Keren op z’n Grieks

Auteur: , 44 Reacties

Onderstaand filmpje staat wel onder de categorie 'funny', het is maar de vraag hoe funny je dit wel moet vinden. Andere geschikte benoemingen zouden namelijk 'ziek', 'gek' of 'gestoord' kunnen zijn. Maar helaas, deze categorieën bestaan (nog) niet. De kerel uit dit filmpje heeft z'n afslag gemist. Een goede chauffeur rijdt verder, neemt een afslag en twee opritten om vervolgens bij de gewenste afslag uit te komen. Chauffeurs die wat minder verkeersinzicht of hoge nood hebben rijden wellicht via de vluchtstrook achteruit. Maar déze keuze, nee, die zou ik jullie nooit aanraden.

Onze eigen blogger Dennis waagt naar verluidt binnenkort ook een bezoekje aan de Grieken. Als ik dit zo zie raad ik hem aan de Griekse snelweg in ieder geval te mijden!44 reacties

gevaarlijk!
Ik zou het gewoon houden op DOM.
Hij brengt niet alleen zichzelf, maar ook een heel deel andere mensen in gevaar…
Hopelijk nemen ze die kerel voor de rest van zijn leven zijn rijbewijs af O_o
Wat een ongelofelijke idioot! Dat hij speelt met zijn eigen leven nog tot daar aan toe, maar tientallen andere chauffeurs in gevaar brengen, daar zouden de zwaarste sancties op moeten volgen!
@ BennyB: Hier blijkt maar toch weer: het geluk is met de dommen!
Iedereen heeft het hier over een ‘hij’ maareh zou niet heel toevallig een kippetje kunnen zijn?
Dat krijg je in die landen waar je een rijbewijs koopt op de zwarte markt..
Ze rijden daar ook echt als idioten. Ze tellen altijd een extra rijbaan bij het werkelijke aantal, dus een 2-baansweg wordt 3-baans, enzovoort. Ik was 2 maanden geleden op Kreta, en we waren met een bus op weg naar een excursie. Op een 2-baansweg in een blinde bocht haalde de buschauffeur een auto in, en wij werden op datzelfde moment ingehaald door een tank-vrachtwagen, die op de andere weghelft reed…
@ Maarten: waarschijnlijk haal je je rijbewijs daar gewoon als je 2x de hoek om bent gereden en de examinator 25 euro geeft.
Ja precies, dat is ook waarom veel ‘Nederlanders’ uit Marokko, Portugal, Griekenland, Turkije etc. ook in hun land van afkomst gaan rijlessen. Goedkoper en stukken makkelijker.. En dat kan je hier dan zo voor een Nederlands rijbewijs inruilen.
In de Ardennen kunnen ze er trouwens ook wel wat van wat betreft gevaarlijk inhalen en roekeloos rijden.
Ik had net hetzelfde gedaan in zijn plaats :s NOT

De rechter noemde mij onbezonnen met mijn 195 km/u op een lege autostrade, maar dan gaat dit er toch wel ver over hoor…
wat voor een praat verkopen jullie nu…mensen die niet deftig met de auto kunnen rijden vindt je overal, wat heeft dat nu te maken me landen zoals griekenland turkije etc. denk dat je hier bij ons ook wel af en toe domme kl*ten achter het stuur aantreft
Ik vraag me persoonlijk altijd af wat een spookrijder nou eigenlijk bezield… en om eerlijk te zijn begrijp ik het na dit filmpje nog veel minder
Bij achteruit terug naar de “uit” rijden moet al je rijbewijs afgepakt worden.
Nu moet ie nooit meer terug gegeven worden.
Malloot!
Deze vent uit zijn auto trekken en 3 dagen lang martelen. Wat een melijer! Idioot 1e klas!

EDIT: 1 uitroepteken is genoeg!!!
Het gevaar in het verkeer is ook niet het autorijden maar veel meer andere weggebruikers.
@ evo:

Volgens mij is het “Als ik dit zo zie raad ik hem aan de Griekse snelweg in ieder geval te MIJDEN” en niet vermijden…

-EDIT: het kan beide, maar mijden is idd wat mooier-
mss was de volgende afslag 50km verder ofzo…
dan is achteruitrijden toch nog NET iets beter, ik had eerder over het gras gereden als je dan perse niet tot de volgende wil rijden
oppakken en opsluiten
kan toch gebeuren. Maar ik zou het wat anders aanpakken en op de rechterrijstrook spoken. Mensen uitwijken je dan eenvoudiger.(reflex om links uit te wijken
Zeker weer zo’n DomTom-slaaf.
Iemand die ik ken deed ongeveer hetzelfde op de A1, hij realiseerde zich in de file dat ie net zn afslag had gemist dus keerde via de vluchtstrook van de oprit even verderio richting bestemming.
zal vast wel weer een vrouw zijn geweest…. :P
Hmmm wat een gast zeg ! ALS je dan persee terug wil, rijd dan gewoon achteruit op de vlucht strook. Maar ook dan ben je een dwaas in mijn ogen, maar goed.
@ Maarten: Je kan je buitenlandse rijbewijs in ieder geval de landen die je opnoemt, niet inruilen voor een Nederlandse. Dus je theorie klopt niet, sinds 1980 kan he tniet meer.
Die zal ook wel gedacht hebben van- “Shit, had hier er af gemoeten, hmmmmmmm…. kijken in de spiegeltje…. Aardig rustig op de weg en ik moet terug…. Achteruit rijden vinnik link, maar goed dat dat verboden is….. Goed, spiegeltje spiegeltje, kijken kijken, daarrrrrrgaatie dan…. Die ziet mij……dddddddie ziet mij ook….. Shit wat een rúnd die ziet mij bijna niet! Ffe toeteren en groot licht wat een blinde hufter dat ‘ie mij als enige spookrijder hier niet ziet!!!! Ooooookeee het ging goed… Zooooo even er tussen door en klaar is Yannis! Yasu! Op een gezond leven en ik ben toe aan een Ouzootje wat zeg ik een hele FLES van dat goedje.”
vØlvØ frǽk 
deze heb ik een half jaar geleden al in de comments geplaatst!! waar is het ‘met dank aan vØlvØ frǽk voor de tip’ ???? :-O

