Rijtest: Lexus LS460 President

Auteur: , 80 Reacties

Het voorkomen van de LS is misschien een beetje steriel, en het concept niet echt origineel, toch is de algehele propositie zeer aantrekkelijk. De mission statement van Lexus is in het prille 18 jarige bestaan van het merk ondubbelzinnig: Meespelen in de top. En met de LS meespelen in de top van de top.

[ Eerst kijken dan lezen? Zie HIER de video van deze rijtest ]

Een voordehand liggende manier, en minimale vereiste, om succesvol mee te spelen is ervoor te zorgen dat het aanbod minstens even uitgebreid is als dat van de concurrent en scherp geprijsd. Als de betrouwbaarheid van de techniek dan ook nog eens mythische proporties aanneemt dan zou je denken dat de strijd gestreden, en gewonnen is.

Lexus LS460

De prijslijst van de Lexus LS460 is zeer overzichtelijk: Drie uitvoeringen, elk met slechts een handjevol opties. Als je de standaarduitrusting van elke uitvoering bekijkt dan zijn die het best te vergelijken met de full-options uitvoeringen van de concurrent. Ook qua prijs. En als we onze oosterburen voor het gemakt als main target van Lexus beschouwen dan weten we allemaal wat er gebeurt als de optieboeken opengeslagen worden: 30% van de aanschafprijs vink je er makkelijk bij aan. Ik wel tenminste.

Lexus LS460

Bij de Lexus is het allemaal standaard. Stoelverwarming en -ventilatie, premium sound system, radar cruise control, keyless entry en start, bluetooth carkit en navigatie, etc. Omdat we de LS460 President uitvoering testen zitten alle andere opties er ook bij, waaronder de verwarmde en gekoelde achterbank, een koelkast, verwarmd stuurwiel en diverse gadgets waar ik zo nog even op terugkom. Om het feest compleet te maken zijn de vier mogelijke opties ook nog toegevoegd waaronder 19″ velgen, het interieur Prestige pakket en het Rear Seat entertainment system wat makkelijk kan concurreren met de beste home cinema. Al is het alleen al omdat je tijdens de film ook nog ergens naartoe gaat, vooropgesteld dat er iemand beschikbaar is die voor je rijdt.

Lexus LS460

De LS460 is bovendien één van de veiligste auto’s die momenteel te krijgen zijn. De lijst met actieve en passieve veiligheids systemen beslaat een heel A4’tje aan drie- en vier letterige afkortingen. Noemenswaardig is het zogenaamde Driver Monitoring System wat in de gaten houdt of de bestuurder nog wel een beetje op de weg aan het letten is. Zo niet dan houdt een radar zowel voor als achter de auto in de gaten of bepaalde obstakels, zoals bijvoorbeeld een vangrail of lantarenpaal, de auto niet te snel naderen. Mocht de auto het nodig achten dan gaan de alarmbellen af en als het moet wordt zelfs de rem ingetrapt en worden de gordels vast aangespannen.

Lexus LS460

Hoewel verleidelijk hebben we de meest rigoreuze veiligheidssystemen niet getest tijdens het rijden. Maar er zijn ook een aantal van die systemen die het rijden an-sich comfortabeler moeten maken. Zo is er de obligate cruise control die aan de hand van de radarbeelden een veilige afstand tot de voorganger bewaart. Maar nieuw voor mij is de (uiteraard standaard) Lane Keeping Assist die niet alleen waarschuwt als je je baan zonder richtingaanwijzer dreigt te verlaten, maar ook nog eens actief tegenstuurt terug de baan in. Beide opties zijn in/uitschakelbaar voor het geval je niet van dit soort bemoeienis gediend bent.

Lexus LS460 achterlicht

Het rijden met de electronische oppas aan is met name bedoeld voor lange stukken autobahn. Het corrigeren van de rijrichting beperkt zich dan tot minimale bewegingen van de pols en je kunt dan met een gerust hart met alle foefjes in de auto spelen. Dat spelen is trouwens beperkt voor navigatie en entertainment aangezien sommige functies, waaronder het invoeren van een bestemming, tijdens het rijden uitgeschakeld zijn. Alles voor de veiligheid.

Lexus LS460 uitlaat

Het rijden verdient trouwens nog wel een kleine vermelding in dit verslag. Want ondanks alle toeters en bellen zit daar voor mij toch de echte troefkaart van deze auto. Dankzij het luchtgeveerde onderstel wat waarschijnlijk voor de Amerikaanse markt is afgesteld is de LS460 welhaast on-Europees comfortabel. En stil. Zo stil. Dankzij de geluidsisolatie en een stille V8 zou je soms denken dat je op een vliegend tapijt zit. Of in een luchtballon of zo. Er heerst een serene rust in de auto die bij hoge snelheden enkel wordt doorbroken door wat windruis. Of de Mark Levinson Reference Surround Sound natuurlijk, die tot 11 kan.

