Carel Godin de Beaufort

Auteur: , 14 Reacties

Een paar Nederlanders hebben een website gemaakt ter ere van Carel Godin de Beaufort. Wie hoor ik je vragen? Carel Godin de Beaufort! De beste man was een populair figuur in de F1, F2 en sportscar paddocks van de vijftiger en zestiger jaren. Op jonge leeftijd (30) overleed hij echter aan de gevolgen van een ongeluk op de Nurburgring.

Toch wist deze Nederlander in zijn korte leven heel wat prestaties neer te zetten. Zo haalde hij in 1962 als eerste Nederlander punten in het wereldkampioenschap.

Carel had bijnamen als De Racende Jonkheer en De jonker van Maarsbergen. Hij was een liefhebber van het merk Porsche en heeft races gereden met diverse typen (904, 718, 356B, Spyder).

Een drietal Nederlanders hebben onlangs een speciale (Engelstalige) website gemaakt over Carel Godin de Beaufort, die kun je bekijken op carelgodindebeaufort.nl. Een zeer infromatieve site en dus zeker een bezoekje waard!

Tot slot nog een typisch detail; hij en zijn broer kwamen om in dezelfde periode, zijn broer zat in het leger en wierp zich op een handgranaat die een soldaat uit zijn handen liet vallen (bij oefenen met scherpe munitie). Een heldendaad waardoor hij de rest van zijn peloton redde…14 reacties

Ik weet maar weinig van hem maar de site is erg informatief!
Hele erg mooie site. Indrukwekkende geschiedenis
ja, een hele hoop wist ik nog niet.
Goh autoblogger, hoe ben jij toch op het idee van deze column gekomen..

http://www.autoblog.nl/archive/2007/08/17/vrijmirepo-the-history-of-the-grand-prix-car#post-10690

;) ;)


Wink wink..
@Pannekoek: nope, dat was niet de reden.
Nee, de makers van de site hebben een persbericht verzonden. Ik denk dat je die hebt ontvangen? :)
Ik kwam de site tegen op een forum waar een van de makers actief is.
Ff offtopic..

@ Klassiekerrally

Komen er op klassieke auto bijeenkomsten ook oude Formule 1 auto’s (zonder vleugels nog etc.) ??
@ Pannekoek: dat hangt van het evenement af. Bij ons zul je ze helaas niet aantreffen (wel veel ander lekkers), maar tijdens de Spa Six Heures zou je ze wellicht tegen kunnen komen.
OOoh… :O De 917.. :D :D

Wanneer is dat?
Dit jaar in ’t weekend van 6 oktober. Ik ga dit jaar!
Het is nog betaalbaar ook (in tegenstelling tot de Oldtimer Grand Prix op de Nürburgring)
DeAutogids.nl
Is ook een mooi boek over deze man!!
Dennis Drenthe
Heren,

Bedankt voor het posten van deze lancering!

Ons persbericht had ik naar vrienden en familie doorgestuurd. Dit is via een goede vriend doorgestuurd naar Autoblogger (het wereldje is klein) en ik ben erg blij met zijn zelf geschreven artikel ipv copy-paste en jullie leuke reacties.

Gelukkig dat mensen nieuwe dingen te weten komen over één van de grootste helden in de Nederlandse autosportgeschiedenis. Dat was ons doel. Bedankt voor de lovende woorden allemaal. We gaan hier zeker mee door, dus in de toekomst wordt de site ook Nederlandstalig.

Groeten,

Dennis
a.v.eenbergen
volgens mij had carel maar een zuster,en haar man wierp zich op de granaat.
Eind vijftig, begin zestig kwam Carel vaak met zijn Porsche door Elst (U)gescheurd, waar ik destijds woonde. Je kon hem al kilometersver aan horen komen. Een prachtige tijd.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).