het tjans op mijn Peugeot 607. Dus vindt ik het maar raar dat een CADILLAC dat niet heeft !!

@ Jack, voor een groot deel heb je gelijk, vroeger was het stukken beter, maar de Corvette C6 kun je toch geen slechte sportauto vinden hé. Maar voor auto’s op gewoon gebied is het inderdaad teleurstellend in Amerika.
Misschien wel beter, hoe lager, hoe makkelijker die rolstoel er in kan! :P
Arme dozen en accu’s. Zouden die getest zijn op 2600kg massa? :)
De handicap van de Escalade-bestuurder zit waarschijnlijk tussen de oren
San Sebastiano
@ Bradley: heb die conti GT laatst ook op een gehandicaptenplek in Den Haag gezien. Was een GTC overigens!!
sla die man van die escalade invalide, en hij zet 2mooie bling bling wielen onder zijn rolstoel. haha
heeft die tegenslag, maar ook weer geluk, hoe de godsnaam steel je nu zijn hele escalade, of verhandelen ze daar rechtstreeks van de auto in plaats van de fabricant.
Gisteren in Oostende een Nieuwe CL ook met een blauwe kaart, maar toch een boete gekregen. zeker blind van handicap, want hij stond op een bewonersplaats in plaats van op een invalideplaats. gevaar op de baan , hij kwam van de streek uit gent, en ziet geen steek voor zijn ogen; ONVERANTWOORD

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).