Lexus LS460 dashboard

Het onderstel is instelbaar van sport via neutraal tot comfortabel waarbij de laatste stand wel erg doet denken aan een deinend schip, en de sportstand eigenlijk niet bij de auto past. De tussenstand daarentegen is wel heel erg goed en klopt precies. De 4,6 liter V8 levert bijna 500Nm koppel en 380pk vermogen via een 8-traps automaat. Die automaat is er eentje van het slimmere soort, waardoor het comfort van een continu-variabele-transmissie redelijk benaderd wordt. Zo’n CVT is overgens standaard in de hybride LS600h.

Lexus LS460 console

Het geheel houdt het midden tussen zijdezacht, boterzacht en fluisterstil. En betrekkelijk zuinig ook nog. Want voor een twee ton wegende limousine is een opgegeven gemiddeld gebruik van 11 liter per 100Km helemaal niet slecht. En die cijfers zouden zomaar kunnen kloppen, want gedurende een week rijden kwam het gemiddelde verbruik voor mij op niet meer dan 12 liter per 100Km. En ik heb niet op zijn zuinigst gereden zeg maar.

Lexus LS460 achterbank

Sommige van de gadgets zijn een beetje veel van het goede. De Lane Keeping Assist zal niet iedereen kunnen bekoren, maar de automatische inparkeerhulp tart een beetje het bewezen nut. Op zich is het knap dat een electronisch hulpmiddel zowel kan file parkeren als parallel parkeren. De voorwaarden waaraan voldaan moet worden wil het inparkeren lukken zijn echter behoorlijk restrictief waardoor er soms meerdere pogingen ondernomen moeten worden om alles goed te krijgen. Bovendien duurt het instellen en kiezen van het parkeervak aanzienlijk langer dan dat het inparkeren met de hand duurt. Tevens ben je tijdens het spelen met de parkeerhulp met alles bezig behalve het verkeer, wat als ik mijn rijlessen goed herinner, niet helemaal de bedoeling is.

Lexus LS460 achterbank console

Maar, al met al, is het een dijk van een propositie. Voor €134.500,- ben je de gelukkige eigenaar van een vijf meter lange limousine met V8 die standaard met zo’n beetje alles is uitgerust waar je bij de concurrent nog moet beginnen met de bi-xenon en de carkit aan te vinken. En afgezien van de persoonlijke smaak en wellicht wat overtollige gadgets is er weinig aan te merken op dit verhaal.

Lexus LS460 achterbank console

En toch lijkt het alsof het in Nederland nog niet helemaal wil vlotten met de LS. Okee, er is geen diesel beschikbaar, maar dat vind ik alleen maar nog een pluspunt erbij. De kleinere GS en de instapper IS zien we ook steeds vaker in de file, dus dat zou met de LS ook moeten lukken.

Foto’s

Met dank aan Mathijs van der Vinne voor de mooie fotoreportage van deze rijtest. Meer foto’s in hoge resolutie zijn te vinden in de gallery van deze rijtest. En met dank aan het Okura Hotel voor de gelegenheid foto’s te maken daar voor de deur.

Video

En natuurlijk hebben we ook weer bewegend beeld dankzij de onberispelijke voor-, tussen- en nabewerking van Ruben ‘mijn video is groter dan die van jou‘ Baeten: Filmpje!.80 reacties

De Opel Ampera-e is duizenden euro's goedkoper geworden. Kijk hier voor meer info!
Ja sjiek
maar teveel houd bestaat ook en ik heb het niet zo met LEXUS
Dat de auto actief tegenstuurt als je je richtingaanwijzer niet gebruikt vind ik ronduit over the top en zelfs gevaarlijk! Anderzijds lijkt mij dit de idéale wagen als je een chauffeur hebt. Nu nog wachten op de LS600h…
@ Quirein
“hout”
@ Quirein: teveel houd???

Mooie auto. Erg netjes allemaal. Maar zou hem zelf niet willen hebben.
Dat ziet er goed uit! Lexus begint in mijn ogen steeds beter te worden.

Al moet ik zeggen dat de Wald International uitvoering beter uitziet.

http://www.autoblog.nl/archive/2007/06/06/lexus-ls460-door-wald-international
leuk stukje, maareh wat is in jullie ogen de concurrentie dan eigenlijk voor deze auto?

