Lamborghini goes extreme(r): straaljager op wielen

Auteur: , 44 Reacties

Volgens geruchten heeft Lamborghini een nieuw speeltje voor de allerrijksten in de maak. Het gaat om een nieuw model waarvan naar verluidt slechts 20 exemplaren worden gemaakt. Voor de ontwikkeling is uitgegaan van een ontwerp dat is geïnspireerd door een Raptor-straaljager. Dit nieuwe topmodel gaat volgens de geruchten meer dan 1 miljoen euro kosten en zal waarschijnlijk al in september in Frankfurt onthuld worden.

Informatie over dit nieuwe project, waarvan helaas nog geen beeldmateriaal is, verscheen deze week ironisch genoeg op het Ferrarichat-forum.
Hier wordt vermeld dat Lamborghini vorige week op Santa Monica Airport een 1:4 schaalmodel heeft getoond aan een groep potentiële kopers. Volgens één van hen wordt het model alleen in de kleur ‘jet fighter grey’ geleverd en is het interieur in legergroen uitgevoerd.

De auto wordt waarschijnlijk op het platform van de Murcielago LP640 gebouwd en neemt zijn deuren en spiegels over, maar daar zal de gelijkenis ook ongeveer ophouden.

De grootste verrassing zit in de cockpit, die eerder aan een straaljager dan aan een auto doet denken. Volgens forum-lid ‘Italian21‘:

Ok, let me tell you facts as I saw the car (wasn’t even a car but a 25% scale model), I will be getting the car, and I have a deposit on the car. The car was show to a select group by invitation only at Santa Monica Airport last week. The model (25% of the actual size of the car) was shown along with a video of the car and the story behind it.
The actual car will be show for first time in Frankfurt. The model will be in Monterey. There are 20 cars total being made, only 10 will come to the US.
All 20 are sold out already with a 12 person waiting list as of today. The car is based on a jet fighter and thus has many jet fighter characteristics. The only come in grey (like a jet fighter) and the interior is green (military but cool). The instrument panel is insane….can’t even begin to tell you how cool that is and it’s like being in a jet inside the car. The car is $1 million euros. Delivery begins next year. That’s all I can say for now.
It’s built on a LP platform with the LP doors and mirrors but everything else it totally wild and new. You’ll see it soon enough as several (4 I know of) OC locals are getting one!!
I want to thank the awesome guys at Lambo OC who make buying a car fun again!! They rock!!

De mensen die op de lange wachtlijst staan voor de nieuwe Lambo hebben alvast 300.000 dollar als aanbetaling mogen aftikken.

Naar het vermogen en de motorinhoud kunnen we alleen nog maar gissen, maar het lijkt alleszins aannemelijk dat deze Lamborghini een V12 onder de kap krijgt met een maximum vermogen dat flink hoger ligt dan de 640 pk’s die het huidige topmodel, de LP640, in de schaal legt. Hiermee moet het geen probleem zijn om de Enzo het snot voor de ogen te rijden en ook de Pagani Zonda zal waarschijnlijk alleen maar naar de achterlichten van deze Lambo kunnen kijken.
Zodra er beeldmateriaal binnen is zijn jullie uiteraard de eersten met wie we dat delen!

Het topic op ferrarichat is hier te vinden (via Motor Authority).44 reacties

Mogen we hopen dat t wat word, maar dat zal wel want Lamborghini levert topwagens!
Maar het blijven allemaal geruchten uiteindelijk…
Wow heftig! 2 passies van me in 1: auto’s en gevechtsvliegtuigen.

Kan niet wachten op de eerste beelden.
Spanning….. Het lijkt erg heftig te worden! :D
Gaaf!

maaruh waar blijft t spijker nieuws? jullie waren altijd de eerste maar spijker stopt er toch echt mee.. en jullie stoppen met het spijker nieuws? ;)
@ [email protected], ga jij eens ff lekker dit artikel lezen:
http://www.autoblog.nl/archive/2007/08/14/mol-weg-als-ceo-spyker-f1-team-in-de-verkoop

Gister waren wij zo’n beetje de eerste die met dit nieuws kwamen. En nu weer lekker ontopic :D
Ik wacht nog op de eerste ‘Bugatti Veyron-killer’ opmerking..

