Goedemorgen! Volkswagen Sunshine Eos Nemesis

Auteur: , 38 Reacties

"A convertible for the gods", noemt Carlos Correia, verantwoordelijk voor deze aanpassing, zijn nieuwste creatie. Na eerder al een Touran opgetuigd te hebben, is het nu de beurt aan de Volkswagen Eos. We hadden eerder al de Eos by Abt en de Eos by JE Design, maar Carlos lijkt het meeste tuningswerk verricht te hebben.

Wat is er allemaal anders aan de Eos? Ten eerste vallen aan de buitenkant de 19″ Nemesis rims op. Om te laten zien dat ze speciaal gesmeed zijn, is het woord “FORGED” overduidelijk aangebracht. In combinatie met Toyo-banden is de maat vóór 235 x 35 x 19 en de maat achter 265 x 30 x 19. Deze brede banden zijn ook wel nodig want de standaard 140 of 170 pk sterke 2.0TDI kreeg er een flink aantal peekaas bij: 245 pk en 520 Nm levert de 2.0TDI nu. Naast brede banden, is er op de Eos ook een Eibach Pro Kitje geschroeft en zijn er MOV’IT- remschijven gemonteerd.

Als je denkt dat Carlos zich alleen tot het uiterlijk en de motor heeft gericht heeft het volledig mis, want ook deze keer is de geïnstalleerde multimedia hetgeen waar het eigenlijk allemaal om draait. Zeer hoogwaardige componenten van Alpine Electronics zorgen ervoor dat je je Jay-Z nummertjes met een vermogen van 1400 Watt kunt beluisteren. Bekijken kun je deze clips via de drie gemonteerde monitors of eventueel via de twee meegeleverde en eveneens zwarte 30 GB Ipod’s.

Meer informatie en foto’s over deze speciale Eos zijn te vinden op sunshine-eos.com.

VW Eos
VW Eos
Eos with AEZ-Nemesis rims
VW Eos
VW Eos
VW Eos
VW Eos38 reacties

gesmeden=gesmeed.

EDIT: thnx
zeker netjes!!
WOW!!! Looking hot
dies wel mooi
Hier mag Fatima de Morelo wel in rijden! :-d
Hoewel het erger kan, vind ik het zonde van de auto. Die krijgt hierdoor een beetje een goedkoop karakter en dat past helemaal niet bij deze auto. Een beetje alsof je Jort kelder bij de Marskramer tegenkomt. Jammer.
my nemesis!!!!!! raagghhh

zeer mooi, vag dashboard is altijd wat minder maar de je kunt niet alles hebben
velgen zijn wel mooi maar en duur maar ik had er andere onder gegooid
verder zeer geslaagd
Vanbinnen is die wel héél sjiek :o
Maar van buiten trekt het op niks, vooral de velgen lijken mij te goed koop, dan ga ik liever langs nar je design of Abt!

Is er in nederland een versie met 170pk diesel te verkrijbaar :o?
Zo te lezen in het artikel is dat wel, hier in belgië kun je alleen de 14o pk krijgen.
235 banden onder zo’n auto lijkt me puur optische en verkloot waarschijnlijk het weggedrag….. combineer dat met het verlagen (natuurlijk zonder het camber etc… aan te passen) en het ding zal veel minder lekker de bocht om gaan. Mogelijk zelfs gevaarlijk. Je ziet niet voor niets met enige regelmaat zwaar verlaagde Golfjes en ander verlaagd “snel spul” om een boom of in de sloot. Als je gaat verlagen zou je eigenlijk ervoor moeten zorgen dat de banden weer optimaal grip krijgen door de hellingshoek van het wiel aan te passen. (zet je auto eens met één wiel op de stoep en kijk of de band nog netjes recht op het asfalt komt of helemaal scheef staat….. dan snap je wat ik bedoel)
Helaas moet je daarvoor weten hoe het werkt en die kennis ontbreekt zelfs bij veel “bandenboeren”.
ze zijn zeker ook even langs geweest bij “pimp my ride”
ik vind die speaker in het midden van de achterbank maar niks…
Het blijft een lelijke auto….
Jeah baby Jeah
matige auto, maar zeer mooie inhoud
van kappersauto to brute bak!!
@ Woody