“Een voordehand liggende manier, en minimale vereiste, om succesvol mee te spelen is ervoor te zorgen dat het aanbod minstens even uitgebreid is als dat van de concurrent en scherp geprijsd”

zou het zelf zo’n beetje tussen de 5 en 7 serie positioneren, maar scherp geprijsd valt dan ook weer een beetje tegen.
meer moet dat niet zijn
@rvo: dat is toch wel duidelijk een 7 serie-concurrent hoor.
Je moet je eens in een GS zetten, en dan overstappen naar een 5..
Ja erg erg mooi, denk ook dat ik hem wel mooier vind dan al zijn duitse concurrenten. Misschien dat de Engelse wat mooiers maken, maar dat zal kwalitatief en wat betreft gadgets hier waarschijnlijk niet aan tippen.
hij heeft nog wel van die japanse afwerkings-dingetjes…hard plastic enz. ziet er niet duur uit terwijl hij wel duur is… NET NIET.
liever 7, S, A8…
Je hebt van die auto’s en die zijn gewoon erg goed, soms heel erg goed en kwalitatief wellicht zelfs beter dan de rest. Auto’s die alles bieden wat een vervoersmiddel hoort te bieden. Precies zoals deze Lexus. Realistisch en (prijs)technisch gezien is het vast één van de beste aankopen die je kunt kopen als je een comfortabel vervoersmiddel zoekt. Maar hij mist ‘het’, dit ding mist de X-factor, je kan er niet verliefd op worden, ook niet een beetje. Het is té perfect, té steriel.

Perfect als vervoersmiddel, helemaal niet perfect als auto omdat ie de X-factor mist. Het interieur is prima, steekt goed in elkaar en is vast gebruiksvriendelijk, maar er is geen bal aan. Bovendien kan ik wel huilen om dat idiote digitale klokje; de Corolla van mijn opa heeft ook zo’n klokje, bah!

Als je zo veel geld uitgeeft aan een auto, dan mag je ook wel iets leuks verwachten.
Moooooi, en veeeeel uitstraling!
dat interieur, ik zou er niet dood in willen worden gevonden… afgrijselijk! dan nog niet begonnen over de klokkenwinkel..
begin van het filmpje was nog wel zo veel belovend, 4.6 liter v8 met bijna 500 Nm, jammer dat we daar niks van hebben mogen zien á la Wouter in de M3 :)
Qua opties wel interessante auto ja, denk dat de LS600h nog leuker wordt!
de auto mist een hoop stijl en imago het is al veel beter dan bij het vorige model maar als je zo veel geld uitgeeft aan een auto mag je verwachten dat er een gedachte achter zit en dat vind ik bij een Bentley, een bmw een quattroporte en andere concurrenten wel aanwezig ik heb ook wel eens een RX gereden maar ook daar vind ik dat het allemaal in orde is maar het mist stijl, het is afgesteld voor stilte en comfort en dan begint het Amerikaans aan te doen en daar houden veel Nederlanders denk ik niet van
@jimmy: Zoveel soorten auto’s, zoveel soorten filmpjes. ;-)
in autowereld magazine hebben ze die eens vergeleken met de mercedes S500, die won natuurlijk, typisch, maar voor mij zou de keuze vlug gemaakt zijn; Lexus!!!!!!
Lexus klinkt als een wc papier merk..
De S-klasse vind ik te slank ogen en de RX-8-achtige wielkasten vind ik er niet bijpassen. A8 blijft een lekker dikke bak en de 7-serie is echt te lomp met een Amerikaanse kont en suffe neus. Geef mij maar de LS. Ingetogen, dik, chique en vooral van de zijkant net dat stukje dynamiek
…En meespelen in de top betekent dus schijnbaar sááááááááááááááááái ontwerp…. Geeeeeeeeeeeuw…. Wek me als er weer wat interessants gebeurt….?
Schitterende auto. Inderdaad qua prijs erg interessant te noemen.

Wat ik geweldig vind aan deze Lexus is dat hij, in tegenstelling tot veel van zijn concurrenten, niet patserig overkomt. Het straalt rust, kwaliteit maar vooral ook stijl uit.
Ik denk dat dit een auto is voor een persoon die gewoon het beste van het beste wil, maar het niet hoeft te laten zien. Het rijden in deze auto lijkt me geweldig!

Qua kwaliteit hoef ik helemaal niet te beginnen. Waar de Duitsers om de dag wel weer een electronisch probleem hebben, staat dit merk bekend om zijn kwaliteit.

Ik vind dat lexus het super heeft gedaan de afgelopen jaren. Vroeger nog een merk voor de patsers en mensen die graag willen laten zien hoeveel geld ze wel niet hebben, vandaag de dag totaal het omgekeerde.

