Aston Martin DBR9 en DBS gezellig samen op de Ring

Auteur: , 26 Reacties

De Le Mans winnende (en hoogvliegende) Aston Martin DBR9 en de DBS die volgende maand in Frankfurt officieel wordt onthuld, trokken deze week samen een baantje over de Nürburgring.

Niemand minder dan Aston Martin’s grote baas Ulrich Bez, die zelf ook een behoorlijke racefan is, zat achter het stuur van de DBS. Het was helaas geen geplande krachtmeting. De DBR9 was op de Ring voor een testdag en de DBS reed er (toevallig?) ook nog wat proefrondjes.

De gelimiteerde DBS heeft wat race-onderdelen meegekregen waarbij de ontwerpers goed naar de DBR9 hebben gekeken. Het stabiliteitsprogramma van de DBS is o.a. voorzien van een “track-mode” en keramische remmen brengen de auto tot stilstand. Inmiddels weten we dat de DBS is uitgerust met een 6,0 liter V12, goed voor 510 pk en 570 Nm koppel.

Officiële specs van de DBR9 zijn er niet, maar deze moet naar schatting goed zijn voor 600 pk en 700 Nm koppel. Dus ondanks het knappe smoeltje van de DBS, zal de DBR9 logischerwijs de baas zijn, mocht het ooit tot een krachtmeting komen. (via)26 reacties

Twee schoonheden op de ring! :) Mooier kan het niet
ceramische = keramische? ceramic is alleen Engels dacht ik.
-edit: helemaal correct! dank u-

Mooie wagen, die DBS!
de DBS lijkt gewoon te veel op de DB9
Het DBR9 aparaat is een keer bij Topgear over het circuit heen geweest. Dit was direct goed voor een overtuigende eerste plaats, echter omdat het geen straatauto is was ze ook net zo snel weer van de eerste plaats af.

Voor de mensen die niet bekend zijn met het filmpje maar wel geinteresseerd :)

http://www.youtube.com/watch?v=ufQxcsHlMnQ
was die DBS maar net zo snel :P
De DBR9 vind ik zeker één van de mooiste sportscars ooit ontworpen. En snel en betrouwbaar is ie ook. Daarbij maakt de motor ook nog een super geluid.
Aston Martin Rapide
Nu maar hopen dat daar een filmpje van komt…dat moeten gewoon mooie beelden zijn.
Waar zit de motor eigenlijk in de DBS? (Voorin of achterin)
Voorin of in het midden bedoel ik…


De DBR9
Is hier ook een hi-res van? Zou een prachtige wallpaper zijn!
@jamesBROWN

iets groter (800×533)?

http://www.autoweek.nl/images/800/3/f0c9939061149aaaa48e73c722cf2c03.jpg

nog niet echt hi-res, maar goed.
Thanks RA999! (en Stefan :))
Ja, ik kom ook altijd de DBR9 tegen als ik m’n DB9 uitlaat op de ring :P
De DBS lijkt op de DB9 en die is al zo mooi.
@joeri
is het je niet opgevallen dat elke Aston de laatste tijd op de DB9 lijkt ;)
Aston Martin Rapide
@ Joeri

Alleen mensen die oog hebben voor detail kunnen de modellen onderling goed van elkaar onderscheiden. Ik vind de modellen echt niet op elkaar lijken, ze lijken alleen wat een beetje op elkaar in de hoofdlijnen. Maar er zijn zeker duidelijk verschillen in te zien. Dat geldt ook voor Porsche met haar modellen.

Als Aston liefhebber ken ik de verschillen in de modellenreeks erg goed en ik kan met gemak zeggen dat Aston Martin het erg goed aan gedaan heeft om niet teveel extreme wijzigingen door te voegen in haar modellenreeks. Ik klaag er niet om, want 1 voor 1 zijn alle modellen van Aston Martin erg bloedmooi. Wat wil een mens nog meer?
Strak hoor, ik heb gewoon bijna geen woorden voor deze wagen.. :)
@ Aston Martin Rapide

Wil je hiermee zeggen dat Joeri geen oog heeft voor detail?

Ik heb ook veel oog voor detail, en ik zie ook zeker de verschillen tussen de Aston Martin’s (Joeri zal dit ongetwijfeld ook zien). Je kunt echter niet ontkennen dat de modellen erg veel op elkaar lijken. Beetje jammer, had het niet ietsje anders/spannender gekund? De DBS is niet echt vernieuwend…
Aston Martin Rapide
@ Tom

Dat zeg ik ook helemaal niet. Ik hoor elke keer een opmerking dat de modellen op elkaar lijken. Iedereen weet dat DBS een DB9 met spierballen is. Er was nooit sprake van een compleet nieuwe model. Als dat wel zo was, hadden ze wel een andere naam gegeven. Ik ben het er niet mee eens dat de modellen erg op elkaar lijken, alleen in sommige details. Maar goed, ieder z’n mening en dat respecteer ik. Ik vind V8 Vantage absoluut niet op DB9 lijken. DB9 is eleganter en V8 Vantage is kleiner en wat gespierder. Om er toch bij te zeggen dat ze op elkaar lijken is nogal ver gezocht.

Waarom zou je de modellen nog anders/spannender willen maken als ze toch al bloedmooi zijn? Met zo’n design kun je er jarenlang mee. Het is bijna tijdloos vormgegeven. Kan het soms nog mooier? Nog spannender? Dat betwijfel ik.
Die hood scoops zijn vulgair. Hoort niet op zo’n klasse auto imo. T.o.v. de standaard DB9 heeft de DBS wel een stijlvolle diffuser en heldere achterlichten. De lijn boven de sideskirts vind ik ook wel wat hebben. Over de voorbumper heb ik nog mn twijfels. Die richel onder de koplampen ziet er best kut uit eigenlijk. Maar ok, dit is mierenneuken van de bovenste plank. Zeker een van de mooiste auto’s van t moment.
Tuurlijk lijken alle Aston’s op elkaar. Het zijn allemaal 3 deurs sportwagens door Ian Callum ontworpen. Toen hij begin jaren 90 de DB7 had ontworpen was het al snel duidelijk, hij had goud gevonden! stijlvol, tradiotioneel, typisch brits en toch modern, dit model benaderde de perfectie. Dat alle Aston’s na de DB7 ongeveer dezelfde basis vorm hebben is alleen maar goed!
Gaaf hoor! Wat een topmerk ook…!
@Tom, nog spannender? Why change a winning team……….

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).