dat noemt men uitlijnen :p
wordt normaalgezien ALTIJD gedaan na een verlaging
en hierbij wordt het camber enzo aangepast
achterbanden 265×30 “19 sjonge en dat nog voor meelopers(voorwielaandrijving)
al dat verlagen is geen bal waard
met 10 bochten te nemen win je 5 seconden op een hele rit maar wel stamp je heel je carroserie en onderstel naar de knoppen.
nog niet te spreken over een ritje van 300klm kom je nog fris uit je luxe afgeveerde wagen buiten zo een lage harde puttenpakker .
als je echt wil vlammen koop dan een echte sportauto van 100k+ en doe gepaste rijles op circuit
hij krijgt een beetje te dikke negerinne kont met die bumper zo en de uitlaten in het midden.,. 2 I-pods ook beetje overdreven of je moet meer dan 100.000 liedjes willen afspelen, maar goed ziet er grappig uit. Leuk alpine setje!
pff, ik vind de Eos eigenlijk een teleurstelling – no don’t kill me!! Ik vind hem zo voorspelbaar dat het saai is, en een beetje tuning kan daar niets aan verhelpen.
Om concreter te zijn: Polo-koplampen en Passat/Jetta achterlichten.
De Eos is te veel verzwakt tov het eerste concept.

De Eos is afgeleid van de Concept C, die op zijn beurt afgeleid is van de Concept R. Men had gewoon de Concept R integraal in productie moeten gooien.

http://www.automotivetrends.com/images/Concept%20R%20large.jpg

http://www.caradisiac.com/media/images/le_mag/mag278/eos-2g.jpg
Van binnen iets wat overkill aan spul… maar van buiten erg netjes
opzich best mooi maar van zichzelf heeft hij al een dikke kont en dat word nu nog erger door die dikke bumper
Erg lekker !! alleen zouden de velgen niet mijn voorkeur genieten ;)
Wat een lekkere kont. Erg mooie velgen en Banden.
Dan is het de gay auto en nu is het ineens een vette bak , jah je hebt somige mensen op de wereld lopen daar denk je van ‘Die weet niet wat die wil’ ‘Durven hun smaak niet te uiten etc . Ik blijf erbij geen saaie maar ook geen spannende auto .
ja en serieus overgewicht heeft die ook voor zijn omvang.!
Ja denk! hoe kunnen jullie deze auto nou slecht beoordelen als je hem niet eens kan betalen! hehe VW heeft met de EOS een beul van een auto in dit marktsegment neergezet! :D
“een beul van een auto”? HAHAHA tis een Golf met wat aanpassingen mien jong. Of we dat kunnen betalen is niet aan de orde, aangezien we het niet willen, lol. Maar als jij er blij van wordt….. cabrio rijden is heerlijk, ook in zoiets.
is deze tunert op wansmaak woensdag aan de slag gegaan?
Nou, doe mij dan maar de C-Airscape! :D ;)
@ Diedje, hij is te duur voor wat ie biedt hoor ;) vergeleken met directe concurrenten kun je beter krijgen.
@ Citrofiel: wijze, verstandige, mooie en oorstrelende woorden spreek je daar :P
Alle-me-maggiesj, wat peuren ze veel power uit die 2-liter TDI. Lekker dikke kont heeft deze bak. De velgen komen niet door de esthetische keuring :).
hoooi, ik heb een vraagje over vw eos ik heb er een 3.2 v6 maar ik vond die stoelen van jou best wel mooi van waar heb je ze gekocht, ik wil ze ook
heel mooi gedaan echt waar maar toch vindt ik mijn EOS aan de buitenkant iets mooier.. dat heeft natuurlijk met pers smaak te maken. hoe dan ook mooi gedaan. mijn EOS kan je op facebook bekijken, fabio gentile foto-album DAS AUTO! groeten fabio

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).