Ja, doe mij deze liever maar dan zijn Duitse concurrenten.

Er is echter 1 auto die ik vooral door zijn exterieur nog boven deze zal verkiezen….:

http://www.autoweek.nl/images/480/f/31a110d7ef49d9805206fd569c7a70af.jpg

*zucht*…………..
Wat een knopjes op die middenconsole!
Geef mij maar i-Drive…
Leuke auto, maar staat nog niet in de schaduw van een S-klasse wat betreft uitstraling. Hoewel Lexus nu wel een eigen gezicht heeft.
Steven met de toogzweer
@ Martijn: Vind ik van Lotus ook…
@Thomas

Precies! Alleen die foto, dat is juist wel weer een patserauto, vind ik….
Tja je kon erop wachten, als blijkt dat deze auto dus echt veel beter is dan zijn Duitse concurrenten, dan ga je gewoon wat lullen over “stijl” en “X factor”. Face it, Lexus is kwalitatief (en qua degelijkheid) toonaangevend.
En Thomas, ben het met je eens dat de Jag an sich mooier is, maar als je de storingsgevoeligheid van een Jag tegenover een Lexus zet, dan piep je wel anders……..
dat digitale klokje boven het navigatiescherm….. alleen dat zou al een rede zijn de auto niet te kopen.
Ik ben nogal sado-masochistisch denk ik, want ik kies voor de Jag.
Meer smoel, meer uitstraling, meer karakter, grotere grijns op m’n gezicht (als ‘ie niet in de garage staat dan ;) ).
Een Lexus koop je met je verstand, een Jag met je hart (en voor beide heb je natuurlijk ook nog een goedgevulde portemonnee nodig).
lexus rules gek:)
de IS rijdt ook super!
En om nou te zeggen dat een S klasse wel mooi is…. nee, dat is ook geen plaatje! De huidige 7 serie….. nee ook niet! ’t vorige model 7 serie, die wel!
Dus doe toch maar zo’n lexus.
*belt even naar de leasemaatschappij om het tarief voor stagiaires te checken*
Jammer van het vele lelijke hout, dat zou ik er echt niet op bestellen.

En de velgen zou ik ook direct laten vervangen, ik vind deze echt voor 65+.
Lane Keeping Assist? Tegensturen als je niet pinkt om van rijvak te veranderen?
Sinds ik afgehaakt heb van de wens om een fatsoenlijke burger te zijn tengevolge van de verzeventiging van Vlaanderen, samen met de verflitspaling die uitmondde in het allergrootste boeteproject in de wereldgeschiedenis, slalom ik door de zeventigers heen alsof ze er niet zijn.

Zo heb ik ondervonden dat het pinkmanoever het inhaalmanoever danig vertraagt en dus verstoort. Ik laat het dus achterwege. Aangezien de pinkverplichting bij veranderen van rijvak niet mondiaal verplicht is verdenk ik de mobiliteitsremmers ervan dit manoever enkel te verplichten om het inhalen te bemoeilijken, net als het verbieden van meer dan één wagen achter elkaar in te halen. Ik betwijfel de veiligheidsmeerwaarde ervan.
Tsja… het heeft wel wat. Mooie wagen en de LS heeft eindelijk weer uitstraling, net als begin jaren 90. Toch denk ik dat ik liever voor bijvoorbeeld een S8 of XJR ga in dit segment ;) verder heb ik het niet zo op al die slagschepen, liever iets wendbaars en motorgeluid is iets wat ik graag hoor… ook op langere ritten.

Hoewel ik al die elektronica knap belachelijk vind (dattie zelf remt en in de goeie baan blijft) heb ik er nog geen problemen mee zolang het niet verplicht wordt. Daarbij denk ik ook dat dit toch de veiligheid niet helemaal ten goede komt. Als mensen niet meer hoeven op te letten in de auto dat doen ze het 9 van de 10 keer ook echt niet meer…
Nette bak!
eigenlijk is lexus als porsche: de beste in hun klasse maar ze missen ‘het’ ze zijn allebei te steriel en zonder enige emotie
Ja dat zegt men standaard bij een Jap; saai, emotieloos en geen uitstraling. Jongens, verzin eens wat nieuws
Hele mooie auto. Maar als ik het geld ervoor had, zou ik em nog niet kopen. Waarom? Er zijn te veel mensen die je het niet gunnen om zo’n prachtige machine te bezitten… :(
Maar oké, over de auto zelf, als ik toch zo gek ben om er eentje te kopen, zou het wel heel lastig kiezen worden! (A8 4.2 FSI & Lexus LS 460)
Ik zou wel wat van jullie bloggers willen weten. Zelf rijden of laten rijden? Ik kies voor zelf rijden.
Ik verkies elke luxe sedan boven deze. Al die knopjes en dat nep-hout..?
Zelfs achterin in de armsteun zij ner knopjes. Dit is toch wel teveel van het goede…
Die achterlichten zijn van de 7-serie gejat maar toch net anders, en die grille…
Nee, geef mij maar de Quattroporte!
@Alwood: “verder heb ik het niet zo op al die slagschepen”
En jij rijdt een Volvo station? ;)

