Onthuld: Infiniti EX Crossover

Auteur: , 23 Reacties

Infiniti heeft zijn nieuwe crossover onthuld, de Infiniti EX35. Eind maart lieten we het concept zien en het productiemodel is daar behoorlijk trouw aan gebleven. De EX zal deze week op het Pebble Beach Concours d'Elegance aan het publiek worden voorgesteld.

De EX35 werd in Japan ontworpen en zal in het Europese straatbeeld niet misstaan. Het is met recht een crossover, waarbij men heeft geprobeerd om de 4×4 een compact en sportief uiterlijk te geven.

Hij wordt gebouwd op hetzelfde platform als van de Infiniti M, FX en G coupe en sedan. Onder de motorkap ligt een 3,5 liter V6 goed voor 260 pk. Natuurlijk zijn elektronische hulpjes als stabiliteit- en tractiecontrole standaard.

Leuk detail is de zelfherstellende lak. Bij deze lak herstellen kleine krasjes zichzelf ongeveer drie jaar lang. De nieuwe EX zal naar verwachting ergens 2008 bij de Europese dealers staan. Foto’s staan in groter formaat op Autojunk (via motorauthority).

Infinity EX35

Infinity EX35

Infinity EX35

Infinity EX35

Infinity EX3523 reacties

OERLEKIJKE SUBARU LOOK-A-LIKE!!! sorry maar moest ik ff kwijt. :P
joris toekomstige autoontwerper
best mooi het interieur ziet er ook niet verkeerd uit achterkant een beetje op subaru’s b9 trebica dasdan weer minder
hmm ik vind hem niet verkeerd
zelfherstellende lak hoe hersteld het zichzelf dan????? :s
hij is erg mooi geworden al moet ik mijn mening wel delen dat hij geen eigen gezicht meer heeft zoals het voorgaande model. die had een stoere en brede uitstraling. wat er wel erg op vooruit is gegaan is het interieur! hier straalt de kwaliteit je tegemoet. zo had het huidige model eigenlijk al moeten zijn. komt hier ook weer een V8 voor met 4,5liter inhoud?
Een schande dat Pebble Beach hiermee vervuild wordt.
Dat hebben ze toch echt niet nodig! De commercie doet een evenement weer eens de das om.

Contra:
Doodsaaie auto. Net interieur, maar allemaal wat karakterloos. Plastic fantastic. Dat kunnen die Jappen wel: bomen en koeien op plastic laten lijken.

Pro (alleen maar negatief is ook zo… negatief!):
Zelfherstellende lak is een interessante uitvinding. Ben benieuwd hoe dat werkt.
Een oude-Hyundai-Santa-Fe_achterkant zou ik het noemen en de grille moet rechterstaan zo lijkt ie wel platgedrukt !
Het deurpaneel kun je zeker 10 CM indrukken!!!! Zoals alle amerikanen!!!!

Ik VOND Infiniti Altijd EEN van de beste amerikanen. Op ford na. Maar met deze lelijke crossover, VERPRUTSEN ze het merk FINAAL!!!!!!
Wat verschrikkelijk zonde. Ze hadden zo’n mooi modle met de FX 35 en 45 en dan zetten ze dit misbaksel in de showroom.
Echt weer zo’n onopvallende SUV. ;)
voorkant wel aardig achterkant terug op de teken tafel
@klassierrally .. ben het totaal met je eens .. een totaal ongepaste plaats om zo,n auto te introduceren .. voor beide partijen is het pijnlijk.
@ Thom

Beetje jammer voor jou dat Infiniti een Japans merk is, en niet Amerikaans. De grootste markt voor Infiniti is daarentegen wel Amerika.
ehh… kots? :P

toch jammer dat dit soort auto’s nog altijd gemaakt en zelfs VERKOCHT kunnen worden.. :|
@zo ongeveer iedereen hierboven, nou zo lelijk is hij ok weer niet hoor. Tuurlijk hij is niet zo mooi als de fx, maar dat is dan ook de allermooiste suv (terminale contradictie oid heette dat toch?? ;) ). Ik vind hem nog steeds wel vele malen mooier als het meerendeel van de suv’s
Krijgen we nu een tsunami van lelijke suv’s. Weg ermee. Deze trekkers horen onder landbouwvoertuigen thuis. parallelwegen en provinciale wegen dus !!!!
Santa Fe en Tribeca invloeden ten spijt, opzich een best geslaagd model. Aardig interieur, wel veel knoppen bovenop, dat bevordert niet de concentratie…
Lelijk kleur, concept was daarin beter
Waar blijft Volvo toch met zijn XC60? Is er nergens nieuws of zo over het definitief model? Met die X3, Lexus RX en deze… Donatella Versace-infiniti, wordt het segment van de kleine luxe-SUV’s stilaan onhoudbaar van lelijkheid…

– Apache
M’n ogen moesten er even aan wennen, maar vervolgens vind ik hem wel redelijk geslaagd. En in het echt zal hij nog wel mooier zijn. Had wel iets stoerder gemogen zoals de FX.
Heeft dit nou nog iets met de Qasqai te maken?
De voorkant vind ik, zoals bij alle Infiniti’s, mooi, maar de achterkant lijkt nogal op die van de Subaru Tribeca, en dat is géén compliment!
Hoewel… Hoe langer je er naar kijkt, hoe mooier hij wordt. Ik neem mijn woorden terug, de achterkant is toch verfijnder dan die van de Tribeca, gelukkig.
heel knap…leuke uitstraling, vooral vooraan…knap en fris interieur!! wat anders dan die saaie Duitse interieurs.
FX is nog wel iets knapper, strakker en stoerder.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).