Ok dan zal ik het maar doen:

Wow! Deze wagen zal zeker gehakt moeten maken van de Veyron !
wow, das vreet, ik wil dr owk zo een :P
-edit: vreet?-
ik ben nooit zo van die zogenaamde ‘straaljager invloeden’. Desalniettemin ben ik wel heel erg benieuwd naar deze auto.. zowel het design als de specs…
Hmm niet erg geloofwaardig. Maar we gaan het zien, ben benieuwd..
Hmm, inderdaad niet erg geloofwaardig. Je zou van iemand die zo’n ding kan betalen, en dus op de één of andere manier heel veel geld heeft verdiend, toch op z’n minst verwachten dat ie fatsoenlijk Engels spreekt. Of zou ’t weer een rocker/rapper/voetballer zijn met te veel geld en het I.Q. van een gepelde pinda?
Lamborghini Raptor (1996)

Engine: 12 cylinders 60º V

Displacement: 5707 ccm

Horsepower: 492 @ 7000 rpm

Maximum speed: n/a km/h

Acceleration 0-100 km/h: n/a s

Weight: 1350 kg

LxWxH (cm): 438 x 202 x 110

Design: Zagato and Alain Wicki

http://www.timpelen.com/?car=raptor

http://www.timpelen.com/?car=raptor)


Oud nieuws?
Goh, het eerste antwoord van de concurrenten na de komst van de Veyron?
@dennis: 492 pk, dat zou lachen zijn :P
Of iets van een Superleggera?
zalige auto, hij ziet der super stoer uit
oeii, klinkt fijn :) ben benieuwd wanneer de eerste foto’s ‘gelekt’ gaan worden :)
http://www.defenseindustrydaily.com/images/AIR_F-22_Top_Desert_lg.jpg
En dat gekruist met een Murci… I can’t wait!
Deze krijgt zeker de DSG bak van de Bugatti, die heeft zoveel gekost aan ontwikkeling, het zou dom zijn die niet te gebruiken.
Gewoon de Veyron uitkleden en er de carrosserie van een F-16 opzetten. Moeilijk zal dat niet zijn voor Lamborghini.
Waarom zou Audi een concurrent bouwen voor de Veyron?
Dit is eerder een prestigeproject, zeker als er inderdaad maar 20 gebouwd worden. De kosten zullen de baten dan zeer waarschijnlijk overtreffen, maar er is wel een superexclusieve sportwagen bij, waar Lamborghini mooi mee kan pronken. Audi en VW zijn trouwens 2 aparte groepen binnen de het Volkswagen-concern (VAG).
t klinkt als een Hoax eigenlijk. Maar goed toekomst zal het uitwijzen.
@ r3fl3x
Inderdaad ik merkte het ook al op vooral hier moest ik even tweemaal naar kijken; “$1 million euros”. Dan weet je dus nog niets…

Ben zeker ook erg benieuwd hoe het geheel er uit gaat zien. Er word veel beloofd, ik hoop dat men alles nakomt :)
Toch wel héél benieuwd over deze ontwerp .. dien Lambo gaat een atoombom zijn op de weg ! :D Echt gelukzakken die 20 mensen …
Zo te zien gaat lambo weer iets knotsgeks maken die de naam lambo alle eer zal aan doen. Terug naar doe goede oude tijd.
off topic:

De raptor wordt ook in de film Transformers gebruikt.

on topic:

Hoe kan je een auto er nou weer uit laten zien als een straaljager?
@ Dennis dat is dat Zagato Kusmigat Concept. Dat ding dat uit de prullenbak gehaald is voor de Spyker C12 Zagato.
– Apache
Wanneer komt Lamborghini nu eens met een nieuw model i.p.v. de Murcielago altijd maar opnieuw te stylen.
hopelijk word deze nog vetter dan de concept S en stel je voor sneller dan een veyron :o de brokken zie al vliegen lol neen lijkt me echt vet concept om zo te werk gaan , hopelijk is het dan meer dan een gerucht
ik denk dat het vooral concurrentie word van de koenigsegg ccx en pagani zonda f(clubsport) en saleen s7(twinturbo) allemaal net nog een stap sneller dan de enzo
@ dylan en wat dacht je dan van porsche lijken al hun auto’s dan niet op elkaar?
@ IFIr
kijk maar naar de caparo
Geloof niet veel van die man op dat forum:
“The car is $1 million euros. ”
1 miljoen eurodollars??? klinkt niet erg overtuigend…
Tja idee doet me een beetje denken aan de Concept S prototyp. Hoewel dit natuurlijk een Gallardo versie is. Heeft iig wat weg van een straaljager concept.

Ik hoop dat het allemaal waar is.
Mwah, heb hier zo mijn twijfels over.
Lamborghini draait prima op dit moment en heeft zo’n reclame stunt nou niet echt nodig. Ik denk dat het een hoax is.

Als Lambo al een speciale auto in kleine oplage zou bouwen, dan zou het eerder
het Miura protoype zijn. Hoewel CEO Winkelmann gezegd heeft dat Lamborghini niet “terug zal grijpen naar het verleden”, is hier veel vraag naar.

40 Jaar geleden was de Miura oppermachtig (als de Veyron nu), dus het zou niet vreemd zijn als een eventuele nieuwe Miura dit ook weer is.

Maar een kruizing tussen een straaljager en een Murcie, in een oplage van 20 stuks in grijs met groene bekleding….. No way!
Alleen al de tekst van de persoon die deze ‘inside information’ heeft… No way Jose.
@ iFi®

Fout!

In Transformers wordt de F-35 Lightning II gebruikt (ofwel JSF), en wel de F-35B, die verticaal kan stijgen. Hij is kleiner dan de raptor en heeft slechts 1 motor.
San Sebastiano
@ Racer X: hahahahaha completely anal dertail. Like that ;-)
San Sebastiano
detail…
ga er maar niet vanuit dat de volkswagen groep het toelaat om een veyron killer binnen de eigen muren te ontwikkelen! lamborghini hoort bij audi, audi hoort bij volkswagen. dus het laatste woord komt van volkswagen (VAG). denk er eerder aan dat het een auto met dik 700pk gaat worden! dit voor de duidelijke rangorde binnen de VAG. Bugatti zal altijd de overtreffende trap blijven.
wellicht dat ze de bestaande 6,5liter v12 van 1 of 2 turbo’s zullen voorzien om dit vermogen te bereiken. dit ook naar aanleiding van de gallardo turbo met 600pk die er aan zit te komen.
denk ook aan v/max van rond de 380km/h en 0-100 in 3sec, met 4×4 systeem.
Ik zou ’t toch wel héél fijn vinden als Lamborghini weer ‘ns iets buitengewoons op de markt brengt. Vergelijk de Countach en Diablo maar ‘ns met hun tijdgenoten.

Meer ruimte voor creativiteit zullen ze na de overname door Audi/VAG niet hebben gekregen, vrees ik.

Het is zoals Jeremy al zei: “It’s as if they took out the madness that used to be Lamborghini”

En dat is best jammer.
@Racer X
Neehee, luister maar naar wat die vent zegt in de stad, iets over dat het leger raptors stuurt voor versterking en die lijken verdacht veel op die slechterik die de andere raptors binne een paar seconde neer haalt. Kijk die film nog maar eens ;)
Dikke auto owowowowoowowowowowowo ik vind het zo cool
dat ik daardoor sperma ga schieten ;l lolz\

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).