@Chief_S5: zelf rijden aub!
citrofiel evil twin
Nu nog een lexus BS en het gamma is compleet.
@Marten schrijft,
20 August 2007 om 12:37

Te patserig eigenlijk. Maar zucht, wat mooi….
Wat ik gewoon super vind, is de horizontale lijn die de jag heeft. Die auto klopt gewoon precies in zijn verhouding!
mooie auto maar teveel knopjes ….
kom op man kijk goed het is allemaal gekopieerd, de kont is gebaseerd op de bmw 5 serie en 80% van de auto en interieur van mercedes
natuurlijk wel met wat aanpassingen en een eigen tintje maar toch.
als ze zo nodig beter en mooier als de rest willen zijn, en dat willen ze maar al te graag, dan moeten ze wel toch echt met iets originelers komen

begrijp me niet verkeerd het is echt geen lelijke auto ofzo maar een lexus hoort gewoon geen replica te zijn
Ik stoor me aan de interieurafwerking van bijvoorbeeld de airco.

Die console ziet er uit alsof het direct uit een Mercedes C van ’86 is gehaald.
Hoekig, plasticerig en cheap. De algemene presentatie vind ik dan ook slecht, uiteraard spreek ik niet over de functionaliteit want die zal vast wel snor zijn.

Uiterlijk is wel erg prettig overigens, ik verwacht alleen niet dat de elite een degelijke lexus verkiest boven bijvoorbeeld een leuk uitgevoerde S of 7-serie.
Want immers geldt vaak het volgende voor rijke mensen:

135K of 160K, dat maakt ook allemaal niet meer zoveel uit.
Stefan Schuilenburg
Mooie auto, al doet de kleur hem geen goed. Zwart met een crème-lederen interieur en een andere kleur houten inleg zou een wereld van verschil maken.
Mission statement is mislukt. Het is en blijft niks.
Zag hem laatst rijden in donkerblauw of zwart: wel erg veel chroom aan de buitenkant, in zilver valt dat minder op. In de USA houden ze van veel glimmends, ik ben er niet zo weg van.
Mocht ik het kunnen en willen betalen, dan svp een A8 diesel: diesels heeft lexus niet, en 4WD niet voor die prijs.
Ook qua betrouwbaarheid hebben de europese topproducten lexus allang bijgebeend: mercedes is sinds de E-facelift en nieuwe S weer ok, BMW zeer betrouwbaar (huidige 7, alleen wat kleine electronica dingen in het begin, hebben ze snel opgelost, zie ook de 100.000 km testen van duitse bladen), en Audi heeft mooiere materialen en vormgeving dan lexus.

De prijs-kwaliteit verhouding van lexus was ooit een sterk punt, maar is dat nu totaal niet meer: de duitse instap modellen kosten fors minder en zijn nu behoorlijk compleet, je hoeft er echt niet meer tig duizend euro aan opties in te doen. En als 6 cilinder diesel rijden ze subliem, met veel lagere brandstofkosten en hogere restwaarde en meer rijbereik dan de Japanner, dus………..
-edit: nutteloze bijdrage-
duidelijk gemaakt voor amerikanen, niet voor europeanen. ik vind het een lelijk ding zonder ziel of karakter. hij mag dan misschien wel over the top vol zitten met gadgets, maar dit ding heeft geen hart of klasse.

ik zou nu twijfelen tussen de vernieuwe a8 of een s500 amg. die laatste heeft overigens het beste interieur qua fit and finish ooit. op een paar uitzonderingen dan na mss.
@tibor : foei ! een Porsche is onderkoeld, deze Lexus is emotieloos vooral van binnen vind ik de ‘digitale techniek’ouderwets en oubollig overkomen.
Volgens mij kun je daaraan zien dat Lexus grootste markt de VS zijn waar die toch wat ouderwetse digitale paneeltjes nog steeds ‘done’ zijn .
De betrouwbaarheid zal ongetwijfeld niet ter discussie staan, dat heeft Lexus goed voor elkaar.
Comfort : “Door het luchtgeveerde onderstel lijkt de Lexus welhaast on-europees comfortabel ” – Weleens met een C6 HDI gereden Sacha ?
Ik vind hem top! duhuh…

