Infiniti opent aanval op ‘Duitse Drie’

Auteur: , 29 Reacties

Het gaat lekker met Nissan's luxemerk Infiniti. In Rusland - hét land om nieuwe merken te introduceren - zijn er sinds 2006 al 7000 Infiniti's verkocht door slechts drie vestigingen. Ook in de Verenigde Staten gaan de luxe Nissan's nog steeds als warme broodjes over de toonbank. Robbie schreef er al eens over: in 2008 komt Infiniti naar Europa. Infiniti steekt niet onder stoelen of banken dat het merk zich vooral op de clientèle van Mercedes, BMW en Audi richt.

Hoe denkt Infiniti klanten van deze Duitse Drie af te kunnen snoepen? Allereerst zullen de auto’s in een bijzondere showroom worden verkocht. De atmosfeer van de showroom heeft nog het meest weg van een modern hotel, aldus Infiniti Europa-chef Jim Wright. Tevens zal Infiniti niet gekoppeld zijn aan Nissan, iets dat bijvoorbeeld wel het geval is bij Toyota en Lexus. De Infiniti’s zullen uiteindelijk ook wel bij Nissan-handelaren verkocht worden, maar ook hier geldt dat de exclusiviteit gewaarborgd dient te blijven. Er zal geen importeur in de diverse Europese landen bestaan, maar alles zal centraal aangestuurd worden vanuit Zwitserland.

Realistisch blijft men gelukkig bij Infiniti wel: “we zijn ons er van bewust geen hoog verkoopvolume te verkrijgen in vergelijking tot de gevestigde concurrenten.” Infiniti kan daardoor wel een aparte klantenkring krijgen die een uitzonderlijke verkoopatmosfeer en sublieme service zeer belangrijk vinden. Infiniti meldt ook dat ze de Duitse merken niet zullen imiteren, omdat de introductie van Infiniti dán waarschijnlijk op een fiasco zal uitlopen. Het plan is dat de daadwerkelijk verkoop van auto’s aan het einde van het vierde kwartaal op gang komt. Voor deze tijd moet Infiniti het handelsnetwerk gereed maken.

In Duitsland zijn tussen de 12 en 14 vestigingen gepland, voornamelijk in de grote steden. Omdat met dit geringe aantal vestigingen de matige dichtheid van het netwerk geen nadeel voor de klant moet vormen, komt er een zogeheten ‘Total Ownership Experience Concept’ met onder andere een haal-en-brengservice voor onderhoudsbeurten. Door het geringe aantal vestigingen is het voor potentiële handelaren interessant om Infiniti-dealer te zijn, hoewel het eenmalige investeringsbedrag hoog is. De handelaren krijgen echter ‘gegarandeerd’ een omzetrendement van twee procent en Infiniti verwacht dat de deelnemende handelaren binnen vijf jaar winst zullen opleveren. Uiterlijk in 2013 zal elke West-Europese Infiniti-vestiging een afzet hebben van ongeveer 500 voertuigen. (bron: Automobilwoche)

Infinity G3729 reacties

Een jaar lang je auto voltanken met korting Bepaal zelf wat je betaalt!.
concurentie is altijd goed voor de klant
VW Polo Abt Version.
Het zijn mss wel mooie en leuke wagens, maar ze moet toch zkr dieselmotors ontwerpen tenzij je met een ander merk een motor mag delen.
En ik denk qua afwerking het tegen de 3 merken (nog) niet op kan.
Het zal zijn imago tenminste serieus moeten opbouwen.
Ik denk wel dat deze wagens véél goedkoper zijn dan de 3 merken.
moet ook zeggen dat die SUV een erg lekker auto is.
Dit is al beter Evo ;).

Het getuigt wel van lef om openlijk een aanval te plegen op de Duitse 3. Dat is toch mijn eerste reactie. Maar of ze dat echt kunnen hard maken… In ieder geval kiezen ze hun strategie goed door reeds aan te geven dat zij niet AL de Duitse wagen kopende klanten kunnen overhalen (lees afpakken), maar enkel diegene die meer service willen gecombineerd met een exclusieve sfeer.

