Chevrolet Kalos wordt Aveo [updated]

Auteur: , 17 Reacties

In andere delen van de wereld ging de Chevrolet Kalos al door het leven als Aveo, maar in Europa gaat dat nu ook gebeuren. De Kalos krijgt namelijk een ingrijpende facelift en de hatchback krijgt daarna dezelfde naam als de sedan.

De neus ziet er nogal wild uit met koplampen die rechtstreeks van de Epica lijken te komen en een grille die inspireerd lijkt op de studiemodel Beat. Maar heel warm kan ik er niet voor worden.

Chevrolet Aveo

Chevrolet Aveo

PS: Ik vraag me trouwens af of deze Aveo net zo onveilig is als de sedan…

Nieuwe Chevrolet Aveo beleeft wereldpremière in Frankfurt

• Vanaf maart 2008 in Europa op de markt
• Twee benzinemotoren van 84 en 98 pk; handgeschakeld en automaat

BREDA – Chevrolet Europe zal tijdens de Frankfurt Motor Show, van 13 t/m 23 september 2007, de opvolger van de Chevrolet Kalos presenteren. De belangrijkste eigenschappen van dit volledig vernieuwde model zijn het opvallende uiterlijk, het eersteklas interieur en een nieuwe, nog zuinigere benzinemotor. Evenals zijn stalgenoot, de sedan, zal het nieuwe hatchbackmodel nu in heel Europa ook de naam Aveo dragen. De verkopen zullen in maart 2008 beginnen.

De Aveo hatchback draagt de nieuwe designkenmerken van Chevrolet, met de bekende karaktertrek van de grille die door een grote horizontale strip, in de kleur van de auto, in twee delen is gedeeld. Centraal bevindt zich het bekende merklogo. Tot de dynamische stijlkenmerken behoren tevens de grote, lichtgebogen koplampen met helder glas en de mistlampen die als spots onder het onderste deel van de bumper stralen. Aan de zijkant vallen de prominente flanklijnen op, terwijl de achterzijde van de auto wordt gedomineerd door een robuuste bumper en ronde achterlichten met helder glas.

Er is keuze uit twee benzinemotoren: een nieuwe 1.2-liter krachtbron met een vermogen van 84 pk en de bestaande 1.4-liter motor, die nu 98 pk levert en die naar wens beschikbaar is met een automatische versnellingsbak.17 reacties

De Opel Ampera-e is duizenden euro's goedkoper geworden. Kijk hier voor meer info!
ik word er ook niet warm of koud van.. niks speciaals!! volgende graag!!
Hoezo Audi grill
Iets met aap en een gouden ring…
Het vreemde is dat Chevrolet spreekt van: dit volledig vernieuwde model maar als mijn ogen me niet bedriegen is de zijkant gewoon compleet hetzelfde gebleven! Een zelfde trucje hebben ze natuurlijk ook al geflikt bij de Matiz waarbij de kont, neus en interieur aangepakt werden en er een “nieuwe” Matiz was.

de achterzijde van de auto wordt gedomineerd door een robuuste bumper en ronde achterlichten met helder glas.

Ik vrees het ergste…
D’as handig, kan je je kentekenplaat over het Chevy-logo heen plakken.
dan zie je een grille die een auto doet vermoeden. zit dit er weer achter, bouw dan gewoon die beat. na, daar was men nog enthousiast over.
Toch is dit 1 van de weinige redelijk mooie modelletjes van Daewoo. Ik vind het een geinig stoer autootje. Jammer dat het geen Toyota is.
@DAT: geniaal!! :)
@Marten
En dat hij van die slechte rijeigenschappen heeft.
De Captiva blijft toch de meest geslaagde Deawoolet.
@Dat
Ik vraag me af waar het nummerbord komt.. Alfa stijl, of onder het logo?
Trouwens 84 of 92 pk,.. lijkt mij weinig verschil in de praktijk
Sow , dat ziet er stukken beter uit ! En Chevrolet blijft van GM dus dat zal wel goed zitten .Blijft de aveo auto ook zo goedkoop als de kalos ?
Ik vond trouwens de Kalos altijd van buiten wel een geinig bakkie, maar nu zijn alle proporties en verhoudingen echt weg…
Het is en blijft een lelijk ding. En van die weinige PK’s wordt je ook al niet vrolijk
Dit is heel toepasselijk hierbij: http://www.autoblog.nl/archive/2007/05/11/facelift-maak-m-of-kraak-m#post-9360
En ik zeg: Kraak ‘m! Het is totaal geen eenheid meer…
Trouwens, recht van voren ziet hij er nu wel stoer uit, maar het wordt vreemd als je bedenkt dat onder dat uiterlijk 1.2 en 1.4 liter motortjes schuilgaan…. :|
De grill is geinspireerd op het studiemodel Beat, en de grill van het studiemodel is gebaseerd op alle Audi’s.
wel een dikke neus
Idd een dik nage-aapte Audi grill en
de lichten van de Citroen C4…..

Wat een copycats!
Neej,,die vorige was origineler..
Wel jammer van Chevrolet(Deawoo)
Ik weet niet wat het is, maar die foto schuin van voren geeft mij bij het kijken naar de motorkap een 2cv gevoel. Raar maar is ook een lelijke eend.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).