dinsdag hem nog gereden van ons filiaal in Eindhoven naar Sittard.
Truffelbruin met creme interieur en een alcantara dash en plafond…zoveel mooier als dit. De kleur maakt/breekt de auto. Wij hebben ook een demo staan die van binnen zwart is en van buiten blauw. Dan ziet die meteen een stuk minder uit vind ik persoonlijk. Truffel of wit van buiten en dan creme of lichtgrijs van binnen. Dan zijn ook meteen de vloer, de deuren, het plafond en de helft van het dash in die kleur. Het hout ben ik met iedereen eens: zeker niet mijn smaak.

2 weken geleden hadden we onze toekomstige demo op bezoek voor een fotoshoot: de LS 600h L. 445 pk en CVT en nog langer. Zalige auto. Het klopt dat hij in de comfort stand Amerikaans aandoet, maar dat is ook de opzet van het merk geweest. Maar zoals gezegd in het filmpje: helemaal afgeladen met opties voor dezelfde prijs als een kale duitser.

Toch blijf ik zelf een gigantische fan van een GS450H, ingetogen en bloedsnel.
De LS hebben ze eens vergeleken in autogids(van België) met zijn concurrenten. Score:
1) Lexus LS 460 en BMW 750i
2) Audi A8 4.2 FSI
3) Mercedes S 450 4MATIC
Ik zelf vind die LS gewoon prachtig.
Maar de buitenkleur in het zwart met een beige interieur maakt hem veel mooier dan deze combinatie, maar dat is persoonlijke smaak.
De buitenkant is prachtig alleen spijtig dat er wat te veel ouderwetse details in het interieur te vinden zijn gelijk bv de klinken.
Maar voor de rest is het een wagen dat veel meer te bieden heeft voor zijn geld dan zijn concurrenten, hij is meschien niet sportief (ook al kan die prachtige motor dat gerust aan) maar dat lijkt me ook niet echt nodig in dit segment.
In dit segment zijn harde ophangingen (waarmee de meeste Duitse concurrenten meer rond rijden) volgens mij niet echt nodig, lekker zachte ophangingen zoals in de LS daar in tegen wel.
prachtige auto, hoewel ik toch voor de LS600h zou gaan =)
Niet een beetje overdreven al die extra dingetjes?
Voor de rest ziet de Lexus er wel goed uit ;)
“duidelijk gemaakt voor amerikanen, niet voor europeanen. ik vind het een lelijk ding zonder ziel of karakter. hij mag dan misschien wel over the top vol zitten met gadgets, maar dit ding heeft geen hart of klasse.

ik zou nu twijfelen tussen de vernieuwe a8”

OMG… nee de A8 ziet er natuurlijk speciaal uit met bijzondere technieken en een onderscheidend uiterlijk..
LOL @ autoblogger :P

jaaa… maar die weegt maar 1300kg ;) dan mag het…
om mezelf een beetje in te dekken… ik vind het leuk tot maximaal de grootte van de huidige 5 :)
jammer van de commentaar van sommigen hier:

“nep hout”, “ouderwets”, “belachelijke elektronica”, “emotieloos”

Ik denk dat die mensen gewoon eens een testrit moesten maken met deze wagen. Ikzelf heb er niet mee gereden (en zal er waarschijnlijk nooit mee rijden) maar ik ben er van overtuigd dat de lexus op geen enkel vlak moet onderdoen tegenover zijn Duitse concurrenten. Of jawel toch op één: Hij wordt op voorhand al afgeschreven door sommigen die enkel oog hebben voor voorkomen en niet voor de techniek die er in zo’n wagen steekt.

Ieder zijn eigen mening natuurlijk,

adios
Autoweek heeft de LS al boven de S klasse verheven en kijk eens even naar de verkoopcijfers. Hij verkoopt al beter dan de 7 serie.

Hij staat boven de duitse concurrentie als de S, 7 en A8, alleen het duitse merk dat hij mist houdt de meeste mensen nog tegen.

Mij niet overigens, ik ben niet zo’n meeloper die zijn eigen smaak niet kan bepalen. Iedereen rijdt toch al zo’n duitse bak? Daar is toch niks unieks meer aan!

Ze mogen deze topbak morgen bij mij afleveren.
heel mooi verslag, de wagen is prachtig, vooral dit interieur, ook lekker luxe
mooie rijtest! en mooie auto
Oh ja, Sacha…, hoe heet die film die je zat te kijken op de achterbank..? :P
@ Tijmen
“Die achterlichten zijn van de 7-serie gejat maar toch net anders…”

Yeah right en de achterlichten van ’n 5-serie zijn weer gejat van ’n subaru impreza!