Goede strategie
Infinity wil dus exclusiviteit behouden daarnaast willen ze 3 Duitse auto producenten beconcurreren.

Hoe willen ze dit doen, door verschillende model uitbrengen die gelijk staan aan de Duitse auto’s. Dan hebben ze veel werk te doen.
@ LC : wat hebben ze volgens jou dan nog te doen? Ben eigenlijk wel geboeid om jouw onderbouwende kritiek daarover te horen.
Ehm, ik wil absoluut niet betweterig zijn ofzo.., maar het is toch infiniti met een i, en dus niet met een y op het eind?

Zie ook: http://www.autoblog.nl/archive/2007/02/04/een-nadere-kennismaking-infiniti

EDIT: helemaal gelijk. Thanks!
@davy

Marketing, want de Duitse drie is al geruime tijd bekend in Europa.
Wat hadden we ook al weer afgesproken te doen met de mensen die Infiniti met een Y schreven? ;)

Dat Nissan het europese premium segment in het vizier neemt lijkt me niet meer dan logisch. Dat hebben ze tenslotte in andere werelddelen ook al gedaan. De tests tussen de auto’s van Infiniti en enkele merken als Mercedes, BMW en Audi zijn de laatste jaren vaak niet gewonnen door Infiniti maar ze stonden in de meeste tests ook niet laatste (zoek maar eens bij wat amerikaans automagazines). Dat geeft aan dat volgens de journalisten die de auto’s echt met elkaar hebben vergeleken dat de auto’s meekunnen.

Ik denk wel dat er veel werk gemaakt moet worden van presentatie, kleine details (in de auto) en ook marketing en pr om alle geschreeuw van “de duitse drie” te kunnen overstemmen. We worden de laatste jaren echt helemaal doodgegooid met gelekte tekeningen, spyshots die geënceneerd lijken en min of meer subtiele voorproefjes van die merken…..

Daarnaast denk ik dat Nissan moet kijken hoe ze gaan zorgen dat de restwaardes van de auto’s flink hoog gehouden kunnen worden. En natuurlijk zou het helpen als de Infiniti verkopers en dealers een stuk enthousiaster en klantvriendelijker zouden zijn dan die van BMW, Audi en Mercedes, want daar schort het nog wel eens aan (is mijn ervaring).

Ik ben benieuwd!
vind de SUV heel mooi

maar de duitse 3 aanvallen deeeuuuuuuuuhhhhhhh

met die volumes sinds 2006 7000 stuks in Rusland!!! in die zelfde tijd verkocht Porsche alleen al bijna zoveel stuks in Rusland laat staan die grossen drei….

In duitsland 12 vestigingen dat betekend dan effe op onderhoud 150km verder…

en natuurlijk restwaarde speelt ook mee
ik denk dat echte bmw, audi en mb rijders toch niet zullen overstappen, dit zijn er veel dus dat zou niet veel uitmaken, en echte duitser rijders blijven ook duits rijden dus ik zou niet echt een gevaar zien, wat lexus bijv ook nogsteeds niet echt is.
Ik denk dat deze auto’s vooral in het begin een erg smakelijk alternatief zullen zijn voor Lexus klanten. Persoonlijk vind ik Infiniti’s een stuk mooier dan Lexus, met name de M35/M45 (in Japan de Nissan Fuga). Ik weet niet veel over de kwaliteit van de materialen of over de afwerking maar qua design vind ik dat Infiniti op een hoog niveau zit, en ik denk dat ze goede kansen voor de toekomst hebben.
@ Davy; een pak van mijn hart! ;)
Ik zie mensen die Mercedes, BMW of Audi rijden niet snel switchen naar een ander merk. Als je ziet hoeveel moeit Lexus heeft om deze mensen aan zich te winnen en die proberen het toch al een tijdje.

