Amerikaanse toestanden bij BMW

Auteur: , 39 Reacties

Journalistiek Duitsland is in rep en roer. Wie namelijk als Persmedewerker op 17 oktober bij de opening van 'BMW Welt' aanwezig wil zijn moet eerst toestemming hebben van de Duitse politie én de Duitse inlichtingendiensten (!). Ok, het mag dan een mooi gebouw zijn, maar om je daar nou helemaal voor na te laten trekken en een 'full cavity search' te riskeren?!

De Beierse vereniging van journalisten (BJV) uitte zware kritiek op deze regel. Volgens deze is het niet aan BMW om te bepalen wie wordt uitgenodigd en wie niet, maar aan de Veiligheidsdiensten. Ze hebben daarom ook een persbericht (PDF) gereleased waarin ze hun ongenoegen uiten

Volgens BMW is dit nodig omdat bij de opening veel hoogwaardigheidsbekleders, aandeelhouders en gasten uit de hele wereld aanwezig zullen zijn. Het is dus allemaal voor de veiligheid van de gasten. Deze maatregel is volgens BMW in het belang van de gasten en met de autoriteiten gepland.
De Beierse autofabrikant verbaast zich erover dat de BJV een persbericht naar buiten heeft gestuurd zonder eerst direct contact met BMW op te nemen.

Gelukkig voor ons zijn wij geen journalisten, dus we zouden zo vanuit onze zolderkamer naar München kunnen gaan en er naar binnen kunnen wandelen :).
Ik denk echter dat BMW zichzelf met deze actie geen goede dienst bewijst (via automobilwoche).39 reacties

Ausweis, bitte!
zit wel wat in..
Bjorn Rosenborg
Geachte Autoblog,

Een ‘full cavity search’ riskeren bij de opening van het BMW-gebouw? Ach, if
it’s necessary, it’s worth it ! Tóch? je moet niet overal zo tegenop zien!
Hartelijke groet,
Bjorn
Waarom niet? Het is hun feessie toch?
ik begrijp de de waarheid van dit mentale condlict ook niet helemaal geloof ik wat is hier nou onethisch aan? als je niet wilt gaan door deze checks moet je vooral niet gaan, je zult echt niet het evenement van je leven missen en als je niets te verbergen hebt, hoef je je ook geen zorgen te maken over de “kaartje”

maar dat is ook maar mijn mening ;)
Ik vind het eigenlijk helemaal niet onlogisch. Wanneer er allerlei hoogwaardigheidsbekleders komen, kun je simpelweg geen risico nemen.
Ik denk dat BMW zich niet zoveel aan moet trekken van een paar Duitse Journalisten en dat ze als ze een veilige omgeving voor hun hoge klanten willen creëren ze dit vooral moeten doen, dit brengt eerder voordelen dan nadelen met zich mee.

Je laat je toch niet de les lezen door sjappie blok noot.
Hoeveel heb je over voor je merk en je veiligheid. Deze journalisten dus vrijweinig zo te zien, die beginnen nu al op hun achterste benen te staan.
Beter vorkomen dan genezen.
ze hebben groot gelijk
Steven met de toogzweer
Beter voorkomen dan genezen toch? Als je niets te verbergen hebt hoef je ook niets te vrezen. Na 11/09 zullen we alleen maar meer met zero-tolerance geconfronteerd worden.
Sinds 9-11 zullen we dit meer en meer zien. Het is bij sommige overheidsgebouwen in de VS al verboden je meegebrachte lunch onbewaakt achter te laten, want misschien komt er wel “iemand” langs die er gif in spuit…
Is dat nu zoveel moeite voor die journalistjes. Met al dat terrorisme tegenwoordig kan je niet genoeg controleren. I was in NY at 9/11. Sindsdien heb ik er niks op tegen dat ze wat extra controles houden. Als je regelmatig vliegt wen je daar ook weer snel aan…

En zo’n opening is toch een ideale gelegenheid om veel mensen te raken… even keuze maken… laten controleren of laten opblazen… hmmm, moeilijk.
lap, ze mogen al zelf niet meer bepalen wie ze uitnodigen!

Moesten de politiekers hun verantwoordelijkheid nemen en ’t crimineel gespuis opsluiten zouden dergelijke maatregelen niet nodig geweest zijn!
Ik sta perplex van hoeveel mensen hier kennelijk bereid zijn om om ‘veiligheidsredenen’ hun privacy op te geven.
Ik heb er persoonlijk een enorme hekel aan als anderen gaan graven in mijn handel en wandel onder het mom van ‘veiligheid’. Schending van privacy kan als een obstructiemiddel worden gebruikt door criminelen, en zaken als scherpe controle en cameratoezicht dienen ook zeker wel een nut, maar je moet ergens de grens trekken.
Laat BMW gewoon een goede security neerzetten daar!
Ik vind het volledig buitenproportioneel om voor een openingsfeestje controle van veiligheidsdiensten in te schakelen
@ Sir Smokalot

1 oplossing voor jou: thuisblijven
Het is goed om de boel veilig te houden, maar journalisten kunnen je maken of breken en op deze manier maak je het jezelf wel erg lastig..
zo graag zullen veel mensen er niet gaan kijken behalve mensen uit bayern miss
Moeten de journalisten er per se bij zijn als die hoogwaardigheidbeklders een borreltje houden? Biedt gewoon een dagje later een termijn voor alleen maar journalisten aan, zonder de full body cavity search en laat ze kiezen. Wedden dat die jongens niet tot de volgende dag willen wachten?
“Volgens BMW is dit nodig omdat bij de opening veel hoogwaardigheidsbekleders, aandeelhouders en gasten uit de hele wereld aanwezig zullen zijn.”