Mooi videoverslag verder mag ook wel eens gezegd worden :)
Met deze lexus heb je toch iets unieks…kwaliteit,prijs,mooi design en riant uitgerust wat wil je nog meer terwijl de concurentie dat niet kan leveren voor dezelfde prijs.
@Sacha en Ruben: absoluut uitstekende rij-impressie. Juiste dosis humor zonder de lolbroek uit te gaan hangen, mooi in beeld gebracht en voldoende details…

Mensen die roepen dat het interieur niet op niveau zou zijn hebben het ongetwijfeld niet live gezien. Ga er maar eens in zitten…. laat staan ermee rijden….
IK heb het genoegen gehad om met de nieuwe LS mee te rijden. De techniek is inderdaad indrukwekkend, maar de kwaliteit van het interieur en de gebruikte materialen zijn toch niet op het niveau van een S-klasse of A8 (ook in deze auto’s heb ik al gereden). De auto is goed, maar het is niet mijn smaak, bovendien is het wat betreft onderstelcomfort toch net wat beter toeven in de S-klasse. Maar bon, smaken verschillen natuurlijk.
@x-man: vertel eens wat er volgens jou kwalitatief minder is aan het interieur van de Lexus t.o.v. de s-klasse en de A8?
Geef mij maar een dikke Duitse bak, alhoewel ik best geloof dat de lexus een zeer goede auto is. Ik heb het gewoon niet zo op Japanse auto’s, behalve mijn suzuki alto met 0.8 drie cilinder motor uit 1986 die niet kapot te krijgen is. Heb meer problemen met m’n 750i.
Inderdaad een erg goede en duidelijke video :)

Vind het toch wel een sjieke auto. Strak design! Heb er zelf nog niet in gereden, maar ik denk niet dat hij onder doet voor een S-Klasse of een A8. Welke moet je kopen? Het is een kwestie van smaak. De een vind dit mooier en de ander dat :)
“Deze auto heeft absoluut zijn eigen karakter gekregen”
Sinds wanneer hebben Japanners karakter?! :o :P

En verder vind ik deze Lexus nog steeds hier op lijken…:
http://www.drive.ru/images/mercedes/mercedes-s-class-w140.jpg

-edit: tja, die heeft ook 4 wielen inderdaad…-

Jaja, shame on me.
he he lexus gaat eindelijk een eigen gezicht krijgen. ja hij heeft nog wel trekjes van de S-klasse van mercedes maar de grote lijnen zijn gelukkig een eigen stijl.
over betrouwbaarheid en afwerking hoeven ze zich in ieder geval niet te verstoppen voor de duitse nobelklasse. in sommige opzichten zetten ze zelfs maatstaven! geen van de auto’s is zo stil en vibratie arm als lexus! de afwerking is gelijk zoniet beter en de uitrusting is zoals we inmiddels wel gewent zijn riant te noemen.ja zelfs de wegligging is vergelijkbaar met de topmodellen van BMW en Mercedes en Audi.
Inoverend zijn ze trouwens ook want geen van de concurrenten biedt een hybride uitvoering aan. Al moet er wel gezegd worden dat lexus zich nog steeds niet waagt aan het thema diesel. dat is ook het enige min punt van deze japanner!

ik vind het een goede wagen die je van alle gemakken voorziet! en er ook nog eens onderscheidend uit ziet. (alleen erg jammer dat hij zo snel in waarde daald!)
@wOoOdy,

De gebruikte materialen zijn gewoon net wat minder qua gevoel en wat uitzicht betreft ook.
Héél mooie wagen en de afwerking is héél goed inorde.
Alleen spijtig van dat windgeruis op hogere snelheden.
Maja dat zet je de home cinema system wat ietsjes harder.
En de prijs is héél aanvaardbaar, want er zijn weinig opties nog beschikbaar zijn.
En ja wrm de lexus LS 600H kopé?
Voor wat méér beenruimte en de motor die wat zuiniger is.
Nee, ik zou ook voor de GS 450H gaan.
Deze is ook zoal ook volgepropt met de nieuwste snufjes en is bovendien een pak sneller (hernemingen).
En vindt die ook een tikkeltje mooier.
En ja het imago is mss niet zo sterk als de duitsers, toch vindt ik hem één van de beste ;)
Ik heb zelf 2 keer een middag in deze Lexus LS 460 (Executive) mogen rijden en kan vermelden dat het een uitstekende limousine is die doet waar hij voor gemaakt is: zo comfortabel en veilig mogelijk van A naar B reizen. De rij-eigenschappen zijn zoals je van een limousine kunt verwachten: afgesteld op comfort, dus zacht geveerd met een lichte besturing. Door de goede geluidsisolatie en de potente motor gekoppeld aan de 8-traps automaat is de LS 460 ook een auto waar je al snel te hard mee rijdt zonder dit door te hebben. Helaas heb ik nog niet zelf in de Duitse concurrentie van de LS gereden, waardoor ik de rij-ervaring niet onderling kan vergelijken.