Bij Lexus zullen ze dit nieuws misschien minder leuk vinden. Die mensen zijn misschien eerder over te halen om Infiniti te rijden.
Aan VW Polo Abt Version lees je toch hoe achterlijk wereldvreemd de Europeaan aan het worden is.
Infinity komt met een aantal SPORTIEVE merken. Welke kneus steekt daar dieselmotoren in? Dat doen ze NERGENS ter wereld, alleen in Europa.
niet aan het worden is maar is geworden…
Europa is niet voor niets de laatste plaats waar ze de markt op gaan.. wij zijn gewoon eigenwijs en blijven de rijders in de hogere segmenten oud en vertrouwt rijden wat we al jaren rijden, de kleinere autotootjes voor moeders maakt niet echt veel uit. In Amerika is de omslag naar japanse grote auto’s veel meer in trek, misschien komt dat hier ook wel! Daarbij is er een haal en breng service, zodra ze de after sales echt super in orde hebben, maakt het aantal vestigingen dus niet heel veel uit. Het is voor een goed betalende klant zeer belangrijk goed ontvangen te worden. Wanneer je een Audi S6 koopt, wil je niet dat de verkoper zich af gaat vragen of de fox waar je toevallig langs loopt je interesse heeft.
no thx

wie kent er infiniti hier?
@pipil

De meeste mensen, en ik zou die modellen graag hier zien en liefst in hun Japanse formen als nissan’s.
Weeral een automerk zoals Lexus zonder geschidenis en traditie. Waar van de wagens niets anders zijn dan afgietsels van gewone Japanertjes, zoals Nisan en Toyota.

en trouwens ik denk niet dat Infiniti niet kan opconcureeren tegen de 3 Duitsers, zie maar naar Lexus.
Ik zie hier aan de kust regelmatig FX35/45’s rondtoeren, niet echt mooi maar wel apart. Maar infiniti zal geen succes worden in europa. In de VS lopen ze qua verkoopaantallen fors achter bij Lexus en die zijn na 17 jaar op de Europese markt eigenlijk alleen succesvol met de IS220diesel, de rest van de modellen gaat mondjesmaat.
Volvo heeft nu haar zaakjes op orde met de nieuwe S80/V70/XC70 en XC90, als Saab en Alfa en Jaguar straks eindelijk doen wat ze allang hadden moeten doen, waarom in Godsnaam een luxe Nissan kopen in plaats van Duitse wagens?
VW Polo Abt Version.
@ zoef:

Kijk maar naar bmw 535D, oh nee das geen sportberline, een gewone gezinswagen :s

En de mercedes E420CDI, lekker als taxi :s


hebt je het?!

Weet ge, dat hier in belgie 80% van de premium merken (audi, bmw, mercedes) diesels zijn.

Oh nee dan heeft infiniti dat niet nodig om een goed succes te worden.
Voor mij oké, we zullen binnen een paar jaar er trg op komé ja?!
video van Winding Road van de G37 Coupe (geluid doet me soms een beetje aan de 6 cilinder van de E46 denken)

http://www.windingroad.com/multimedia/video-player.php?loc=issue-23&file=infinity
De overschatte Carlos Ghosn heeft zich voor het aanstaande Europese avontuur van Infiniti laten inspireren door het fenomenale succes van Cadillac op het oude continent :P
Die suv van infinity is echt een geslaagde auto maar daar blijft het ook bij voor wat mij betreft. de mooiste suv is nog steeds de Q7
Rusland heeft een hele andere smaak als Europa. De smaak komt overeen met de Amerikaanse smaak. Zo is de Toyota razend populair in Rusland, maar niet hier. Dus ik denk dat de Infitiniti niet echt kans maakt hier Europa.
Sorry, ik bedoelde de Toyota Camry.
Lexus is zeker geen afgietsel van toyota. Ik heb altijd toyota gereden en nu lexus IS ’99. qua afwerking en materiaalgebruik super, probleemloos rijplezier. De IS scoort al jaren het hoogst in de consumentenonderzoeken zoals JD Powers. Oftewel, voor dit geld is er (kwalitatief) geen betere auto. Ik ben als Lexus rijder erg nieuwsgierig naar de Infitiniti.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).