ik ben zelf naar griekenland met school geweest, en de bus had de afslag van het vliegveld aldaar gemist.. nouw dan doe je toch ook gewoon keren (6 baans snelweg) want tsjah waar is die opening in de vangrail anders voor ;-) maar ik heb daar wel veel leuke dingen mee gemaakt, al was ik toch blij dat wij in die grote bus zaten en niet in die kleine autootjes die uit moesten wijken voor ons afentoe (Griekse chauffeur uitteraard)
(Heb een letter achter mijn naam toegevoegd om verwarring te voorkomen, ik was de Maarten uit reactie 1 en 2)


@Sjaak
Ik dacht dat het binnen EU-landen wel kon, het kon in ieder geval met een soort korte theorie-test. Iets wat minder moeite kost dan wanneer je alles in Nederland doet.
rij je toch gewoon achter uit of kennen ze dat niet?
iets doet mij denken dat deze persoon:

a. zwaar bezopen is
b. onder invloed van drugs
tomtom zegt: “keer om indien mogelijk”
(niet “rij een stukje achteruit” of “neem de volgende afrit”)
en ja hoor… het was mogelijk :p
@jellepelle: wat als jij op je ‘lege’ autostrade deze man/vrouw tegenkomt ?? You are never alone….

Ben half uurtje geleden, op 40km rijden, 7 hardrijders tegengekomen (bij de ergste was het snelheidsverschil groter als in bovenstaand filmje, al reed hij in dezelfde richting), waarvan 1 me op de pechstrook inhaalde (niet leuk hoor autoblogger), en één uit de bocht vloog (overstuur), tegen een bergmuur is gereden en op zijn dak belandde. Er zijn dus wel meer soorten mensen waarvan het bezit van het rijbewijs herzien mag worden als ‘gevaar’ een criterium is. Wou dat dus effe kwijt …
@ maarten G,

Toevallig ben ik ook Grieks en heb ik mijn rijlessen in NL bij een Nederlandse rijinstructrice gevolgd tevens hier beide examens afgenomen. Ook met de 1e keer geslaagd:)

Baseer je uitspraken eens een keer op feiten en niet op vooroordelen :) ,zoals menig mensen hier doen trouwens…
oude filmkes ok! herhalingen op deze site zelf? dat is nieuw
dit filmpje doe me een beetje denken aan het oude omaatje met een scootmobiel van vorige week…
Sssssssssick! Man man man, dat kon echt nog veel slechter aflopen hoor.
neerschieten, die genen moeten gestopt worden in het belang van de mensheid…
Hij blijft ook gewoon op de linkerbaan terugrijden ipv weer naar de vluchtstrook te gaan. Wat een idioot… :shock:
@ Volvofreak: dat waren nog eens tijden he kerel:P

Maar dat was daar ig Greece echt idd soms ziek
Gast, als je daar aan komt tuffen met 130 km/u dan schrik je je toch het apenlazarus? 8-((

@ HaJee: “rij je toch gewoon achter uit of kennen ze dat niet?”
Ik zie hier geen smiley bij, maar ik mag toch aannemen (hopen?) dat dit sarcastisch bedoeld was.
CitroentjeLimoentje
die Grieken rijden allemaal zo, ben eens door griekenland gegaan deed een europese reis met de auto, heb mij er dood verschrokken, wat kunnen ze rijden zeg in de drukke steden, zonder dat je het weer zit er al iemand te tuuten dat je door moet rijden of sneller moet rijden. gordels kent de politie daar niet, en over helmen al maar te zwijgen als je daar op een R1 rijdt.
maar ze kunnen echt goed rijden, daarom dat hierdoor geen ongeluk is gebeurd door een domme oude vrouw(denk ik).
Ik zou verwachten dat ie achteruit zo gaan rijden,..zie je in nederland ook wel eens,..toen dacht ik ff,..hij gaat toch niet keren op de vluchtstrook???? maar wat ie daarna doet is wel uberkrankzinnig,….wat een mongo$l zeg,..raakt bijna die auto,….wat een aap(in)
Misschien was zijn versnellingsbak wel defect waardoor hij niet in achteruit kon
Of
Zat hij met een stijve hals geen zijspiegels en kon daardoor niet achteruit rijden.

In elk geval het is hem gelukt
dit hou je niet voor mogelijk
Griekenland is ook een land waar ze nu pas autobaan in het hele land bouwen, daarvoor hadden ze alleen rond Athene autobaan etc, waardoor de bestuurders nog niet bekend genoeg zijn met de huisregels op de autobaan. Dus ik vind dit niet raar.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).