Wat ik wel kan ontkrachten is dat het afwerkingsniveau van de Lexus onder zou doen voor zijn Duitse concurrenten. De gebruikte materialen zijn gewoon goed, er zijn geen rammeltjes of kraakjes waar te nemen en alles past naadloos in elkaar. 9 Van de 10 die hier roepen dat het afwerkingsniveau lager ligt dan bij de Duitsers heeft denk ik nog nooit in een LS 460 gezeten, laat staan er in (mee)gereden. Vergeleken met de afwerking in een Audi A8 W12 Lang waar ik in meegereden heb, kreeg ik in ieder geval niet het idee dat de ene beter afgewerkt is dan de ander. En over het overvloedige hout: in de Audi zat ongeveer evenveel hout, hooguit in een andere kleur. Het is maar net wat je smaak is op dat gebied.

En de kritiek dat er teveel knopjes inzitten? Er zitten inderdaad goed wat knopjes in, maar bij de Duitse concurrentie laten ze je schaterlachend fors bijbetalen voor elk extra knopje, omdat dit zogenaamd ‘premium’ is. Deze Lexus is standaard al compleet, terwijl je een tweede hypotheek kunt nemen om de uitrusting van een Duitser op dit niveau te krijgen. Premium betekent in dit segment niks anders dan bijbetalen voor elk wissewasje.

Naast de rij-eigenschappen, uitrusting en uitstraling bestaat er trouwens ook zoiets als ‘service’. Ik hoef denk ik niet uit te leggen dat Lexus op dit gebied een riante voorsprong heeft op de concurrentie, bijvoorbeeld in de vorm van de befaamde Red Carpet Treatment. Bij elke beurt komt iemand je auto ophalen en krijg je minimaal een gelijkwaardige Lexus als vervangende auto. Ga je met het vliegtuig op vakantie? Zet je Lexus gewoon voor de vertrekhal op Schiphol. Iemand van Lexus zal gereedstaan om je auto op te halen en zo lang je weg bent beveiligd te parkeren. In de tussentijd tanken ze je auto vol, maken ze hem van binnen en van buiten schoon en krijgt ‘ie zelfs een beurt wanneer dat nodig is. Dat noem ik pas service, en op dat gebied is Lexus nou echt onderscheidend ten opzichte van de Duitse concurrentie.
Ik vind dit zo’n mooie wagen, veel mooier dan de 7 serie en de S-klasse. Lexus is gewoon een top merk, kan er niks anders over zeggen.
Verdorie, dat was best een interessante videotest, en zelfs geen set banden opgerookt.

Complimenten Sacha, Ruben en de rest.
Lexus is en blijft, een Klasse merk waar weinig andere merken aan kunnen tippen !!
Ik heb het niet zo op Lexus. Ik vind het ontwerp oersaai, het interrieur is te ordinair, kortom een 65+ bak.

Daar de A8 nog uitstraling heeft en niet zo oud lijkt..
Ik geloof alle lofbetuigingen aan Lexus’ adres. Hij zal wel muisstil zijn, nooit stuk gaan, prachtig afgewerkt zijn, hyper-compleet zijn enzoverder. Allemaal goed en wel, maar Lexus is zoooooooooo steriel! Lexus moet wat meer werken aan de gezelligheid en warmte binnenin, da’s dan misschien het laatste dat hen nog te verbeteren valt, als ik jullie mag geloven.
Ik was in Duitsland maar daar zijn veel Duitsers hoor. Veel hoor, heel veel.
En niemand heeft mij herkend.
BMW X5/Lexus LS fan
Een prachtige auto waar niks op te merken valt. Als het gaat om betrouwbaarhied, techniek, afwerking, comfort is het een van de beste in zijn klasse. Darnaast is de lexus ook schitterend mooi.
Met dit model is lexus een nieuw weg ingeslagen een auto met een sterke eigen imago die NIET meer te verwarren valt met andere auto”s (s-klasse).

De Bentley Continental Flying Spur vind ik zonder twijfel de beste in het hoge segment. Geen ander automerk kan de emotie, warmte, afwerking, sfeer, klasse combineren en overbrengen in een auto.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).