En dan doe je nog zooooo je best om BMW met hand en tand te verdedigen hier op Autoblog en dan krijg je nog geen uitnodiging. Eikels!…….oke, dat ook weer niet…. ;)

Maar weet je wat ik lulliger bovenal vind? Dit zijn mensen die genoeg geld hebben. En wat moeten mensen zoals jij en ik doen? Precies? Wij mogen voor een entreekaartje betalen. En dan krijg je niet eens een crackertje met kaviaar en hun wel en dat is niet eerlijk……
@Rick

Gewoon zorgen dat je rijk wordt. Wordt de wereld een stuk goedkoper ;-)
@Rick

Als je nou voor BMW Welt heel hard met je voetjes gaat stampen laten ze je er misschien wel in. Niet vergeten een eierdopje op je hoofd te zetten he?
@Robin

Ja, was ik maar wat rijker en wat minder knap. Helaas had de almachtige andere ideeen met mij. Weet trouwens nog steeds niet welke…… ;)

@Sir Smokalot

Aha je had mijn Calimero slogan door! :)

En jij denkt dat ik dat niet ALLANG gedaan heb? Stonden alleen een paar bouwvakkers met een kop koffie en een broodje bradwurst vreemd naar me te kijken…. :P
Het imago van BMW rijders is niet zo best, zo zouden ze wat aggressief zijn. Maar om ze nou ook van terrorisme te verdenken gaat me te ver.
@ Rick Dos: The best things in life are free…
Wie geet het feestje? Juist, BMW!

Wie betaalt het feestje? Juist, BMW!

Wie nodigt bobo’s uit? Juist, BMW!

Wie moet deze bobo’s beschermen? Juist, BMW!

Over welk automerk willen de heren journalisten schrijven? Juist, BMW!

Welk automerk heeft genoeg aantrekkingskracht op de heren journalisten zodat ze volgende keer toch wel weer komen? Juist, BMW!

Wie bepaalt dus de regels? Juist, BMW!
@Rick Dos

Toch niet recent een BMW gekocht? Anders mag je niet komen (ondanks je eierdopje) en heb je er WEL voor betaald! 8]
reclamestunt jongens.
@Chief_S5

Zo dacht ik in een ver verleden er ook over, maar laat je niks wijsmaken, gozer! Laat je niks wijsmaken…… ;)

@Thelis

Is februari recentelijk genoeg?
@ Rick Dos: Ligt eraan wat je verstaat onder “de beste” dingen in het leven. Is dat een dure auto hebben: kost het idd geld. Voor mij is het een betrouwbare vrouw hebben (jaja kost ook geld, maar als je zo gaat kijken, kost jezelf ook geld (rare zin) (waar is Dr. Sacha trouwens?)) en.., naja, je-weet-wel af en toe doen. ;) Of vraagt je vrouw ook daarvoor geld?! :P
Hmm.., even een verbetering: Dan kost je eigen lichaam ook geld. :)
@Chief_S5

Ze zegt van niet, maar ik weet wel beter! “schat, ik ga ff shoppen met de meiden ik neem je pas mee” vervolgd met een “ik hou van je!”
Waarop ik antwoord:
“Ja, m’n r**t! Ik hou meer van m’n geld! geef me mijn pas te…” Maar dan is ze meestal al weg….. :)

Tuurlijk kost mijn lichaam me geld. Manicure, pedicure, neusharen (nee geen haartjes!) trimmen….. :D :P ;)
@ Rick Dos: Ah, dus we hebben met zo’n persoon hier je maken! ;) Geld voor vrouw.., tja dan is “The best things in life are free” niet voor jou dus.. :P Trouwens, als je genoeg geld zou hebben, welke auto zou jij meteen hebben gekocht? :)
jongens jongens toch ,als ze bij BMW nou echt dat willen dan krijgen ze dat ook. Wat de heren journalisten willen is dat gratis entreetje en dat ze dan gecontroleerd worden vinden ze dat te veel moeite. wie zijn profiteurs en parasieten buitenhoud word steeds en altijd beschouwd als ofwel shuw of asociaal. als je het mij vraagt en kijk ondertussen naar jezelf wie heeeft er nou graag luizen? juist niemand en iedereen beschaamd als ze er zouden hebben. nu dit is net hetzelfde. BMW handhaafd de journalisten shampoo en oeoeoeoehhh paniek want dat gratis drink en eetfestijn gaat aan hun neus voorbij. jammer voor hen beter voor de echte mensen.

@ rick dos : goed lezen dan reageren

@Chief_s5 : probeer nu eens echt verder te kijken dan je neus lang is ” niks is free!!! ” alles word betaald , je moet alleen goed genoeg kijken.
@mgs013

Waarom?
@ mgs013: Nou ja zeg, wat jij elke avond doet, is dat ook betaald voor jou? :P Tja je kan de rubbers wel meetellen, maar zonder een 2e persoon kom je ook nergens.. :) Neem het trouwens niet te serieus wat ik zeg.. ;)
@ Rick Dos: Fijn om even met je gelachen te hebben.. :P
@Chief_S5

The pleasure was all mine man. ;) :)
Rick Dos schrijft,

21 August 2007 om 19:47
En dan doe je nog zooooo je best om BMW met hand en tand te verdedigen hier op Autoblog……..

———————————————————————-

Dat hebben we gemerkt, alhoewel…..
Het is meer met modder gooien dan verdedigen, ach tja, als je er maar plezier in hebt ;-)
@Rick Dos

Is februari recentelijk genoeg?

Toen waren ze het feestje vast al aan het voorbereiden. Sorry!

Dan heb je echt meebetaald. Lullig maar waar!

Misschien de BMW Nederland persvoorlichtster eens heel lief opbellen of aankijken. Misschien mag je dan komen.

P.S. Maar dan niet je Duitse perskaart meenemen.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).